Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Jonathan Demme
Met onder meer: Denzel Washington, Meryl Streep en Liev Schreiber
Releasedatum: 4 november 2004
Plot The Manchurian Candidate
"Everything is under control."
Nadat Sgt. Raymond Shaw, zoon van de machtige senator Eleanor Shaw, als held terugkeert uit de Golfoorlog, kunnen de andere leden van zijn peloton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Majoor Bennett Marco besluit Sgt. Shaw's bezigheden te onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?
Major Bennett Ezekiel Marco
Senator Eleanor Prentiss Shaw (D-VA)
Congressman Raymond Prentiss Shaw (D-NY)
Dr. Atticus Noyle
Rosie
Delp
Senator Thomas Jordan (D-CT)
CPL Al Melvin
PFC Robert Baker III
Colonel Howard
otherfool
Rommelige remake van de klassieker uit de jaren 60. Schreiber en Washington zouden garant moeten staan voor vuurwerk, maar beide spelen (letterlijk!) op de automatische piloot. Subplotje rond Voight en z'n dochter is louter beeldvulling, en de 'grand finale' is niet half zo spannend als in het origineel.
Inspiratieloos maar 'kijkbaar' entertainment voor een lui avondje, maar hadden ze niet gewoon een ander thema kunnen nemen in plaats van deze klassieker nog eens af te stoffen?
2,5*.
skip
Aardig geprobeerd maar uiteindelijk een erg rommelig resultaat, met deze cast had het stukken beter gekund. Het begin is veel te gehaast in elkaar gezet en een mooie lijn ontbreekt dat maakt deze film wat irritant om naar te kijken............ 2 *
Tarkus
Prachtige film. Fantastische cast. En ook de kleine rol van Bruno Ganz (Hitler in "Der Untergang") valt op. Is zeker een 5 waard.
moustafa
dit was 1 van de slechtste films die denzel washington ooit gemaakt heeft, neppe troep, zogenaamde bioscoopfilm
heinl
Mooie film! Niet gaan kijken met wat vrienden, je hebt je aandacht wel goed nodig
Waku
Spannende thriller.
Boeiend.
Niet boordevol actie maar puur het verhaal en demysterie zorgen voor spanning
3.5
Mug
Het briljante scenario van het origineel uit 1962 wordt hier op een tamelijk zwakke manier uitgewerkt. De moderne snufjes werken gewoon niet voor meer spanning, integendeel.
Meryl Streeps rol staat in de schaduw van die van Angela Lansbury. Ze overtuigt hier alleen in het eerste kwart van de film.
Vervelende dreigende muziek die een beetje 'out-fade' als een nieuwe scene begint, om maar te zwijgen over dat vreemde poppunk-nummer tijdens de verkiezingsfestiviteiten.
Jonathan Demme weet nog wel een flinke sneer richting de Amerikaanse politiek en verkiezingen te geven, dat de film redt.
En wat gebeurde er met de belichting in de eind-scene? Het leek wel uit de computer te komen.
Gelukkig verveelt het niet door het sterke verhaal en de rollen van Denzel Washington en Liev Schreiber. Maar verder dan een schamele 2,5 ster kom ik niet. Ik heb nu wel zin het origineel binnenkort uit de kast te trekken.
TerryA
de originele versie (over de Koreaanse oorlog) was veel meer indrukwekkend.
damon
de originele versie (over de Koreaanse oorlog) was veel meer indrukwekkend.
Stephan
Bij herziening toch de 4 punten behouden. Hoewel het origineel er duidelijker bovenuit steekt, is deze remake in mijn ogen toch niet zo slecht als menigeen hier doet geloven. De speech die Voight geeft aan het begin van de film kunnen ze zo overnemen naar de huidige Bush situatie. Ook het idee dat er een corporation achter het geheel zit is geheel "van deze tijd".
En Denzel op een automatische piloot? Zelfs dan speelt-ie nog de sterren van de hemel. Wat een acteur.
Doom
Een redelijk geslaagde remake. De speelduur is iets waarover je kunt struikelen. Het duurt namelijk allemaal net iets te lang. Sommige langdradige scenes voegen vrij weinig toe aan The Manchurian Candidate. Ook kan het nergens imponeren, het blijft allemaal vrij standaard.
De acteerprestaties zijn wel vrij goed, ook al heb ik Denzel wel eens beter zien acteren. The Manchurian Candidate is niet meer dan vermakelijk.
BB Gambini
Hele vage film, maar is wel een hele goeie. Na een paar keer kijken snapte ik hem. En Denzel Washington speelt erin dus alltijd een + puntje.
mrmedieum
trojan.exe
zeer goeie film dit
begon wat traag meer eenmaal op gang pakte hij me en liet me niet meer los
zet je ook aan het denken wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn kwa complotten
mikey
Film miste precies datgene wat zijn voorganger zo boeiend maakte: humor. Deze film leunt vooral op horror/thriller met 'in your face camera werk. best een sterke thriller die in je systeem gaat zitten. 3.5
TheRisingSun
Heb het orgineel niet gezien, maar vond deze bijzonder sterk. Vanaf het begin pakte de film me en liet me pas bij de aftiteling weer los. Vond het een dusdanig intrigerende film, dat je haast bang moet zijn dat zoiets in het echt ook zo in zijn werk gaat. En dat lijkt me nou niet bepaald bevordelijk voor het regeren van een land, laat staan de wereld.
Zoals wel vaker was Washington weer sterk als altijd, maar vond ik ook de manier waarop Streep haar rol vertolkt van een grote klasse! Ik begon echt van haar te walgen, zo sluw, vals en bitchy ze is als senator én moeder van Schreiber.
Acteerwerk is dus dik in orde met ook nog een bijrol voor Voight.
Zoals gezegd heb ik de gehele film gefascineerd zitten kijken en is het uiteindelijk een meer dan degelijke thriller geworden.
Had het niet verwacht, want heb lang getwijfeld of ik deze film wel wilde zien, maar ben er tevreden mee dat ik het toch gedaan heb!
4,5 ster
moviefen
Wat een enorm slechte film. Hoe is het mogelijk..
Nou nou.. wat een meningsverschil.
Ik vond het een prima film, zowel denzel als meryl speelde enorm goed. Af en toe wel wat wazige elementen, maar dat voegde ook wat spanning toe.
dafoefan
Een aardige film.
Goed geacteerd door Denzel Washington & Meryl Streep.
Het verhaal was af en toe wel erg verwarrend, en moeilijk te begrijpen.
Ik vond het af en toe ook wat langdradig.
Al met al toch nog een zesje >>> 3,0*
dafoefan
Ik herkende trouwens Bruno Ganz (die ene docter) meteen van Der Untergang, daar speelt hij Hitler.
Floris22
Een goede film als je niet kijkt naar de remake. Natuurlijk vergelijk je deze film met het origineel en daarbij verbleekt de remake totaal. Ook jammer dat ze het einde weer verschrikkelijk hebben verneukt. 3.0*
nightbreed
Onderhoudend? Ja
Geloofwaardig? Nee
Goed acteerwerk, goede regie en een goed script als het niet zo nauw neemt met de geloofwaardigheid.
Cijfer: 3,5
Minority_Check
leuke verhaal met goeie acteurs
maar 1 ding was toch best irritant ik denk dat het aan mij lag
maar elke keer als het heel spanned wordt of gezegd wordt
stoppen ze gelijk met die scene het werd een stuk of vier keer gedaan ik vond dat best irritant
sangha
ik heb veel moeite moeten doen om deze af te kijken. ik vond het maar een saaie film. bovendien was het absoluut niet geloofwaardig, of in ieder geval niet goed genoeg uitgewerkt om het geloofwaardig over te laten komen. zelfs Washington wist me niet echt te overtuigen hier.
zoals hierboven ook wordt gezegd: dat iedere keer als het spannend wordt de scene wordt afgebroken is allesbehalve een pluspunt. het was neem ik aan bedoeld om voor spanning te zorgen, maar bij mij zorgde het vooral voor irritatie.
verder dan 1.5 ster kom ik niet..
rh_schroder
Het is zoo amerikaans .....
Mensen zijn daar volgens mij zo dom dat je alles voor hun neus moet voorkauwen om het hen te laten begrijpen. Het heeft heel de film verpest ik kom niet hoger dan een 1*
OlafS
Wat een verschrikkelijke film, het verhaal kon me geen seconde boeien en hij duurt zooooooooooooooo lang... bah
MLO
Goed verhaal - maar de film is moelijk te volgen omdat het lastig is om je in te leven in de karakters; het is wat "afstandelijk" gefilmd.
Daarnaast eniszins langdradig.
Vanwege het verhaal toch nog een 2.....
Mescaline
Film waarbij je goed aan het denken gezet wordt..
Zotezien niet voor alle mensen geschikt hier.
Bijzonder mooie film met een overtuigende denzel.
Het verhaal is mooi opbouwend en boeit van het begin tot het eind.. vind de langere speelduur daarom ook helemaal niet erg..
Zeer mooie film en raad deze film ook zeker aan voor een lekker avondje film vermaak!.
4,5 sterren.

Deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Prime Video

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004