Super Size Me (2004)
Geregisseerd door: Morgan Spurlock
Met onder meer: Morgan Spurlock en Bridget Bennett
Releasedatum: 12 augustus 2004
Plot Super Size Me
"The first ever reality-based movie ... everything begins and ends in 30 days!"
Filmmaker Morgan Spurlock maakt zichzelf proefkonijn door 30 dagen niets anders te eten dan McDonalds voedsel. Hij probeert hiermee aan te tonen wat de lichamelijke en geestelijke effecten zijn van het overmatig eten van fastfood, om zo inzicht te geven in één van de grootste problemen in Amerika: vetzucht.
Zichzelf
Zichzelf - Morgan's girlfriend & Vegan Chef
Zichzelf - Law Professor, George Washington University
Zichzelf - Former U.S. Surgeon General
Tun-89
ik heb deze Documentaire al eens gezien.
ik vind het zeer interessant, en het is goe dat ze deze werkelijke dingen aan de buitenwereld showen.
want volgens mij worden er steeds meer mensen dik en ziek door fastfood etc.
Elementofone
dat is natuurlijk waar, maar als ik elke dag bij de turk, griek of een willekeurige snackbar ga zitten word ik ook doodziek.
ga maar eens elke dag pizza eten, het is waarschijnlijk gezonder dan de mac, maar na een maand word je er niet meer vrolijk van...
(heb de film trouwens niet gezien)
daanos;
heeft de mac deze man/film nooit aangeklaagt of zo?
ik neem aan dat ze niet erg blij zijn met deze "reclame"
ga vanavond maar eens kijken...
v.i.c.t.o.r.
Tsja, lekker vreten en dan klagen. Net zoals rokers die Philip Morris aanklagen. Het idee is grappig, maar dat is het dan ook wel.
De Mac maakt je niet dik.
Ieder pondje gaat door het mondje zeg ik altijd maar.
muismat
Hij was er laatst ook al op, toch wel shocking wat fast food in een maand tijd met je kan doen, 3*.
heeft de mac deze man/film nooit aangeklaagt of zo?
ik neem aan dat ze niet erg blij zijn met deze "reclame"
Kaffeefiltjer
Ik denk dat de mac na deze film duidelijk heeft gemaakt dat ze in hun aanbod ook slaatjes hebben enzo
busra
Ik heb deze film gezien met school het was best wel grappig.
maar toen ik het zag begon ik ook echt te denken dat de mac echt slecht is voor je (ik wist het wel maar door deze film ben ik er ook aan gaan denken) ik vind het ook wel leuk om te zien.
Ik vind het trouwens ook niet meer fijn om daarnatoe te gaan want mijn docent zei een keer dat hij daar werkte en toen het druk was hij in een van die burgers had gespuugt:S echt zoo vies daarom vertrouw ik het niet meer ik heb liever een friettent daar kan je ze zien werken en hoe ze het allemaal doen.!!
BlueSword
opzich wel interessant, alleen na een tijdje heb ik het wel gehad, ik kreeg trouwens wel mega zin in een mac door die docu!
Jestbread
Leuke documentaire die laat zien wat er gebeurt als je gewoon non-stop fastfood eet.
Het gaat er niet om dat hij het 3x daags eet en 30 dagen lang, maar het gaat erom dat mensen een heel jaar lang eens in de 2 dagen naar een fastfood tent gaan. Amerika is het dikste land in de wereld.
Weet iemand hoe het nu met Morgan Spurlock is? Eet hij nou nooit meer fastfood, zoniet, wat eet hij dan wel?
Hoe die negers aan het begin reageren is ook weer typisch he. Amerika zal het nooit leren.
BraMovie
beetje langdradig en na een tijdje boring...
deze "film" is dus makkelijk in te korten tot 5 minuten...
QuidQuoPro
Interessante docu, wel een beetje Michael Moore achtig
eenzijdig, de andere kant komt bijna niet aan het woord.
KrisV
eenzijdig, de andere kant komt bijna niet aan het woord.
MacDonalds wilde blijkbaar niet reageren. Je kan dat moeilijk de makers verwijten.
Dennis Evahi
Op een gegeven moment kreeg ik helemaal medelijden met hem. Een maand lang dat smerige vieze vette eten....Yak! Kans op leverfalen.....die amerikanen hebben totaal geen eetcultuur. Op ieder blok in Manhattan een Mac. wat een armoe! Zo ver van chic. Ik vind het een hele boeiende docu. Goed gemaakt. Het laat de gewiekste marketing zien van een imperium. No.1 van de fastfood de Mac. Moddervette amerikanen. De opening van de docu is ook geweldig...die vette kinderen in een fatcamp die het Pizzahut lied zingen. Letterlijk de kinderen van de rekening! Yeah!..."Supersize me"!
*****-sterren waard (De maker die zijn leven in de waagschaal legt)
Misantro
Boeiende documentaire. Ik wist echt niet dat je zo down kon zijn van al dat vettig voedsel
Op het einde vind ik het toch eng voor die man (de hartkloppingen!). Tijdens het bekijken realiseerde ik me dat ik die middag een pizza en twee cola's gedronken had
mikoz
Stem van 2,5* naar 3*
Film is toch wel boeiend en leuk om naar te kijken.
Toch blijf ik erbij dat ze er meer uit hadden kunnen halen.
Madecineman (moderator films)
Das natuurlijk grote onzin, je kan in Manhattan (of waar dan ook) de Mac gewoon overslaan en een fatsoenlijk restuarant zoeken (Het lekkerste mexicaanse eten heb ik ooit gegeten in hartje Manhattan zelfs, waarbij ik moet zeggen nog nooit in Mexico te zijn geweest
IcU
Interessant, tot op bepaalde hoogte. Soms beelf de documentaire te lang op een onderwerp, dat het al snel saai en langdradig werd. Toch wel vermakelijk, maar niet super. 3*en
mikey
Tja naar de mac in Manhattan. Jammer genoeg werd ik daar niet gesupersized. De docu: Ik vond het experiment heel grappig, vooral de regel supersize is hilarisch. Het moralistische ondertoontje en de eenzijdigheid vond ik wat vervelender m.n. de talloze getalletjes die je voorgeschoteld krijgt. Ik denk trouwens dat het experiment (zoals de maker zelf al suggereerde) geen zoden aan de dijk zet. Wellicht is het 5x zo ongezond wanneer je dagelijks 2 mac menu's eet dan een enkele, laat staan 3. 2.5
veron35
Als ik er zo aan terug denk vind ik hem toch minder goed. Af en toe een beetje saai. Stem verlaagd naar 2,5*
OlafS
Saai, eentonig en super eenzijdig verteld... krijg er alleen maar honger van
thomzi50
- 1991 berichten
Misschien wat eentonig en eenzijdig, maar toch bereikt Spurlock goed wat hij wil bereiken. Hij laat met deze documentaire zien hoe schadelijk de McDonalds is. Natuurlijk, dit was al bekend, maar hij doet dan als maker ook niet alsof hij het wiel opnieuw heeft uitgevonden. Vond het een prima en ook wel beangstigende docu met genoeg leuke momenten, heb me geen seconde verveel of geërgerd. 3,5*
Theatertje
Een film die losjes met feiten goochelt en daarom niet zo betrouwbaar is als enige docu van meneer Moore. Niettemin ga ik na het zien van deze film nooit meer langs McDonalds. 3 sterren.
MaxB52
Amerikanen en voedsel .... een slechte combinatie.
Aardige docu alleen het expirement is wat mij betreft een open deur ... ik stond er niet van te kijken dat je lever cirrose krijgt van MacD voer.
Max en Joep
ik heb de film nog niet gezien.
sta er vaak mee in mijn hand bij de videotheek maar ik twijfel zo aan het hypocriete concept.
wie weet zet ik me er nog eens toe.

Super Size Me 2: Holy Chicken!
2017

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'

'Crime 101' overtuigt critici: 'Uitstekende misdaadfilm'

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills

Die Fetten Jahre Sind Vorbei
Drama, 2004

Blackfish
Documentaire, 2013
experimentdietgezondheidjunk foodfood industry fast foodmcdonald's restaurant