• 9.094.080 stemmen

Geregisseerd door: Randal Kleiser

Met onder meer: Ethan Hawke, Klaus Maria Brandauer en James Remar

Releasedatum: 11 oktober 1991

Plot White Fang

"Where civilization ends, their journey begins."

Na de dood van zijn vader gaat Jack Conroy (Hawke) naar Alaska om in diens voetsporen te treden als goudzoeker. Het is niet makkelijk voor hem in de barre omstandigheden, maar hij vindt warmte bij een wolvenjong, dat van de indianen de naam White Fang heeft meegekregen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Van de eerste keer dat ik deze in de bios heb gezien als tiener vond ik dit een wondermooie film. Het verhaal is ontroerend mooi en de natuurbeelden zijn gewoon fantastisch. Een film die me nooit zal vervelen.

avatar van 93.9

93.9

Goudeerlijke tranentrekker!

avatar van scorsese

• 12047 berichten

Uitstekende film waarin een jongeman naar Alaska vertrekt om net als zijn vader voorheen naar goed te zoeken. Een mooi verhaal over de relatie die tussen mens en dier kan ontstaan. Avontuurlijk en bovenal prachtige beelden van de natuur in Alaska. Ethan Hawke doet het prima en de scenes met de wolf zien er goed uit. Een nipte 4.0 sterren.

avatar van flurk

flurk

1ste keer dat ik hem zag, zeker geen slechte film.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Lang geleden voor het laatst gezien, en nu dus herzien en het blijft een mooie film met een mooi verhaal en een goede spelende Ethan Hawke. En wat deze film vooral zo mooi maakt is de prachtige omgeving en de relatie tussen mens en dier die erg goed is gedaan, leuk weetje is dat White Fang de wolf ook in de film The Thing uit 82 speelt. Zeker de moeite waard om te zien deze film en laat je niet misleiden dat het een Disney film is kijk ze luitjes

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Een degelijke en ontroerende Disney film. Mooie locaties en prima camera werk. Acteer prestaties waren mwah en het verhaal zelf is niet erg interessant. Het is ‘White Fang’ zelf die hier de show steelt.

6.5/10

avatar van clubsport

clubsport

Mooie natuurbeelden met een nog vrij jonge Hawke , het verhaal is natuurlijk een echte disney tranentrekker maar is redelijk in elkaar gezet .

het verhaal van de wolf is wat minder overtuigend , Disney heeft altijd als een soort handelsmerk gehad om dieren menselijke emoties te geven en soms komt dat nog wel eens naief over .

Maar goed ik kan daar wel overheen kijken als het verhaal verder goed in elkaar zit .

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ondanks dat het een heel zoetsappige Disney avonturenfilm is blijft het toch een heel mooie film. De prachtige natuur van Alaska is ontzettend mooi om te zien. Het ziet er dan wel allemaal heel idyllisch uit maar het was een kei harde tijd voor die goudzoekers. Maar dat terzijde, de film blijft gewoon een topper uit de Disney keuken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Veel woorden zijn niet nodig bij deze film. Gewoon een prima avonturenfilm met een gezond tikkeltje sentiment en dierenliefde. Een must voor elke dierenvriend. Vond hem toen al goed op VHS, vindt hem nu nog steeds goed. Een Disney film waar ik echt van hou, gebaseerd op de bekende Jack London roman, al dient gezegd dat de scherpe randjes uit het boek eraf zijn gevijld voor een meer familievriendelijke versie.