• 9.381.546 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.936.595)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van Yak

Yak

Nick Kang schreef:

Ik moet bekennen dat ik eerst niet zo van de Lord of the Rings hield. Maar door alle commotie er omheen ben ik er van gaan houden. Lord of the Rings-spel, films herzien, trailers op internet bekijken.

Boek? Dat is namelijk zo goed dat die films me totaal gestolen kunnen worden.

Yak schreef:

Boek? Dat is namelijk zo goed dat die films me totaal gestolen kunnen worden.

Nou, dat is wel erg radicaal maar de films zijn een leuke samenvatting van het boek. Zit wel wat in je stelling, ja.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik hou niet zo van boeken, dus ik hou het maar bij de Lord of the Rings-films. Ook al zijn die boeken zo goed, ik heb toch nooit zin om ze te lezen.

avatar van Kimsalabim

Kimsalabim

Van alle verfilmingen die ik heb gezien is LotR toch wel het beste. Het boek is meestal beter, maar dit is echt goed!!

Kimsalabim schreef:

ben het er 200% mee eens. vond het boek ook wel heel mooi en mis bepaalde stukjes in de film maar vind het toch wel heeel erg goed verfilmd. beter b.v. dan harry potter!!!

avatar van Lenting

Lenting

Toch is het boek 10 keer beter dan de film!!

avatar van Tazzzmania©

Tazzzmania©

Nogal wiedes, maar wel een erg vreemde reactie IMHO. De film is een heel ander medium dan het boek. Je hebt bij beide verschillende soorten technieken om je verhaal te doen bij het publiek. Boeken spreken meer tot de verbeelding, films minder. Dus het is een beetje oneerlijk dit een film zoals LOTR aan te kaarten. Aangezien ze zoveel mogelijk geprobeerd hebben details van middel-aarde erin te verwerken zoals de culturen met hun verschillende linguistische achtergronden en historie(verwerkt in decor, kleding, props, muziek, dialoog). Ze zitten aardig dicht bij hetgeen waar het in het boek om draaide. De wereld van tolkien en zijn thema's zoals trouw, liefde, bondgenootschap etc. Dat er stukken zijn weggelaten is jammer, maar onvermijdelijk. Kijk maar eens de Extended Editie van LOTR:FOTR. Dan zie je dat een klakkeloze vertaling van boek naar doek gewoonweg een ramp geweest was. Dit is daarentegen een prachtig alternatief.

avatar van movie_freak

movie_freak

Echt een kei-gave film dit is absoluut mijn lievelingsfilm. Echt hoe ze het bedenken om zo'n lang film zo kort te laten lijken. Echt alles is gewoon goed. Jong en oud voor iedere leeftijd is deze film. Ik heb nog niemand gehoort die deze film stom vind. Deel II is hetzelfde en deelIII zal vast en zeker nog mooier zijn.

avatar van Phoenix

Phoenix

movie_freak schreef:

Deel II is hetzelfde

Dit is toch deel 2?

Phoenix schreef:

Dit is toch deel 2?

jep helemaal deel 2. bedoelt movie_freak misschien deel 1???

*marjo*

wauw!!! mijn moeder heeft eindelijk TTT gezien!!! het enige wat ze zei aan het eind was: nu heb ik 30 min. naar geweld lopen kijken!!

hopeloos!!

en dan wil ze toch ROTK zien.

geloof niet dat ik ouders snap!

avatar van Tazzzmania©

Tazzzmania©

gaat er hier iemand nog voor de extended dvd release ? Hij wordt namelijk weer heerlijk, bijna 4 uur film en in totaal 10 uur inclusief docu materiaal!:

Tazzzmania© schreef:

gaat er hier iemand nog voor de extended dvd release ?

Dat is voor mij verplichte kost voordat ik naar de 3e film ga.

Tazzzmania© schreef:

gaat er hier iemand nog voor de extended dvd release ?

die staat bij mij al sinds Juni in de pre-order. incl. Beeldje

Phooze

Doe mij maar zonder beeldje, maar hebben zal ik 'm !

avatar van Goodfella

Goodfella

Hebben jullie 'm ook besteld bij dvd.co.uk ? Daar is 'ie namelijk nóg goedkoper dan bij Play.

Phooze

Ik ga meestal gewoon voor de nederlandse retailers

ik hou 't mooi bij play. dvd.co.uk iss maar liefst 2(!) pond goedkoper

Daarbij is er geen free shipping wat play wel heeft.

avatar van Padd0

Padd0

Hobbes schreef:

ik hou 't mooi bij play. dvd.co.uk iss maar liefst 2(!) pond goedkoper

play=23,99

dvd.co.uk=17.99

Volgens mij is dat nog steeds 6 pond verschil.

Hobbes

zoals ik al zei: ik heb de versie met het beeldje

en ik weet nog steeds niet wat de shipping kosten zijn bij dvd.co.uk

avatar van Goodfella

Goodfella

2 pond dacht ik..

Blijft het verschil 4 pond, weet je wel wat voor leuke dingen je daar allemaal mee kan doen?

Hobbes

bij de versie met het beeldje scheelt 't 2 euro (34,99 t.o.v. 36.99). netto winst van 0,0 dus

daarbij heb ik nog nooit iets besteld bij dvd.co.uk en me al lam besteld bij play. Al wastie 2 pond goedkoper, is voor mij geen reden om naar een ander te gaan. Service is ook belangrijk

EDIT: 't maakt al niets meer uit, hij is woensdag (5/11) al verstuurd eerder dan ik had gedacht

Padd0 schreef:

play=23,99

Hoeveel is dat in euro's?

zo'n 33,5 euro.

BoordAppel

Ai, scheelt toch best veel met de FRS versie. Toch maar even een credit card aanschaffen?

Hobbes

ik bestel het grootste deel van mijn dvd's bij play en ze zijn over het algemeen stukken goedkoper dan de frs.

avatar van wicked willy

wicked willy

Geweldig is nog te matig uitgedrukt. 5sterren dus!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Phooze schreef:

Doe mij maar zonder beeldje, maar hebben zal ik 'm !

me 2

zal wel uit de ouderwetse winkel komen ipv van via play.com of andere heb nog geen credit-card. Zal wel een keertje naar de winkel gaan.

Wat me erg opviel was dat die in Amerika op amazon maar een goeie 22€ kost. Helaas zonder ondertitels (kan wel zonder maar toch)

Hobbes

ik voel hier een gegronde haat tegenover het beeldje

het detail van de twee argonath boekensteunen doen mij halsreikend uitzien naar dit nieuwe beeldje. Ik gok op dinsdag

avatar van Jordy

Jordy

"Posted on 10/11"... denk dat het bij mij ook dinsdag wordt inderdaad... kan niet wachten