• 9.376.790 stemmen

The Manchurian Candidate (2004)

Thriller / Mystery | 129 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Denzel Washington, Meryl Streep en Liev Schreiber

Releasedatum: 4 november 2004

Plot The Manchurian Candidate

"Everything is under control."

Nadat Sgt. Raymond Shaw, zoon van de machtige senator Eleanor Shaw, als held terugkeert uit de Golfoorlog, kunnen de andere leden van zijn peloton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Majoor Bennett Marco besluit Sgt. Shaw's bezigheden te onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?

Major Bennett Ezekiel Marco

Senator Eleanor Prentiss Shaw (D-VA)

Congressman Raymond Prentiss Shaw (D-NY)

Dr. Atticus Noyle

Senator Thomas Jordan (D-CT)

CPL Al Melvin

Art

blabla schreef:

Zucht.........

En weer een remake

Je kan het een remake noemen maar je kunt ook zeggen dat deze film het boek van Richard Condon als uitgangspunt neemt De versie uit 1962 is voor mij een absolute klassieker en is één van mijn favoriete films. En toch ben ik best benieuwd naar deze film. Ook al is het uitgangspunt misschien niet orgineel, wie weet is de uitwerking dat wel

• 2070 berichten

Wat mij een beetje steekt met al die remakes is dat ze een oud succes weer uit proberen te melken, terwijl nieuw talent daardoor eigenlijk te weinig kans krijgt om iets nieuws te doen en proberen een nieuw succes te maken.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ideeen-armoede !, maar die remake's dateren al vanaf het begin van de filmgeschiedenis, natuurlijk. Zie ook de vele verfilmingen van bekende boeken. (maar die hebben dan wel een ijzersterk verhaal)

avatar van JayLunar

JayLunar

Afgrijselijk. Het origineel is echt een prachtfilm, misschien zelfs één van de beste Amerikaanse films van de jaren 60. Wat een onzin zeg, deze remake. Niet te geloven.

Wat ook onzin is: de titel The Manchurian Candidate slaat (bij het origineel althans) op het feit dat Raymond Shaw gestationeerd was in Manchuria - of Mantsjoerije - (Korea en noordoost China), maar in deze remake gaat het om een veteraan van de Golf-oorlog

In de plot-outline op IMDb staan trouwens ook spoilers voor het origineel.

FisherKing schreef:

Ideeen-armoede !

Dat betwijfel ik.

Angst voor nieuwe dingen, gaan voor zeker en vooral geen nieuwe dingen doen bij de filmmaatschapijen.

avatar van empirekees

empirekees

Terwijl ik met 20 plotjes rondloop, die imo erg origineel zijn. Ach.....

JayLunar schreef:

Ik heb de film niet gezien, maar dit klinkt me als een wel erg domme fout in de oren.

avatar van Art

Art

kos schreef:

Het is ook een domme fout, of een commerciele zet. Het is maar hoe je het bekijkt. Maar ik vind het zelf wel slecht gekozen

avatar van tovenaar

tovenaar

JayLunar schreef:

Inderdaad! Wat een...

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Ondanks dat dit dan een remake is (ik heb het origineel niet gezien en ook het boek niet gelezen), lijkt me dit wel een prima film. Puike cast, ook al doet Meryl Streep me in de trailer een beetje aan Catherine Keyl denken en afgande op wat ik hierboven lees, is ook het verhaal prima in orde.

avatar van empirekees

empirekees

Ja, als je het origineel niet kent...Dan is het net het zelfde als Ocean's Eleven(2001) leuk vinden. Terwijl de originele versie uit 1960 veel leuker is.

avatar van jassonn

jassonn

avatar van Kyra

Kyra

Ziet er best spannend uit. In Amerika wordt deze film de hemel ingeprezen.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik zag de Trailer bij the village in Dublin en toen had ik zin om er heen te gaan.

avatar van jedymaster

jedymaster

Goede film met goede rollen van Denzel Washington, Meryl Streep en Liev Schreiber. De film heeft dat jaren 60/70 thriller gevoel in zich zeer knap maar klopt ook wel want is remake van film uit jaren 60.

avatar van tjp1994

tjp1994

Ik vond het bijzonder spannend. lekker veel vaart en een echte conspiracy movie. Goed acteerwerk, vooral van Meryl Streep.

avatar van Mel24

Mel24

Goede film, goed geacteerd!

avatar van dttom

dttom

Heb het origineel niet gezien, maar vond dat de film een goede vaart had en spannend was. Prima uitgewerkt verhaal met wel een paar gaten. Maar goed verder prima vermaak 3,5*.

avatar van Goodfella

Goodfella

Goh, een stuk minder dan het origineel, wat verrassend. Clou's die net wat te vroeg worden weggegeven, tussen de maatschappijkritiek door toch echt wat té patriottisch gezever en die hallucinaties zijn vrij stompzinnig vergeleken met die sfeervolle en abstracte scènes uit de versie van John Frankenheimer. Overall wel degelijk gemaakt en met paar spannende momenten, maar ze willen duidelijk meer dan eruit is gekomen.

Krap 2,5*

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Minder dan het origineel, en ik ben het het ook met Goodfella eens dat die hallucinaties erg slecht waren uitgewerkt vergeleken met het origineel, maar voor het overige ben ik toch wat enthousiaster over deze update van het origineel. Denzel Washington, Liev Schreiber en Meryl Streep staan namelijk erg goed te acteren, en voor diegenen die het origineel goed kennen, heeft deze versie toch enkele verrassingen in petto. De film van Frankenheimer blijft natuurlijk superieur, maar als kritiek op de manier waarop politiek tegenwoordig wordt gevoerd: de machtspelletjes, de invloed van kapitaalkrachtige bedrijven, is deze versie van het verhaal misschien wel relevanter.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Goede thriller die flink wat tijd nodig heeft om op gang te komen, maar naar het einde toe toch nog behoorlijk spannend wordt. Vooral Liev Schreiber en Meryl Streep acteren erg goed en de subtiele (en minder subtiele) kritiek op de Amerikaanse manier van campagnevoeren vond ik nog best gewaagd. Alleen jammer dat de film zo verschrikkelijk vlak en kleurloos is geregisseerd, al gaat op die manier natuurlijk wel alle aandacht uit naar het plot.

3 sterren.

avatar van zeus

zeus

Leuke film, hij is soms iets traag maar dat heeft ook weer iets vind ik. Typisch het naieve Amerika. 4*.

avatar van stinissen

Redelijke thriller met een beetje een ongeloofwaardig plot 3*

avatar van MWX

MWX

lijkt me een coole film ga m aankomende zaterdag bekijken in de preview.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Deed me heel erg denken aan 'the Astronauts Wife' (gelijk aan Boys from Brazil en Rosemary's Baby). Dat er, zeg maar een paranoia-gevoel over werd gebracht dat maar niet oprecht leek te zijn, ofwel dat me compleet koud liet. Het gegeven dat er extraterestriale (niet per se buitenaardse) krachten invloed hebben op de personages, maakt de film zeer koel en afstandelijk. Zo gevoelloos als de personen in de film, zo gevoelloos neigt de film ook te gaan worden. Toch krijgt deze film de voordeel van de twijfel, aangezien sgt. Shaw, Raymond Shaw, Raymond Prentiss Shaw (Liev Schreiber) de ontzienbare menselijke eigen wil laat prevaleren door zichzelf in de line of fire te plaatsen.

Toffe film om vooral nu vlak voor de Amerikaanse Presidentsverkiezingen te gaan zien.

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Kazuyuki schreef:

Dat vond ik dan eigenlijk een beetje teleurstellend, wat voorspelbaar ook. Nou ja, voorspelbaar? Ik vond het niet stroken met hoe deze film verliep. en had niet verwacht/gehoopt op zo'n soort in mijn ogen toch wel 'happy end'. Maar je bent redelijk negatief en alleen daardoor wordt de film voor jou toch nog naar een 3,5 getild?

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Je hebt gelijk. Door het einde hoef ik de film niet nogmaals te zien. Deze eenmalige ervaring verdient desondanks een regelmatige 3***.

avatar van MWX

MWX

Zeer goeie film alleen ik stoorde me stierloos aan het camera werk het leek wel alsof die camera man(of Vrouw) continue een vibrator in z'n klauwen had want jesus deze kan de camera geen moment stil houden. gelukkig had ik de eerste versie nooit gezien. dus ik was best verast welke kant deze film opging had ik totaal niet verwacht daarom ook een goeie 4.5 maar 1 punt aftrek voor het camerawerk. dus kom ik totaal op een 3.5*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik ging naar de sneak in de hoop The Assasination of Richard Nixon voorgeschoteld te krijgen maar helaas misschien volgende week.

Een matige thriller, al was het wel weer leuk om Miguel Ferrer te zien. Ik stoorde me ook nogal aan het camerawerk. Alleen TMC kon mij geen enkel moment boeien, langdradige scenes, de film oogde heel rommelig, irritant camerawerk en Meryl Streep kan behoorlijk op mijn zenuwen werken. 2*