• 9.380.134 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.883)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

volwassener

Een Terminator die aan een kind beloofd geen mensen kwaad te doen..
bloederiger

Wat heb ik gemist?
harder.

Tegenover Terminator 1? No way. Ik kan me geen harde scenes herinneren uit deze film. Misschien bedoel je de scene met de pleegouders van Connor.

JacoBaco

T1 is bloedserieus. In T2 zitten sowieso komische momenten. De Sarah Connor stukken in T2 zijn erg wolwassen ja, maar deel 1 heeft die wolwassenheid continu. Qua bloed en hardheid vind ik het eventueel een close call, maar deel 1 wint. Iemands hart eruit rukken spant toch wel de kroon. Maar T2 heeft ook zijn momenten ja..

Kevin13 schreef:

JacoBaco schreef:

En als Sarah Connor in haar droom in brand vliegt. Best een grof moment.

Des te vervelender dat die scène altijd wordt geknipt als deze weer eens op de tv komt...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Kevin13 schreef:

Een Terminator die aan een kind beloofd geen mensen kwaad te doen.

Terminator heeft maar te dulden wat de jonge Connor hem opdraagt. Hij is immers de toekomstige aanvoerder van het verzet. Nou eenmaal zo geprogrammeerd.

Verder is er in deel 2 niet iets wat op kan tegen dat hart wat er uit gerukt wordt in deel 1. Dat is bruut te noemen

Maar deel 2 is soms ook best pittig met die priem van die quickboy elke keer door ogen en melkpakjes heen. En de gevechten tussen de 2 Terminators zijn echt vet in elkaar gezet. Nu zag je echt tot hoever zo'n machine eigenlijk kon gaan tot hij kaput ging.

Er wordt denk ik ook geen film meer gemaakt met machines/robots en een goed begrijpelijk verhaal zoals Terminator. En een nieuwe Arnie zie ik helaas ook nog niet opstaan.

Kevin13

Aangezien Arnie terug gaat beginnen acteren weet je maar nooit of hij terug in de huid krijgt van Terminator .

Karl van H.

Dat zou betekenen dat er behoorlijk wat slijtage is aan de loopband bij Skynet

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Haha, ja dat wordt een wat ouder model die nog ergens opgeslagen stond.

Kevin13

Is toch realistisch? Het model van Arnie was toch al een ouder model .

JacoBaco schreef:

En als Sarah Connor in haar droom in brand vliegt. Best een grof moment.

Klopt, doordat het zo serieus is, is T1 enkel spannender dan het 2e deel. Dit onder andere vanwege het feit dat de 'protector' van Sarah Connor menselijk was en dus dood kon gaan (althans, op een snellere manier)

In deel 2 droop de actie van het sherm af, in deel 1 is dit meer spanning.

Q Jones

Zonder arnie in de hoofd rol is het niet een echte terminator, ik vond salvation echt bagger slecht die film is nog te min voor de budget bakken van 2.50

TrickySmalls schreef:

In deel 2 droop de actie van het sherm af, in deel 1 is dit meer spanning.

In dit geval is (met name) de spanning dusdanig goed, dat deel 1 toch het 2e deel overtreft..

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Kan iemand mij in een notendop uitleggen wat de verschillen zijn tussen de drie versies die hierboven vermeld worden? Ik vraag me af of je veel mist als je alleen de korte versie hebt gezien.

JacoBaco

Ik heb ze alle 3 gezien. Zelf vind ik veel zaken overbodig in de special edition, maar ik vind ook dat je hem eigenlijk wel gezien moet hebben.

De special edition van Aliens vind ik een stuk interessanter.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ok, ik mis dus niet heel erg veel dan... ik wil hem nog wel een keer kijken (de SE), Aliens vind ik persoonlijk geen bal aan (zeg niet dat het een slechte film is).

JacoBaco

Veel scenes zijn wat uitgebreider met hier en daar wel echt nieuwe scenes. Je mist inderdaad niet veel, maar laat ik het op een bescheiden aanrader houden.

avatar van erik1677

erik1677

Dit is gewoon de beste terminator gemaakt.

Op een goeie 2e plaats komt deel 1.

maar het sfeertje,de soundtrack, arnold, linda hammilton echt helemaal de algehele film blijft ongeevenaard.

Een actieklasieker

erik1677 schreef:

Dit is gewoon de beste terminator gemaakt.

Op een goeie 2e plaats komt deel 1.

Een actieklasieker

Volledig mee eens

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Dit is de ultieme Sci-Fi/actie

SnakeDoc

Na vanochtend The Terminator te hebben gezien, vanmiddag maar even naar de FRS gegaan om deel 2 en 3 ook aan te schaffen.

Deze is toch al weer beter dan het eerste deel.

Toch stoorde ik me aan een paar dingetjes.

1: De nieuwe Terminator is wel erg lelijk met dat oplosbare goedje.

2: Waarom blijven schieten op zo'n Terminator als geen kogel er iets toe doet. Dat gebeurde al in deel 1 en hier gaat men rustig verder.

3: Waarom sturen de goeie Arnold Schwarzenegger als ie in Terminator 1 nog bij de foute hoort.

Ontwerp gestolen ofzo?

Verder al met al prima film om naar te kijken!

Kevin13

Idd. Connor en zijn bende hebben in de toekomst een Terminator kunnen onderscheppen en hergeprogrammeert als ik me niet vergis.

JigSaw_Doll schreef:

Dit is de ultieme Sci-Fi/actie

Nee dat is natuurlijk Aliens

Nou niet echt ik ga voor T2

TrickySmalls

Jawel! Ze schieten zodat enkel het geraamte overblijft. Bovendien is niet schieten helemaal niet tof

avatar van apolicum

apolicum

SnakeDoc schreef:

Euhm.. elke kogel deed er toch toe? Oké, het vernietigde de T1000 niet, maar het vertraagde hem wel.

SnakeDoc schreef:

Omdat iedere T-800 (met levend weefsel) er hetzelfde uitziet. In dit geval zoals Schwarzenegger.

Karl van H.

Nu punt twee en drie vakkundig weerlegd zijn, zal ik maar punt één voor mijn rekening nemen: nee, de T-1000 is niet lelijk, hij is hartstikke cool en jij hebt gewoon geen smaak

Karl van H. schreef:

Oow, op die manier ....

Ik dacht al ... wat scheelt er precies aan ....

Maar nee, bedankt!

Oow, op die manier ....

Ik dacht al ... wat scheelt er precies aan ....

Maar nee, bedankt!

Rustig aan, rustig aan jongens!

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Nee dat is natuurlijk Aliens

Aliens is natuurlijk een ervan, maar Terminator 2 ligt er toch juist boven

De personages en verhaal is vele sterker bij T2.

-Darkman

avatar van blisteringdude

blisteringdude

1 van mijn favoriete films. 5.0* en helemaal niks minder.