The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen
8,8 (1.936.595)
Releasedatum: 19 december 2002
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Two Towers
"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."
De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.
- IMDb (8,8 / 1936595)
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op HBO Max
Frodo
Gandalf
Aragorn
Sam
Gollum
Gimli / Treebeard (stemrol)
Legolas
Théoden
Éowyn
Merry
Pitbull
Ze hadden de mogelijkheid niet om Saruman eens te gaan aanpakken, hun enige kans was in Helmsdiepte, waar ze een goede verdediging hadden. Zonder Helmsdiepte hadden ze geen schijn van kans, de Uruk-hai waren gewoon met te veel.
Dit is niet waar, want de Uruk-hai waren daar niet eens, de werkelijke oorzaak is hierboven al gegeven.
Saruman is helemaal niet de oorzaak van de opkomst van Sauron hoor, Saruman helpt gewoon een handje, het is Sauron zelf die opgekomen is doordat de Ring niet vernietigd werd waardoor zijn geest altijd verderleefde.
Oké, dit is wat grof gesteld, dat heb ik ook nog wel door, ging mij meer om de achterliggende gedachte, dan dat het precies als zodanig geïnterpreteerd werd, maar zonder Saruman hadden ze in ieder geval geen problemen bij Helms Deep gehad. Ik ben bovendien hier al eerder op gewezen.
Melkor
sorry maar ik ben effe in de war, waar is daar ? Helmsdiepte misschien ?
jay73
Saruman had Theoden dmv duistere magie in zijn macht (via een Palantir (kijksteen) als ik het goed heb).
Huh?
Theoden heeft helemaal geen palantir. Hij wordt in Saruman's macht gehouden door de giftige tong van Wormtongue. Dat is alles.
En dat Saruman bij Theoden's geestverschoning achteroverklapte was gewoon een filmisch grapje van Peter Jackson.
PS Ik hoop dat de Extended Version mijn stem weer zal ophogen. Ik wacht af in spanning.
Melkor
PAS OP, DIT BERICHT BEVAT EEN SPOILER IVM RETURN OF THE KING !!
(KNIP!)
Jordy
beste Melkor, mensen die TTT wél gezien hebben en ROTK niet gelezen hebben kregen dankzij jouw actie een spoiler voor deel drie te lezen...
Melkor
Daarom zei ik op voorhand al pas op voor spoilers, moest ik me er niet van bewust zijn dat mensen die TTT al gezien hebben de spoiler konden lezen had ik gewoon een spoiler gezet. Ik heb dan nog expres een paar enters toegevoegd zodat je ogen niet naar de spoiler afwijken. Hoe moet ik dat in godsnaam oplossen
Phoenix
Huh?
Ik wist het ook niet zeker. Ik dacht dat Saruman bij de palantir stond die hij heeft toen hij uit Theoden werd verdreven. Verkeerd gezien blijkbaar. Enneeh, Melkor, je kunt jou post toch gewoon bij deel 3 plaatsen?
Melkor
Je hebt het niet misgezien, hij stat inderdaad bij zij palantir als ie verdreven wordt uit Theodon (wat ik overigens een van de slechtst verfilmde stukken uit het boek vind samen met de Faramir toestand).
En mijn post was eigenlijk nogal onbenullig, je verwarde gewoon stukken (als je het boek gelezen hebt tenminste, ik kan me natuurlijk vergissen)
narva77 (crew films)
Ik geloof dat ik er uit ben; op het moment dat Gandalf koning Théoden bevrijdt van Saruman's geest, zie je Saruman over de vloer "glijden". Als je goed naar die vloer kijkt, zie je dat het een zwarte vloer is. Saruman valt dus wel degelijk achterover, maar niet in de Gouden Hal van Edoras. Hij valt achterover en glijdt over de vloer in zijn eigen Toren op dat moment. De vloer van de Gouden Hal ziet er namelijk heel anders uit...
Spreek me tegen als ik ongelijk heb
Phooze
Spreek me tegen als ik ongelijk heb

Helemaal correct , maar waarom hij bij de palantir staat is mij een raadsel. Daar kun je (volgens het boek) alleen maar mee "bellen" naar een andere palantir. En de gouden hal heeft geen palantir.
Phoenix

Mobiele palantirs zijn het laatste snufje. Nu nog WAP-modus
Phooze
Volgens mij kun je zelfs al mms'en met die dingen. Ze zijn er al heel ver mee
*marjo*
en die gare gast dan bij theoden? die moet toch op een of andere manier contact hebben met saruman?? hoe doet ie dat dan??
ik dach dat hij misschien een palantir had. fout gedacht????
sn@ke
- 2077 berichten
Na nog eens herzien te hebben is het voor mij toch wel duidelijk dat dit een van de meest indrukwekkende films is die ik gezien heb op visueel gebied. Maar The Two Towers heeft nog vele andere troeven zoals het erg veelzijdige verhaal, de sterke personages, de prachtige en fantasievolle sfeer en ga zo maar door. 5* ,meesterwerk en hij ovetreft de eerst lord of the rings.
Nick Kang
Toch erg verassend dat de film hoog blijft staan in de top 100. Terwijl er toch verwacht was dat hij zou dalen als de film te huur zou komen te zijn.
Een paar kleine 'dingetjes' in de film, wat je naar meerdere herzieningen steeds duidelijker opvalt, doen mij de film een halve ster verlagen. Hij blijft nog steeds heel erg goed, maar voor het eerst stoorde ik me echt duidelijk aan dingen. Daarom 4,5*
Mza
- 1924 stemmen
Deze film zit gewoon wat minder in elkaar. Door al die verschillende parrallelle verhalen wordt het een beetje een zootje. Elke keer als je je goed inleeft met bijvoorbeeld het groepje van Aragon komen die hobbits weer tevoorschijn. Iets waar je op dat moment totaal geen behoefte aan hebt. Blijft dat deze film nog steeds formidabele sfeer en actie heeft.
Nick Kang
En toch snap ik niet dat deze film hoger staat dan deel 1..
Maar ik weet misschien wel waar door het komt. Toen de eerste film in de bioscoop kwam had het goede recensies. Veel mensen die zijn toen naar die film gegaan. Alleen niet alle mensen houden van fantasy/avonturen films ( mijn ouders bijv. ). Dat soort mensen geven dan sneller een 3 of een 3.5 voor het eerste deel. Omdat veel 'niet-fans' van LOTR dan zoiets hebben van: "het eerste deel vond ik niet zo'n leuke film dus is het tweede deel vast slechter, en daarom ik geen zin om het tweede deel te gaan kijken". Dus die kunnen het tweede deel niet omlaag stemmen met 3 of 3,5 sterren.
pietgro
Allen, je houdt van fantasy of niet. En dan kan je als buitenstaander ook nog een redelijk cijfer geven. Feit blijft dat je een boek HELAAS nooit letterlijk een-op-een kan verfilmen. Kan wel eens dagen duren eerdat de film is afgelopen: dus commercie.
Maar dit verhaal is wel van een ongekende klasse dat alle drie de films bij mij voor een 5+ notering hebben.
En als je op de hoogte bent van de boeken dan zul je moeten teogeven dat ook daarin de verhaallijnen apart worden geschreven: voor de duidelijkheid en voor de rest: JE EIGEN FANTASIE zou ik zeggen.
Heb gisteren voor de 4e keer The Two Towers gekeken: verslavend!!!
Dorsflando
Goeie film natuurlijk, maar ik miste wel de dreigende sfeer van de eerste; in de tweede wordt er wel meer nadruk gelegd op het hakwerk
*marjo*
ben ik benieuwd wat je van de 3e vind!
Nick Kang
Ik heb totaal geen moeite met het hakwerk in de films. Ik zelf hou er zelf ook wel van om een beetje te 'orc-hakken' (spel: Lord of the rings:The Two Towers).
SSeagal
Dit vervolg was ook super, maar waar ik de eerste film een 5 gaf, krijgt deze een 4, waarom? Hij is zeer goed, maar net niet uitmuntend. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening, de film heeft voor mijn gevoel een klein beetje last hier en daar van het "sambal" effect, het is soms een beetje "te" allemaal, een beetje sambal is lekker,maar niet teveel. Desondanks een degelijk vervolg die in mijn rekje hoort! ****
Nick Kang
Gisteren opnieuw bekeken en ik blijf het bij 5 sterren houden. Het is zo'n gave film met zeer sterk acteerwerk, prachtige special effects en briljante muziek. Deze film doet niet onder de eerste film. En de 3de film zal waarschijnlijk ook een 5 sterrenfilm worden. De trailer zegt al genoeg.
Ik moet bekennen dat ik eerst niet zo van de Lord of the Rings hield. Maar door alle commotie er omheen ben ik er van gaan houden. Lord of the Rings-spel, films herzien, trailers op internet bekijken. Dat heefter allemaal voor gezorgd dat ik nu niet meer kan wachten op het 3de deel van de triologie.

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Epische klassieker 'The Lord of The Rings: The Two Towers' morgenavond op Paramount Network

The Shawshank Redemption

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessieexplosivegrotmagiekasteelpowerbegrafenisbraverysiegefortreïncarnatieoorloglegerverslavingvervolgmissionattackdraakstrijdwreedheidgeweldguide doodsplit personalitymarsh fantasy worldtovenaarreisringlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerycomplextrekkingevil spell good versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturestreeswinged creatureshobbits