• 9.376.964 stemmen

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

Sciencefiction / Komedie | 110 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Garth Jennings

Met onder meer: Martin Freeman, Yasiin Bey en Sam Rockwell

Releasedatum: 4 augustus 2005

Plot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

"Don't leave Earth without it"

De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.

Zaphod Beeblebrox

Ford Prefect

Humma Kavula

Deep Thought

Narrator/The Guide

Questular Rontok

avatar van sju

sju

Is deze film een verfilming van alle vijf delen van Douglas Adams' boeken, of alleen van de eerste???

avatar van JJ_D

JJ_D

sju schreef:

Based upon the books by Douglas Adams, zo luidde de begincredit. Het is een soort mengelmoes, veronderstel ik...

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

Ik heb niets gezien wat niet in het eerste boek voorkomt.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

sju schreef:

Tis vrij losjes gebaseerd op deel 1, van de andere boeken komt niets in de film terug.

avatar van FillumGek

FillumGek

Heb het eerste halfuur gemist, had hem met vrienden gekeken. Ik geef nog geen cijfer maar de 'grappen' die erin zaten zagen er echt ongelofelijk beroerd uit.

avatar van Horrordude

Horrordude

ik vind dit echt niet te waarderen, als ik deze film zo zie , spreek ik denk voor iedereen

avatar van JJ_D

JJ_D

Horrordude schreef:

Het stemoverzicht bewijst van niet...

avatar van ellentjah

ellentjah

Het enigste dat ik ervan kan zeggen is dat de trailer er heeel wat leuker uitzag dan de film zelf

avatar van janssen16

janssen16

heeeeeeeeel slechte film, het enige wat wel grappig was dat aarde blijkbaar onder controle is van de muizen.

*1.0

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Wat een belachelijke reacties allemaal

avatar van swankel

swankel

Inderdaad,ik vond het echt een geweldig grappige film met zo'n lekkere gestoorde vorm van humor.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Over het geheel gezien geen topper, maar wel een film met topscenes, grappige momenten en goede vondsten. Helaas wist de film niet de gehele rit te boeien, vandaar 3,5 *

avatar van swankel

swankel

Kom op nou! In een film waar een karakter Slartibartfast heet,dan is de film minstens 4 * waard.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Dan ben jij wel heel snel tevreden! Ik vond deze film eerlijk gezegd maar niks, voor een komedie althans.
Heb welgeteld drie keer moeten lachen:
1) In het café, wanneer de cafégangers een zak over hun hoofd trekken en op de grond gaan liggen
2) het antwoord 42
3) op het einde van de film, toen ik me realiseerde wat een baggerfilm dit was en waarom ik hier in hemelsnaam naar het kijken was, lag ik in een deuk.

Ik ga hier echt geen woorden meer aan vuil maken, de film si het niet waard. 1.0*

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De film is een goedkoope samenvatting van de briljante mini-serie uit 1981.

De sfeer, rust en humor die het de serie zo orgineel maken ontbreken in deze flauwe en veel te flitsende remake. De remake bevat veel irritante personages en er is niks te proeven van die heerlijke orgineele sfeer. Ik maakte trouwens een fout toen ik zei dat de humor uit de orgineele serie ontbrak. Daar de "grapjes" exact zo zijn gekopieerd uit het orgineel, en de film zelf verder geen leuke toevoegingen heeft. Deze grapjes worden bovendien veel minder leuk uitgewerkt en veel minder leuk gebracht.

1.5 *

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een komedie die niet goed gewaardeerd wordt op MM... wat een verrassing.

Ik heb me prima vermaakt. In het begin is vooral Mos Def erg grappig maar als Sam Rockwell als Zaphod Beeblebrox in beeld komt neemt hij heel de show over. Echt een geweldige rol van een erg goed acteur. Martin Freeman doet het ook aardig en Zooey Deschanel is lief.

De regie vond ik eigenlijk het zwakste punt van de film, zeker als er wat actie op het scherm te zien is wordt het wat onduidelijk allemaal, gelukkig is dat niet al te vaak.

Tijd om de boeken eens te lezen.

Art

Het wordt voor mij ook eens tijd om de boeken te gaan lezen. Ik heb mij ook prima weten te vermaken bij deze film. Zooey Deschanel is inderdaad lief, wat een prachtvrouw! Sam Rockwell vind ik sowieso altijd een goed acteur maar in deze film vind ik toch dat Alan Rickman, als Marvin, de show steelt. Geweldig!

Art

BoordAppel, misschien is dit ook wel interessant voor jou!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Die ga ik maar eens even bestellen, is geen geld. Bedankt voor de tip .

Art

Graag gedaan! Ik ga zelf ook deze box bestellen want het is inderdaad geen geld.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Toch wel jammer Boordappel dat je eerst de film gezien hebt. Die Zooey is verder wel een schatje hoor maar ik had me Trillian altijd voorgesteld als een wulpse blonde dame

Verder ben ik het helemaal met je eens dat deze film schandelijk ondergewaardeerd is...

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Mooie aankleding + een aantal goede grappen + een manisch-depressieve robot met de stem van Alan Rickman = erg rommelig en niet zo leuk als ik had verwacht. > 2.5*

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Het boek is zoooooveel beter. En ik heb deze film op een 5.0 staan, kan je voorstellen hoe goed het boek dan is

avatar van baby24

baby24

Dit is de enige keer dat ik ben weggelopen uit de bioscoop. Misschien is de film leuk als je het verhaal kent maar ik vond het 3 x niets.

avatar van Mister- x

Mister- x

slechte film sommige stukken waren ingewikeld

avatar van Darkie

Darkie

I do actually believe they have read the book before making the movie. The humor of the book is much better and deeper, while in the movie you really have to pay attention to let that "book" humor grow onto you, which could be hard when you watched it the first time.

I found the film quite amusing, but then again I read the book first which made everything have more sense and makes you understand some undertones of humor. I could imagine that seeing this movie without reading the book first, the movie doesn't make sense. As well as acting, well .... it's not that bad, the performance was average all over, some doing much better then others who make it look like they are actually reading the lines at the same time.

As for the direction of the movie, well .... going from plot to plot is all could have been made more "understandable" and smoother, this probably would made the movie a lot longer.

avatar van The One Ring

The One Ring

Why in English

avatar van VS60*

VS60*

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy? Mja, ik heb deze film gezien, maar of ik hem ook snap? Nee...

Gedurende de hele film is het verhaal rondom deze film mij totaal ontgaan. Ik moest het dan ook doen met de humor die erin zat. Voor mij zou er na het zien van deze film geen andere reden zijn om hem te kijken. Als je je dan bedenkt dat de humor ook niet echt van -uberhuapt een- niveau is, dan kan ik niets anders doen dan deze slechte film een héél goede score geven, als je snapt wat ik bedoel.

avatar van Eem

Eem

Lees de boeken, dan wordt alles een stuk duidelijker. Ofja, deel 1 lezen is al bijna voldoende.

avatar van Ithildin

Ithildin

Ik vond het verhaal zonder de boeken ook wel te volgen, alleen zitten er teveel losse eindjes aan het verhaal, dat heb je bij een boek altijd minder. Ik denk dat ze teveel uit het boek in de film hebben proberen te stoppen.