Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman
Releasedatum: 3 februari 2000
Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut
"UH-OH."
Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.
Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)
Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)
Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)
Chef Jerome McElroy (stemrol)
Man in Theater (stemrol)
Woman in Theater (stemrol)
Bebe Stevens (stemrol)
jumpstylemovie
Jammer ligt hij niet in alletwee videotheken in ons dorp
ik leef met je mee ,
( misschien ook niet , want ik had hem meteen
film_kaza
zoals wat???
Typische South Park grappen misschien? Nutteloos geweld, grof op elkaar schelden, de hemel bestaat uit naakte vrouwen, grote hoeveelheid liedjes.
Ikzelf vind South Park algemeen niet echt zo leuk meer omdat het blijft gewoon standaard die grappen.
tukkerstein
@film kaza
Dat was misschien een paar jaar geleden, de humor in SOuth Park is behoorlijk veranderd. Het is nu meer een satire op vaak de actualiteit dan dat het draait om zo hard en taboedoorbrekend mogelijk te zijn. Alhoewel er nog steeds veel gescholden wordt, maar ik vind het wel komisch omdat het van die kleine jochies zijn die het doen,
film_kaza
Ik vind de nieuwere afleveringen juist slechter dan de oudere. Maar ach dat ligt aan mij.
The Last
Heerlijke komedie, moet 'm binnenkort maar weer is herzien. Is lang geleden dat ik 'm voor het laatst zag.
kMal
Ik vind dat niet. De oudere afleveringen zijn een stuk kinderachtiger en de meesten slaan nergens op (niet dat de nieuwe afleveringen ergens op slaan). Maar wat ik bedoel is, de nieuwe afleveringen worden "groter" aangepakt, er zit op zn minst een verhaaltje in.
timburton
kom je aan south park, dan kom je aan mij.
kan je misschien op een normale manier duidelijk maken dat je de film niet zo goed vind? en ik ben er van overtuigd dat south park de verbeterde versie is van de simpsons.
en inderdaad, zoals die vent boven me al zei: je reageert alsof je in de film meespeelt.
south park 4 life.
Goed, mijn excuses dat ik jullie tere hartjes heb gebroken. Dan volgt hier het comenteer wat jullie misschien wel kunnen waarderen.
Een beetje overgeven, en lekker puberaal gof doen. That's it. Een paar vrienden van mij zouden het scenario voor zo'n film binnen week af maken, en in een melige bui zouden ze het ook nog 's 8 keer zo grappig maken. Het is niet zo dat ik er niet van hou om dat het Politiek niet-corect is. Want Simpsons is wat je noemt ook niet bepaald Politiek Corect... Maar ik mis gewoon een overdosis subtieliteit! Je moet toch op z'n minst een béétje subtieliteit hebben? En South Park Movie heeft nada subtieliteit. Alleen poep/pies & kwetsende grappen. De serie vind ik vaak ook TE grof, maar die kan ik dan nog wel waarderen.
En ik blijf erbij dat deze film niet meer dan een 0,5 verdient.
jumpstylemovie
wel lache maar niet zo goed
niet zo goed? maar wel een 3.5**
jongen jij hield van deze film nico , je mag niet liegen op moviemeter , hoor
edk
Leuke vermakelijke film en geheel in de lijn van de serie. De clichés die worden en het gescheld zijn helemaal mijn ding in die film. Maar als je de serie niks vindt, zal het hier niet beter door worden.
whitewolf94
En ik blijf erbij dat deze film niet meer dan een 0,5 verdient.
SP verdient meer!!!!
RobertoBaggio
film is opzich best leuk maar de serie is toch een stuk beter.
ben een fan van de serie, en die is echt geniaal!
eigenlijk zouden ze nog een film moeten maken van sp
veron35
Die triologie kun je eigenlijk ook een korte film noemen.
tommykonijn
Erg grove maar wel heel geinige Film van South Park met Goede animatie en ook een Goede soundtrack die natuurlijk niet ontbreken mag bij een Film dus kortom : Een erg Leuke Film om eens te bekijken als je in een slecht humeur bent en natuurlijk ook van grove Films houdt
****
JTV-kijker
- 2017 stemmen
ongeloofelijk, south park is echt een enorm laag niveau van humor, ik snap niet wat zoveel mensen hier zo goed van vinden...
Mr_White
- 2067 berichten
Laag niveau? South Park mag misschien ontstaan zijn uit plas- en poep-grappen, de serie heeft zich al snel ontwikkeld tot een meesterlijke satire met deze film als vroeg hoogtepunt. Ijzersterke satire, hilarische grappen en geweldige liedjes. Meesterlijke film gewoon.
jumpstylemovie
onzin , natuurlijk houden mensen hier van , want het is MASTER!!
skysouthpark
ik heb gisteren seizoen 5 op dvd gekregen van de serie. helaas zaten de cd's er niet in en heb ik nu een lege hoes
ik vind dat de film net zo leuk is als de serie. alleen wel jammer van dat gezang. maar jah, na 200 x kijken (letterlijk) ken ik die liedjes wel uit mijn hoofd en dat is lol. kan zelfs kyle's mom's a bitch meezingen, met dat snelle tempo.
jumpstylemovie
kyle moms a bitch is ook wel simpel , alleenj ndat stukje met die buitenlandse talen gaat denk niet lukken

gerwinmaster
meesterlijk, beste tekenfilm serie ooit. heb alle afleveringen
maaikee
in 1 woord geweldig! Nou ben ik sowieso al een vreselijke southpark fan, maar ik heb echt dubbel gelegen bij deze film. Zelfs nu nog, na hem al 20.000 keer te hebben gezien, kan ik er nog steeds om lachen!
super! 5*
psycholamp
- 1960 berichten
Deze film verdient gewoon 5 sterren. Er wordt hier op deze site gezeken op weinig subtiliteit en dat het alleen maar grof is, dan kijk je volgens mij met een plaat voor je harses naar deze film. Briljant en meesterlijk. Geweldig dat Stone en Parker een kijk op Amerika hebben die eigenlijk heel Europees is, dat zie je ook terug in Team America. Moest erg lachen om het zelfmoord commando.
Ik moest toevallig weer denken aan deze film na het zien van een aflevering deze week.
De film kwam uit in de jaren dat iedereen South Park keek. Iedereen had het erover, het kwam veel op tv, er waren veel spulletjes van te koop en toen kwam deze film.
De vraag is altijd of je een leuke serie kan vertalen naar een lange film. Het antwoord met South Park the movie is zeker een JA.
De film was geweldig met zijn belachelijk grappige verhaal over de Amerika-Canada oorlog, ontstaan door het tv optreden van Terrence & Phillip waarna Kyle's moeder een actiegroep opricht.
De grove humor uit de serie zit prachtig verwerkt in de film, de belangrijke personages zijn er allemaal en de soundtracks zijn echt briljant! Wie kent niet Kyle's mom is a bitch of Uncle Fucker. Ik kocht toen zelfs de soundtrack cd in de winkel.
Het viel me mee dat de film zomaar door keuringen kwam, gezien de nogal gerichte humor op zwarte mensen en Canadezen Briljant gemaakt, hoe ze a la de Duitsers uit de 2e wereldoorlog de Canadezen oppakken en deporteren en dat alles laten zien in zwart-wit propagandafilmpjes.
De film krijgt dan ook een 4* van me. Heb hem zovaak al gezien en ik weet zeker dat ik hem nog eens ga zien.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
mount rushmore national memorial helworld supremacy elementary schoolsaddam hussein atheistsurrealismesatangebaseerd op tv-serieschild swearingvisions of hellu.s. canada war demonvolwassen animatiesouth park coloradoage 16+