• 9.375.496 stemmen

Blast from the Past (1999)

Komedie / Romantiek | 112 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Hugh Wilson

Met onder meer: Brendan Fraser, Alicia Silverstone en Christopher Walken

Gesproken taal: Latijn, Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 29 april 1999

Plot Blast from the Past

"She'd never met anyone like him. He's never met anyone... Period."

Adam (Fraser) leeft al sinds zijn geboorte in een atoomkelder, omdat zijn ouders dachten dat er een atoombom gevallen was. Als hij na 35 jaar de kelder verlaat, ontmoet hij Eve (Silverstone) die hem maar een vreemd figuur vindt. Adam vraagt Eve om hem te helpen met boodschappen doen voor zijn ouders.

avatar van Jordy

Jordy

Prima komedie... leuke rollen van Fraser en Silverstone, en een paar komische momenten. 3 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

The One Ring schreef:

Ook deze is slachtoffer van het origineel-idee-maar-we-maken-er een-standaard-romantische-komedie-van-genre.

Beter had ik het niet kunnen zeggen. Zo'n leuk idee, en het dan zo verprutsen... 2*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een goede film. Die Fraser speelde goed. Met af en toe nog leuke humor, bv met die lift.

En het maakt toch niks uit dat deze op Ned 3 komt. (aangezien ik geen kabel heb) Dit is gewoon een leuke film voor alle netten.

3,5

avatar van Shinobi

Shinobi

Gewoon een erg vermakelijke film om te kijken met een erg sympathieke Fraser. Enige minpuntje vond ik eigenlijk alleen het einde. Maar zeker een aanrader als je niks te doen hebt op een avond.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ronduit erg leuke/ tot geweldige film.

Fraser speelt zoals altijd weer erg goed , maar ook zoals altijd weer een tikkeltje overdreven. (zoals het shit gedeelte in het begin).

Houd natuurlijk niet weg dat het een leuke fillm met grappige stukken en een geweldig verhaal is. Hoe standaar hij ook mag zijn.

3.5***

avatar van Theunissen

Leuke komedie met vooral een sterk eerste deel van de film. Ik vond vooral Christopher Walken goed in deze film.

avatar van 606

Zeer leuk verhaal heeft deze film en brendan speelt uitstekend.

Ook de rest doet het goed en de humor is er genoeg.

3,5 ster

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Geinige film. De film heeft een goed gegeven waar genoeg uit halen viel, Vooral de "leave my elevator alone" sekte was geweldig. Verder is vader Webber goed en ziet Alicia Silverstone er goed uit. Ook de scene met de ex van Eve in de discotheek waar Adam zich verdedigtwas hilarisch. Kortom, heb me wel vermaakt.

avatar van rep_robert

Aardig stukje jeugdsentiment dat veel herinneringen nar boven brengt, inclusief de paar leuk uitgevoerde grappen. Het idee achter deze film is natuurlijk geniaal en dat wordt in het begin ook leuk in beeld gebracht. Helaas neemt de love-interest Silverstone daarna de film steeds meer over en dat haalt toch wel de luchtigheid en de humor uit de film.

Normaal gesproken een 2,5*, maar gezien het sentiment laat ik hem op 3* staan.

avatar van IH88

IH88

“Lying can be a very effective dating tool.”

Heel vaak gezien en Blast from the Past blijft leuk. Met het gegeven, een man heeft zijn hele leven met zijn ouders ondergronds geleefd en komt nu in de bewoonde wereld terecht, had misschien iets meer gedaan kunnen worden. Maar het levert grappige situaties op, en er hangt de gehele tijd een aangenaam sfeertje. Fraser doet het aardig, maar het zijn Silverstone en Walken die voor de leukste momenten zorgen. Met prima bijrollen van Spacek, Foley en Slotnick. Blast from the Past kijkt lekker weg en het is allemaal uitermate feel good. Precies wat je ervan verwacht.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Erg genoten van deze film, zelfs Frazier speelt aardig, maar het script maakt fouten
doordat Adam veel te snel het bovengrondse leven doorheeft.. ... heel slecht uitgewerkt. Als je daar overheen stapt is er veel te lachen en te genieten en te zwijmelen met Alicia Silverstone .... Mooie romcom.

avatar van blurp194

blurp194

Indertijd geloof ik vrij origineel geloof ik, maar ondertussen struikel je over de variaties van dit script, al zijn de meeste niet in een romcom gegoten en ook niet zo aardig gelukt als deze. En wat een cast ook, met Christopher Walken, Sissy Spacek en Alicia Silverstone. Je zou je gaan afvragen hoe Brendan Fraser zich daar bij naar binnen gespooft heeft. Zelfs in een rol als deze die om een weirdo vraagt houdt hij zich maar met moeite staande.

Verder is het idee goed, maar de uitwerking wat te suf en vooral veel te braaf en te Hollywooderig. Had dit idee aan een van die oude Franse of Italiaanse regisseurs gegeven met de vrije hand er wat van te maken. Aan de andere kant, dan hadden we waarschijnlijk nu allemaal nog in een schuilkelder gezeten en Gitanes gerookt.