• 9.376.732 stemmen

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch en Slowaaks

Releasedatum: 27 juni 2002

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Bad Company

"Two Mismatched Partners. One Messed Up Case!"

Wanneer een aan Harvard afgestudeerde CIA-agent vermoord wordt tijdens een klus, huurt de CIA zijn tweelingbroer (Chris Rock) in, die echter een jongen van de straat is. De CIA wil dat hij het project waar zijn broer mee is begonnen afmaakt. Maar aangezien de broer totaal geen ervaring heeft, wordt er een ervaren agent (Anthony Hopkins) ingehuurd om hem te trainen tot een 'echte' CIA-agent.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een film waar ik met zo'n cast veel meer van had verwacht.

Verhaallijn is simpel en hebben we al een aantal keer eerder gezien in een beter uitgevoerde versie. Ik vond deze versie te onwaarschijnlijk en met een vervelende humor. Tenminste ik heb dus niet kunnen lachen.

De cast is op zich goed maar wat doet Hopkins in zo'n soort film past helemaal niet en wat is die Rock vervelend met zijn stemmentje. Ik heb die Rock trouwens nog nooit in een andere rol gezien als deze in andere films.

De dvd-uitgave was gewoon goed met een prima geluid (DTS) en een uitstekend beeld.

Voor mij is de film niet meer waard dan 2* en was ik blij dat die afgelopen was!!

avatar van Lau1986

Lau1986

Aardige film, maar ik zou hem niet zo snel nog een keer opzetten. De cast is goed. Ik vind dat Hopkins zijn ding goed doet, maar Rock had van mij niet gehoeven. Te flauw aanwezig.

Terwijl het begin van de film zo veelbelovend was, jammer.

avatar van the new guy

the new guy

Helaas in de bioscoop gezien. In Antwerpen. Zonde van m'n tijd. Toch twee sterren omdat de grappen van Rock de eerste 30 minuten nog leuk zijn.

avatar van Revolution64

Revolution64

geen superfilm. maar de muziek was wel mooi

avatar van Genius

Genius

Verhaal is aardig, ga ik kijken vanavond!!

Niet te veel van verwachten dus?

avatar van Revolution64

Revolution64

het is eigenlijk het perfecte filmpje op 's avonds op tv te kijken, gewoon oppervlakkig genieten. mét mooie muziek

avatar van mushroomcloud

mushroomcloud

Typische voorspelbare actiefilm. Een paar bekende acteurs om zo de massa aan te spreken. Ik snap niet helemaal waarom hopkins deze rol heeft aangenomen. Hij acteert uiteraard prima maar kan deze film niet naar een hoger niveau brengen, wat als je t mij vraagt ook niet nodig is omdat de film daar niet voor bedoeld is. Het is meer actie dan komedie. af en toe een "leuke" grappen maar ook een paar die de plank volledig mis slaan.

Wat mij van 2,5 naar 2* heeft doen bekeren is het feit dat er in 1 scene het nummer "pretty woman" wordt gebruikt, hetgeen getuigd van een gebrek aan originaliteit, creativiteit, innovativiteit etc.; dit nummer hoort zonder twijfel bij Dumb and Dumber (de scene lijkt er ook op, misschien dat ze t om die reden hebben gebruikt, maar hoe dan ook vond ik het zwak).

verhaal: 1

Totaal: 4/10

avatar van Genius

Genius

Nou, inderdaad gekeken.

Ik ben het volkomen eens met jou 'mushroomcloud', dat Hopkins deze heeft aangenomen...

Of als Chris Rock er niet was maar dan wel een goede acteur, praatte we misschien nu heel anders over deze film.

Toch nog een 2.5 van mij..

avatar van Fixi88

Fixi88

Aardige film die sporadisch grappig is. Een standaard filmpje. Die krijgt van mij dan ook een standaard score. 3*

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Deze film heeft een enorme min: Chris Rock!

Dat kan de plus van Sir Anthony nooit goedmaken.

avatar van Arie18

Arie18

Beetje ondergewaardeerd!

Op een vrijdagavond is deze film prima te pruimen...

Anthony Hopkins maakt veel goed.

avatar van Fatti

Fatti

Best leuk.

avatar van Jimbooo

Jimbooo

Ik heb me voornamelijk zitten ergeren aan de irritante Rock. In het begin is het nog grappig maar het gaat van kwaad tot erger. Verder zijn de actiescenes echt TE ongeloofwaardig en kan het haast niet anders dat de geweren van de bad guys een kromming van 45 graden in hun loop hebben.

Al met al heeft het me wel vermaakt maar werd er gewoon teveel moeite gedaan om mij te laten lachen, wat uiteraard averechts werkte.

Hoewel Hopkins naar mijn mening niet goed gecast is voor deze rol zet hij hem nog wel overtuigend neer.

Al met al vind ik het een goed verhaal maar is het gewoon te simpel uitgewerkt waardoor het een hoop heisa wordt om.... eigenlijk niets.

avatar van C_Movie

C_Movie

ik vond deze film wel leuk, en best grappig

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ben het volledig eens met Jimbooo.

Als je een beetje oplet dan zie je gewoon dat sommige dingen niet kloppen.

Het verhaal vind ik slap en het is niet goed uitgewerkt.

Verder erg, erg voorspelbaar.

- 2 -

avatar van YmK

YmK

grappige film

vooral chris rock is fucking droog in deze film:P

voor de rest geef ik deze film gwn een 3,5

avatar van sofripa

sofripa

Lekkere run-of the mill actie film. Meestal vind ik Rock niet te pruimen maar nu doet hij lekker mee. Hopkins speelt op de auto pilot. Beetje jammer, hij kan veel beter. 3,5 sterren

avatar van Tarkus

Tarkus

Bijzonder leuke en spannende film.

Er is een aardige mix van spanning, actie en humor, de ganse film door.

Prima samenspel ook tussen Chris Rock en Anthony Hopkins.

Een leuke aanrader !!

avatar van Zinema

Hersenloos of hersendood?

Het laatste geldt voor deze 13-in-1-dozijn-actie-flick. Hopkins lijkt verdwaald en Rock is vooral niet grappig. Alle clichés verzamelen bleek Schumacher's motto, maar zelfs die bleven beneden de maat steken. Een film waarmee weinig te beleven valt is het eindresultaat.

Doorsnee.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Wat een lage score heeft deze film zeg hier,ik heb me wel vermaakt met deze film.

avatar van JustMike

JustMike

een hele grappige film en natuurlijk ook een spannende,

maar verwachtte wel wat meer actie.

avatar van MissJJ

MissJJ

Ik had best veel verwacht van deze film. Hopkins, zo'n geweldige acteur. Maar hij viel zwaar tegen in deze film. Beetje rennen met zijn pistool, ik vond het geen gezicht. En Rock probeert grappig te zijn maar is het totaal niet. Ik voelde ook niet de chemie tussen de twee. Erg jammer.

avatar van Hyaenidae

Hyaenidae

Ik ben niet echt van de actiefilms, maar vond deze juist goed te pruimen vanwege de humor. Ik lees echter dat velen de humor niet goed konden waarderen, voor mij was de humor juist wat deze film leuk maakte. Wat betreft het verhaal... nee, dat is absoluut niks speciaals, maar het is wel een leuke film om op een saaie zondagmiddag te kijken

Het meest grappige was wel, dat als ze hun auto frontaal tegen een boom laten knallen, hij vervolgens geen enkel krasje heeft als ze weer wegrijden, haha.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Hopkins past totaal niet in deze film, slechtste film van hem ooit, vooral ook op het eind als hij een bos bloemen krijgt toegegooid, dramatisch slecht!!

avatar van mnrk

mnrk

Dit was toch gewoon een leuke film voor de zondagavond...

Het verhaal is lekker simpel en de actie is goed...Chris Rock is lekker op dreef en Anthony Hopkins is gewoon prima als acteur (zoals we kunnen verwachten van deze beste man).

Ook de muziek in de film was lekker, zowel de score als de nummers die gebruikt worden

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

"Irritating Company" was een betere titel geweest.

avatar van Spetie

Tegenvallende buddy film met twee acteurs in de hoofdrol, die qua contrast haast niet verder uit elkaar zouden kunnen liggen.

Anthony Hopkins en Chris Rock spelen hier echt langs elkaar heen en van chemie is er bij deze acteurs ook totaal geen sprake. Hopkins lijkt zich in deze film te voelen als een vis op het droge. Voor komedie is de beste man gewoonweg niet gemaakt. Rock wel, maar de irritatiefactor richting hem is behoorlijk hoog in deze film.

De film weet vaak niets beters te bedenken dan de standaardgrapjes uit het genre en scoort op dat gebied zwaar ondermaats. Peter Stormare is nog wel een redelijke bad-guy en daarnaast heeft de film een mooie setting rondom Praag en omstreken. Tenslotte duurt de film ook nog eens twintig minuten te lang. Een simpele film als deze moet niet bijna twee uur duren, want dan begint de verveling op een gegeven moment haast wel toe te slaan.

Kortom een behoorlijke misser dit.

avatar van m1701

m1701

Leuke film.

Vooral vanwege Rock. Maar hopkins deed het ook erg goed!

Leuke mix van die 2 acteurs

Verhaal natuurlijk niet heel bijzonder, maar toch een leuke film

avatar van missl

missl

Een politieactie gaat niet goed waardoor de tweelingbroer van Rock dood gaat en Rock zijn plaats in moet nemen. Hopkins is de grote baas en zal hem alles leren wat een FBI agent weten moet. Het is een makkelijke film, met wat actie en wat humor. Het kijkt makkelijk weg, is zo voorbij omdat er telkens vanalles gebeurd maar het is nergens echt leuk of spannend.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik had me ingesteld op een bijna letterlijk de hele film door schreeuwende Chris Rock, maar omdat dat nog enigszins meeviel viel de film me ook wel mee. Maar morgen weer vergeten.