Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman
Releasedatum: 3 februari 2000
Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut
"UH-OH."
Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.
Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)
Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)
Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)
Chef Jerome McElroy (stemrol)
Man in Theater (stemrol)
Woman in Theater (stemrol)
Bebe Stevens (stemrol)
Jordy
Voor mensen die de serie nooit gezien hebben is deze film een perfecte introductie, met onder andere een paar van de leukste grappen uit 2 jaar South Park. Maar ook voor vaste SP fans is deze film (kinderachtig genoeg, onder andere door hun "uitgebreide vocabulair") een heerlijke film. Als je verder kijkt dan de simpele scheet- en "8-jarigen-zeggen-scheldwoorden"-grappen, blijkt dat de film ook nog eens een geniale aanklacht tegen de hypocrisie van de Amerikaanse samenleving is. 4 sterren.
Blindfold
Als er niet zoveel in gezongen werd (de liedjes zijn wel leuk, maar het zijn er teveel) dan had ie van mij 4 sterren gekregen
vic
ik vond eerst ook dat er teveel gezongen werd maar na de film nog een keer te hebben gezien bleek dat de liedjes wel heeel erg goed zijn en de film beter maken omdat die liedjes aanstekelijk zijn en erg hard
Jerome-B
Niet leuke bioscoop film, in vervolg op de serie die daarintegen WEL leuk en grappig is, 2 sterren voor deze troep....
ThaDeez
hmmzz.. serie is inderdaad ERG vermakelijk. Ik ging van hetzelfde niveau aan als de serie bij deze film, maar de film viel erg tegen de eerste keer. wat jordy zei is mij niet echt ten eerste binnengeschoten, klopt inderdaad wel, maar daar keek ik de film niet voor..2,5 sterren.
neo
er zijn inderdaad een beetje veel liedjes,maar er zit wel een hele leuke tussen: uncle fucker.dat is echt een supergrappig liedje.
Jordy
die liedjes waren echt geweldig, bijna allemaal! en er zaten ZOVEEL goede grappen in deze film... dat al die zwarte soldaten als schild moesten vormen voor de blanken, bill gates die doodgeschoten werd, van die kleine grapjes als "heaven: population 716" en dan "hell: population 3241234114"...
ik lig elke keer weer compleet in een deuk bij deze film. Het was ook de enige keer in m'n leven (naast SHREK) dat de HELE bios anderhalf uur in een complete deuk lag
ja precies
Jordy je snapt het. Deze film is gewoon fantastish. ik ben meestal een hater van liedjes in films. Maar deze zijn gewoon briljant. Je moet de film echt meerdere keren zien
Somige grappen zijn zo droog en overwacht.
-did jou bring the buttfor?
-where is a buttfor?
-for poeping, sillie
echt mensen kijk die film vaker dan 1 keer zal je hem ook net zoals ik heel goed vinden
Blindfold
Ik heb de film 3 keer gezien, maar juist de eerste keer vond ik de liedjes niet zo erg, maar de 2e keer werden ze al vervelend en de 3e keer skipte ik ze
vic
en dat is de reden dat blindfold soms helemaal verschilt qua mening met mij. Ik vind op zulke momenten dat hij geen smaak heeft =-}
Blindfold
Zei de man die de ongelooflijk coole en originele Xena aflevering waarbij ze zongen niet leuk vond omdat.... ze zongen.
Ik vind de herhaalbaarheid van een film gewoon minder als er (te) veel in wordt gezongen. Don't get me wrong. Ik vond Cartman met z'n FROZEN TAMPON POPSICKLE!!!! echt erg cool en de rest ook, maar als er dan weer een liedje komt, waar je het grappige al van kent omdat je het vaker hebt gehoord, dan is het gewoon weer een liedje.
ThaDeez
ik sta achter Blinddoek, ik vond het de eerste keer ook leuk, maar nu word ik echt helemaal gek van "shut your fucking face uncle fucka...." nee, de liedjes WAREN erg leuk en goed, maar na een tijdje komen ze je de strot uit..
Jordy
tja ik vind de liedjes dus goed (de muziek ook), dus ik zou ze bij wijze van spreken 50x kunnen horen (zoals met andere goede muziek)
Ruudos
Een 4 vind ik wel erg hoog (in vergelijking met andere gegeven cijfers), Beavis & Butt-head vond ik toffer.
SP vond ik ook een gave film, maar bepaalde liedjes waren totaal niet leuk (als die duivel bijvoorbeeld gaat zingen). Blame Canada en Uncle Fucker waren de leuke liedjes.
Jordy
"What Would Brian (nog iets) do?" en dat liedje van Mr. Mackey over scheldwoorden.. vond ik ook ge-wel-dig
Wat hadden de mensen die wegliepen in godsnaam verwacht vraag je je af?
Knoei
GEWELDIG.
De schrijvers zijn of geniaal of gestoord.
ik heb in een scheur gelegen. Satan en Saddam Hoessein, hoe kom je erop?
CARTMAN RULES!!!
vliegtuig13
Ik vond deze film echt 200 x niks. Dom, saai en hartstikke grof. Je vindt het niks of je houdt ervan, ik vind het echt niks !
Wer-Al Zwowe
Jordy, toen ik in de bios zat, liepen er genoeg mensen weg.
Je bedoelt zeker dat er in de film een heleboel mensen bij de Terance and Philip film wegliepen.
Ramon K
I love South Park maar ik vond de film toch slechter dan een gemiddelde aflevering. Deze film is niet scherp genoeg en dat is jammer. 3 sterren
Macmanus
EEN MEESTERWERK
1 van de grappigste films ooit gemaakt.
Ik vind de gemiddelde Amerikaanse Komedie drie keer nix vaak veel te politiek correct.
En dit is een goeie grappige scherpe film.
Liedjes zijn goed bedacht en leuk.
Het is slecht getekend of geplakt en bij veel films zou mij dat gaan irriteren maar bij de film heb ik dat geen moment gedaan.
Ik vond de absurditeit wel wat weg hebben van Monty Python.
5 ui 5 sterren.
Ramon K
Rot toch op met je meesterwerk!!!! Ik heb bijna alle afleveringen gezien en deze film doet onder aan ELKE episode uit de reeks!!! Heb je wel ooit een aflevering gezien??? Dat gegooi met die 5 sterren........ik word er KOTSmisselijk van!!!
Jordy
Ramon doe je een beetje rustig?? Ik zet ook m'n twijfels bij sommige films die jij hoog waardeert.. smaken verschillen enzo
Ramon K
Je hebt 36 keer gestemd waarvan 17 keer 5 sterren uitgedeeld....BELACHELIJK!!!!

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
mount rushmore national memorial helworld supremacy elementary schoolsaddam hussein atheistsurrealismesatangebaseerd op tv-serieschild swearingvisions of hellu.s. canada war demonvolwassen animatiesouth park coloradoage 16+