American Psycho (2000)
Releasedatum: 28 september 2000
Bekijk via Netflix
Plot American Psycho
"Killer looks."
Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. 's Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden...
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- American Psycho (BoekMeter)
- American Psycho (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Luis Carruthers
Paul Allen
Donald Kimball
mikey
Leuk welles/nietes discussie hier. Voor de gore fans onder ons: ik vond die kettingzaag scene niet bepaald standaard, en het camerawerk daarvan al helemaal niet. dat hij dat ook nog eens ging tekenen op een servetje met zijn vriendinnetje erbij, vond ik erg opvallend. de scene wie het mooiste visitekaartje had, was hilarisch. tjee, het is alweer 4 jaar geleden dat ik deze film zag.. oh ja het einde vond ik wel een aardige plotwending tenzij je hem niet begrepen hebt (?). of ik niet?
djelle
Dat standaard was enkel als toepassing op het camerawerk, belichting en montage. De rest was gewoon niet sterk genoeg en kon mij niet voldoende boeien ondermeer door de weinige afwisseling van het gegeven op zich. En mikey, als jij dat al gore noemt, met al dat subtiele camerawegtrekgedoe enzo, dan weet ik het ook niet meer hoor.
Ik vind dat er veel sterkere films bestaan op gebied van die goeie elementen die bisse opnoemt. The shining om maar 1 simpel voorbeeld te noemen. Maarja, tenslotte is dat toch maar persoonlijk en als American Psycho bepaalde mensen wel enorm kan boeien, zoveel te beter.
mikey
Maar ja, tenslotte is dat toch maar persoonlijk en als American Psycho bepaalde mensen wel enorm kan boeien, zoveel te beter.
Tja dat heb je vaker met smaak.
The shining is ook een prima film. Anders, maar ook erg goed!
danuz
Die poster is echt super vet, schitterend gewoon.
danuz
Ook erg mooi, vooral hilarisch. Gellukig heb ik de film toch maar gekocht voor 6,99 euro bij de FRS.
Ga hem zometeen maar weer is kijken, en met het boek ben ik inmiddels ook weer begonnen.
Wat ik uberhaubt ook nog steeds echt niet snap is dat deze niet in de top 100 staat.
Ik vind de film echt schitterend droog en vol humor gebracht.
jaspertje3
Ik vind het maar een wat lange en langdradige film met af en toe een leuke moord. Die kerel vind alleen z'n visitekaartjes belangrijk, wat ik soms wat iritant begon te vinden.
Tja, wat moet ik er nog meer van zeggen, niet mijn ding.
1,5 ster
Flipman
Je moet er inderdaad van houden. Als je nou kijkt naar de verschillen tussen een normaal mens en een psychopaat als Bateman, dan is dat best interessant, zo'n kijkje in het hoofd van een moordenaar. Als je het boek leest helemaal.
Obiwannes
Het is me allemaal een beetje te simpel voorgesteld. Veel moet je niet echt zoeken.
Ze trachten de zakenwereld zo enorm onpersoonlijk voor te stellen dat het niet meer realistisch is, wat voor mij hier toch wel nodig is. Ik snap de bedoeling erachter best wel, maar voor mij moest het allemaal niet zo op een plaatje aangeboden worden.
De moorden waren enorm lachwekkend, en nooit echt shockerend. En als je plots het iets meer diepgaande einde krijgt voorgeschoteld na een op een b-horror-film lijkende film komt het niet echt meer goed.
Besefte pas goed en wel dat het zich eigenlijk allemaal maar in het hoofd van Bates had afgespeeld een 5 minuten van de film.
Al bij al wel een avondje lachen. Vooral als Pat naakt met de kettingzaag achter het hoertje loopt, gieren! Maar alles mist enorm zijn effect.
Ik kom nog bij een 3 omdat het idee achter de film wel erg 'leuk' is, maar enorm slecht overkomt door de hilarische moordscenes die nooit echt Bates zen verloren gevoel tegenover andere mensen kunnen weergeven, waardoor het allemaal niet echt geslaagd overkomt.
Disk
4 sterren. Grappige film voor iemand met mijn humor. Iemand vermoorden om een visite kaartje, en toen hij werd uitgelachen over de telefoon.
mikey
Grappig; jij bent de eerste die dit schrijft. Toch ben ik hier niet helemaal zeker van. het kan nog altijd zo zijn dat niemand precies weet wie wie is in de film en dat de verwarring eigenlijk compleet is. Wellicht heb je gelijk hoor.
Elsenburg
Obiwannes heeft gelijk
predator
- 1953 stemmen
Geweldige humor in deze film!!!! De visitekaartjesscene is heel erg super. Een film die zichzelf niet heel serieus neemt. En lekkere foute muziek. Einde is een beetje jammer.
Flipman
Blij dat je hem een goed cijfer geeft, Predator, maar dat einde vind ik juist gaaf! Op alle andere punten ben ik het zwaar met je eens!
Asmahan
De scene met de visitekaartjes vond ik het hoogtepunt van de film. Die jaloerse blikken!
Flipman
Wat dacht je dan van "...Hey Paul!" "Huh?" "WHAAAAAAHH!!" "TRY GETTING A RESERVATION AT DORSIA NOW, YOU FUCKING STUPID BASTARD!!!"
De Innervoice in de film vond ik erg goed, die ene quote aan het egin, die ene iets verder en die aan het eind!
predator
- 1953 stemmen
Dit is inderdaad een erge leuke scene. Moet 'm snel maar kopen, nog maar 5,99
Flipman
Good Thing For You, Dude! Ik Had 'M Geloof Ik Voor 6,99 Gekocht! Verrek, Mijn Obsessie Voor Hoofdletters Slaat Weer Toe! Ik Moet Mijn Woede Maar Snel Weer Eens Koelen Op Daklozen Of Callgirls, Of Zo! :evil
TheOne
slechte film. niet spannend genoeg om het een 2e keer te kijken. behalve de moorden is de rest verhaal ook onzinnig. Ik bedoel, zakenmannen die 15 minuten lang gaan discussieren wie de mooiste en beste uitnodigingskaart heeft.
remorz
Helemaal mee eens...compleet onzinnig.
Maar wel leuk
Flipman
Nou, mensen die zoveel poen hebben zullen zich misschien best zorgen maken over dingen die wij triviaal zouden noemen! Die mensen hebben misschien geen idee van wat er zich in de echte wereld afspeelt. Dat zou misschien ook Patricks gedrag verklaren.
Misschien hebben ze zoiets van: "Ik kan opscheppen over dat 'lekkere wijf,' dat nu m'n vriendin is. Maar dat hebben zij ook. Ik kan opscheppen over m'n nieuwe stereo. Maar die hebben zij ook. Een nieuw kostuum? Niks Nieuws! Nou, dan maar effe m'n visitekaartje erbij pakken..."
dinky
ik heb hem nog niet gezien maar ik ga hem met mijn dvd-recorder opnemen
Elsenburg
Heb hem van de eerste plaats in mn top 10 afgehaald en vervangen door clockwork orange, maar deze film blijft een hele fijne uiteraard.
Flipman
Je hoeft je niet te verontschuldigen, als je dat op deze manier probeert te doen! Ik heb American Psycho (ook mijn voormalige nummer één) ook verwisseld. Hij staat nu op nummer drie. Op nummer één staat nu 28 Days Later.
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale is vanaf morgen te zien op Netflix
Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale morgenavond op televisie

Austin Butler gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe verfilming van 'American Psycho'

Chloë Sevigny had moeite met werkwijze van Christian Bale: 'Waarom kun je niet sociaal doen?'

American History X

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001

Idi i Smotri
Drama / Oorlog, 1985
new york citygebaseerd op boekbusinessmanwall streetpsychopaatsatiredonkere komedieseriemoordenaarchainsawbig city psychologische thrillerstadcultfilmcharacter studywitte kraagharvard business schoolkind van echtscheidingstemimitatie onbetrouwbare vertellervrouwelijke regisseurjaren 80toxic masculinityamerican businessman bloodyambiguity psychological horrorhorrorbaffled