• 9.378.047 stemmen

The Manchurian Candidate (2004)

Thriller / Mystery | 129 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Denzel Washington, Meryl Streep en Liev Schreiber

Releasedatum: 4 november 2004

Plot The Manchurian Candidate

"Everything is under control."

Nadat Sgt. Raymond Shaw, zoon van de machtige senator Eleanor Shaw, als held terugkeert uit de Golfoorlog, kunnen de andere leden van zijn peloton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Majoor Bennett Marco besluit Sgt. Shaw's bezigheden te onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?

Major Bennett Ezekiel Marco

Senator Eleanor Prentiss Shaw (D-VA)

Congressman Raymond Prentiss Shaw (D-NY)

Dr. Atticus Noyle

Senator Thomas Jordan (D-CT)

CPL Al Melvin

PFC Robert Baker III

Colonel Howard

avatar van Smith

Smith

Heb de 60er jaren versie van deze film niet gezien, dus kan die vergelijking niet maken. Maar vond deze versie in ieder geval wel een toppertje. Goed verhaal en heel goed acteerwerk

Heb me zeker niet verveeld met deze film en geef hem 4 sterren....

erwsc

Wat een gezeur over de jaren 60-versie van deze film! Dit is absouut één van de beste films van dit moment. Eindelijk een film met een verhaal, spanning, goed acteerwerk, etc. Hoezo niet goed uitgewerkt en foute titel? Ga eerst de film maar eens bekijken voordat je commentaar geeft, enne niet blijven hangen in de sixties, het leven gaat door en heeft zelfs nu nog veel moois te bieden Ook voor de oudjes onder ons.

avatar van janwillembol

janwillembol

Ja, idd die uit de 60'er jaren niet gezien, maar deze is iig geweldig! Heb me aardig wat keren in de film zitten afvragen hoe de verhaallijn nou liep en wie nu eventueel goed en wie slecht was.

Steekt goed in elkaar, zeker aan te raden om eens met wat vrienden te kijken: 4,5 sterren

avatar van Sonny Black

Sonny Black

In tegenstelling tot bovenstaande berichten vond ik de film te voorspelbaar en was vanaf het begin al duidelijk wie de bad guys waren. Toch wel een spannend laatste half uur en het paranoia effect maken deze film toch wel 3* voor mij.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Spannende film en zit goed in elkaar.

avatar van Tjako

Tjako

Excellent en voor mij weer de bevestiging dat Denzel de beste zwarte acteur van Hollywood is. Natuurlijk was het duidelijk wie slecht was maar dat was geen probleem. Ik vond het leuk dat Meryl Streep weer eens zeer goed speelde very bitchy maar wel bijna een soort incestieuze relatie met haar zoon. het leuke is dat ik het orgineel uit 1962 ken maar de situatie was toen geloofwaardiger door de koude oorlog. Nog apart dat er een link wordt gelegd naar Lee Harvey Oswald. Voor mij ****

avatar van Rujar

Rujar

Een onderhoudende filmm, maar toch wel voorspelbaar en bij tijd en wijlen langdradig.

2,5 ster.

avatar van Jan on fire

Jan on fire

Denzel is weer eens top. Heb deze film gisteren gekeken.. ik vond hem echt geweldig. Al vond ik wel redelijk snel dat je door had wie erachter zit maar dat drukt de pret niet. de film was gewoon zeer fijn om te kijken. 2 uur zwieren zo voorbij zoals dat bij een topfilm hoort. 4*

avatar van gerardo

gerardo

Goeie film met doorlopend een bepaalde spanning.

Goed acteerwerk.

avatar van Nieke

Nieke

Deze zit bij mij in dezelfde categorie als Training Day: beiden films met Denzel vind ik slecht.

'Slecht' is bij deze een groot woord, en Denzel z'n prestaties hebben er zeker niets mee te maken.
Ik kreeg het gevoel dat ze wouden proberen om de film zo lang mogelijk te rekken.
Spanning heb ik nergens ervaren.

Streep acteert wederom goed, maar is cliché-matig weer betrokken bij al wat slecht is.

Van Denzel-films verwacht ik gewoon meer. Satisfaction heb ik bij deze film niet gevonden. Jammer, ik vond dat er meer in zat.

avatar van gondwana

gondwana

Misschien lag het aan de dubieuze producten die we die nacht gebruikten, maar ik was onder de indruk...

Misschien een remake, maar goed geupdate. Het gulfwarsyndrome erbij betrekken, de macht van multinationals,... maakte het allemaal wat plausibeler.

Mensen die het ongeloofwaardig vinden denken misschien dat films de realiteit tonen. Eenmaal je als kijker beseft welk 'soort' film het is verschuif je wel je criteria en is wat volgt wel aannemelijk vond ik.

En die kerel die beweert dat er van 'the matrix' is gejat heeft volgens mij nog maar 3 films gezien: 'manchurian candidate', 'the matrix' en 'dude where's my car'.

Inderdaad aangenaam weerzien van Miguel ferrer...

avatar van UndergrForce

UndergrForce

Het acteer werk is subliem. Echt geweldig. Alleen jammer dat de film rete saai is. Waar is de spanning gebleven? Na Man on Fire van Denzel had ik wel iets beters verwcht waar hij aan zou meewerken. daarom ook 3 sterren.

HiLL

wat een saaie, trage film is dit zeg bah...acteerprestaties prima, sfeer ook, maar verder zeer beroerd..snapte er op een gegeven moment weinig meer van....bleghh..

avatar van RUBO

RUBO

Goeie film zondermeer.Blijft boeien tot het einde.

Sterke acteerprestatie van Denzel Washington,naast een vrij zwakke Meryl Streep.Een tijdje geleden dat we van haar nog eens iets gezien hadden trouwens...

HiLL schreef:

Het is duidelijk dat de film te ingewikkeld is voor de wat meer simpele zielen onder ons. Beste film van dit moment!!! Eindelijk weer eens een film waarvan het verhaal niet in twee zinnen verteld is.

erwsc schreef:

wahaha ik simpele ziel..? en jij deze film beter vinden dan Seven?

Wie is simpel?

HiLL schreef:

..snapte er op een gegeven moment weinig meer van....bleghh..

wahaha.. jij deze film beter vinden dan Seven? Wie is simpel?

Tja, ben je simpel als je de ene film beter vindt dan de ander..... of als je helemaal niets snapt van een film die niet echt bedoeld is voor hoogbegaafden? Jij mag het zeggen, HeuVeL....

Trouwens....., filmpje 3x zo goed als deze film?

Verhoog score naar 6*.

HiLL

Ok ik heb gisteren de film weer bekeken omdat ik met een klant had zitten praten en ik kwam tot de conclusie dat ik de film niet de juiste kans heb gegeven, namelijk een uitgeruste kijker...

dus mijn nieuwe score is...

avatar van William Wallace

William Wallace

Fantatische film. Wat een plot en wat een spanningsboog. Het enige spijtige is dat het einde iets te voorspelbaar is.

avatar van Vinco

Vinco

Zeer goed en spannend verhaal!

Sommige dingen waren iets te langdraderig!

Maar voor de rest een toppie film!

avatar van TheOne

TheOne

ik heb de originele niet gezien, maar vond deze zeer goed. De film hield je in spanning van het begin af aan en zakte geen enkel moment weg. gewoon perfect.

avatar van UndergrForce

UndergrForce

termen als " de tering is geworpen" en "stront over de knikker smeren" zijn hier duidelijk van toepassing. 1 vraagje: Waar is de spanning? Ik heb echt het gevoel gehad om de DVD eruit te halen en flink hard terug in het hoesje te proppen, om het dan in het gezicht te gooien van degene die bij de videotheek werkt en zei dat het de beste film is die hij ooit had gezien. Laat ik een ding duidelijk maken: het acteerwerk is super. Denzel Washington heeft een top prestatie geleverd samen met de andere acteurs/actrieces. Maar alleen dat levert niet meteen een top film. Kijk eens naar Daredevil, Ben Afflick speelt niet ect slecht, maar de film is gewoon slecht prutswerk. Dat zie ik hier ook, maar de film is wel beter dan DareDevil. Dus is dit een goede prutsfilm. Oftewel 2*.

avatar van bri560

bri560

Denzel Washington is zeer goed in deze film, de moeite waarde om deze film te kijken, geeft ook een beeld wat in de toekomst mogelijk is, met manupulaties van mensen.

Vrij snel, af en toe te veel fantaisie, wel goed spannend, Merryl geeft weer een goede visitekaartje met acteren. (Was al een tijdtje geleden dat ze zo aanwezig was).

Moet goed blijven concentreer tijdens de film ( veel flashback ). Hoge niveau qua triller.

avatar van friedrich

friedrich

Hele goede 'complotfilm'. Aanvankelijk schrok ik toen Meryl Streep kwam opdraven; dit is immers een eeuwige huilebalk. Hier speelt ze als secreterige moeder uitstekend. Ik ga die 3,5 ster iets opkrikken.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Spannende thriller waarin goed geacteerd word. Ik heb het origineel niet gezien maar het lijkt me niet voor niets dat er juist nu een remake van gemaakt is. De jaren '60 versie zal vast gemaakt zijn met het idee van de koude oorlog op zijn hoogte punt, mislukte invasie in de Varkensbaai, connecties tussen CIA en president Kennedy.

De 2004 uitvoering is natuurlijk nu ook prima op zijn plaats 2 dubieuze verkiezings overwinning van president Bush, de oorlog in Irak en de connecties tussen Bush, Bin Laden en de (olie)industrie. Dat geeft genoeg voeding om dit mooie complotverhaal weer eens op te poetsen.

Je moet trouwens maar eens gaan Googlen met woorden als "George Bush", "Bin Laden", "oil", "industry" dat levert behalve een notitie van je IP adres in een of andere computer in Washington ook een hoop intressante artikelen op.

avatar van 007

Kei goeie film. Interesant verhaal hoewel er toch wel films zijn met een soortgelijk thema/plot. Er word goed geacteerd maar niemand van de andere acteurs kan typen aan de topprestatie van Meryl Streep.

Maar dat incest gedoe is nu toch wel niet meer origineel en op het einde had er toch wel iemand iets kunnen ondernemen hé. Maar toch een goede film.

3.5 sterren.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Wel spannend, maar allemaal veel te ver gezocht en de film gaat te lang door. Wel bijzonder goede acteerprestaties!

avatar van joeri15

joeri15

moeilijke film die te lang vaag en langdradig blijft, maar het complot maakt het goed 3*

avatar van joeri15

joeri15

UndergrForce schreef:

hehe... de manier waarop je dit samenvat is adembenemend maar ben het niet helemaal met je eens..

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Ben blij dat ik deze film heb gezien, want nu snap ik hoe Bush president van Amerika is geworden. Leuk vermaak, niet heel bijzonder.