• 9.378.158 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.424)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Sorry A Serious Man, dit is gewoon een perfecte blockbuster en een er-va-ring om te zien, dus deze gaat mijn top 10 in. Elke scène is raak, als is de bioscoopversie wel ietsje beter dan de Director's Cut die ik vandaag heb herzien. Wat een film!

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, dit 2e deel is net iets beter als het 1e deel want meer actie en explosies in dit deel.

In deel 1 maken we kennis met the Terminator en het verhaal erachter, in deze film zien we heerlijk vermaak en meer actie!

yesplease schreef:

In het eerste deel is het achterliggende verhaal al uitgelegd. Toch bouwt de regisseur momenten zonder actie in en maakt de film langer. De acteur die hier de terminator (agent) speelt kan een echte 'creep' neerzetten en is een m.i. stuk enger dan Schwarzenegger.

(In het begin zien we een plaquette waarin de spelling Judgment Day ipv Judgement Day gebruikt wordt. Volgens de Wiktionairy is Judgement de britse wijze van spellen.)

De T-1000 kun je vergelijken met een slang, waarbij je de T-800 kunt vergelijken met een TANK. Zoals in de making off wordt gezegd.

avatar van yesplease

yesplease

etherman schreef:

Het lijkt er op dat je op iemand anders zou willen reageren.

yesplease schreef:

Het lijkt er op dat je op iemand anders zou willen reageren.

Nee hoor

avatar van yesplease

yesplease

etherman schreef:

Nee hoor

OK, ik begrijp het nu. Ik doelde op de acteur en jij op de aard van de robot die hij speelde. Je hebt gelijk, het type robot is angstaanjagender.

yesplease schreef:

Jammer dat dit in de vervolgen niet echt aanwezig was.

• 1922 berichten

Voor de zoveelste keer herzien. Aan actie en spektakel geen gebrek, er wordt zelfs nog een schepje bovenop gedaan maar toch kan het qua grofheid niet tippen aan het eerste deel. Het verhaal steekt echter weer goed in elkaar en Arnold is nu niet de badguy, maar de goodguy. Dit is opzicht een leuke twist maar ik zag hem toch liever als badguy. Ook de soms kinderachtige gesprekken tussen John Connor en Arnold zijn geen pluspunt, en waar het origineel nog heerlijk grof is, wordt deze film soms net iets te zoetsappig. Bij de achtervolgingsscène met de truck en de motor kun je gewoon duidelijk zien dat er stuntmannen zijn ingezet, maar dat nemen we dit keer voor lief, want je wordt tijdens de film constant getrakteerd op spanning, actie en nog eens actie. Daardoor stijgt T2 met gemak ver boven de middelmaat uit, maar kan het niet tippen aan The Terminator. 4*

FunkStarr schreef:

The Terminator is inderdaad iets beter maar dit is en blijft ook een fantastische klassieker

wood23 schreef:

Ook een van de beste en indrukwekkendste opening credits ooit

avatar van Argyle

Argyle

Zeer indrukwekende film. De beste van de 3. De laatste scene met de duim blijft geweldig.

Verder super vecht scenes en zeer goed gemaakt.

Argyle schreef:

Verder super vecht scenes en zeer goed gemaakt.

Zeker een indrukwekkende film en wat mij betreft een van de beste en meest succesvolle films ooit gemaakt.

De nucleaire holocaust scene heeft vooral indruk gemaakt.

avatar van Lennon

Lennon

anno 2015 nog steeds een zeer goede film, met mooie effects.

Al tig keer gezien, maar blijft vermakelijk!

Zeer goed vervolg op deel 1, die wel de tand des tijds heeft moeten laten winnen. Dat is met deze film niet het geval!

De beste uit de serie wat mij betreft!

avatar van jeffur

jeffur

Een zeer boeiende film, van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten. 4,5*
Ookal had ik liever gewoon 2 dezelfde terminators gezien die elkaar bestookten met tanks, rpg's, ak-47's en noem het maar op

avatar van woeler82

woeler82

Blijft een mooie film , van begin tot het einde, zie hem al voor de 8x ,helaas is star wars deel 4 net iets beter , die heb ik al 11x bekeken , maar misschien haalt deze star wars wel in hehehe.

Deze zal ik zeer zeker weer kijken in een jaar of 2

avatar van blurp194

blurp194

Er zijn maar heel weinig films waar het tweede deel verder komt dan het zielloos uitmelken van het succes van het vorige deel. Dit is wel een van de betere voorbeelden dat het ook anders kan.

Wat meteen opvalt is dat het budget veel groter was dan van deel 1 - eigenlijk haast een lowbudgetfilm, in vergelijking. De actiescenes zijn dan ook opvallend groter, mooier, en spectaculairder. Maar wat misschien veel belangrijker is, het verhaal klopt eigenlijk gewoon erg goed als vervolg op het eerste deel, is er een logisch vervolg op. Waarbij evengoed de hand van Cameron erg goed te zien is - strakke beelden, mooie cinematografie in combinatie met de timing waarmee het verhaal gebracht wordt. Die twee-en-een-half uur vliegen gewoon voorbij.

Linda Hamilton - wat is ze mooi afgetraind - en Arnie zijn vanzelf van de partij, en zo mogelijk allebei nog gegroeid in hun rol. Waarbij Arnie voor een deel zijn robotmaniertjes kwijtgeraakt is en af en toe voor de komische noot moet zorgen, en het karakter van Sarah Connor wat uitgediept wordt en Hamilton veel meer te acteren heeft. Een erg mooie rol, wat een moordwijf zet ze hier neer - er schiet me zo even niet eens een nog meer overdreven stoere filmheldin te binnen.

Ook in dit deel nog wat lelijke synthesizerpiepjes, maar minder opvallend dan in deel 1 - en daartegenover dan weer Guns & Roses. En de effecten zijn een stuk beter - gelukkig is een redelijk deel van de actie nog echt, het getruc is vooral in de T-1000 te zien - een prettig sinistere Robert Patrick overigens, hoewel de grimmigheid van deel een nergens gehaald wordt. Daar zit toch veel te veel humor voor in de film, en dat is misschien wel het belangrijkste verschil - waar in deel een de sfeer ijzersterk was, gaat het nu toch meer om het spektakel en de humor. Inclusief de opvolger van de meest iconische filmuitspraak ooit - maar 'Hasta la Vista baby' heeft 'I'll be back' toch nooit helemaal doen vergeten.

avatar van IH88

IH88

Hasta la vista, baby!

Dit blijft voor mij toch wel de ultieme Terminator-film en zelfs één van de beste films ooit gemaakt. De actie, de humor, Arnie op zijn best, Linda Hamilton - die ik in het eerste deel sterk maar niet geweldig vond - maakt van Sarah Connor een iconisch personage. James Cameron weet een perfecte balans te houden tussen de vette actiescènes en de humor/emotionele momenten. Vooral de band tussen John en T-800 is mooi gedaan. De muziek is gelukkig een stuk beter dan in het eerste deel en vooral de intro is schitterend gedaan. De beelden en muziek grijpen je gelijk bij de strot.

Naar mijn mening beter dan deel 1. Linda Hamilton zit beter in haar rol (die spieren?! Dat haar is ook een verbetering moet ik zeggen), de special effects zien er beter uit, er zit wat meer humor en emotie in, het verhaal wordt wat meer uitgediept en we maken kennis met John Connor (Furlong is top). Het laatste grote pluspunt is Robert Patrick.

avatar van rkdev

rkdev

Geweldig vervolg op het sterke The Terminator. Het verhaal is een goed vervolg op deel 1, al is het eerste half uur (op de John Connor scenes na) wel bijna een kopie van deel 1. Daarna wordt het genieten met sterke actiescenes (jammer dat je bij de motor vs truck scène wel goed de stuntmannen ziet) en vooral een geweldig gemaakte T-1000 waarvan de special effects nu, bijna 25 jaar later, nog steeds staan als een huis. Op en top blokbuster vermaak op het hoogste niveau.

rkdev schreef:

(jammer dat je bij de motor vs truck scène wel goed de stuntmannen ziet)

Vind ik ook erg jammer, ze hadden toch wel minimaal hun best kunnen doen om het er wat realistischer uit te laten zien. Je ziet nu gewoon duidelijk een gast met donker haar op de motor zitten die in de verste verte niet op Arnold lijkt.

avatar van The_CrY

The_CrY

Het tweede deel is minstens net zo goed als het eerste deel. Het begin is inderdaad praktisch hetzelfde, maar de boel is in een heel ander jasje gegoten. John Connor is gespeeld door een kind-acteur die eens niet vervelend overkomt. De T-1000 is een legitieme dreiging en de Terminator zoals we m kennen is nu opeens heel aaibaar. Het karakter Sarah Connor is inmiddels echt een hele sterke geworden en je leeft echt met r mee. Hier hadden ze het bij moeten laten, maar helaas... mensen hadden geld nodig.

The_CrY schreef:

Dat laatste vind ik juist een groot nadeel in deze film, verpest de beklemmende sfeer die het eerste deel wel constant heeft. Er komt nu dreiging van de T-1000, maar omdat Arnold nu zelf ineens de good guy is, kun je wel inschatten dat hij die T-1000 gaat verslaan, voorspelbaar dus. Begrijp me niet verkeerd, dit is ook een geweldige film.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Hasta la vista, baby." ... " !!!

Fantastische sequel (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'Terminator 2: Judgment Day' is een geweldig vervolg

op deeltje 1 uit 1984. Arnold Schwarzeneger speelt opnieuw de Terminator van dienst ... hetzelfde 'model'

als in deel 1 maar nu wel om Sarah Connor en John Connor te beschermen.

Sarah Connor wordt weer fijntjes vertolkt door Linda Hamilton, op een wel stoere manier.

John Connor wordt dan weer vertolkt door acteur Edward Furlong.

Het 3-tal dat hierboven is omschreven moet de strijd aangaan tegen Robert Patrick, een 'robot'

met nog meer 'skills' waardoor de fantastische effecten recht van spreken kregen !

Heerlijke one-liners worden weer in het rond gespuwd, vette actie en effecten die

nog steeds zwaar de moeite zijn !!!

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Het gebeurt zelden, maar dit is dus een uitzondering, een 2de deel dat beter is dan het eerste.

Ik heb de film al eerder gezien, en vond het toen al een stuk beter dan het eerste deel, maar deze versie, de director's cut, is nog eens stukken beter, en dat het nog wat langer duurt kan absoluut geen kwaad, integendeel zelfs, het had nog langer mogen duren.

Schwarzenegger is hier weer in topvorm evenals Linda Hamilton, die van het brave meisje in het eerste deel is veranderd in een heuse vechtmachine.

En als debuut in een grote film, brengt Edward Furlong het hier bijzonder goed vanaf, maar ondertussen weten we wel wat voor een talent deze jongen is.

En wat betreft de special effects, die zijn ook nog eens stukken beter dan het eerste deel, maar ja, de film is ook 7 jaar na de eerste gemaakt en op dat gebied is er natuurlijk al een grote vooruitgang gemaakt.

Kortom een pracht van een SF-Actie film met ook nog eens een pracht van een boodschap in verwerkt, ik laat het aan jullie over om die boodschap zelf te ontdekken.

En ook deze nu op Blu-ray bekeken. Prachtig geluid vooral.

Maar verder heb ik uiteraard niets toe te voegen aan mijn eerste commentaar.

Is en blijft een topfilm !!

avatar van DVD-T

DVD-T

Alhoewel een erg goede film (4*), heb ik eigenlijk altijd vrij weinig met het eerste deel. Het tweede deel daarentegen heb ik veel meer mee. T2 kwam voor mij op het juiste moment, alhoewel ik pas 7 op het moment dat het uitkwam was, en heb ik sindsdien vele keren gezien. Het blijft erg goed. Jurassic Park werd geroemd door zijn revolutionaire gebruik van visual effects maar Cameron was Spielberg een grote stap voor in T2. Iets wat niet vergeten mag worden. Het ziet er soms niet helemaal goed meer uit in tegenstelling tot wat we vandaag gewend zijn, maar veel ziet er nog fantastisch uit. Het verhaal is episch en geweldig in elkaar gezet, acteerwerk is solide, de regie fantastisch. Het "I now know why you cry" moment weet daarnaast nog erg veel los te maken. Na E.T. de film die ik het vaakst in mijn jeugd zag en ook een grote invloed op mij heeft gehad destijds.

avatar van Kondoro

Kondoro

Terminator 2: Judgment Day

Voor mij is Terminator 2: Judgment Day nu natuurlijk de beste film uit de Terminator reeks. Moet de anderen nog wel zien maar ik denk dat ik me hier het meest heb vermaakt. Van alle fantastische quotes niet te vergeten alleen al, scenes die je weer bekend voor komen en eigenlijk een reten makkelijk verhaal wat je toch weer weet te vermaken bij alles. Over actie en spektakel ook niks te klagen en ook hier heb ik me erg mee zitten vermaken.

Natuurlijk kwam Arnold weer terug wat voor mij echt een held is in deze film(s). Ook de rest deed het leuk en ook dankzij hun heb ik mij niet verveeld. Zoals gezegd was het verhaal wel makkelijk maar toch super leuk om te volgen, de film ziet er al veel beter uit als deel één en dat was voor mij sowieso al een pluspunt. Ook het concept is super vet en de loodterminator, als het lood was, was een gaaf pesonage. Prima film dus met weinig te klagen.

avatar van scorsese

Geweldige film waarin de terminator vanuit de toekomst een jongen uit het heden moet beschermen. Wederom een meeslepend en spannend verhaal en de interactie tussen de terminator en de jongen is vermakelijk. De actiescènes zijn allemaal spectaculair en goed opgebouwd. De destijds baanbrekende special effects zien er nog steeds goed uit. Arnold Schwarzenegger is opnieuw uitstekend gecast en er is ditmaal wat meer humor in zijn rol verwerkt.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Een van de weinige films waar zelfs de posters heerschen

avatar van des1

des1

Misschien wel de enige film die beter is dan zijn voorganger.... hoewel sommigen dat ook van The Godfather beweren. Hoewel-hoewel.... Ik vind van de Bourne series deel 3 beter dan deel 2 en deel 1. Jurassic Park 3 beter dan deel 2, maar niet beter dan deel 1. Meer voorbeelden?... Enfin, terug naar deze film. Wat wil je nog meer? Spanning, sensatie, goeie special effects en zelfs een slice philosophy ("no fate except for what we make for ourselves").

avatar van gauke

gauke

James Cameron bleek opnieuw een onmiskenbaar talent te hebben voor het maken van indrukwekkende actieproducties. Deze opvolger was nog beter dan deel 1 en was eigenlijk, vooral dankzij de fantastische speciale effecten, geniaal. Het verhaal, in apocalyptische sfeer, waarin de slechte terminator de goede was geworden, vond ik verfrissend en bleef interessant, de actiescènes waren absoluut geweldig en de duels tussen de beide terminators werden uitmuntend in beeld gebracht.