The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)
Genre: Sciencefiction / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Garth Jennings
Met onder meer: Martin Freeman, Yasiin Bey en Sam Rockwell
Releasedatum: 4 augustus 2005
Plot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
"Don't leave Earth without it"
De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.
Arthur Dent
Questular Rontok
The Whale
Fook
Moumentai
Vond het wel een aardige film.
Had er wel veel meer van verwacht maar het resultaat was toch niet slecht. Zag er grafish allemaal heel goed uit. Het verhaal was ook wel aardig, maar in het begin heel erg verwarrend. De humor was wel oke. Er zaten echt momenten in dat je me kon rollen over de grond heen. Zoals bijvoorbeeld het stukje dat ze steeds geslagen worden door die dingen die uit het zand komen. Ik geef toe het is flauwe humor, maar op de 1 of andere manier werkt het toch.
Overall dus een leuke film die meer is voor het huren dan voor in de bioscoop. Je moet in de stemming zijn voor een beetje flauwe humor. Iemand die heel serieus is zal de humor totaal niet vatten en er komt ook geen grijntje van z'n gezicht af.
3 sterren is deze film zeker waard voor mij!
krabat
Aparte film, volgens mij zat de film vol met verwijzingen naar de werkelijkheid. Zoals de pesident, deed me een beetje aan Bush denken (de handpop van Amerika) en die varkensachtige wezens representeren ambtenaren?
Ook de humor is apart; freeze......... I am not a freezer, I am a robot
Elegante
Deze film is erg leuk om een keer met een groep vrienden na 5 bier te gaan kijken. Voor de humor moet je het niet allemaal te serieus nemen. Het eerste heb ik ook gedaan en dan was een succes we hebben allemaal op de grond liggen rollen van het lachen, vooral de scene waar alles gebreidt is en de hoofdrolspeler wol staat te kotsen was echt hilarisch. ik vind hem een 3* voor de film maar, als onzinnige komedie waar je ff lekker op los kan gaan is het een dikke 4*
The Eye
Lekker bizarre en absurde humor en geweldige vondsten, zeer grappig allemaal, alleen die president vond ik wat vervelend en irriterend af en toe.
ehuurman
Er zijn niet veel films (3 per jaar) die ik niet uitkijk omdat ik er ECHT niets aan vind, maar helaas is deze er 1 van. na een uur heb ik deze afgezet.
Het boek vond ik uitermate grappig, maar op de een of andere manier kwam dit bij mij niet goed over op het scherm. Van de hoofdrolspelers vond ik alleen Sam Rockwell wel ok, zelfs Marvin the Paranoid Android vond ik nog wel te pruimen. Maar de rest....
1,5* omdat de special fx wel dik in orde waren
otherfool
Toch wat teleurstellende verfilming van de briljante boeken van Douglas Adams, die zich (toegegeven) lastig naar het grote scherm laten overzetten. Film en boek zitten vol leuke vondsten, maar de verrassing is er af en de Paranoid Android vond ik juist een teleurstelling. Ik had er al met al meer van verwacht.
2,5*.
IcU
Viel me behoorlijk tegen. De humor was grappig, maar flauw. Acteer prestaties waren wel ok. De SFX waren erg goed. Maar het verhaal was slap. Toch gek, als het een boek verfilming is. Er zaten leuke stukken in, maar mijn verwachtingen waren hoger. Te flauw hier en daar. Gewoon niet grappig. Maar over het algemeen maken de SFX, acteurs en de humor die me wel aansprak, het wel een 3½ ster waard.
otherfool
De humor was grappig, maar flauw (...) Te flauw hier en daar. Gewoon niet grappig (...) de humor die me wel aansprak
Make up your mind!
IcU
Ik bedoelde dat er ook wel humor inzat dat me wél aansprak, maar het meeste flauw en niet grappig was. En mede dankzij de humor die me wél aansprak, kwam ik op het cijfer.
En de humor die té flauw was, was gewoon niet leuk...
Enerzijds inventief en slim, anderszijds flauw en vermoeiend. De balans slaat gelukkig toch door naar de positieve kant, mede door het enthousiaste akteerwerk en de sublieme speciale effecten. Het begin en het einde zijn prima in orde, in het middenstuk kent de film duidelijk de nodige problemen. Boek niet gelezen, maar ik vond alles goed te volgen. Niet te veel over nadenken.
chicow
Wel een aparte film. Vond het begin best wel goed, maar daarna niet meer. Dis echt een 'You love it or hate it movie'
Gewoon een domme wegkijkfilm!
Een 6 geef ik ***
gr Chicow
argus
...Zoals bijvoorbeeld het stukje dat ze steeds geslagen worden door die dingen die uit het zand komen...
T.S.S.A.
Kijk als je deze film bekijkt als komedie zoals hij voor het groootste deel bedoeld zal zijn geef ik hem niet meer dan 0.5* ik moest eigenlijk nooit echt lachen alleen om die witte robot.
Ik vond hem interresanter als je hem serieus neemt ik bedoel als dit echt zo zou zijn. Wij geloven allemaal in god of in de oerknal of iets dergelijks en opzich vind ik dit veel grappiger en dit gaat er bij mij makkelijker in dan die twee andere mogelijkheden. Mjah dat zal jullie wel niet boeien.
3.5* voor dit intersante filmpje
ASroma
deze film kun inderdaad wel apart noemen. Of je vind hem fantastich of je vind het niks.
kakstoel
wat een slechte film ,bah bah nou ik vind hem dus helemaal niks ... film.0.5* trouwens ik geef hem gewoon geen stem.
Mutatie
Ik ken de geschiedenis van dit verhaal niet maar hij is zo idoot dom dat hij erg leuk is.
3.5
Materny
Bah, voor eigenlijk het eerst heb ik een film na 40min afgezet.
Als zij de humor wilden overbrengen dmv die halve onnozele grappen dan is dat mij bij dus mislukt.
Zonde van mijn tijd en geld.
fabbyke
ik von het een leuke film een 5.0
Dat kan ik van zo veel films zeggen dat ik het een leuke film vond maar hem daarom een 5 geven??? Dat snap ik echt niet
rupie
grappig dat Sam rockwell hier de president speelt!
bekend natuurlijk van "confessions of a dangerous mind", waar ie een wereldrol in speelt!!
lildevil
Ik vond echt niks aan deze film, halverwege ben ik maar in slaap gevallen.
Altijdklagen
Heb met veel plezier naar deze film zitten kijken. Alle absurdheden in het scherm zijn geweldig! Prachtige vondsten als de improberbility drive die overal snel heen reist, maar je weet niet als wat...
"Returned to normality" en de reactie van de hoofdpersoon er steeds op....
De film bevat een mooi stukje boodschap ook nog, die ik eigenlijk op moet volgen!! "Doe wat je altijd al wilde doen, voor het te laat is...."
ik zeg: briljant! En wil vond het jammer dat de film voorbij was... misschien toch eens de boeken gaan lezen...
****
Gizzmann
Anakin01
Vond het wel een aardige film.
3 sterren is deze film zeker waard voor mij!
the good guy
In 2 woorden: Uitstekende film!
En voor de rest: So long and thanks for all the fish!
Knarf Kenobi
In één woord: geniaal! Totaal onzinnige humor, vermengd met goede special effects, goed acteerwerk en veel fantasie is dit werkelijk een film geworden die je nog lang zou blijven heugen. De allerbeste grap was toch echt het tuinhekje, waar die (wat zijn het?) voor om gingen lopen. Degene die dit lezen en de film hebben gezien weten wat ik bedoel. Ook de vallende walvis was subliem, net zoals de president met het hoofd dat op citroensap loopt. Ik kan zo nog wel uren doorgaan met grappige momenten opnoemen, maar het lijkt me verstandiger als je de film gewoon zelf kijkt.
''Wanna see my spaceship?''

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
bureaucracyandroidgebaseerd op boekjachtruimtereisgalaxybuitenaards wezenstop motionoverlevingstop motion (some scenes)lifterrobotbuitenaardse invasieruimte-operahyperspacemeaning of lifedestruction of earthintergalactic travelislington england