• 9.375.650 stemmen

Geregisseerd door: Morgan Spurlock

Met onder meer: Morgan Spurlock en Bridget Bennett

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Super Size Me

"The first ever reality-based movie ... everything begins and ends in 30 days!"

Filmmaker Morgan Spurlock maakt zichzelf proefkonijn door 30 dagen niets anders te eten dan McDonalds voedsel. Hij probeert hiermee aan te tonen wat de lichamelijke en geestelijke effecten zijn van het overmatig eten van fastfood, om zo inzicht te geven in één van de grootste problemen in Amerika: vetzucht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf - Internal Medicine

Zichzelf - Morgan's girlfriend & Vegan Chef

Zichzelf - Law Professor, George Washington University

Zichzelf - Former U.S. Surgeon General

MFEO schreef:

Tevens behoort op alle producten in winkels op de verpakking te staan wat er in zit enzo. Waarom zou dat bij Mac Donalds ook niet verplicht gesteld kunnen worden?

Zou wel moeten, maar is niet zo. Er zijn nog steeds heel veel voedingsproducten waar niks opstaat behalve de ingrediënten.

avatar van davidov

davidov

omdat het een restaurant is, je krijgt bij je pasta bij de italiaan toch ook geen bon met alles erop?

of bij je broodje shoarma bij de snackbar

avatar van (matthijs)

(matthijs)

ik heb het artikel in het AD gelezen en de film niet gezien, maar wat ik begrepen heb at de Nederlander 1900 kcal per dag en de filmmaker 5000. (2500 per dag is normaal) Logisch dus dat de ned afviel en de Yank vetter werd. Heeft allemaal niets te maken waar je eet, alleen hoeveel is dus belangrijk. (voor dik worden, niet voor andere gezondheidsissues)

Precies, ik zag gisteren bij Nova geloof ik een reportage over die Nederlandse journalist. Het draait allemaal om de keuzes die je maakt, was zijn oordeel. En dat lijkt me ook.

Misschien moet er bij de Mac net als op pakjes sigaretten een waarschuwing komen te staan voor hele domme mensen. Of moet je mensen met een te groot overgewicht niet meer toelaten in de Mac om ze tegen zichzelf te beschermen? Tja, het zijn maar 2 mogelijkheden, maar het is en blijft eigenlijk je eigen verantwoordelijkheid.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

davidov schreef:

omdat het een restaurant is

Een restaurant? Een veredelde snackbar.....

avatar van (matthijs)

(matthijs)

avatar van titan

titan

petey schreef:

Inderdaad de hoeveelheid is de boosdoener. Die Amerikanen denken ook in alles groot. Als je in de VS een small size menu bestelt krijgt je een grotere portie dan we hier gewend zijn. Het is bijvoorbeeld zelfs zo erg dat ze in de VS 3 soorten condooms hebben: large voor de mannen met een kleine penis, extra large voor de mannen met een gemiddelde penis en extra extra large voor mannen met een grote penis .

avatar van Dustyfan

Dustyfan

LOL

avatar van Justice4All

Justice4All

(matthijs) schreef:

LOL ja, teksten als: MAC is dodelijk voor je gezondheid.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Die man van AD die dat ook heeft gedaan is gewoon afgevallen. Maar die Morgan Spurlock heeft gewoon alles verkeerd aangepakt. Ze eten inderdaad gewoon te veel. Dit geeft een verkeerd beeld van McDonalds.

Blijkbaar zit er ook meer vet in een McSalad dan in een Big Mac.

Sowieso zijn van alle mensen in de wereld de Amerikanen één van de diksten.

avatar van Redlop

Redlop

En van alle Amerikaanse steden woont de grootste populatie vetzakken in Houston. Een reportage over deze film eindigde met de woorden "Houston we've got a big problem'.

jassonn

Een paar jaar geleden was dat nog Philidelphia.

avatar van Redlop

Redlop

Dan is Philidelphia flink bij MacDonalds gaan eten. Want daar val je toch van af? Of begrijp ik het niet meer.

avatar van Justice4All

Justice4All

Volgens mij heeft het ook met je spijsvertering te maken. Er zijn mensen die zich volvreten, maar toch niet aankomen.

avatar van MFEO

MFEO

Nederlanders worden ook steeds vetter.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik ben het levende bewijs.........

avatar van Yak

Yak

Devastation HCT schreef:

Ben ik het niet mee eens. Wat Spurlock doet is het misverstand aanpakken dat McDonald's een keet is waar je een (relatief) uitgebalanceerde maaltijd kunt scoren. Ze noemen zichzelf niet voor niets een 'restaurant', en nodigen zelfs mensen uit om hun zakendineetjes bij McDonald's te komen doen en er te ontbijten (a.k.a. voor elke maaltijd van de dag kun je bij McDonald's terecht). Deze hypocrisie is wat Spurlock bloot wil leggen. Ik kan er nog niet over oordelen of dat gelukt is, want ik heb de docu nog niet gezien.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Yak schreef:

Volgens mij maak jij hier ook een flinke denkfout Yak. Supersize me gaat gewoon over de vraatzucht van Amerika en over hoe alles groot en veel moet. NIET over de 'hypocrisie' van de Mac, wat jij daar ook onder mag verstaan Waarom is het hypcriet van de Mac als ze hun aanbod gaan verbreden en ook ontbijt-dingen aanbieden en gezonder eten (salades enzo) aanbieden, omdat dat is waar de consument om vraagt.

avatar van FX

FX

Sjoerd schreef:

...Waarom is het hypcriet van de Mac als ze hun aanbod gaan verbreden en ook ontbijt-dingen aanbieden en gezonder eten (salades enzo) aanbieden, omdat dat is waar de consument om vraagt.

Ben je nu niet een tikje naief? MacDonalds is die salades pas gaan verkopen nadat er teveel negatieve media-aandacht kwam voor de Mac, omdat half Amerika te zwaar is. Onder de vlag van het 'meewerken aan een gezondere samenleving' zijn ze hiermee begonnen. Puur PR, uit angst voor omzetverlies en de bekende Amerikaanse, draconische schadeclaims...

avatar van aryan

aryan

Waarom is het eigelijk alleen de McDonalds? Als je een maand 3 keer per dag bij Burger King, KFC of een snackbar gaat eten een maand lang dan krijg je toch precies hetzelfde effect

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Mc Donalds is natuurlijk veel interessanter, aangezien ze de grootste ter wereld zijn.

avatar van chiquita

chiquita

Nou, nou die Morgan Spurlock pakt het wel groots aan zeg, lekker makkelijk en snel naam maken: aanpakken wat kwetsbaar is. De Mac is er niet zomaar, vraag=aanbod. Dit is net zoiets als sigaretten. Jah, jah we kennen de gevaren en blijven het doen. So?

Erg representatief is zijn methode niet om de gevaren van de Mac aan te tonen. Wie gaat nou werkelijk 30 dagen lang bij de Mac eten gecombineerd met niet bewegen en sporten? In het geval van een dergelijke docu blijf je niet objectief in je methode en ga je je juist handelen met in je achterhoofd het beoogde effect. Want shockeren, that sells. Geen enkel mens kan zijn eten en leven zo eenzijdig houden.

Ik denk niet dat deze docu mij ervan gaat weerhouden na elke filmavond 2 menu's naar binnen te werken. En ik ben slank en gezond. Afwachten maar, ik moet de docu nog zien.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

FX schreef:

Nu impliceer jij dus dat het de schuld van de Mac is dat half Amerika te zwaar is... lijkt me iets teveel eer.

Nee hoor... het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Mensen willen gezonder voer (onder het motto gezonder leven, dat de laatste jaren erg populair is idd)... dan krijgen ze gezonder voer. Zo werkt het in een consumptiemaatschappij, dat kan je de Mac toch niet aanrekenen?

Tuurlijk uit angst voor omzetverlies, maar hoezo is dat hypocriet dan? de Mac is toch geen liefdadigheidsinstelling? en zeggen dat ze salades verkopen om schadeclaims te ontlopen is wel het meest belachelijke wat ik ooit gehoord heb... sorry hoor.

avatar van WiLL

WiLL

Deze film lijkt me pas hypocriet.

Macdonalds zal wel weer rechtzaken gaan krijgen door deze docu ... ik moet eerder kotsen van die hypocriete, debiele amerikanen dan van een avondje mac

avatar van FisherKing

FisherKing

hypocriet ? Wie is hier hypocriet ?

MacDonalds is een onsmakelijk wanstaltig instituut dat zich vooral richt op het indoctrineren van kinderzielen door reclame. Vooral die indoctrinatie stoort me.

En ik hoop dat ze een triljoen rechtszaken tegen zich krijgen.

avatar van De GeuS

De GeuS

FisherKing schreef:

En ik hoop dat ze een triljoen rechtszaken tegen zich krijgen.

Zometeen ga je nog beweren dat het een keten van de duivel is. misschien heb ik andere reclameblokken als jou maar, ik zie niks verkeerds aan MD reclames.

Oke, het is ongezond, maar kom op een beetje eigen verantwoordelijkheid mag ieder mens(lees ouder) toch wel houden of niet?

jassonn

En als je gewoon naar de tv kijkt en reclamefolders van supermarkten door leest wordt er sowieso maar weinig gezonds aangeboden.

avatar van FisherKing

FisherKing

De GeuS schreef:

Vraag je je nooit af waarom in die reclame's ALLEEN maar kinderen (+gezin vaak) in voor komen ?