• 9.388.410 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

neo

leuk dat je het ook zo kan waarderen boordappel

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Kan dit niet in het favoriete quotes topic ? Zo kan je het hele script wel kopieren neo.

avatar van FisherKing

FisherKing

Kan Neo geen subhoekje krijgen

FisherKing schreef:

Kan Neo geen subhoekje krijgen

Of een optie bij de updates "Geen berichten van Neo"

neo

Nou nou wat zijn we allemaal weer vijandig zeg

avatar van Consurgo

Consurgo

Opzich als ik heel objectief bekijk is het een redelijke film, die ik op zichzelf met 3 sterren zou belonen, maar ik had er echt meer van verwacht, hij viel me gewoon tegen, omdat ik er zoveel verwachtingen van had...dus 2,5 sterren.

TheWolf

Ik heb hem gister voor het eerst in de bioscoop gezien.
Ik vond het een heel goede film. Leuke actie(vooral die scene op de snelweg!) goed verhaal toch wel , het kwam wel pas laat in de film dat wel. Ik vond de vechtscenes soms wat te lang.

Ook een tegenvaller vond ik:
Hoe Neo Trinity redde

De film leid tot een hoop vragen waar ik zelf wel van hou. Ben nu heel benieuwd naar The Matrix Revolutions. Gelukkig komt ie al in November..

Ik geef Reloaded denk ik 4 sterren.. misschien dat ik het later nog verander.

Vraagje voor Neo:
Wanneer is Reloaded te koop ??

avatar van Melkor

Melkor

TheWolf schreef:

Vraagje voor Neo:

Wanneer is Reloaded te koop ??

Vanaf 7 Oktober te huur.

neo

Vanaf 14 oktober te koop.

Mooi:)

Ga 'm zeker kopen.

neo

Gister voor de 7e keer naar de film geweest (en ook de laatste keer). Heb weer wat diongen ontdekt
- natuurlijk zijn er veel graffiti teksten op de muur te zien, maar nou heb ik er weer eentje ontdekt: op een gegeven moment is er duidelijk RC met een II erdoor heen te zien, oftewel Reloaded Chapter II.
-tijdens het gesprek tussen Neo en de Oracle is vaag op de achtergrond in een raamkozijn het rode kruis teken te zien
- Als de Architect Neo vraagt of hij bereid is om de vernietiging van de mensheid op zijn geweten te hebben, laat de Architect beelden zien van culturen over de hele wereld. Op een van de schermen is eventjes een man te zien die aan het telefoneren is. Dit is dezelfde man waarvan Neo zijn telefoon jatte in deel 1, terwijl hij achtervolgd werd door drie agents.

avatar van Wouter

Vreemd, want dit is namelijk niet reloaded deel 2....

Wouter schreef:

Vreemd, want dit is namelijk niet reloaded deel 2....

Ja, dacht ik ook al, maar laat Neo nou toch z'n lolletje hebben

avatar van WB

WB

Jaja, een erg goeie film, maar je moet niet de foutjes die er in voorkomen zo hoog nemen! En het einde was wel erg open zeg...

Maar voor de rest een topper! De actie-scènes waren subliem!!!

WB schreef:

En het einde was wel erg open zeg...

wat wil je zeg...

avatar van Goodfella

Goodfella

Een einde zoals dat van The Fellowship, Two Towers of misschien zelfs Star Wars wellicht? Geeft in ieder geval aan het eind veel meer voldoening voor de kijker, denk ik.

Neo ik heb een vraagje:

Misschien is het een stomme vraag omdat ik vanavond zo veel heb gedronken:

Jij zegt dat dezelfde man op het scherm te zien is in the Matrix reloaded tijdens het gesprek met de architect waarvan Neo de telefoon jatte. Maar Neo heeft in The Matrix toch helemaal geen telefoon gestolen terwijl de Agents kwamen. Die was toch voor hem besteld( waarschijnlijk door Morpheus ) en daarom moest hij toch tekenen omdat een pakje voor hem bezorgd moest worden ?

Of heb ik het over een andere scene dan jij:s?

neo

Ik heb het dus over een scene vlak tegen het einde aan waarin Neo na het gevecht met Smith bij het metrostation op de vlucht slaat en wordt achtervolgd door 3 agents, waarbij hij om de hoek bij de markt die telefoon dus jat

Dus misschien voortaan wat rustiger aan doen met het drinken

avatar van Melkor

Melkor

WB schreef:

De Wachowski Brothers hadden al eeuwenlang voor de release aangekondigd dat de film een plottus interuptus zou hebben net als The Empire Strikes Back en dat ze het deden om het publiek te pesten.

avatar van GeeTee

GeeTee

Pfff.Waardeloze film. Slechte kopie van een slechte kopie van The matrix. Ik had mijn verwachtingen al flink naar beneden bijgesteld, maar na het zien van dit prutswerkje waren die blijkbaar nog te hoog. Bij de zoveelste kung fu scene dreigde ik weg te dommelen. Zelfs als domme-actie-verstand-op-nul-popcorn-film vond ik hem mislukt.

neo

Na 13 weken is de film uit roulatie gebracht (tenminste als het geen misdruk is op cinema.nl enzo )

Nou maar hopen dat Revo wat langer gaat draaien.

neo

Een paar leuke trivia games:

Quiz 1

Quiz 2

Quiz 3

En ik had er wel mooi eentje mis (had de vraag verkeerd begrepen)

avatar van ronmieke

ronmieke

Kijk, al die mensen die maar zeuren dat Pirates of the Caribbean zo slechte film is, moeten deze film is bekijken, een grote kutfilm met dito acteurs en effecten is nog nooit vertoond.

Een vierdubbele dikke nul en voor mij nu al een oscar voor de slechtste film ooit.

avatar van empirekees

empirekees

ronmieke schreef:

Zin in problemen?, als je nou goed beargumenteert.

Ok...

ronmieke schreef:

Ja, je hebt me overtuigd, wat een geweldige argumenten. Ik geloof je, I will follow you... follow you where ever you maaay goooo....

avatar van Justice4All

Justice4All

Goeie film, maar wel te langdradig en dat maakt de film een beetje saai. Toen ik deze film zag, dacht ik of ik een soort remake van de film "Mozes" aan het kijken was. Goeie actie- en vechtscenes trouwens. Maar Deel 1 vind ik beter.

neo

Reloaded die op veel plekken over de wereld al uit de bioscoop is verdwenen, heeft naar schatting wereldweid rond de 750 miljoen opgebracht dollar opgebracht. Zo melde Variety gister. En dadelijk ook nog eens de dvd. The Matrix wordt/werd (weet niet precies hoe daar nou in het algemeen over gedacht wordt)op dvd een groot succes en is beschouwd als een van de beste dvd's die er op de markt is. Ik verwacht dat dit met de dvd van Reloaded niet anders zal zijn.

avatar van Hobbes

Hobbes

neo schreef:

wie zegt dat? wie heeft dat onderzocht? nummers, rapporten, bronnen svp.