• 9.374.061 stemmen

Free Willy 2: The Adventure Home (1995)

Familie / Avontuur | 95 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Dwight H. Little

Met onder meer: Jason James Richter, Mary Kate Schellhardt en Michael Madsen

Gesproken taal: Engels en Indonesisch

Releasedatum: 27 juli 1995

Plot Free Willy 2: The Adventure Home

"The adventure is back. The fun is back. Willy's back. And this time he's brought his whole family to meet an old friend ... and take on a new challenge."

De geadopteerde Jesse krijgt te horen dat zijn echte moeder eindelijk gelokaliseerd is, doordat ze overleden is. Hij blijkt een halfbroer te hebben die nu als pleegkind wordt opgenomen in hun gezin. Jesse wil hem echter niet accepteren, zeker niet omdat hij steeds leugens vertelt. Als ze allen gaan kamperen zien ze de orka Willy die herenigd is met zijn familie. De vrijheid van de orka's wordt nu echter bedreigd door een ramp met een olietanker.

avatar van tovenaar

tovenaar

Holy Sh*t dude! Darviper, wat doe je??

4,5e ster?

ehm... een foutje? OEF

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Niet echt spannend maar een goede kinderfilm. Dus 2 sterren

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vond het helemaal nog niet zo'n gek vervolg. Niets om over naar huis te schrijven en ook stukken minder dan het eerste deel, maar vond het hier en daar toch nog best wat hebben.

avatar van Moviestar

Moviestar

Wel aardig vervolg 2,5*

avatar van Phoenix

Phoenix

Ietsje spannender dan deel 1.

avatar van morpheus

morpheus

Ik weet dat toen ik deze film voor het eerst zag het een prima film vondt. nu zal dat anders zijn maar toch nog

**1/2

avatar van De Haerlemmer

De Haerlemmer

Het is geen meesterwerk, verre van dat zelfs, maar voor kids is het een vermakelijke film.

avatar van djelle

djelle

Stom vervolg, puur gemaakt vanwege het succes van deel 1. Weinig geïnspireerd en totaal overbodig. 1*

avatar van Rujar

Rujar

dit is nu echt genoeg geweest....

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Geen slechte film, absoluut niet, ik keek er aantal jaren geleden ook wel naar, wel vaker zelfs.

Ik heb op alle drie gestemd, maar er springt geen deel uit wat mooier is dan de andere.

sommige mensen vinden vaak dat als een eerste deel dat dan uitkomt mooi is, het vervolgdeel niks meer aan is, dat is bij deze films niet het geval, want geef nou eens een reden waarom bijvoorbeeld deel 1 mooier is dan deel 11 Adventures Home?

Alledrie 2,5#

avatar van Sannepan

Sannepan

Ik vind dit vervolg nog helemaal zo slecht nog niet. Vooral als je de reacties hier bekijkt. Ik vind hem heel erg meevallen.
Het is wel logisch dat volwassenen hier niet zo veel aan vinden: het is immers een echte kinderfilm. Voor kinderen is hij zeker spannend zat, zeker op het laatst als ze worden ingesloten door het vuur
Al met al een heel aardige kinderfilm. Niet zo mooi als deel 1, maar nog steeds niet slecht. 2,5*

avatar van jurriaan15

jurriaan15

ik vind het allemaal maar zielig voor die dolfijn hehe

En het is een k.t film

avatar van Sannepan

Sannepan

jurriaan15 schreef:

ik vind het allemaal maar zielig voor die dolfijn

Ja, ikke ook En het is ook echt een dolfijn, he? Of was ie in vermomming?

avatar van Waakvlam

Waakvlam

"De geadopteerde Jesse krijgt te horen dat zijn echte moeder eindelijk gelokaliseerd is, doordat ze overleden is. Hij blijkt een halfbroer te hebben die nu als pleegkind..."

Film voor kinderen, maar als je het plot/verhaal zo leest begrijp IK het zelfs het niet.

Heb hem nog niet gezien, dus geen oordeel. Of ik hem ooit gaat bekijken dat is 2.

avatar van Hilarious

Hilarious

Misschien geef ik deze film volgens sommige veel te veel sterren. Maar daar trek ik me niets van aan. Ik vond het een geweldige film toen ik kleiner was en nu nog. Deze film verdient zeker meer sterren dan dat hij nu heeft.

avatar van janssen16

janssen16

vond dit deel iets minder als deel 1 maar even goed wel leuke film.

avatar van Lavigne

Lavigne

ik vond dit deel echt spannend toen ik hem vroeger zag!! mooi vervolg wel, en leuk dat jesse nu ook wel ouder is en iedereen ouder.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

best leuk!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Heele erge tegen valler op de goeie deel 1.Het verhaal is niks.Het kan niet boeien.En de acteer werk is een stuk minder. 1,5 ster

avatar van 606

slechte film kan niks anders zeggen jason was in deel 1 leuk hier niet.

voor de orka

Laat ik tegen de meesten in gaan. Ik vind deel 2 het beste van allemaal. Ik denk vooral om de romance, in combinati met de mooie natuur, de orca's en het is ook spannend. Toen ik kind was vond ik deze film echt super, maar nu ik 22 ben vind ik het nog steeds de beste. Top film 5 sterren!

avatar van Kevin13

Kevin13

zeker een mooi vervolg op de eerste Free Willy.

maar die Elvis, vond ik wel zwaar irritant.

avatar van Albino Hamster

Albino Hamster

hmmm toch wel een stukie minder dan de eerste

maar dit deel ken nog wel door de beugel hoor

toch een 3 waard hoewel ik eigelijk niet meer weet hoe de film gaat haha

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Nog erger dan Deel 1 en ik vind dat als je een Deel 2 maakt en het blijkt geen succes te zijn ga dan géén Deel 3 maken maar blijkbaar doen ze het toch hier uit blijkt het gezegde : Als je iets doet doe het dan Goed , Ondanks dat toch nog wel een beetje Vermakelijk deze Film maar over het algemeen noem ik het geen meesterwerk.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vind deze iets leuker als deel 1. Ookal is het zoveel van hetzelfde

2.5***

avatar van The Oceanic Six

Geen topper, maar nog best vermakelijk. Het is wat geforceerd zoeken naar een nieuwe ontmoeting tussen Jesse en Willy, maar ach, knies oor die daar op let. Wederom gewoon best een behoorlijke film voor het hele gezien.

Ze hadden het alleen hierbij moeten laten.

avatar van Jessica.

Jessica.

Ik vind hem erg leuk! Jaren geleden genoot ik al van deze film en dat doe ik nog steeds. De orca steelt de show

En de acteerprestaties zijn best goed. Best een behoorlijke film ^^

avatar van Nathan013

Nathan013

beetje overbodig vond ik het vroeger maar toch vond ik hem goed vroeger...

avatar van mathias265

mathias265

prachtige film net zoals de eerste vind ik, dat hij nu beter of slechter is als de eerste kan ik niet zeggen, in de eerste film worden jesse en willy vrienden, heel mooi om naar de kijken, en in de 2de film vinden ze elkaar weer, ook heel mooi om naar de kijken, je ziet maar die vriendshap is na 2 jaar zeker nog niet stuk, echt 2 prachtige films !!

alleen de 3de vind ik niet zo goed, dan word er ook op de orka's geschoten voor hun vlees, vind ik eigenlijk niet echt leuk om naar de zien, maar op zich is dat ook wel een goeie film, spijtig day de orka zo vroeg gestorven is, ik zie de films graag, ze hadden normaal nog een 4de gemaakt, maar door zijn plotse dood ging dat niet meer, zeet spijtig, maarja, alles bijeen het zijn gewoon prachtige film van free willy !!

avatar van queenie

queenie

Van de week voor het eerst gezien en ik vond het een leuke film. Net zo leuk als deel 1 eigenlijk en vaak is dat andersom. Dochter vond deel 2 zelfs leuker.