Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
prometida
Wauw, gelijk One Blood gedownload.
Als ik dat nr nu hoor denk ik gelijk aan Hooligans voordat het laatste gevecht begint
tekie
Ik wist niet wat ik hiervan moest verwachten, ik ben niet zo into voetbal en hooligans. Ik heb hem toch maar gekeken en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan! Wat een mooie en goede film
echt heel goed gelukt, en het liedje vind ik ook een mooi lied en ik luister hem nog vaak. Elke keer als ik hem hoor moet ik toch weer aan dat gevecht denken.. Goede film **** sterren!!
anne J
Ik wilde deze film al erg lang zien.. Hoorde van heel veel mensen dat hij zo goed was enz.
Gisteren van neef geleend en gisteren gekeken.
Beter dan ik had verwacht, echt
En elijah die ik eindelijk niet wéér zie als die hobbit van lotr. Maar nou een normale rol
Ik keek met m'n broer (en ons mam voor de helft).. en we schoven vaak even verder naar voren omdat, ik weet niet, ik voelde gewoon zo'n drang weet je wel, "omg, wat gaat er nu gebeuren".
Ik vond het een mooie film, niet alleen om te zien hoe sterk dat groepsgevoel is, en die onbezonnen mensen die maar op elkaar inhakken, allemaal zuipen en etc.. Maar je weet dat het realiteit is. Hier in Nederland is 't niet zo erg.. (10 jaar geleden ofzo was ook zo'n gevecht ergens in Amsterdam, of net erbuiten. 2 sides), er ging ook iemand dood.
En dat ze dan gewoon maar doorgaan en doorgaan. O nee, de Major is in zijn nek gestoken - we houden er voor altijd mee op. Neehoor! Ze gaan verder, en een revanche. En tjah, toen ging er iemand dood.
Zien ze het dan niet? Hoe onnozel ze bezig zijn..
btw: wel genaaid hoor, toen die ene die "tegen de yank" was naar MillWall ging (opzich kon je het een beetje verwachten, maar dan nog)
(ben niet zo goed in namen herinneren, hopelijk snap je wie ik bedoel
matthijs_013
Beetje Fight Club rip off in mijn ogen. Alleen dan veel slechter. Film wordt opgevuld met 2 uur schreeuwende idioten. En hoe ben ik in hemelsnaam geacht ontroerd te zijn door de dood van Pete. Jôh, die gozer had het kunnen zien aankomen. Eigen schuld!
Film keek toch lekker weg, maar echt een goede film vind ik het niet.
mister blonde
Fight Club rip off? Alleen omdat er in beide films gevochten wordt? Of heb jij iets gezien dat ik niet zag?
matthijs_013
Nee; voldoening halen uit het in elkaar meppen van andere mensen.
mister blonde
Vind het een erg magere vergelijking, temeer omdat dat niet de strekking is van beide films. Hooligan gaat vooral over ergens bijhoren en eer. Ook in FC is het vechten geen doel op zich.
Het in elkaar meppen van mensen is slechts een middel.
synesthesia
Ik heb Green Street en the Football Factory binnen 2 dagen gezien, dus ik ga wat vergelijkingen maken. ('Goh, die had zin in thema's?')
Green Street is duidelijk de meer 'luchtige' film. Hoewel Elija een vreemde keuze lijkt voor zo'n rol, valt dat eigenlijk best mee. De Matt die van school wordt getrapt is echt precies zo'n type als hij laat overkomen, en je kunt niet verwachten dat 'ie ineens helemaal anders wordt als 'ie in contact komt met een ander soort mensen.
Football Factory was behoorlijk wat harder en dichter bij de realiteit. Veel minder geromantiseerd en ook wat realistischer.
Ik kon me beter inleven in de personages in Green Street. Ze waren niet alleen meer uitgediept, ze waren ook leuker. Er zat ook meer humor aan. De gemiddelde hooligan is echter meer zoals in Football Factory.
Verder in beide films goed werk verricht op het gebied van wat er leeft in de wereld. Details zoals kleding merken -- bijv. Stone Island. Dit werd echter iets teveel benadrukt werd door 'a man in a Stone Island coat' te zeggen om een man die je met een mes aanvalt als je wakker wordt te beschrijven (in Football Factory). Daarnaast nog meer realistische details. Ze hebben vast medewerking van binnenin gehad.
Ik vond het einde van Green Street goed, maar erg moraal gedreven. Toch zet het wel een goed idee neer. Ze laten je erg inleven in de hooligan-sfeer, en maken je dan even wakker tegen het einde. Ja, vechten doet echt pijn hoor.
Football Factory was veel Europeser in dat opzicht. In alle opzichten eigenlijk. Het verhaal had op zich minder richting, en het had meer een 'een dag in het leven van...' atmosfeer. Dat vond ik wat krachtiger. Alleen jammer dat hij zo kort was.
Ik geef beide films dezelfde score, saai hè? Ze zijn best wel anders, ondanks het vergelijkbare onderwerp.
zandertjuh
Prachtige film, hoort zeker tot mijn top10. Aangezien het op een waargebeurd verhaal gebaseerd is kijk je ook anders naar de film. Maar zeker een echte aanrader; Wel meer een 'jongensfilm' dan een 'meisjesfilm'
*4.0
Prudh
Toen ik de schijf in de speler mikte was ik vol goede moed. Vrienden hadden me verteld dat deze film zeker de moeite waard was. Ik maakte me klaar voor een duik in de grimmige onderwereld van de Engelse voetbal hooligans...
... maar toen ik mijn ogen open deed en om me heen keek bleek ik in een slap aftreksel van een dramafilm gedoken te zijn. Ok, wel een agressief drama met veel bloed, maar toch. Het begon al toen Wood bij zijn zus kwam: gezeur aan de deur. Daarna in de pub gezeur met een jaloerse hooligan. Het leek wel of die gast verliefd was op de GSE baas en Wood aanzag voor concurrentie op zijn liefdespad. Na dit "damesgekibbel" volgde nog een handje vol dramamomenten binnen de firm en tussen familieleden, wat uitmondde in een werkelijk waar belachelijk einde.
Ik wilde rauwe actie zien. Vinnie Jones types zonder zijn humor, maar des te meer bloedlust. Loden pijpen. Fietskettingen. Morbide? Misschien. Maar de hooliganwereld gaat niet over rozen, wat deze film je wel wilt doen geloven. Wat ik me nu vooral afvraag: waarom, in godsnaam, heeft deze film zo'n hoge score? 2* kan hij krijgen
LuCos
Echt een van de betere films die gewoon een allerdaagse probleem verteld. Niet over allochtonen, wat tegenwoordig veel over komt, maar gewoon over het normale leven van de mensen met een normale zaak. Maar als het voetbalseizoen is begonnen veranderen in trouwe voetbalfans van hun eigen ploeg. Ook voor niet-voetbalfans een leuke film.
Elijah Wood speelt hier heel goed, ik ben geloof ik een van de weinige die hem nooit zal zien als 'de hobbit Frodo', hij speelt ook gewoon de andere personage's goed.
Daarom een:
chucknorris
- 1913 stemmen
Onderhoudend, aardig kijkje in de wereld van de voetbalvandaal.
Net wat te veel clichés. Met name in de verhalen er om heen. Verrader komt toch weer helpen, voormalige grote baas blijkt de broer van de huidige leider te zijn etc. Dat haalde het gemiddelde wel wat omlaag.
dus
aardig. ternauwernood 3 1/2 ster
jayytjee
nou dit vond ik een top film.. goed in beeld gebracht hoe het er in de voetbalwereld aan toe gaat... die suporters leven echt voor hun club
Wood speelt echt goed, was echt verbaasd over zijn acteerprestaties maar ook over het mooie verhaal !
4 *
mikeh
vond het een mooi verhaal over de echte voetbalwereld. ik ben zelf een fanatieke voetbalfan en kan goed begrijpen dan hun blind gaan voor hen club en vrienden.
heb hem al wel 10 keer gezien...
het viel mij wel op dat ze bijna in ieder zin "facking" gebruiken, kweet niet of dat het opviel bij omdat ik hem zo veel gesien heb of dat het gewoon opviel.
4,5 ster voor deze top voetbalfilm
Movie_fan#
Voetbalfilm is het niet helemaal toch? Het ging meer om hoe hij erin komt zonder dat hij het soms beseft om zijn vrienden te helpen bij straatgevechten tussen 2 volken.
ultra lord
mooie film vooral veel hard geweld erin
ik vond hem niet speciaal maar gwoon een mooie film
3.5
Kirsten_Zwolle
Mooie film.
kan me goed inleven in de karakters
hij is spannend met een mooi einde
als je hem nog niet hebt gezien, het is een echte aanrader !
4.0
RemiB
supergoeie film, het is niet alleen rellen, maar je ziet ook vriendschap liefde etc.
Leviwosc
Het is te merken dat je een voetbalfan bent.
zjandannybob
leke film voor een keer te kijken, maar ik zou zeggen verwacht er niet teveel van. er gebeurt een beetje weinig. En Elijah Wood blijft voor mij toch de kleinere hobbit. Dat er maar weer een soort van lord of the rings komt een film met een echt verhaal.
toch 3*
ViggøJøhnny
Ik vond het een goede film
zo kun je tenminste eens zien hoe het erin de voetbalwereld soms aan kan gaan! je ziet niet vaak films die over dat onderwerp gaan
ik geef een 4***
%%%%%%
Goeie film maar maatige acteer werk maar zoo gaat het meestal wel in de voetbal wereld en dat geeft wel een goede boodschap door vind ik maar het einde vond ik een beetje voorspelbaar een 3,5
stefanebg
dit is een film voor mijn catagorie jeugd meeste oudere mensen zullen deze film als dom en slecht beoordelen.
(nutteloos geweldt maar daar gaat deze film niet alleen over)
deze film verteld heel duidelijk over het hooligan leven en deze film is goed gemaakt .
kijk deze film niet met een instelling ik heb een hekel aan hooligans dan zul je hem niet mooi willen vinden wat deze film zeer zeker wel is.
goed genoeg voor een vervolg
ik zoek trouwens nog een titel ook over hooligans tijd geleden gezien. ook engelse hooligans kan hem nergerns weer vinden wie weet deze of heeft in ieder geval ideeen welke dit zal kunnen zijn
(soort film spreekt mij wel aan)
helleke
(soort film spreekt mij wel aan)
Zou het The Football Factory kunnen zijn?

Green Street 3: Never Back Down
2013

Green Street Hooligans 2
2009

IMDb vs MovieMeter? Over deze films kunnen gebruikers het maar niet eens worden

Actiethriller 'Apex' met Charlize Theron en Taron Egerton vanaf april op Netflix

Waarom religie op het witte doek niet verdwijnt, ook als er geen kerk in beeld komt

Waargebeurde WOII-film 'The Imitation Game' met Benedict Cumberbatch is morgen op televisie

TT3D: Closer to the Edge

Gotti
Biografie / Misdaad, 1996

The Damned United
Drama / Sport, 2009
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united