Panic Room (2002)
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Jodie Foster, Forest Whitaker en Dwight Yoakam
Releasedatum: 11 april 2002
Plot Panic Room
"It was supposed to be the safest room in the house."
Een gescheiden vrouw raakt samen met haar dochter betrokken in een kat-en-muis spel in hun nieuwe huis in New York met drie inbrekers die op zoek zijn naar een verborgen berg geld. Moeder en dochter verbergen zich in een geheime ruimte die speciaal voor een geval als deze ontworpen is. Ze blijken echter toch voor hun leven te moeten vechten.
Meg Altman
Evan Kurlander
Sleepy Neighbor
Officer Keeney
John Lee Hooker
Erg leuk filmpje. Het blijft vrijwel continu spannend en vooral omdat binnen zo'n kleine ruimte afspeelt vind ik het knap in elkaar gestoken door Fincher. Je weet niet hoe het afloopt, de vrouw en haar kind moeten zichzelf maar zien te redden ( ze gebruiken zelfs S.O.S. signalen ). Ik krijg bij het terugdenken al weer zin om 'm te herzien.
Acteerwerk is goed.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Vond deze vroeger erg spannend, misschien zelfs een beetje eng. Tegenwoordig is het wat minder spannend (al zit de spanning er nog), laat staan eng. Maar vooral erg sfeervol en dit samen met de goede regie, cast en uitwerking zorgen ervoor dat het toch op peil blijft.
M.Goodkat
Gisteren bekeken na lange periode weer herzien en beviel mij echt ten zeerste, verhoog mijn stem met 1,0*
4,0/5*
hkoster16
middelmatige film toch interessant. zat niet op mijn puntje van de stoel.
wess16
Aardige, rechtoerechtaan en spannende thriller. Geen meesterwerk, maar wel erg fijn vermaak. Misschien heb ik niet goed op zitten letten, maar waar haalde Forest Whitaker op het einde dat vuurwapen vandaan? Alleen die ene boef had toch een wapen bij zich?
sofripa
Gisteren weer gezien. Whitaker toch beter dan ik eerst meende. Bijzondere acteur.
_Casper_
gave echt lekker spannnede film, 2x gezien nu gaat niet vervelen!
filmsz
Prima film maar die vrouw en haar docter.. hebben voor mij de film totaal verpest!
kirstenkilltime
Ik had hem spannender in geschat. Hij doet me een beetje denken aan the Shining, of ligt dat aan mij?
Jozz
Mwah. Een redelijke film, maar verre van overtuigend. Ik weet niet waarom, maar ben in deze film niet echt te spreken over Jodie Foster. Vond de rol niet geweldig bij haar passen. Mijn aandacht verslapte nogal gedurende de film, die niet de spanning bracht waarop ik hoopte. Whitaker speelde trouwens wel sterk!
Dat Twilight-sterretje Kristen Stewart hier de dochter speelt, viel me pas op nadat ik de film had gezien en nog even op internet de cast bekeek
. Ik dacht al, ze komt me zo bekend voor
BasvanGroesen
Goede spannende thriller om op een vrijdagavond maar is even voor te gaan zitten.
Er was een spannende sfeer, maar je zou bijna verwachten bij deze filmdat whitaker er uiteindelijk nog mee weg kwam ook omdat hij niet echt de 'badguy' was.
Spannende goede en originele thriller, zeker de moeite waard
Emma'
Spannende thriller, en alweer leverde Jodie Foster buitengewoon goed acteerwerk. Het einde was nogal voorspelbaar, maar realistisch. 4*
Beffrey28
Ik vind deze film totaal niet bij de andere films van Fincher passen. Normaal een zeer goed niveau, maar in deze film wordt dat niveau niet een moment gehaald.
Pete_033
Je vergelijkt deze film toch niet alleen ten opzicht van Se7en en Fight Club?
Horrorfreak12
Misschien een iets hoge verwachting van de film maar al bij al wel goed. Spanning had er iets meer mogen inzitten maar het plot vond ik zeer goed gevonden. Jodie is geweldig in deze film!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Een mindere David Fincher, maar lang niet slecht. Al ben ik wel erg mild, want normaal straf ik films meteen af met zo'n hoeveelheid aan absurditeiten.
De meeste absurditeiten die ik hier lees, zijn nog enigszins goed te praten, maar er blijven er nog genoeg over. De meest schrijnende vind ik nog wel het moment met de agenten bij de voordeur. Begrijpelijk dat Meg het leven van d'r dochter niet op het spel wil zetten en de agenten niet direct binnenlaat. Maar ze weet (want ze is zogenaamd heel slim) dat de bad guys haar absoluut niet kunnen horen, dus heeft ze alle vrijheid (de agenten staan ongeveer heel de avond voor de deur) om het hele verhaal uit te leggen en dat ze niet direct binnen moeten komen. Voor mijn apart gaat ze er nog een potje bij lopen strippen. Dat seinen met de ogen is dan ook ook ontzettend lachwekkend. Voor de rest zal ik het niet over de onlogische zaken hebben, maar ze zijn er in overvloede.
De grootste fout maakt Fincher w.m.b. met de rollen voor de "boeven". Forest Whitaker doet het niet eens slecht, maar Jared Leto acteert als een Vlugge Japie, met hetzelfde IQ en kinderachtige teksten. Ik nomineer hem hierbij direct voor de titel "aller-slechtste acteur allertijden", want in Lord of War was hij ook al zo uitmuntend slecht. Dwight Yoakam heeft ook niet genoeg bagage om een charismatische of bevreesde schurk te spelen.
De scène dat Meg de Panic Room verlaat voor de mobiele telefoon vind ik nog de beste. Goed gedaan met de slow motion, dat verhoogt de spanning perfect.
Best een aardig duister sfeertje, maar dat wist Jared Leto telkens goed te verpesten. Ik was ook blij dat zijn hoofd er al vrij vlot vanaf werd geschoten. .
Niet zo'n briljant einde als ik gewend ben van Fincher, maar toch niet slecht. Hij speelt goed in op het gevoel van de kijker, want die zal het Burnham (Forest Whitaker) gunnen om te ontsnappen met de 22 miljoen.
Kleine 3,5*.
SnakeDoc
Fincher en ik kunnen het gewoon goed met elkaar vinden. Dat blijkt wel weer na Panic Room. Het laatste werkje wat ik van de beste man moest gaan zien. Heel goed is dit natuurlijk niet. Er waren veel te veel toevalligheden, maar spannend was het wel. Genoeg te zien. Niks mis mee!
Grootste min puntje en schoonheids foutje was wellicht de gas explosie. Die zag er echt fout uit. Gelukkig maakt de schoonheid van Jodie Foster het één en ander goed.
Denzz
ik heb deze een paar jaar geleden gezien. redelijk donkere film. er is ook een soort beklemmende sfeer in de film met die panic room. er waren wel te veel clichés en dingen die je gewoon zag aankomen. de film heeft ook te weinig dieptegang. fincher probeert ook wel iets verder te gaan dan de thriller (de emotionele babbel met die boef) maar de film en de personages blijven redelijk vlak. maar spannend is de film zeker en voor een avondje popcorn-film gaat deze zeker mee.
geen meesterwerk als se7en, fight club of social network maar wel vermakelijk!
Hassink
Een hele grote tegenvaller van Fincher. Ik zeg het niet graag want ik ben over het algemeen grote fan van zijn films maar dit was echt te cliché en een te voorspelbaar verhaal zonder enige diepgang. Ik vond Foster eigenlijk ook helemaal niet goed acteren in deze film.
Er zat wel enige spanning in wat de film nog een beetje aangenaam maakte om naar te kijken maar voor de rest een grote tegenvaller.
remorz
Voldoende.
Las eerder de term Fincher-light en kan me daar ergens wel in vinden. Je voelt de hand van van de man doorheen de film, maar nergens tilt hij het echt boven de middenmoot.
Aan het idee ligt het niet, aan de (opbouw van de) spanning wel. Hoewel sommige scènes wel werken worden ze afgewisseld met flauwe of overbodige scènes die de spanning onderbreken en sfeer tenietdoen.
Jammer dat er niet altijd het onderste uit de kan gehaald wordt. Het camerawerk in het eerste half uur zien we later nauwelijks terug, al zou de setting zich er wel voor lenen.
Vermakelijk en makkelijk uit te zitten, maar dit had (gezien de maker en het uitgangspunt) een nagelbijter moeten zijn. 3*
thomas_
Hele leuke thriller, ik heb alleen zo'n hekel aan Jodie Foster, waarom weet ik niet. Maar ik vind het gewoon een onaantrekkelijke, kille vrouw. Heb me echt zitten ergeren aan haar. Maar verder een uitstekend filmpje, maar zonder JF had deze film een ster meer gekregen van mij
Vinokourov
Degelijke thriller die eenvoudig in opzet is. Moeder en dochter worden tijdens hun eerste nacht in hun nieuwe huis lastig gevallen door drie ongure inbrekers. Van Jodie Foster ben ik niet zo'n fan, nog vreemder vind ik dat haar decolleté meerdere malen opzichtig in beeld genomen wordt. Ook waren er een aantal ongeloofwaardigheden op te merken (de telefoniste bij 911 meldt als eerste 'please hold the line' tegen een paniekerige beller
). Enfin, het keek wel lekker weg alsnog.
*film fan*
ik vond het een spannende film.
jodie foster vind ik wel een goede actrice.
als het weer op tv komt wil ik het wel weer is zien.
John Lee Hooker
als het weer op tv komt wil ik het wel weer is zien.
Woensdag 30 maart, 20.30.
tboezem
Niet de beste Fincher-film aan alle stemmen en reacties te zien, maar ga hem toch maar eens proberen.
Nitrouz
Deze film al eens gezien jaren geleden, maakte toen veel indruk op me. Vanavond is kijken of hij nog steeds zo goed is als in mijn herinnering.
Wernertje
Knap gedaan een film van 112 minuten die zich afspeelt in een huis (kamertje) voornamelijk en een aantal acteurs en dan nog spannend blijft.
Redelijk goed.
the new guy
Huh? Hoezo heb ik hier niet op gestemd?
Fantastische film, niet qua verhaal of originaliteit, maar de pure spanning. Heerlijk, ik weet nog goed hoe erg ik meeleefde toen de ze naar de kamer vluchtte toen ze achterna werden gezeten door de badguy en snel op die knop drukte .
joerve
Waardeloze film vol plotholes. Gaat echt helemaal nergens over.
Het regent clichés in deze film

Angstaanjagende thriller 'Panic Room' vanavond op Net 5

Deze titels voegt Netflix toe in de maand augustus

The Sixth Sense

The Times of Harvey Milk
Documentaire, 1984

Lepa Sela Lepo Gore
Drama / Oorlog, 1996
new york cityburglargijzelaarbunkerhousebreaking braveryex husbandhorrorsafegeldburglarypsychologische thrilleralleenstaande moederhuisinvasiedivorceeteenage daughterdiabeticrainstormsafecrackerseizuretrapped in a housebearer bondssecret roomrobbery crew intensebrownstone