• 9.384.777 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

Jordy

Opvallend dat bijna iedereen die deze film zo goed vindt alleen maar roept "maar de actie is weer net zo koel als in deel één, dus wat zeur je nou". Deze mensen vonden deel één dus ook alleen maar stoer vanwege de actie? Sja, dan kan ik begrijpen dat je deze net zo goed vindt...

avatar van Macmanus

Macmanus

He treht waarom stop je bijna je hele verhaal in spoilers?

neo

Voor veel mensen gaat dit wel op Jordy, zo hoorde ik bv allerlei mensen na de film die er weinig van snaptte maar de actie cool vonden en dus de film wel 5 sterren waard vonden.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja voor mij gaat dat ook op Jordy, kijk 5 sterren is deze film nooit waar 4.5 evenmin.

Maar ik vond 1 wel een leuk verhaaltje hebben, maar over het algemeen vond ik de actie het leukste van de film, en ik ging vooral voor de stoere actie naar deze film, en niet omdat ik zo graag naar een super diep verhaal wou kijken.

Vandaar mijn 3.5 sterren

Deze film gaat als het zo door gaat wel de top 100 in, dat is wel wat overdreven. (Alle kritische MMers kijk deze film)

avatar van Redlop

Redlop

Dames en Heren!

Mag ik iedereen verzoeken om zoveel mogelijk spoilertags te gebruiken!

Ik moet de film nog zien en ik weet geloof ik al de helft.

Bij voorbaat dank.

Jordy

Nou ja zoveel mogelijk, het moet wel leesbaar blijven Dingen die de film echt verpesten moeten tussen spoilertags, maar dingen die je ook in trailers ziet mogen hier best genoemd worden ("ik vond de freeway chase goed", "ik vond zion minder", etc...)

neo

De raveparty is eigenlijk heel erg goed gekozen vind ik. Normaal gesproken is dit een groep van mensen die samen luisteren naar technomuziek en zich met elkaar verbonden voelen en vrij zijn om te doen wat ze willen. Erg symbolisch is het dus dat al die mensen in Zion een rave party hebben wat gelinkt zit aan hun vrijheid.

avatar van yosemite44

yosemite44

hier zitten wel een paar leuke <a href="http://www.moviemistakes.com/film.php?filmid=3144">foutjes</a>; bij

avatar van Sjan

Sjan

Het eerste deel vond ik behoorlijk slaapverwekkend en onzinnig: allerlei nieuwe personages die verder niet echt iets toe te voegen hadden (of met een onduidelijk verhaal er bij zaten) en een verhaal dat niet echt een kant op ging. Vanaf de vechtscene tegen de Smith's vond ik de film het niveau van deel 1 weer halen (en dan niet alleen de actie maar ook de intelligentie van het verhaal). Voor mij waren de actiescenes wel de blikvangers (zo had ik het nog nooit eerder gezien, zo spectaculair), maar ook het verhaal van de sleutelmaker en de gevolgen daarvan waren interessant om te zien. 4*

avatar van Ramon K

Ramon K

Keanu Reeves schreef.... p.s. als je neo door elkaar hutseld krijg je one

FOUT! Je krijgt dan OEN???!

neo

moeten we nou allemaal grappen gaan maken over mijn naam

Sommige mensen waren niet tevreden over de muziek zoals het Linkin Park nummer wat in de film onder een gevecht werd geplakt. Ik zelf vind natuurlijk alle enorm goed, van Linkin Park, Oakenfold tot aan Don Davis.Nou is mijn vraag: Wat vonden jullie van het gebruik van muziek?

avatar van Sjan

Sjan

neo schreef:

Nou is mijn vraag: Wat vonden jullie van het gebruik van muziek?

Calm like a bomb kwam iig perfect inhakken aan het begin van de aftiteling. Perfect gekozen.

avatar van T.O.

T.O.

Ik vond de muziek niet altijd even geweldig, beetje goedkoop 'donker' af en toe, en de housemuziek die werd gebruikt was ook niet al te best.

Bij enkele actiescènes was het wat beter

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Voor de vechtscene met de Agent Smiths had ik zoiets van . Die house party/sex scene was te achterlijk voor woorden, en nie eens in bullet time !. Het verhaal leek ook niet ergens naar toe te gaan in dat deel. Maar dan komt de vechtscene met de Smiths en die was gewoon geweldig, op t belachelijke af. Na de pauze wordt alles beter. De vrachtwagen bullet time is erg mooi en t verhaal gaat erg mooi verder op deel 1. Het gesprek met de Architect vond ik een van de hoogtepunten van de film. Erg grappig wat de 5 voorgaande Neo's allemaal zeggen en doen. Wel erg veel losse eindjes maar dat lijkt me niet meer dan logisch. Ik kijk uit naar deel 3. Bijna net zo goed als deel 1 (echt doodzonde van dat eerste half uur): 4*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Heila! Tis nog mn 900ste stem ook!

avatar van yosemite44

yosemite44

1 honderste te weinig voor een top 100 notering

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

neo schreef:

Nou is mijn vraag: Wat vonden jullie van het gebruik van muziek?

Nogal wisselvallig. Ik vond de score sowieso beter dan de artiesten-nummers, maar dat zal wel met mijn persoonlijke smaak te maken hebben (die Rob Zombie en MM nummers passen ongetwijfeld goed bij sommige scenes maar het is allemaal net ff te veel van het goede).

Die drum-track tijdens het gevecht van Neo tegen Seraph vond ik veel gepaster, eigenlijk.

Een ander goed nummer was de techno-track die speelde tijdens de Trinity-motorcycle scene.

avatar van dttom

dttom

Laat ik maar met de deur in huis vallen: The Matrix Reloaded heeft mij niet teleurgesteld. Het eerste uur vond ik erg meevallen qua saaiheid, de ravescene had korter gekund maar wat je in dat eerste uur ziet is zeker niet nutteloos.

Het is een voorbereiding op wat komen gaat, het gesprek tussen Neo en het Raadslid blijkt later toch zeker wel essentieel te zijn wanneer neo met the architect praat, wat ik overigens een van de hoogtepunten van de film vond, vertelt hij aan neo dat dit al de zesde matrix is, het raadslid had neo vertelt dat er allemaal machines zijn om Zion pratende te houden maar dat niemand er erg op lette en hij het zelfs niet begreep. The architect zegt ook dat Zion eigenlijk gewoon weer steeds werd opgebouwd door de machines om zo weer opnieuw te beginnen aan een matrix aangezien een matrix niet zal blijven bestaan, dit is van te voren allemaal al ingecalculeerd en daardoor wordt Zion dus ook geholpen door machines om staande te houden. Het is dus allemaal om het groter geheel van de machines voort te laten gaan, zoals neo al zei de mensen zijn nodig voor de machines en machines zijn nodig voor de mensen. Het is een soort samenwerking maar omdat mensen graag een eigen weg willen gaan en eigen keuzes willen houden werkt deze samenwerking uiteraard niet als een samenwerking en is het voor de mensen meer alsof ze slaven zijn voor de machines en daartegen willen rebeleren.

Het eerste uur geeft dus aanleiding voor wat er in het laatste gesprek allemaal gebeurt en dat dus blijkt dat alles wat in het eerste uur gebeurt zeker een nut heeft en daarnaast ook al vast staat. De Orakel vertelt neo zelfs al dat hij alles weet en hoe kan het ook anders het is de zesde keer dat hij het meemaakt, maar ze ziet dat hij aan het groeien is en dat hij beter aan het worden is, de architect geeft dit ook al aan door te zeggen dat hij het sneller door heeft dan zijn voorgangers. De One is dus aan het groeien ook al is hij maar een poppetje in het programma van the matrix.

De cliffhanger vond ik ook erg meevallen, want er is duidelijk een einde van een hoofdstuk. Bedoel Zion is gevallen en het is nu maar afwachten of Neo en de rest toch nog de mensheid kan redden en opnieuw kan opbouwen. De machines hebben nu eigenlijk weer gewonnen, vooral als blijkt dat er 16 mensen over zijn zoals the architect aan neo voorlegde die hij mocht kiezen om Zion opnieuw mee op te bouwen. In de eerst Matrix film zien we dus hoe neo leert over zijn gave en hoe hij de mensheid wil gaan redden. Hierin wint de mens dus. In de tweede zien we hoe hij faalt en hoe hij leert dat hij maar een poppetje in het grotere geheel is en zien we dat de machines winnen. In de derde gaan we dus zien wie er echt gaat winnen en ik verheug me hier zeer op.

Zo en nu heb ik het nog niet eens over de overdonderende actiescenes gehad die in mijn ogen toch zeker wel een functie vervulde voor het verhaal, de voortdurende battle between man and machine. Zelfs nu Smith nie meer deel van de machine is, is hij nog wel een slaaf aan de machine door zijn haat voor Mr.Anderson ( prachtig als hij dat zegt). Zoals hij al zei we kunnen nooit echt vrij zijn.

The matrix vind ik ietsje beter omdat het nog nieuw was en er toch wel iets meer aandacht werd besteed aan het verhaal. Maar ik vind dat Reloaded toch zeker wel op eigen benen kan staan ook al is het een verlengde van de vorige film en het begin van het eind. Ik wil deze zeker nog vaker zien omdat ik gister toch wel ogen tekort kwam in de actiescenes en omdat ik zeker weet dat ik nog niet alles van het verhaal door heb ook al heb vond ik hem zeker niet heel ingewikkeld, daarnaast wil ik natuurlijk kijken of ik niet compleet uit me nek heb lopen lullen zo even. 4,5 *

Jordy

Sja dttom, ik ben het met je eens dat dat allemaal enorm interessant was, maar ik blijf er persoonlijk bij dat het zo jammer was dat dit pas in het laatste half uur (ongeveer) naar voren kwam... de anderhalf uur daarvoor deden me helemaal niets helaas Maar goed nu ik het allemaal heb laten bezinken kom ik in ieder geval wel terug op m'n uitspraak dat ik 'm nooit weer zal zien, wil 'm over een maand of 2/3 nog wel een keer in de bios zien... misschien was een 2,5 wat overdreven laag.

Jordy

Reactie op neo: de muziek vond ik een stuk minder dan in deel één. Als ik terugdenk aan tracks van The Prodigy in de club, Spybreak tijdens de lobby-scene en vooral Wake Up van RATM tijdens de aftiteling (geweldig hoe dat nummer dankzij deze film een dubbele betekenis kreeg)... dat heb ik hier niet echt teruggevonden, vond het allemaal wat standaard, onder het motto van "er moeten beats onder dus laten we even snel iets in elkaar fixen".

avatar van dttom

dttom

gelukkig Jordy, want ik vind en hoop toch dat je terug komt op je sterretjes en hem iets verhoogt want zo slecht is het toch echt niet, er is nog een hoop te ontdekken en ik vind het toch echt wel een boven gemiddelde actie film dat dan toch nog op zijn minst!

Jordy

Ja zoals ik net al editte, 2.5 is misschien wat laag voor een film die (naast anderhalf uur prut) ook erg interessante dingen weet te melden.

avatar van herman78

herman78

neo schreef:

Ik vond de muziek knap waardeloos, eerlijk gezegd. Ik ben zowiezo net echt een nu-metalfan (een paar bands kan ik wel waarderen, maar LP zéker niet!). Zelfs het nummer van Rage Against The Machine op de aftiteling vond ik niet al te sterk. Maar goed, die lui hebben ook maar 1 goede CD gemaakt. Wat ik wel (erg) goed vond was het dance-nummer tijdens de lange actiescene op de snelweg.

avatar van EmDee

EmDee

Keanu Reeves schreef:

p.s. als je neo door elkaar hutseld krijg je one

Tot zover het laatste nieuws

avatar van Keanu Reeves

Keanu Reeves

EmDee schreef:

Tot zover het laatste nieuws

Het laatste nieuws idd

avatar van EmDee

EmDee

Hoe komt het dat deze link in de updates niet opent in een nieuw scherm maar mijn hele update overhoop gooit?

avatar van NERD

NERD

Pfff, zit mensen toch niet altijd zo af te zeiken om opmerkingen....

EmDee schreef:

Hoe komt het dat deze link in de updates niet opent in een nieuw scherm

amateuristisch programmeerwerk

avatar van reeko

reeko

Jordy schreef:

amateuristisch programmeerwerk

jordy, niet generaliseren

[on-topic]

muziek is erg bepalend in mijn ogen, vooral in belachelijk dure films als de matrix!

maar zoals ik al zei, als een of ander hollywood-wanker zich ermee bemoeit dan kun je al veronderstellen dat de soundtrack bagge is

(behalve RATM (die zijn altijd en overal goed)

Alleen jammer dat het zo commercieel uitgebuit moet worden

Dttom grote vriend

Nog even over de reactie van mensen op de muziek. Het klopt idd wel dat bij haast iedere grote actiescene muziek een beat eronder zit, maar ik had liever gezien dat Don Davis weer wat heerlijke spannende filmscore voor bepaalde actiescenes had gecomponeerd. Zijn muziek is wel aanwezig natuurlijk en hoe!! Moet nog echt even wennen aan zijn nieuwe thema's. Vooral het laatste nummer van cd 2 van de soundtrack is geweldig!!!!!!! Dus bv Oakenfold bij de snelweg achtervolging klinkt erg goed, maar ik kan die muziek nog niet helemaal waarderen zoals ik zou willen. Ook Calm Like A Bomb vanRatm lijkt minder te klinken dan Wake Up van dezelfde band in deel 1, maar ik denk na een paar keer luisteren/kijken zal de waardering dus wel hetzelfde zijn.