• 9.380.056 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.883)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

jeroentjuhhhhh schreef:

. Al vind ik dat er een grote misstap is gemaakt met het jongetje, wat zou hun idee erachter zijn geweest om een bijdehand pubertje erin mee te laten spelen..irritant

avatar van Minotaures

Minotaures

Hij is wel bijdehand, maar ik vindt het er bijpassen als toekomstig leider. Hij zet zijn rol zeker goed neer, die Edward Furlong.

Vond hem ook in American History X uitstekend, maar dat is een andere kwestie.

L0sT_R3B3L schreef:

Je bedoeld jezelf ?

Ten eerste is dat niet eens grappig (niets mis met mijn zelfspot verder, doe niet anders), ten tweede klopt je grap van geen kant en als laatste, je lacht om je eigen grap

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Die grap is inderdaad wel heel slecht

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Arnold!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

jeroentjuhhhhh schreef:

Dit was toch wel 1 van de betere rollen van Furlong hoor vond ik dan.

In AHX kon het er ook nog wel mee door.

Wat voor jongen had de jonge John Connor dan wel goed kunnen invullen? En hoe had hij zich op die leeftijd moeten gedragen? Als een extreem kundig en volwassen man? Lijkt me toch niet echt een prettig gevoel dat je de enige bent die de toekomst van de vernietiging van de mens door de robot kan tegenhouden. Zonder dat je daar om hebt gevraagd? Ik zou dan ook in het begin wel even lichtelijk hysterisch zijn.

Tonypulp

Z'n rol was met vlagen bijzonder irritant, nu is dat meer persoonsgebonden want blijkbaar vinden de meeste het wel meevallen, maar dat blaag zorgt voor een kinderachtige insteek (Had moeilijk anders kunnen zijn, neemt niet weg dat ik het irritant vond). De jongen deed het best goed, niets op aan te merken hoor, maar hetgeen dat er uit z'n mond kwam rollen was ontzettend kut en geforceerd cool/grappig, dat zijn gewoon slappe pogingen tot cool laten zijn van de mensen die een script in elkaar tikken en niet op hem aan te rekenen verder.

avatar van -M-

-M-

Arnold Schwarzenegger is 1 van de slechtste acteurs die ik ooit gezien heb. Hij kan ook niet normaal praten.

Voor wat betreft "de jongen" : hij speelt alleen maar wat er in het script staat

Ik kan er niet meer van maken dan 2,5*

avatar van Sjossa

Sjossa

Nou, de rol van Terminator past juist goed bij hem, zeker in deel 1. Dan hoort hij wel als een houten klaas te acteren, maar of dat nou juist slecht is?

Tonypulp

En daar mogen geen opmerkingen over gemaakt worden dan? Ik geef toch ook in m'n laatste bericht kritiek op het script (omdat dat in m'n eerste bericht ontbrak)

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wel grappig dat je nog een hoger cijfer geeft dan ik, terwijl ik hem waarschijnlijk beter vond. Goed om eens te zien op welke gronden mensen cijfers geven. Geen kritiek trouwens hoor, viel me gewoon op.

Tonypulp

1 klein smerig vlekje op een verder haast onovertroffen actie-werkje weegt niet zwaar en verder had ik totaal geen aanmerkingen had zo een 4.5 kunnen zijn

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Dit is mijn NR1 film allertijden!.

De beste film die ik ooit heb gezien, ik heb hem wel 15X gezien, en het verveelt geen seconde!.

Ik schrijf nog wel een keertje een recensie, maar dit is één van de weinige films die van mij, de volle 5,0 sterren krijgt!.

Ik hou van deze film, en ik kan hem dromen, serieus de allerbeste film die ik ooit heb gezien!

Ill be back!

5,0 / 5,0

Recensie volgt ooit nog eens!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dr. Salvador schreef:

Dit is mijn NR1 film allertijden!.

Ill be back!

5,0 / 5,0

Recensie volgt ooit nog eens!

Dit is wel ironisch.

Op GamesMeter (wiiplayer) geef je mijn nr. 1 game een 0,5*.

En hier op MovieMeter vind je mijn nr. 1 film de beste film allertijden

Ik ben bang dat we het met elkaar eens moeten raken

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Mooi gesproken!

Ik heb slechts 2 films de volle 5sterren gegeven, en alleen epische films verdienen zon cijfer van mij.

Ik maak binnenkort de top10, en dit word mijn NR 1 film.

Ik krijg al kippenvel bij de intro!.

De allerbeste film ooit is dit voor mij!.

Ps, ja jouw NR 1 game, daar hebben we het maar niet meer over!

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Deze film is gewoon....deze film is gewoon , deze film is gewoon

GEWELDIG!!!!

Al helemaal voor een film uit 1991 dus waarschijnlijk zijn ze hier in 1989 mee begonnen ofzo!

Degene die zegt dat Arnold een slechte acteur is heeft helemaal gelijk. Echter is het wel zo dat niemand anders de Terminator zo goed en toch geloofwaardig had kunnen neerzetten denk ik. En na het eerste deel al helemaal , tuuuuurlijk wil je arnold ook in het tweede deel zien!

Degene die zegt dat Furlong slecht gecast was begrijp ik totaal niet!

Als ie jonger was geweest kreeg je minder actie met hem. (denk maar aan de chase op z`n motorfiets met T-1000)

Kortom: Kom niet aan ons kindje uit de jaren 90 !!!

AMEN

avatar van huVILEub

huVILEub

Mooie actiefilm. Op het begin dacht ik weer hetzelfde te krijgen als deel 1, maar wat later kwam ik erachter dat er wat vernieuwingen in zaten. De meeste waren daarvan erg leuk. De actie was leuk en Arnold Schwarzenegger als een goede terminator vond ik ook een mooie vernieuwing ten opzichte van deel 1. Nog lekker knallende actie op het einde maakte de film nog wel af.

avatar van 009

die cover is toch overhéérlijk

schwarzenegger op een Harley Davidson en met een shotgun in zijn handen, ....

avatar van 009

L0sT_R3B3L schreef:

Je bedoeld jezelf ?

je bedoelt, niet je bedoeld...

spelling aub: stam+t

avatar van Megaibo

Megaibo

Siem Shady schreef:

Deze film is gewoon....deze film is gewoon , deze film is gewoon

GEWELDIG!!!!

als je het zo gewildig vind waarom geef je dan geen 5* ?

avatar van Zinema

Beter.

Dan deel 1 in dit geval.

Want Cameron lijkt hier meer de doorslag te geven naar enige zelfspot. Iets wat het vorige deel, mijn inziens, te veel ontbeert.

Sowieso is de humor een welkome toevoeging, al is de keuze van de familievriendelijke aanpak misschien wat lafjes. Het zij zo. Over het algemeen is de film een aaneenrijging van aktie en drijft e.e.a. op Furlong en one-liner-Schwarzenegger. Ook de creepy Parick is prettig.

De Special Edition gezien en die duurt erg lang. Niet verkeerd, maar meer iets voor de echte fans. Op naar deel 3.

Goed.

avatar van killer13

killer13

vond deel 1 net iets beter!! toch is dit een heel goede film. net zoals in deel 1 stal schwarzenegger de show. goede aktie, memorabele oneliners en akteerwerk van de bovenste plank!!

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Megaibo schreef:

als je het zo gewildig vind waarom geef je dan geen 5* ?

Omdat geen èèn film perfect is bijdehandje!

Natuurlijk wel..

avatar van huVILEub

huVILEub

Siem Shady schreef:

Omdat geen èèn film perfect is bijdehandje!

En die andere film die je wel een 5 gaf? Zijn wel perfect, maar bestaan niet?

avatar van navles

navles

voor mij de beste film ooit heb als kind zijnde zoveel genoten van deze film en doe dat nog steeds als ik hem zie

avatar van Q Jones

Q Jones

Geweldige film die ik in mijn jeugd vaak heb gezien en in deze tijd met de special effects van tegenwoordig ook heel aardig mee kan. De film is 1 groot actie avontuur met een flinke scheut humor er in. Dit is 1 van de beste films van zijn tijd en zelfs beter als deel 1

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Q Jones schreef:

Daar verschillen de meningen nogal over. Zelf vidn ik T1 de beste, maar het ontloopt elkaar niet erg veel. Deze had toch een iets andere "sfeer" maar het zijn allebei gewoon geweldige films natuurlijk.

avatar van Kevin13

Kevin13

Daar verschillen de meningen nogal over.

Terminator 2 wordt bijna altijd gezien als de betere tegenover The Terminator. Deze is dan ook iets meer 'kinds'.

avatar van The Oceanic Six

Kevin13 schreef:

Deze is dan ook iets meer 'kinds'.

Onzin. T2 is vele malen volwassener, bloederiger en harder.