• 9.373.705 stemmen

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

Sciencefiction / Komedie | 110 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Garth Jennings

Met onder meer: Martin Freeman, Yasiin Bey en Sam Rockwell

Releasedatum: 4 augustus 2005

Plot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

"Don't leave Earth without it"

De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.

Zaphod Beeblebrox

Ford Prefect

Humma Kavula

Deep Thought

Narrator/The Guide

Questular Rontok

Yak

Van die trailer kan ik alvast wel enthousiast worden.

avatar van GerwinF

GerwinF

Yak schreef:

Van die trailer kan ik alvast wel enthousiast worden.

Ja ziet er vet uit, ben hier eigenlijk nog meer benieuwd naar dan naar Starwars III (of vergelijk ik nu appels met peren?)

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik vond de trailer niet echt veelbelovend, een beetje flauw eigenlijk.

Obiwannes schreef:

Ik vond de trailer niet echt veelbelovend, een beetje flauw eigenlijk.

Haha, dan moet je 't boek eens lezen!

avatar van as

as

Als ik het boek en de trailer met elkaar vergelijk moet ik ook toegeven dat het me wat tegenviel.. Hopelijk geldt dat niet voor de film zelf.

avatar van davidov

davidov

Mensen kom op nou, het is zeer zelden dat een film exact hetzelfde is als het boek. Vind het zo vermoeiend als mensen zeuren dat het boek anders is...Film is een compleet ander medium en daardoor moet je dingen ietsje anders doen soms. Wat natuurlijk wel te hopen is dat de film erg veel op het boek lijkt en niet teveel af zal wijken.

avatar van Jordy

Jordy

En het boek is weer anders dan het oorsponkelijke hoorspel. En ook het computerspelletje is weer anders. Zou vervelend zijn als deze film hetzelfde was als het boek, dat was nl. absoluut Adams' bedoeling niet.

avatar van as

as

Ik hoop dat het in de geest van Adams boek weergegeven wordt. Zo beter?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Trillian is wel een brunette geworden en in de geest van Adams boek heb ik altijd gedacht dat ze een blondje zou zijn.... Wat een tegenvaller

avatar van Goodfella

Goodfella

Geinige trailer

Erg, ERG grappig!

Ja, erg geestig. Die trailer geef ik 5 sterren

avatar van morpheus

morpheus

Één van de beste trailers die ik ooit gezien heb.

Yak

Ik vind Marvin er trouwens ook wel gaaf uitzien.

avatar van Phoenix

Phoenix

Door de eerste trailer liep ik niet voor deze film, om precies de redenen die de voice-over van deze trailer aangeeft , maar mijn mening is 180 graden gedraaid . Geweldige trailer. Hopen dat deze humor door wordt getrokken naar de film zelf.

Yak

Vandaag bij American Bookcenter toch maar even The Ultimate Hitchhiker's Guide gehaald, omdat ik 'm zeker nog even wil herlezen voordat de film uit komt. Erg grappig dat je aan een half woord genoeg hebt: "Hoi, ik kan Hitchhikers niet vinden. Staat die niet bij Fiction?" -"Nee, die staat hier links. Alle verhalen bij elkaar zeker?" "Jaja, natuurlijk". (Plukt een dikke pil van de plank) -"Zo, dan moet je deze hebben."

avatar van Wouter

Had het hoorspel gekocht! Daar waar het allemaal mee begon,

avatar van Wouter

Leuke trailer, btw.

jay73

Bedankt voor de tip kos!

Ziet er geweldig uit!

Heb je de Video Puzzle al geprobeerd?

avatar van davidov

davidov

even snel opgegeven als geprobeerd

Komische site....en zoals gewoonlijk: Allan Rickman is geweldig! als depressieve gozer met ontiegelijk veel cynische humor

Yak

Adams-kenner M.J. Simpson over de Hitchhikers-film: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy movie is bad. Really bad. You just won't believe how vastly, staggeringly, jaw-droppingly bad it is. I mean, you might think that The Phantom Menace was a hopelessly misguided attempt to reinvent a much-loved franchise by people who, though well-intentioned, completely failed to understand what made the original popular - but that's just peanuts to the Hitchhiker's movie. Slashdot.

avatar van Grsbk

Grsbk

Niet echt een hele positieve recensie van deze film.

avatar van peagreen

peagreen

'k Was afgelopen weekend in Londen en daar wordt de film vanaf 28 april getoond. Jammer dat ik zo gauw weer terug moest naar Nederland en nu tot augustus moet wachten (ik heb er geen retourtje Londen voor over om eerder te kijken).

Ik heb de televisie en radio series van dit verhaal al heel lang gekoesterd en zie vol verwachting uit naar deze versie.

avatar van Jordy

Jordy

ook de BBC is niet zo positief

Nee, zeker niet.

De score op imdb valt me dan helemaal niet tegen: 8,1.

Tegenstrijdige geluiden dus.

Yak

Ik was afgelopen vrijdag in Edinburgh, Groot-Brittanië is in elk geval al helemaal in de ban van de Hitchhikers-film.

avatar van stan

stan

ja maar de score is nu alweer naar beneden hoor dat is altijd zo het begint hoog maar gaat geleidelijk naar beneden het is nu 7.4

avatar van BS

BS

zeer goede trailer

Ze spotten nu al met zichzelf en ja, dat maakt het nu al leuk en als ik dan zie dat hij bijna 2 uur duurt ... tja, dat is toch info waar ik warm voor loop.

Ken de hele voorgeschiedenis niet, maar dat mag denk ik de pret niet drukken.

avatar van dje-em

dje-em

Net gezien, ik vond hem hilarisch, je kunt altijd kritiek hebben op boekverfilmingen maar ik vond deze zeer geslaagd, zeer humoristisch en vrij goed geacteerd.

vinden jullie Zaphod ook zo lijken op Bush qua uitspraak?