• 9.373.540 stemmen

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

Sciencefiction / Komedie | 110 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Garth Jennings

Met onder meer: Martin Freeman, Yasiin Bey en Sam Rockwell

Releasedatum: 4 augustus 2005

Plot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

"Don't leave Earth without it"

De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.

Zaphod Beeblebrox

Ford Prefect

Humma Kavula

Deep Thought

Narrator/The Guide

Questular Rontok

Wouter schreef:

Voegde niets aan het hoorspel toe.

Ligt het er niet aan wat je als eerste ziet/leest/hoort/speelt? Ik las eerst de boeken, zag toen de serie en vond het hoorspel (onlangs geluisterd) weer niet zo bijzonder. Al die leuke ideeën zaten er natuurlijk al in, maar vond het veel te slordig en snel uitgewerkt.

avatar van Wouter

Vaak is het wel zo dat wat je het eerst tot je krijgt, je het beste vindt. Maar kwa uitwerking vind ik de hoorspelen toch echt het beste. In die twee delen wordt eigenlijk alles vertelt. De ondergang van de aarde, hoe het ontstaan is en eindigt met een gesprek met God. Eigenlijk valt er niet meer te vertellen en is al het andere slechts een beetje voortborduren. Heb trouwens net het nieuwe hoorspel gekocht wat jaren na dato alsnog is gekomen.

De serie vond ik persoonlijk het minst. Bijna het hoorspel met een krakkemikkig plaatje erbij. Douglas zelf vond dat ook niet helemaal overtuigend.

bioscoopzaal schreef:

Zowaar, een eerste teaser, vers van de San Diego ComiCon.

Helaas weg...

Jordy

Wat is trouwens het verschil tussen het nieuw en het oude hoorspel? Ik meen dat ik het oude heb, hoe herken ik dit?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Wouter schreef:

Helaas weg...

Is nu hier te vinden.

avatar van Wouter

Het oude hoorspel (waar het allemaal mee begon, lang geleden) bestond uit twee delen:

* The Hitchhiker's Guide To The Galaxy - Primary Phase

* The Hitchhiker's Guide to the Galaxy: Secondary Phase

Ze zijn los en samen verkrijgbaar.

Het onlangs verschenen vervolg is volgens mij gemaakt zonder de hulp van Adams zelf.

* Hitchhiker's Guide to the Galaxy - Tertiary Phase

Waar het begint of eindigt weet ik niet. Geen idee of dit een vervolg is op de hoorspelen, een van de boeken of de serie. (Die allemaal verschillen, qua inhoud en verhaalverloop.)

Moet het zelf ook nog luisteren.

Jordy

Benieuwd waar de film eindigt, ik hoop bij Ford en Arthur die ontdekken dat zij en een paar miljoen kappers en managers de voorvaderen van de mensheid zijn. Daar stopt het eerste deel van het hoorspel ook. Om het einde van deze film aan het einde van het eerste boek te leggen (kom, laten we naar The Restaurant at the End of the Universe gaan) lijkt me veeel te vroeg. Maar er schijnt wel een gedachte te zijn (meen ik gelezen te hebben) van "als hij succesvol is gaan we een vervolg maken". Dan zal de film dus niet ALLES beslaan (wat ik ook teveel zou vinden).

Jordy

Grappig trouwens dat er begin jaren '80 bijna een verfilming was gekomen van Ivan Reitman, met Bill Murray en/of Dan Aykroyd. Ze besloten een paar scripts verder toch maar Ghostbusters te maken.

Een paar jaar geleden was er bijna een versie van Jay Roach, met Hugh Laurie en Jim Carrey.

avatar van Wouter

Douglas Adams zag Carrey echter helemaal niet zitten.

bioscoopzaal schreef:

Zowaar, een eerste teaser, vers van de San Diego ComiCon.

Beangstigend ongrappig.

Jordy

Nou nou, zolang we nog niets uit de film zelf gezien hebben lijkt het me wat voorbarig om angstig te worden.

Jordy schreef:

idd, DON'T PANIC!

avatar van BS

BS

Er staat 'trailer' maar ik zou het eerder als 'teaser' willen bestempelen.

Die heeft trouwens wel een impact maar goed, het is te vroeg om daar iets uit te halen.

avatar van gondwana

gondwana

met john malkovich...

ik geloof er voor het moment nog in...

avatar van as

as

Allan Rickman gaat de stem doen van de depressieve robot. LoL.

avatar van davidov

davidov

as schreef:

Allan Rickman gaat de stem doen van de depressieve robot. LoL.

hahaha vet.... als er iemand depri kan doen alsof niks mee werkt en hij genoeg van alles heeft is hij het wel

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Jordy schreef:

Waar ik wel huiverig voor ben is dat het nu in handen van amerikanen is gekomen, we wachten af....

avatar van Flipman

Flipman

Wat een debiele omschrijving! Dat verhaal slaat echt helemaal nergens op! Dit moet wel een geweldige film worden!

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Stephen Fry is gecast als de stem van The Guide.

avatar van Yak

Yak

Asteroide vernoemd naar Douglas Adams. Met het nummer '2001 DA42', dat moet toch wat belletjes doen rinkelen.

avatar van jay73

jay73

Ik kan me he-le-maal niks voorstellen bij een goede verfilming van dit boek, maar ik laat me heel graag verrassen. De Vogons zien er iig niet slecht uit!

avatar van Wouter

Overigens: het nieuwe hoorspel dat uit is kan niet in de schaduw staan van de originele twee. Daar waar de oude hoorspelen niets minder dan een meesterwrk waren, is het nieuwe flutwerk. (In moviemter-termen: De eerste, oude hoorspelen krijgen van mij ieder vijf sterren, het nieuwe niet meer dan eentje.)

martijn77

op de onderste foto moet het andere hoofd van Zaphod zeker nog digitaal worden toegevoegd?

Vogons zien er idd.. eh.. 'goed' uit. Als daar maar geen poezie van komt..

Jordy

Het extra hoofd van Zaphod zit in de film in z'n neus ofzo, begreep ik

avatar van davidov

davidov

de 1e trailer

dat 2e hoofd komt aan het einde ook even aan bod

De trailer doet me trouwens bijzonder veel denken aan MIB1, de hele wereld is de lul, vol meligheid en stommiteiten dat proberen te voorkomen, gadgets en andere meuk die je te boven gaan. En natuurlijk een erg spacy muziekje.

martijn77

MIB qua SFX maar naar ik hoop met een gezonde dosis absurde (Engelse) humor a la Python. Ik denk dat dat wel goed komt, aan de trailer te zien.

Jordy

Ja, ziet er erg aardig uit allemaal...