American Psycho (2000)
Releasedatum: 28 september 2000
Bekijk via Netflix
Plot American Psycho
"Killer looks."
Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. 's Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden...
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- American Psycho (BoekMeter)
- American Psycho (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Luis Carruthers
Paul Allen
Donald Kimball
mikoz
Sommige mensen willen deze film niet begrijpen ofzo?
Het eigen wereldje waar Bateman in leeft is echt geweldig. De humor is fantastisch, zijn jaloezie etc. etc.

Octo
Deze film voor de tweede maal gezien, eerste maal niet lang geleden. Toen snapte ik er weinig van maar hij beviel me wel op de 1 of andere manier.
Een tweede maal is deze film mi altijd beter. Je weet dat er geen groot spectakel gaat komen en kan rustig genieten van de scenes en de absurdie.
(Dat hij 1 grote psychose beleeft mag wel duidelijk zijn, mij is nog steeds niet helemaal duidelijk of zijn 3 vrienden, die altijd bij hem zijn, wel echt bestaan. Er wordt minimaal een suggestie gewekt dat ze helemaal niet bestaan, enkel in zijn hoofd)
Verder een fijn stukje cinematografie, minimalistisch maar artistiek en interessant. 3,5*
nightbreed
Goede zwarte comedy over een seriemoordenaar.
Christian Bale lijkt geboren voor deze rol als succesvol, narcistisch en gevoelloos businessmannetje die aan het moorden slaat.
Leuke extraatjes zijn de mooie Chloë Sevigny en Willem Dafoe.
Grappig is dat Bateman (leuke verwijzing naar Psycho met Bates trouwens) zich enorm druk kan maken over iets als een businesskaartje (briljante scene) en totaal geen problemen heeft met het vermoorden van mensen.
Kort samengevat, een goed script, goede acteurs, lekker zwarte humor en een goede regie.
Cijfer: 4
Theatertje
Deze film mag nog zo goed zijn, het boek is geschreven door de duivel en ik geef de film daarom 0.5 sterren.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Omdat je het boek slecht vindt krijgt de film 0,5 ster?
Theatertje
De film zette mij aan het boek te lezen, en dat boek staat vol met beschrijvingen van verkrachting, marteling en moord. Daarom geef ik de film 0.5 ster, omdat het onwetende mensen (zoals ik toen) kan aanzetten tot het lezen van dat boek. Ze zouden al die exemplaren van AMERICAN PSYCHO (het boek, niet de film) gewoon moeten verbranden.
neo
Geef dan op boekmeter 0.5 sterren en hier gewoon het normale aantal sterren voor de film.
Theatertje
OK, dat is redelijk. Dan geef ik de film 3 sterren.
as
OK, dat is redelijk. Dan geef ik de film 3 sterren.
QuentinTarantino
Geestige film, niet wat ik ervan had verwacht, maar toch interresant en goed te doen. Maar kan iemand me helpen met dat eind? Heeft hij nou wel of niet al die mensen vermoord? Sommige dingen ontgingen me omdat ik geen ondertiteling had
QuentinTarantino
Tanx mikey, ik heb net ff n paar reacties gelezen, maar heb nu geen tijd om zelf te reageren. Ik ga eerst op mn gemakje al de reacties lezen en dan mn eigen plaatsen.
En nog even over de film, zeker 3.5 a 4 sterren. Ik ga hem zeker bij mn vrienden aanraden, ik hou wel van dit soort geflipte films! Cristian Bale speelt zijn rol geweldig!
mikey
Your welcome, deze film kan je rustig nog een paar keer zien. Die kwaliteit heeft hij wel. Inderdaad Bale speelt geweldig.
QuentinTarantino
Ey mikey, ik heb mijn commentaar geplaats hoor op het forum:) Maar het is een poosje geleden dat iemand gereageerd had las ik!
Voor alle andere mensen, deze film is echt een aanrader!
mikoz
Uhu , zeker weten !
Geweldige pulp , ook al een hele poos in mijn top 10
brookie
4* geef ik deze hilarische film. Sterk spel van Bale die ik graag een keer als 007 zou willen zien , hij heeft me bij de the prestige helemaal overtuigd. Dit soort films waarin de hoofdpersoon een soort gedragsstoornis heeft en knettergekke gedachte heeft met een goede voice over vind ik echt geweldig. Zoals ook american beauty natuurlijk in optima forma... Ik kan mezelf ook altijd meer dan me lief is identificeren met de hoofdpersoon, ach misschien spoor ik wel niet helemaal
het lijkt me ook gwn een keer dope om een hoertje of een zwerver totaal te vernederen en dan ja misschien wel een mes tussen de ribbetjes te planten. Maar tot nu toe heb ik me nog altijd kunnen beheersen.
Geweldige film
MichaelMijers
De blik van Bateman als hij met die twee hoertjes in zijn appartement aan het regen en wind maken is en zichzelf bewondert... Hilarisch!!!
Deze film is ondergewaardeerd!
4,5
Mescaline
Leuke film goed geacteerd maar een verhaal vol met vraagtekens. opzich geen minpunt maar je zit toch met een hoop vragen aan het einde van de film.
Ben toch ookweleens benieuwd naar deel 2 over een tijdje ook maaris in huis halen.
3,5 sterren.
mikey
Shinobi
Wat een rare film vond ik dit zeg, Bale die een psycho speelt, wat hij overigens goed speelt.
Maar ik snapte er niet al te veel van, hij heeft blijkbaar wat met muziek en het hebben van sex daarop als ik het me goed kan herinneren. Verder heeft hij een neiging om de vrouwen met wie hij het doet te verminken en/of te vermoorden. Wat ik verder niet begrijp was dat die ene detective hem op het spoor was, maar hem niet kon oppakken of zo?
Maar het is ook al iets van 2 jaar terug of zo dat ik 'm zag.
Ik geef 'm alsnog 3, 5 sterren.
MichaelMijers
[/quote] Voor een genrefilmpje met meer dan 1000 stemmen en een mooi gemiddelde?[/quote]
Vind jij 3,20 hoog? Moet minstens 3,60 zijn
Rien
Kijkt heerlijk weg deze film, dikke humor erin
Thuis werd ik nogal vreemd aangekeken omdat ik telkens keihard moest lachen.
Echt vet hoe hij als een verkoper zijn muziek kon beschrijven en dan nog die kaartjes, vette humor.
Torcida
Goed gestoorde verhaallijn, goed gestoord acteerwerk van Christian Bale en een goed gestoorde script. Kortom ik heb nog nooit zo genoten bij een gestoorde film als deze.
"There is an idea of a Patrick Bateman; some kind of abstraction. But there is no real me: only an entity, something illusory. And though I can hide my cold gaze, and you can shake my hand and feel flesh gripping yours and maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable... I simply am not there."
Werkelijk een gestoorde topper!
4,5!!
horrorfriek
wat een film. echt super! vanaf de eerste keer dat ik hem heb gezien fascineerde de film mij al. hij blijft boeien! en die super nummers ertussen door. en die ziekelijke bateman die met niemand te vergelijken is zo ziek. geweldig. niet teveel woorden aan vies maken. ga hem kijken.
Boudewijn.
Super!
Geweldig om te zien hoe Bateman zich ontzettend druk kan maken om een visitekaartje, maar wel onschuldige mensen vermoord. Acteerprestaties vind ik ook erg goed, en de verhaallijn blijft ook lekker goed doorlopen.
gegenw
Een van de meest hilarische films ooit naar mijn mening. De yuppen cultuur en de paranoide momenten van Patrick zijn absoluut geweldig. Als je de humor uit deze film kunt waarderen is het boek helemaal een aanrader. Van alle BEE boeken komt Glamorama het meest bij AP in de buurt. Niets dan hulde.
De eerste keer dat ik hem gezien had vond ik er niet zo veel aan, maar nadat ik hem nog eens had bekeken kon ik hem veel meer waarderen.
Het is een feite een heel aparte en goede film (zeer goed acteerwerk van Christian Bale) met een goed verhaal. Er zitten een paar prachtige dialogen in die eigenlijk over niets gaan (o.a. business kaartjes en CD van Phil Collins).
De film is soms (eigenlijk best wel vaak) zeer grof maar dat is absoluut niet hinderlijk (ik moest er zelfs vaak om lachen).
Bluebell
kvon t een beetje TE toen hij die auto's op kon blaze van de politie :S
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale is vanaf morgen te zien op Netflix
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale morgenavond op televisie

Austin Butler gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe verfilming van 'American Psycho'

Chloë Sevigny had moeite met werkwijze van Christian Bale: 'Waarom kun je niet sociaal doen?'

American History X

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001

Idi i Smotri
Drama / Oorlog, 1985
new york citygebaseerd op boekbusinessmanwall streetpsychopaatsatiredonkere komedieseriemoordenaarchainsawbig city psychologische thrillerstadcultfilmcharacter studywitte kraagharvard business schoolkind van echtscheidingstemimitatie onbetrouwbare vertellervrouwelijke regisseurjaren 80toxic masculinityamerican businessman bloodyambiguity psychological horrorhorrorbaffled