The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)
Genre: Sciencefiction / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Garth Jennings
Met onder meer: Martin Freeman, Yasiin Bey en Sam Rockwell
Releasedatum: 4 augustus 2005
Plot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
"Don't leave Earth without it"
De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.
Arthur Dent
Questular Rontok
The Whale
Fook
V
Verschrikkelijk onleuke film. Lees de spoilers die Knarf Kenobi als hilarisch ziet en je weet genoeg. 1*
Knarf Kenobi
Haha, je hebt wel een beetje gelijk. Als je een grap meestal uitlegt is hij ook niet meer grappig. De film gaat ook helemaal nergens over, en waarschijnlijk een vrij kleine groep, voor filmbegrippen, zal hem waarschijnlijk waarderen. En oké, mijn spoilers zijn misschien een beetje flauwe voorbeelden, maar ik vond die president wel hilarisch, net zoals de depressieve robot. Ach, een film die helemaal nergens op slaat is ook wel eens leuk:P
Sausje
Verschrikkelijke film! Ik snap wel waarom sommige mensen deze film leuk zouden kunnen vinden, maar tis echt niks voor mij.
code9
Na de hilarische trailer viel de totale film me iets tegen. Naast een aantal erg flauwe grappen toch zeker net zo veel hele geslaagde, compleet over-the-top stompzinnige en absurde humor. Vooral de totaal geschifte president van de Melkweg kon me erg bekoren - de depressieve robot daarintegen totaal niet. Het verhaal is te onzinnig om na te vertellen maar de nonchalante vernietiging van Aarde door een stel gedrochten om plaats te maken voor een galactische snelweg, het nergens op slaande antwoord op álle vragen ('42'), na 6 miljoen jaar nadenken door een bizarre supercomputer, een ruimteschip dat een paar seconden lang verandert in een bol wol en de inzittenden ook, een 'nieuwe Aarde' die bijna af is en waar de oceanen nog net even bijgevuld moeten worden met een simpele brandslang zijn zo maar een paar aardige graadmeters of je deze film leuk gaat vinden of niet. De acteurs zijn in ieder geval enthousiast bezig en het scenario... nou ja, dat is bij een film als deze totaal niet belangrijk.
Niet om je te bescheuren maar wel supermelig en uiteindelijk toch zeker geslaagd.
Git
beetje vage film, wel erg grappig op sommige momenten maar andere momenten begreep ik de grap niet echt...
je zal wel van dit soort humor moeten houden
film_kaza
een ongeloofelijk slechte film. er was geen humor in. saai verhaal, en ook een beetje omduidelijk.
1 ster
Madecineman (moderator films)
Moet zeggen dat ik ondanks de lage score en niet al te positieve berichten hier op MM toch best uitkeek naar deze film.
Nu zijn de boeken van Douglas Adams natuurlijk ronduit briljant en ik had niet verwacht dat de film dit nivo zou halen, en dat doet hij dan ook niet. Toch is dit een hele aardige, kleurrijke poging tot verfilming. Moeilijkheid is dat het boek van Adams aan elkaar hangt van de meest geweldige redenaties over leven, het universum en de rest, op een heerlijke droge, engelse wijze neergepent door de man. Geen makkie omdat te vertalen naar het witte doek en in deze film is dat ten dele wel gelukt maar is er ook veel aan gedaan om er meer een spannend avontuur van te maken. Wel begrijpelijk aangezien film een audiovisueel medium bij uitstek is zeker in vergelijking met een boek
Sterke punt vind ik dan ook de hele sfeer die de film uitstraalt. Het was echt wel zo als ik in gedachte Adams chaotische universum had voorgesteld, grappig en totaal absurd! Ford en Beeblebrox als prettig gestoorde partypeople, Rockwell met z'n flashy outfits is echt hilarisch (ik kan me geen betere intergalactische president voorstellen).
The Hitchhiker's Guide is verder een erg aangename film om te kijken, de decors zien er mooi uit (de planetenfabriek is ronduit prachtig en ook Vogsphere met die stomme scheppen uit de grond
), de CGI is niet al te nadrukkelijk aanwezig. Dit is met name te danken door het vakwerk van Jim Henson zijn bedrijf. Ik vind die poppen zo veel mooier dan zielloze computerfiguren, jammer dat het soms wel een uitstervend beroep lijkt in de filmwereld. Voeg daarbij het alleraardigste, niet perfecte maar wel lekker enthousiaste acteerwerk en ik heb iig een prima filmavond gehad.
Okay, toegegeven de film is vrij chaotisch, maar is chaos uiteindelijk niet de enige realiteit in het universum? Zat zelf te denken dat 4* misschien een beetje te veel van het goede zou zijn, aan de andere kant staat deze film al idioot laag en vond ik hem gewoon erg grappig! Maar nee, denk uiteindelijk dat 3.5* de juiste waardering is. Toch is het niet onmogelijk (wel zeer onwaarschijnlijk) dat deze film in de nabije toekomst nog in waardering gaat stijgen.
Tenslotte voor alle lieve kijkbuiskinders die deze film nog gaan kijken; mocht je op een bepaald moment in de film het spoor totaal bijster zijn, onthoudt dan vooral 1 ding; DON'T PANIC
Lekker onzinnig, soms grappig, meestal vermakelijk. 3*
Knarf Kenobi
Waar denk ik trouwens veel zich flink aan kunnen storen is het gebrek aan een echt verhaal. Overal blijft hij vaag, maar als je melig bent dan is het echt een fantastische film. Ik heb er tenminste van genoten
max4-ever
Whooooo this one is very weirdo.............
niet echt vermakelijk voor max!!!!!!!!!!!!!!!!
die Lange
nog nooit een film zo slecht zien beginnen
nog nooit een film zo slecht zien beginnen
Terwijl de 'normale' mensen het begin juist kunnen waarderen (met normale mensen bedoel ik mensen die deze film niet leuk vinden. Ik ben niet normaal dus:P)
Gizzmann
(ECHT DOEN!)
(ECHT DOEN!)
Ja, ben ik zeker van plan. Ik zelf stoorde me niet echt aan het gebrek aan verhaal (was juist eens wat anders
). Maar dat boek schijnt inderdaad ook flink gestoord en nog veel en veel leuker te zijn
as
Knarf Kenobi
Ach, verhaal of niet, briljante droge humor gaat er altijd wel in
Flipman
Sorry als ik het al heb gevraagd of als iemand anders dat heeft gedaan; komt hier nou nog een vervolg op ("The Restaurant At The End Of The Galaxy")?
swankel
Ik vind dat deze film een veels te lage score heeft.
Mischien komt dat omdat niet iedereen dit soort humor waardeert en dat zal vast ook de reden zijn.
Ik vond het echt een geweldige film.
Ik heb 'm eerst een 4 gegeven, maar omdat ik niet zulke grote minpuntjes kan bedenken, geef ik deze ongelofelijk droge film toch een 4.5*
'Look out,he has got a towel!'
newG
pluspunten: robot, special effects, boordcomputer ruimteschip
minpunten: verhaal, aliens
lorelei
Deze film was echt té grappig, echt Britse humor en vooral Alan Rickman als de stem van die robot was hilarisch!
Respekked
In één woord: geniaal! Totaal onzinnige humor, vermengd met goede special effects, goed acteerwerk en veel fantasie is dit werkelijk een film geworden die je nog lang zou blijven heugen. De allerbeste grap was toch echt het tuinhekje, waar die (wat zijn het?) voor om gingen lopen. Degene die dit lezen en de film hebben gezien weten wat ik bedoel. Ook de vallende walvis was subliem, net zoals de president met het hoofd dat op citroensap loopt. Ik kan zo nog wel uren doorgaan met grappige momenten opnoemen, maar het lijkt me verstandiger als je de film gewoon zelf kijkt.
''Wanna see my spaceship?''
Ja deze was echt erg leuk. Die grappen die jij aanhaalt zijn erg goed. Vond ook die grap dat ze telkens iets anders worden in één of andere modus leuk. Vooral als ze dan van die stoffen popjes zijn haha.
Enorm melig, erg geslaagd!
xangadix
Gevaarlijk om te zeggen, maar de effecten uit deze film vond ik interessanter en creatiever dan die uit Star Wars III. Flame away!!
shapeshifter
heb deze film een tijdje terug gezien een verhaal is er niet en gaat voor de rest totaal helemaal nergens over kom op mensen hoe kan iemand dit nou waarderen als het kon gaf ik een dikke 0-
JJ_D
Vermakelijke onzin, met enkele uitzonderlijke absurde situaties die een 'Monty Python'-vergelijking helemaal waard zijn. Ik weet niet of de meesten de rechtstreekse ode gezien hebben ("Ah, the signal, one hour lunchtime!"), die op zich zelfs niet grappig was (vanwege de ontelbare keren dat het zinnetje reeds gebruikt werd, oa. ook in 'The Simpsons'), maar toch op zijn plaats was. Zo zijn de dolkomische voice-over of de manische robot slechts enkele voorbeelden van wat ooit de 'Monty Python'-genialiteit voorstelde.
In 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' gaat het af en toe echter ook flink fout, de situatie-humor wordt soms erg flauw en af en toe zakt de film in een diep dal. Zo vond ik de president niet zó grappig als iedereen beweert, gewoon vanwege de voor-de-hand-liggendheid van zijn karakter. En juist omdat die ronduit zwakke moppentapperij wel vaker voorkomt, verbaas ik me erover dat ik de gehele prent zo goed kon pruimen. Zelden heb ik me gestoord aan de smakeloze en voorspelbare wendingen die het verhaal vaak nam, steeds in de hoop dat er nog iets goeds zou komen. En nooit werd ik teleurgesteld, met dit liftershandboek heb ik me in feite wel redelijk goed weten te onderhouden...
JJ_D
"Deep Thought"
Arthur: All my life I've had this strange feeling that there's something big and sinister going on in the world.
Slartibartfast: No, that's perfectly normal paranoia. Everyone in the universe gets that.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
bureaucracyandroidgebaseerd op boekjachtruimtereisgalaxybuitenaards wezenstop motionoverlevingstop motion (some scenes)lifterrobotbuitenaardse invasieruimte-operahyperspacemeaning of lifedestruction of earthintergalactic travelislington england