• 9.388.190 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

Phoenix

Goed dat je het even zegt!

SilverGun

Wat onsamenhangende verwijzingen naar Alice in Wonderland geven een film geen diepgang naar mijn idee. En dat Morpheus om het punt blijft heendraaien dat de Matrix een VR wereld is om machines energie te geven, noem ik ook geen gefilosofeer.

neo

Alsof dat het enige is Silvergun, maar goed als jij dat vind.

SilverGun

Oh, het ging over Reloaded zie ik net... Na elke doelloze actiescène wat te praten over "keus" is heel mooi, maar heeft verder weinig invloed op de personages. Ik zie Neo niet wezenlijk veranderen door die gesprekken. Maar je mag het opvatten als diepgang van mij

neo

Ik kan hele boeken schrijven over de diepgang in Reloaded, maar ik denk niet jij daar in geintereseerd zal zijn, maar om zomaar ff wat dingen te bundelen aangaande choice enzo wat wel degelijk diepgang biedt aan het verhaal:

De film gaat dus vooral over keuze. Zijn de keuzes die de personages in Reloaded maken onvoorspelbaar of zijn het voorspelbare reactie van de wereld om je heen? Computers en al hun software en programs are ‘’created for a reason’’. De mensheid daarentegen niet zoals ik het bekijk. Als er problemen zijn, zijn er de gecreëerde computers die ze kunnen oplossen of die bepaalde taken kunnen uitvoeren.Mensen, zoals Neo, vragen zich af waarom ze hier zijn en waarom ze bestaan. Ze weten vaak niet wat hun doel op deze planeet. Agent Smith praat hier bv over in zijn ‘’Purpose’’ gesprek. Computers denken daarom over causaliteit. Zie het stuk met Merovingian. Maar computerprogramma’s hebben ook een zekere onvoorspelbare factor in zich zodat de mensheid hen zou verdragen. De programma’s die de programma’s zijn proberen om de menselijke beslissingen te beinbloeden door de omstandigheden waarin ze verkeren. Zoals the Oracle bij Neo uithaalt bij het 2e gesprek op het bankje.Machines en computerprogramma’s vertegenwoordigen gezag en de mensheid chaos, hierdoor kunnen zei niet zonder elkaar. Zie daarvoor bv het gesprek van Agent Smith en Neo, waarin Agent Smith uitwijst dat ze een band samen hebben. Ze zijn elkaars nemesis.

neo

Nou Mtv deed zijn naam weer eer aan zeg

neo

Damn Damn Damn.... Ik dacht ik wacht nog ff met numer 56 van Dv d Review kopen, dat had ik allang eerder moeten doen!!!!!!!!! Het blad kent een paar verschillende covers ik heb nu die met Agent Smith. Een review van de dvd, een grote special van Reloaded, veel advertenties, maar dan de grote klapper: een Dvd Footage Preview Disc van Reloaded met daarop:

-The Year of The Matrix:Behind the scenes of The Matrix Phenemenon

-Cast interviews with Fishburne, Weaving, Bellucci en Gaeta

-Animatrix episode- A Detective Story

-The making of Enter The Matrix

-The Matrix Reloaded Theatrical trailer

Wie dit nummer nog niet heeft, snel halen 10 euro, time is running out!!!!!!!

Phoenix

Goed nummer ja, Time Is Running Out . Vorige albums van Muse vond ik alleen nog ietsje beter... .

avatar van Phooze

Phooze

Phoenix schreef:

Ik ga binnenkort hun nieuwe album kopen. Deze offtopic berichten compenseren een beetje de over-on-topic berichten van

meneertje Neo

Phoenix

Hehe , ik heb het album al 1,5 maand .

neo

Zou ik dan maar snel verkopen dat album van Muse en issue 56 van Dvd Review kopen, om offtopic berichten van meneertje Phooze en Phoenix ff te compenseren...

neo

De offciele start datum van de verhuur is 2 oktober maar zoals de data hierboven ook al aangeeft, verhuren sommige videotheken de film al eerder. Beetje vreemd, maar wel (lekker) beter

neo

Vanmorgen is mijn jacht op de videotheken offciel geopend Na al weken allerlei dingen gevraagd te hebben, was het dan nu eindelijk zover. Heb al 2 posters door geslijm weten te krijgen, 8 verschillende videotheek bladen, waarvan ieder 10 exemparen! Dus als er dadelijk in de krant een bericht staat over een jongen van 18 die de videotheken in regio rijnmond onveilig maakt bent ik dat Oh ja nog iets, als iemand soms aanbiedingen ziet of merchandise die je bv bij het huren van de films krijgt zou ik dit graag willen weten. Nog ff 15 min pauze en dan ga ik door naar de volgende videotheken

avatar van Goodfella

Goodfella

Please... neo... will you stop..? I'm afraid.... neo..... I'm getting tired... neo... please... What are you doing neo..? Will you stop... neo... please.... I'm.... getting.... tired..... please.... stop.............

avatar van sleffer

sleffer

blijft toffe film maar vind het net iets te veel van hetzelfde laken een broek :s

avatar van Yak

Yak

sleffer schreef:

van hetzelfde laken een broek

Bijna goed.

Vreemd bij was het 1 schoon en net gestreken eh laken waar niks mis mee is

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Prachtige film, maar toch ietsje minder goed dan de eerste film. Ik geef deze film 4 sterren.

avatar van sjob

sjob

bigger niet beter maar wel vet denk dat in 3 wel echt nieuwe effecten gaan komen.hoop ik

avatar van Jordy

Jordy

Mooie review van de dvd op chud. De bespreking van de film vat mooi mijn mening over de film samen.

avatar van jokingsurely1

jokingsurely1

twee scènes maken dat het vervolg minder beklijft dan het origineel :

1. de eindeloze speech van de leider van Zion (het meest onnozele new-age gewauwel sinds Yoko Ono)

2. de over-the-top gevechtsscène met Smith en zijn 100 kopieën, die eindeloos blijft aanslepen en het ritme helemaal uit de film haalt.

Desondanks ****1/2, want al de rest is wél briljant

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Die gevechtscene is juist meesterlijk goed. Goede demonstratie dat je gewoon kunt zien Neo 'The One' is.

avatar van jassonn

jassonn

Vind ik ook.

avatar van jokingsurely1

jokingsurely1

lijkt meer op een videospelletje dan op CGI-Fx. Maar zoals steeds, ieder zijn mening!

avatar van Terro

Terro

jokingsurely1 schreef:

jokingsurely1 schreef:lijkt meer op een videospelletje dan op CGI-Fx.

helemaal mee eens, ik vond helemaal geen ene ruk aan die scene en het zag er niet uit..

SilverGun

De film heeft sowieso veel weg van een cliché RPG spel; stukje quest -> gevecht -> stukje quest... etc. Inclusief platte personages die informatie verschaffen, items geven of puur als bad guy dienen zonder al te veel uitleg. Verder een steeds terugkerende droom die werkelijkheid blijkt te zijn en een liefdesverhouding die verder niet uitgediept wordt.

SilverGun schreef:

Inclusief platte personages die informatie verschaffen, items geven of puur als bad guy dienen zonder al te veel uitleg. .

Dat is juist een van de sterkste dingen van de film. Je kan er veel verschillende dingen uitopmaken. Ik hoop dat na Revo een hoop dingen nog steeds op verschillende manieren begrepen kunnen worden...

neo

Morgen wordt toch zo'n mooie dag. Ga overmorgen de dvd (voor niks) en video halen en krijg op een ander adres trouwens ook nog de dvd gestuurd. Mijn dag kan niet stuk!!!

jokingsurely1 schreef:

Je naam zegt het al

avatar van Jordy

Jordy

neo schreef:

Je kan er veel verschillende dingen uitopmaken.

Als je wanhopig op zoek bent naar diepgang kun je het met moeite vinden hier en daar, bedoel je