Genre: Familie / Avontuur
Met onder meer: Jason James Richter, Mary Kate Schellhardt en Michael Madsen
Gesproken taal: Engels en Indonesisch
Releasedatum: 27 juli 1995
Plot Free Willy 2: The Adventure Home
"The adventure is back. The fun is back. Willy's back. And this time he's brought his whole family to meet an old friend ... and take on a new challenge."
De geadopteerde Jesse krijgt te horen dat zijn echte moeder eindelijk gelokaliseerd is, doordat ze overleden is. Hij blijkt een halfbroer te hebben die nu als pleegkind wordt opgenomen in hun gezin. Jesse wil hem echter niet accepteren, zeker niet omdat hij steeds leugens vertelt. Als ze allen gaan kamperen zien ze de orka Willy die herenigd is met zijn familie. De vrijheid van de orka's wordt nu echter bedreigd door een ramp met een olietanker.
Jesse
Kate Haley
John Milner
Bill Wilcox
tovenaar
Holy Sh*t dude! Darviper, wat doe je??
4,5e ster?
ehm... een foutje? OEF
Chainsaw
Vond het helemaal nog niet zo'n gek vervolg. Niets om over naar huis te schrijven en ook stukken minder dan het eerste deel, maar vond het hier en daar toch nog best wat hebben.
morpheus
Ik weet dat toen ik deze film voor het eerst zag het een prima film vondt. nu zal dat anders zijn maar toch nog
**1/2
De Haerlemmer
Het is geen meesterwerk, verre van dat zelfs, maar voor kids is het een vermakelijke film.
djelle
Stom vervolg, puur gemaakt vanwege het succes van deel 1. Weinig geïnspireerd en totaal overbodig. 1*
CAPIpsv
Geen slechte film, absoluut niet, ik keek er aantal jaren geleden ook wel naar, wel vaker zelfs.
Ik heb op alle drie gestemd, maar er springt geen deel uit wat mooier is dan de andere.
sommige mensen vinden vaak dat als een eerste deel dat dan uitkomt mooi is, het vervolgdeel niks meer aan is, dat is bij deze films niet het geval, want geef nou eens een reden waarom bijvoorbeeld deel 1 mooier is dan deel 11 Adventures Home?
Alledrie 2,5#
Sannepan
Ik vind dit vervolg nog helemaal zo slecht nog niet. Vooral als je de reacties hier bekijkt. Ik vind hem heel erg meevallen.
Het is wel logisch dat volwassenen hier niet zo veel aan vinden: het is immers een echte kinderfilm. Voor kinderen is hij zeker spannend zat, zeker op het laatst als ze worden ingesloten door het vuur
Al met al een heel aardige kinderfilm. Niet zo mooi als deel 1, maar nog steeds niet slecht. 2,5*
jurriaan15
ik vind het allemaal maar zielig voor die dolfijn hehe
En het is een k.t film
Sannepan
ik vind het allemaal maar zielig voor die dolfijn
Ja, ikke ook
En het is ook echt een dolfijn, he?
Of was ie in vermomming?
Waakvlam
"De geadopteerde Jesse krijgt te horen dat zijn echte moeder eindelijk gelokaliseerd is, doordat ze overleden is. Hij blijkt een halfbroer te hebben die nu als pleegkind..."
Film voor kinderen, maar als je het plot/verhaal zo leest begrijp IK het zelfs het niet.
Heb hem nog niet gezien, dus geen oordeel. Of ik hem ooit gaat bekijken dat is 2.
Hilarious
Misschien geef ik deze film volgens sommige veel te veel sterren. Maar daar trek ik me niets van aan. Ik vond het een geweldige film toen ik kleiner was en nu nog. Deze film verdient zeker meer sterren dan dat hij nu heeft.
janssen16
vond dit deel iets minder als deel 1 maar even goed wel leuke film.
Lavigne
ik vond dit deel echt spannend toen ik hem vroeger zag!! mooi vervolg wel, en leuk dat jesse nu ook wel ouder is en iedereen ouder.
%%%%%%
Heele erge tegen valler op de goeie deel 1.Het verhaal is niks.Het kan niet boeien.En de acteer werk is een stuk minder. 1,5 ster
slechte film kan niks anders zeggen jason was in deel 1 leuk hier niet.
voor de orka
HansKuiper
Laat ik tegen de meesten in gaan. Ik vind deel 2 het beste van allemaal. Ik denk vooral om de romance, in combinati met de mooie natuur, de orca's en het is ook spannend. Toen ik kind was vond ik deze film echt super, maar nu ik 22 ben vind ik het nog steeds de beste. Top film 5 sterren!
Kevin13
zeker een mooi vervolg op de eerste Free Willy.
maar die Elvis, vond ik wel zwaar irritant.
Albino Hamster
hmmm toch wel een stukie minder dan de eerste
maar dit deel ken nog wel door de beugel hoor
toch een 3
waard hoewel ik eigelijk niet meer weet hoe de film gaat haha
tommykonijn
Nog erger dan Deel 1 en ik vind dat als je een Deel 2 maakt en het blijkt geen succes te zijn ga dan géén Deel 3 maken maar blijkbaar doen ze het toch hier uit blijkt het gezegde : Als je iets doet doe het dan Goed
, Ondanks dat toch nog wel een beetje Vermakelijk deze Film maar over het algemeen noem ik het geen meesterwerk.
jumpstylemovie
Ik vind deze iets leuker als deel 1. Ookal is het zoveel van hetzelfde
2.5***
Geen topper, maar nog best vermakelijk. Het is wat geforceerd zoeken naar een nieuwe ontmoeting tussen Jesse en Willy, maar ach, knies oor die daar op let. Wederom gewoon best een behoorlijke film voor het hele gezien.
Ze hadden het alleen hierbij moeten laten.
Jessica.
Ik vind hem erg leuk! Jaren geleden genoot ik al van deze film en dat doe ik nog steeds. De orca steelt de show
En de acteerprestaties zijn best goed. Best een behoorlijke film ^^
Nathan013
beetje overbodig vond ik het vroeger maar toch vond ik hem goed vroeger...
mathias265
prachtige film net zoals de eerste vind ik, dat hij nu beter of slechter is als de eerste kan ik niet zeggen, in de eerste film worden jesse en willy vrienden, heel mooi om naar de kijken, en in de 2de film vinden ze elkaar weer, ook heel mooi om naar de kijken, je ziet maar die vriendshap is na 2 jaar zeker nog niet stuk, echt 2 prachtige films !!
alleen de 3de vind ik niet zo goed, dan word er ook op de orka's geschoten voor hun vlees, vind ik eigenlijk niet echt leuk om naar de zien, maar op zich is dat ook wel een goeie film, spijtig day de orka zo vroeg gestorven is, ik zie de films graag, ze hadden normaal nog een 4de gemaakt, maar door zijn plotse dood ging dat niet meer, zeet spijtig, maarja, alles bijeen het zijn gewoon prachtige film van free willy !!
queenie
Van de week voor het eerst gezien en ik vond het een leuke film. Net zo leuk als deel 1 eigenlijk en vaak is dat andersom. Dochter vond deel 2 zelfs leuker.

Free Willy: Escape from Pirate's Cove
2010

Free Willy 3: The Rescue
1997

Free Willy
1993

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Eight Below
Avontuur / Drama, 2006