The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)
Genre: Sciencefiction / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Garth Jennings
Met onder meer: Martin Freeman, Yasiin Bey en Sam Rockwell
Releasedatum: 4 augustus 2005
Plot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
"Don't leave Earth without it"
De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.
Arthur Dent
Questular Rontok
The Whale
Fook
The One Ring
Hij staat nu gelukkig op een voldoende. Dat vind ik al heel wat voor zo'n ondergewaardeerde film.
vanderkruit
Helaas zijn de grappigste momenten uit deze film de momenten waarop er letterlijke tekst uit het boek wordt voorgelezen, en die momenten zitten er veel te veel in. Hierdoor word je er voortdurend aan herinnerd dat je naar een poging-tot-boekverfilming zit te kijken en niet naar een volwaardige op zichzelf staande film.
Ik meen dat deze momenten letterlijk uit het radiohoorspel komen (ooit op bandjes verkrijgbaar). Het is dezelfde stem en het lijkt dezelfde tekst.
BobdH
En het radiospel had het op zijn beurt weer van het boek
aegron
de film was aardig, maar niet meer dan dat. Ik heb de hoorspelen nooit gehoord, maar het boek gelezen en dan is de film een grote teleurstelling. 2 *
vanderkruit
Nee, andersom geloof ik.
Inderdaad. het hoorspel was eerst. Het boek volgde, en de lp, de tvserie en de handdoek...
as
Jammer. Op de een of andere manier werkte het allemaal net niet bij me. Natuurlijk is het een onmogelijkheid om al die gortdroge humor van Douglas te vertalen naar het witte doek, maar ergens steekt het me toch. Je hebt een schat aan heerlijke oneliners en absurde humor, dan is het toch jammer dat dit het resultaat is. Hier en daar wat grappige momenten maar geen enkel hoogtepunt. Aan de acteurs ligt het niet want die hebben er schijnbaar wel lol in. Zelfs de keuze voor Mos Def , hoewel wat eendimensionaal en weinig ruimte om echt grappig te zijn, stond me wel aan. Verder heel aardige effecten in een film die het gewoon net niet allemaal is. Adams had toch beter verdiend.
Freud
Ik denk wel dat ik het boek leuk zou vinden, maar de film was flauw. Zaten goede vondsten in, heb me ook behoorlijk geamuseerd, maar het blijft allemaal veel te dom. 2.5 sterren.
NERD
Lag wel in een deuk toen een maat van me die leider van de Volgons vergeleek met Mart Smeets
Flipman
Hahahaha
!!! Ik kan me iets bij die vergelijking voorstellen, ja
Uier
- 2006 berichten
Ik had er nog nooit van gehoord noch erover gelezen en aangezien ik dit een draak van een film vond, zal ik dat ook zo houden.
Ik vind het een combinatie tussen een kinderfilm en een diepzinnigere film voor volwassenen. De combinatie ervan is vreselijk. Geen enkele keer hoeven te lachen en ik heb de film na een dik uur kijken dan ook afgezet. Wat een trieste vertoning.
Er zullen vast mensen zijn die deze film op een of andere manier aanspreekt, aangezien humor enorm relatief is. Echter zal het voor de meeste mensen een film zijn om snel te vergeten, of beter nog, kijk 'm gewoon niet.
Crazy~Dutchman
Waaaaaaaazige film, maar uitermate leuk om naar te kijken.
De hele film verveelt geen seconde en de special effects zijn simpelweg geweldig.
Mooie decors, goede acteurs en een erg origineel verhaal.
Ik kan dan ook niet begrijpen wat de meeste mensen hier zo slecht aan vinden.
Krijgt van mij 4*
Jordy
Van die kleine grappige stukjes als waarom de Babelfish het bewijs zijn dat God niet bestaat, daar is geen ruimte voor in de film.
Lang leve de deleted scenes
Herzien, kan me prima voorstellen dat mensen zonder achtergrondkennis hier niets mee kunnen. Zou ook best kunnen begrijpen als dit de komende jaren tot een grote culthit uitgroeit (laten we het hopen, ivm de eventuele vervolgen). Ik blijf het een bovengemiddelde maar helaas wat onevenwichtige komedie vinden, met een paar geweldig sterke scenes.
Lang leve de deleted scenes
Ik had bijna geen achtergrondkennis en kon er wel wat mee. En ik ging er met iemand naartoe die er nog nooit van gehoord had en hij vond het ook erg leuk, dus voorkennis is niet vereist. Ik ben nu een eind opweg in het boek en die is ietsje leuker, maar ik hoop toch dat de vervolgen er inderdaad komen.
Jordy
Ik dacht dat deze film het goed had gedaan, qua box office? Zal wel even afwachten zijn wat het op dvd doet.
Gizzmann
Mijn vriend ziet het als een film die qua humor in de buurt van de Monty Python films komt, en MP is als het ware een god in de humor voor hem
Turtle
Ik heb de eerste dertig minuten van deze film gezien, daarna heb ik hem uitgezet.
Niet pakkend wazig verhaal, hetgeen mij in ieder geval niet aanspreekt.
Zonde van de tijd. Wat mij betreft 0,5 sterren.
De GeuS
Ook voor mij was het totaal onbekend, maar vond het desondanks toch zeker de moeite waard. Het verhaal oogt(is) rommelig, maar dat stoorde me eigenlijk geen moment.
Vooral de narrator in combinatie met de ultra droge filmpjes waren erg grappig; 3,5*
The One Ring
Komen er ook nog leuke extra's op de dvd, of is daar nog niks over bekend? Qua box-office heeft deze film het in Nederland volgens mij niet bijzonder gedaan. Hoe dat in de rest van de wereld zit weet ik niet. Het aantal stemmen hier is relatief laag tegenover andere films die al zo lang uit zijn. Hopelijk wordt de dvd inderdaad een succes, want ik wil vervolgen!
Jordy
Komen er ook nog leuke extra's op de dvd, of is daar nog niks over bekend?
Mijn (Engelse) dvd heeft de gebruikelijke deleted scenes en making-ofs
Jordy
En zijn die deleted scenes de moeite waard?
Ik zou er niet teveel van voorstellen, gewoon aardig om een keer te zien. Maar dat vind ik vrijwel altijd van deleted scenes.
Gwendoline
Wat een stomme film. Boek is beter. Wou de bioscoop uitlopen. Iemand hield me tegen. 2 voor Alan Rickman. I love him!
donnie darko
ho, bij ons in de bib hebben ze deel 1,3 en 5 van het boek, maar nummer 2 en 4 niet, weten jullie ofdat die gewoon niet bestaan, of ofdat mijn bib gewoon stom is.
Want op de voorkant van het eerste deel staat ook trilogie, dus vroeg het mij af.
Flipman
Inderdaad, ik had ook gehoopt dat dat stukje er nog in zou zitten
Mijn (Engelse) dvd heeft de gebruikelijke deleted scenes en making-ofs

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
bureaucracyandroidgebaseerd op boekjachtruimtereisgalaxybuitenaards wezenstop motionoverlevingstop motion (some scenes)lifterrobotbuitenaardse invasieruimte-operahyperspacemeaning of lifedestruction of earthintergalactic travelislington england