• 9.381.779 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

avatar van Mevr. de Boer

Mevr. de Boer

Kijk het zit zo -> Elijah Wood heeft die bouw van een natte handdoek. Het is ook totaal onrealistisch dat hij als een Harvard-student zich gaat mengen in de hardcore-hooligan sfeer en nog mensen nokkie slaat ook. Maar toch zijn de sfeer, de acteerprestaties en het verhaal in deze film zo goed dat je gewoon vergeet dat het eigenlijk onmogelijk is wat er op je scherm afspeelt. Charlie Hunnam speelt heel geloofwaardig de rol van een hooligan, terwijl hij eigenlijk maar een studie-pikkie is.

thugster schreef:

Geweldige film perfect geen andere woorden voor

Helemaal mee eens. Rollen van Pete en Bovver worden echt geweldig gespeeld. Elijah Wood ook zeker niet slecht.

4,5 ster.

avatar van buffy

buffy

in 1 woord een geweldige goede mooie en harde film

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat is dat nu voor gezeur toch over dat Elijah Wood niet geschikt is voor deze rol? Waarschijnlijk blijven jullie in je achterhoofd houden dat hij Frodo speelde, een hobbit. Ik vindt dat Elijah hier een prima rol neer zet, vol overtuiging. Voor de rest heb ik me prima vermaakt bij het kijken naar een groep mensen waarvan het IQ zo dik in de min ligt... Prima rollen, prima vertolkingen, kortom: prima film: 3,5 *.

avatar van RoOsJ_LoVe

RoOsJ_LoVe

coole gaafe vette film

ik vond hem echt heel leuk

het vechten was vet

op het laatste een beetje zielig

avatar van poekietje

poekietje

Helemaal mee eens. Elijah wood had een enorme acteerprestatie en de film was boeiend van het begin tot het einde.

De liefhebbers van zware actie kwamen bedrogen uit.

De film had alles met zich mee, spanning wat actie en drama. van mij mogen ze meer van deze soort films maken. 5*

avatar van Sutherland

Sutherland

Supermooie film! Ik vond het erg realistisch en ik vond Elijah ook zeker niet ongeloofwaardig overkomen, zoals eerder aangeven door andere mensen!

3.5 *

avatar van *jessey*

*jessey*

ik vind dit een heel goede film, hij blijft spannend tot het einde en de rollen volnd ik ook heel goed gespeeld.

avatar van misslola

misslola

Ik vond het ook een goede film! Goede actie, mooi in elkaar gezet. Het einde vond ik ook erg mooi en zielig.

Al vind ik Elijah Wood vaak een beetje irritant nep lachen en meedoen. Maar Charlie Hunnam maakt het allemaal weer goed!

avatar van misslola

avatar van RoOsJ_LoVe

RoOsJ_LoVe

Geweldige film;)

The One Ring

Wat moeten we in Godsnaam met deze film? Het is een vraag die je je wel vaker bij films kunt stellen, maar bij deze bleef het de totale speelduur in mijn hoofd hangen. Hooligans is een van de meeste waardeloze dingen (film of geen film) die ik ooit gezien heb. Want wat wil de film ons nu vertellen? Dat hooligans eervolle mensen zijn voor wiens levensstijl je diep respect moet hebben. Helaas heb ik niet het kleinste beetje respect voor hooligans, dus wat dat betrefd was de film al gedoemd te falen.

Wat we te zien krijgen is een ongeloofelijk dom zooitje mensen dat het de moeite waard vind om elkaar de hersens in te slaan omdat ze van een andere club fan zijn. Via deze gevechten proberen ze respect te krijgen. Van wie ze respect krijgen blijft echter onduidelijk. Eigenlijk alleen van het kleine zooitje waarmee ze optrekken. De buitenwereld heeft in ieder geval geen respect voor ze (in mijn ogen terecht) en de fans van de andere partijen tonen alleen maar meer haat. Het gaat geen kant in met die mensen. Ze meppen elkaar maar zo goed mogelijk kapot, maar als er iemand dood gaat was het ineens niet zo bedoelt. Rare figuren wiens denkwijze ik totaal niet kan volgen. Blijkbaar vinden ze zelf niet dat ze gangs zijn (wat ze uiteraard wel gewoon zijn) omdat ze voetbalclubs verdedigen, maar dat vind ik gewoon te dom voor woorden. Nee hooligans kunnen nooit of te nimmer op mijn respect rekenen.

Verder vroeg ik me ook af waarom deze film zo'n belachelijke hoge score heeft. Blijkbaar zijn hooligans vet cool volgens de meeste want verder is hier niets te beleven. Standaard verhaaltje, dikke moraal, lelijke beelden, honderden clichés en rommelige actiescènes en Eeuwige Hobbit Elijah Wood (EHEW voor het gemak) in de hoofdrol. Dat laatste is nog wel de grootste fout van de film, want EHEW komt alleen over als hij nog het sulletje van het begin is. Stoer spelen kan hij gewoon niet.

Dit is dus eigenlijk een walgelijk wanproduct. Toegegeven, het kijkt nog wel weg, maar daar is alles mee gezegd. Geen idee waarom dit in de top 250 zou moeten.

Herisson

Denk niet dat het er om gaat dat we respect krijgen voor hooligans, maar ik denk dat de makers een beeld hebben willen schetsen van hoe deze mensen leven en dat hebben ze wat mij betreft goed gedaan. Ze willen ook laten zien wat voor ellende deze levensstijl met zich mee kan brengen: Gebroken relaties, verraad, afgunst en zelfs de dood.

Ik vond het enorm aangrijpende film, en heb daarom ook een 4,5 gestemd.

avatar van LuCos

LuCos

Een van de films die ik pas écht goed vind, weinig special effects gebruikt, geen monsters of wat dan ook, gewoon een realistische verhaal zonder allemaal computertechnieken te gebruiken. Zulke films vind ik goed,want om deze soort films gaat het meer om het acteren zelf, en dat is met deze film helemaal goed. Ik heb een 4,5 gegeven.

avatar van Flipman

Flipman

Herisson schreef:

Ik vond het enorm aangrijpende film, en heb daarom ook een 4,5 gestemd.

Moet je toch echt "The Football Factory" eens gaan zien, veel beter. Een moderne Hollywood-film die echt aangrijpend is, moet nog uitgevonden worden.

Bovendien ben ik het ook eens met The One Ring (TOR voor het gemak); deze film moet niet in de Top-250 terecht komen en vergeleken met "The Football Factory" verlaag ik met een half naar een twee en 'n half.

Flipman schreef:

Zal the football factory kijken en dan reageren.

avatar van BB Gambini

BB Gambini

Geef 3 vind Football Factory stukken beter.

The One Ring schreef:

Wat moeten we in Godsnaam met deze film?

Jij wilt doorgaans perse wat met films kunnen? Je verwijt de film dat hooligans of het hooligan zijn, wordt verheerlijkt, als ik het goed begrijp. Jij had liever een film gehad waarin hooligans als domme, zielloze sloopmachines worden afgebeeld? Als we de laatste jaren met een stereotype beeld zijn doodgegooid is dat het wel.

De film laat op een veel subtielere manier zien hoe dom hooligan zijn is. Maar dan vanuit hun standpunt en niet vanuit de maatschappij. Wat die ervan vindt, is allang duidelijk. Vond het een verfrissend standpunt, met een hoog realiteitsgehalte. Voor mij een van de filmverrassingen van 2005.

The One Ring

Het is misschien een verfrissend standpunt, maar niet bepaald een waar ik persoonlijk iets mee kan. Dat is inderdaad totaal geen sympathie voor hooligans kan opbrengen draagt daar zwaar aan bij. Mensen die geweld plegen vanwege voetbal... Geen idee waarom je dat zou proberen goed te praten. Hoeven ze van mij niet dom en zielloos worden neergezet, maar ik vond de groep die we hier volgden wel erg sympathiek neergezet worden. Kan me moeilijk voorstellen dat mensen die mensen de koppen inslaan vanwege verkeerde voetbalvoorkeur in het echte leven gewone vriendelijke mensen zijn. Nog ongeloofwaardiger is dat de tegenpartij dan weer zo slecht is dat ze willekeurige mensen in restaurants de koppen inslaan omdat ze irritant lachen.

Sowieso zit de film verder al vol clichés en ongeloofwaardigheden die op zich al geen voldoende waard zijn. Neem nou het volslagen belachelijke moment waarop Forlani ineens bij het eindgevecht verschijnt. Daarvoor wou ze nog de stad uit vluchten omdat ze bang was om samen met haar kind in elkaar geslagen te worden en vervolgens verschijnt ze toch ten tonele. Met kind notabene! Wel een erg slappe manier om de spanning erin te houden.

mister blonde

Ik geef toe dat de film verre van foutloos is. De punten die je noemt ben ik het min of meer wel mee eens. Toch vind ik werkelijk deze kant van het verhaal leuk om te zien, waarbij ik helemaal geen last heb van verheerlijking. Ben blij met de subtiele manier om te laten zien hoe dom hooligans zijn, want dat wordt toch echt wel aangetoond dacht ik zo.

Dat de hooligans van West Ham worden neergezet als aardige jongens; - Ten eerste vind ik dat wel mee vallen. De film wil slechts aangeven dat het naast hooligans ook normale jongens zijn. Ten tweede is het een combinatie van. De ene keer (vooral in groepsverband--> lijkt me in het echt ook zo) zijn ze behoorlijk a-sociaal. De andere keer gewone gasten. Weer een andere keer wordt aangetoond dat Charlie Hunnam behoorlijk charismatisch is (het opstaan in de Metro), naast zijn domme en destructieve gedrag. Het wordt af en toe een beetje dik aangezet, maar het blijft dan ook een film. De andere typische Hollywood trucjes zijn jammer, maar ik stoorde me er niet zo aan. Dat de Millwall hooligans wel immens slecht zijn is een minpunt. Eens. Hoewel de acteur die die Tommy speelt wel een ultieme badguy is.

mister blonde schreef:

Dit is een van de grootste fouten van de film. Juist hier wordt haast onrealistisch goed gedrag getoond door wat eigenlijk een vandaal is. Zet dat tegenover het immens slechte gedrag van de bad guys en het werkt niet meer.

Dat de Millwall hooligans wel immens slecht zijn is een minpunt.

Dit is ook een extra groot minpunt omdat de film dan nog moeilijk te bekijken is als een soort studie van de hooligans door de ogen van de hooligans zelf. De nuance raakt zoek. Je kunt hierdoor haast niet meer vaststellen dat hooligans in weze slecht zijn of niet, want hierdoor lijkt het van de voetbalclub waar je fan van bent af te hangen.

mister blonde

Je overdrijft natuurlijk wel. Je doet net of Hunnam in de film deur aan deur ging om te collecteren voor zieke kinderen in Afrika.

Eigenlijk het enige wat je nu benadrukt is dat de supports van Millwall wel heel kwaadaardig zijn ,iets wat ik zelf ook al zei. In eerste instantie komt dat vooral door die Tommy die heel verdorven en verbittert is, maar dat komt juist omdat de West Ham hooligans zich jaren geleden niet meer in de hand hadden en dat zoontje vermoorde . In tweede instantie zijn ze in beginsel alleen slecht in de ogen van West Ham hooligans. Dat wordt helaas overboord gegooid en lijkt ook de kijker te moeten beseffen dat Millwall hooligans slecht zijn. Een minpunt, maar dat zei ik al.

Verder zijn het echt geen goedzakken die hooligans van West Ham. Dat blijkt uit de openingsscène waarop er een door een telefooncel wordt gesmeten of de supporter van Man utd. die ernstig mismaakt is door toedoen van Hunnam. Nogmaals; je overdrijft in de goedaardigheid van de West Ham hooligans.

avatar van Xx.immy.xX

Xx.immy.xX

ik vind hem steen goed

alleen dat van die zus vond ik een minpunt.

ik vind het lekker grof en veel vechten

Ik vind wel dat jullie wel zeiken hoor.

komt er eens een harde film zeiken jullie nog dat er weer wat aan scheelt.

ik vind hem nogmaals steen goed.

The One Ring

Er zijn zoveel harde films, dus het feit dat de film hard is is niet meer een verkooppunt. Daarbij moet een film toch wel iets meer bieden dan geweld op zich om echt goed te zijn.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,0. leuke hooligan film wel heel wat minder dan the football factory

avatar van serpico

serpico

De perfecte 'vermaakfilm'
Een film die achteraf toch niet zoveel inhoudt, maar wel een leuke sfeer heeft en je toch wel weet te boeien. De ene acteerprestatie is wel duidelijk beter dan de andere, so be it. Gelukkig is het einde niet zo über-Amerikaans, waardoor de film net iets meer dan 3* verdient. Ook leuk voor niet-football fans trouwens.

avatar van J.K.

J.K.

Deze film brengt gewoon je oer-instinct weer naar boven en op een of andere manier begrijp je waarom ze het doen... al met al een zeer goeie film... een 5* geef ik hem...

serpico schreef:

Ook leuk voor niet-football fans trouwens.

Soccer fans bedoel je

avatar van serpico

serpico

klopt je hebt gelijk

avatar van Braakkie

Braakkie

De hooligans in deze film worden wel behoorlijk geromantiseerd, maar dat vind ik eigenlijk wel bij de stijl van de film passen.

Echt een prachtfilm.