• 9.375.067 stemmen

Geregisseerd door: Morgan Spurlock

Met onder meer: Morgan Spurlock en Bridget Bennett

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Super Size Me

"The first ever reality-based movie ... everything begins and ends in 30 days!"

Filmmaker Morgan Spurlock maakt zichzelf proefkonijn door 30 dagen niets anders te eten dan McDonalds voedsel. Hij probeert hiermee aan te tonen wat de lichamelijke en geestelijke effecten zijn van het overmatig eten van fastfood, om zo inzicht te geven in één van de grootste problemen in Amerika: vetzucht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf - Internal Medicine

Zichzelf - Law Professor, George Washington University

Zichzelf - Former U.S. Surgeon General

avatar van Ynst

Ynst

goeie docu met soms schrikbarende feitjes

avatar van Ynst

Ynst

kevke1990 schreef:

Mij lijkt het echt onwaarschijnlijk dat iemand elke dag 3x bij mcdonalds gaat en daar altijd super size dingen vraagt.

het is onwaarschijnlijk, maar het gebeurt wel. Dit vermeldt ie aan het einde van de film...

avatar van morpheus

morpheus

Wim Meij, redacteur bij het Algemeen Dagblad, herhaalde het experiment van de Amerikaanse filmmaker Morgan Spurlock en at gedurende dertig dagen elke dag driemaal bij McDonald's. In tegenstelling tot Spurlock viel hij echter ruim zes kilo af, bovendien is zijn gezondheid zelfs iets verbeterd.

De bloeddruk van Meij is gedaald en zijn bloedwaardes zijn verbeterd, terwijl die naar verluidt al bijna perfect waren. Tevens is de buikomvang van de redacteur met vijf centimeter afgenomen en is het risico op een hart- en vaatziekte en diabetes kleiner geworden. Dit alles is gebleken uit het laatste onderzoek door Jaap Fogteloo, internist (specialist voor inwendige ziekten) van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Het Volledige Nieuwsbericht

Super size Me blijft echter een lekker "luchtige" documentaire waarbij Spurlock zijn boodschap leuk overbrengt. Nieuwswaarde is Nihil.

***

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Het is heel goed mogelijk dat de kwaliteit en de voedingswaarde van de ingredienten die MacDonald's gebruikt, in Nederland (en in andere landen) anders is dan in de VS. En aangezien Meij ook andere gerechten koos dan Spurlock, blijven beide 'onderzoeken' overeind en hebben ze allebei nieuwswaarde. Je moet dan wel goed vergelijken.

Ben toch erg benieuwd naar deze docu.

Nogal wiedes dat als je voornamelijk salades bij McDonalds eet je er niet dik van wordt.

Ik vind het sowieso een non-issue. Welk mens weet nog niet dat fastfood niet gezond is ?

avatar van Redlop

Redlop

morpheus schreef:

De bloeddruk van Meij is gedaald en zijn bloedwaardes zijn verbeterd en is het risico op een hart- en vaatziekte en diabetes kleiner geworden.

Het ziekenfonds betaalt 70% van de quarterpounder.

avatar van Yak

Yak

kappeuter schreef:

Iedereen. Maar toch staat het dagelijks rijen dik bij de McDonald's en zie je mensen om tien uur 's ochtends als dubbele cheeseburgers naar binnen schuiven. Wat mij betreft duurt het bombardement om ons met onze eigen leefwijze te confronteren nog zeer lang voort.

Er is zoveel ongezond. Zolang je het met mate consumeert is er niet veel aan de hand. Ík denk nog eerder dat de gemiddelde Nederlander te weinig beweegt. Daar word je ook dik van.

MFEO

Mac Donalds NL en Mac Donalds USA is niet te vergelijken.

Alles in USA is groter. Wat hier groot is is daar small of medium.

Verder at bij test in NL ook veel salades en USA veel burgers.

Burgers worden geloof ik toch ook veel meer gegeten daar dan salades. Deze 2 test met elkaar vergelijken is zelfde als appels met peren vergelijken.

neo

Naast het verhaal van Meij bij Nova gister was er iets misschien nog wel belachelijker.Dat lulverhaal van een Nederlandse manager van een McDonalds, die beweert dat iedere persoon veel wisselt tussen dan weer een hamburger en dan weer een salade.Ik geloof hem meteen

Inderdaad, die manager met zijn achterlijke opmerkingen die natuurlijk niemand gelooft is de laatste tijd niet van het scherm te slaan, door deze docu.

avatar van Macmanus

Macmanus

kappeuter schreef:

Vind ik ook, van wat ik van deze documentaire heb gezien legt Spurlock (geinige naam trouwens) erg weinig verantwoordelijkheid bij de mensen zelf.

MFEO

tja en Mac Donalds in Nederlands staat nu niet echt bekend om veel sla en zo op een broodje. Allemaal erg karig allemaal. Toch Neo?

Denk als ze een lijst maken van wat best verkocht is en erna en erna, zal denk ik de salade's toch stuk lager staan in de top zoveel.

Ook belachelijk dat Mac Donalds verbonden word aan sportevenementen als EK en OS.

Sport en Mac Donalds is geen goeie combinatie.

Vreemd inderdaad.

Mister_Pink

Het is altijd nog de keuze van de consument om bij de Mc Donalds te eten. Ik vind het echt belachelijk dat mensen de Mc Donalds weg willen hebben, alleen omdat de consument zo dom is om zich daar vol te proppen.

Sommige mensen weten nou eenmaal niet beter.

jassonn

Van mij hoeft de Mac e.d niet weg hoor, af en toe best lekker zo'n Quarterpounder

MFEO

Mensen laten zich tegenwoordig zo makkelijk leiden door reclames en wat IN is en wat OUT is. Men is gewoon kudevee. Waarom denk je dat er zoveel uitgegeven word aan reclames?

Mensen zijn zo makkelijk te beinvloeden.

Zelfde met films die bagger zijn kunnen ze nog volle zalen trekken. Door de juiste reclame op juiste plekken.

MFEO

Op zijn tijd kan geen kwaad maar niet te vaak. En geef me dan maar Burger King. Broodjes zijn daar tenminste niet schaars belegd En krijg ik alles tenminste nog warm.

Mister_Pink

Sommige mensen weten nou eenmaal niet beter.

Daar moet juist wat aan gedaan worden, vind je niet?

MFEO schreef:

Alvast een gegarandeerde knaller voor als je bij een vestiging werkt: tel de salades die besteld worden

MFEO

tja wat moet je eraan doen?

reclames verbieden? Geweld op tv in series en film verbieden? Geweld in bioskoop films verbieden?

Alleen maar positief nieuws op TV / Positieve films / Positieve reclame, ...

MFEO schreef:

Ben 1 keer bij de Burger King geweest en vond het niet echt beter als de Mac. Nadeel van de Mac vind ik wel dat er zo weinig te kiezen valt, is dat bij Burger King ook zo?(niet opgelet toen).

Wat bedoel je, MFEO?

avatar van morpheus

morpheus

Blaat

We hadden het toch over McDonalds? Je trekt het iets te ver door, al begrijp ik wat je bedoelt.

De vraag is eigelijk in hoeverre Mcdonalds verantwoordelijk is voor de producten die zij aanbieden en de manier waarop. Ze zijn een marktleidend bedrijf van grote invloed op de samenleving en tevens hebben hun producten over het algemeen geen gunstige werking op de gezondheid van die samenleving. In hoeverre moeten ze dit kenbaar maken, in hoeverre ligt de verantwoordelijkheid bij de burger en/of overheid en ga zo maar door.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik heb ergens gelezen dat de salades van de Mac veel vetter zijn dan de hamburgers door de dressing.

jassonn

Dat is sowieso vaak met dit soort eten. Het zijn de sauzen e.d die het allemaal nog erger maken.

neo

Nog beter: je ken haast glijden achterin waar alles wordt klaargemaakt

Mister_Pink schreef:

Wat bedoel je, MFEO?

Bedoel dat als je eten aanpakt, zo kan je ook geweld aanpakken.

Tevens behoort op alle producten in winkels op de verpakking te staan wat er in zit enzo. Waarom zou dat bij Mac Donalds ook niet verplicht gesteld kunnen worden?

Heb eens een docu gezien over de Mac Nuckets. Iemand ging achterhalen waarvan ze gemaakt worden. Je wil het niet weten. Is te gruwlijk voor woorden.

Veel mensen bij Mac Donalds weten nog geen eens waar ze van gemaakt zijn.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

ik heb het artikel in het AD gelezen en de film niet gezien, maar wat ik begrepen heb at de Nederlander 1900 kcal per dag en de filmmaker 5000. (2500 per dag is normaal) Logisch dus dat de ned afviel en de Yank vetter werd. Heeft allemaal niets te maken waar je eet, alleen hoeveel is dus belangrijk. (voor dik worden, niet voor andere gezondheidsissues)