• 9.400.832 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.944.558)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van yerdaddy

yerdaddy

Tja, een paard lijkt me een groter doel dan de ruiter die erop ziet, zeker als er speren worden gebruikt (bv in Braveheart). Maar de speerdragers werden volgens mij ook verblind door Gandalf/de zon.

avatar van Vyvre

Vyvre

BoordAppel schreef:
Hela hola
de vrouwen en kinderen zijn de grotten in gevlucht die achter het fort liggen. Dit wordt duidelijk gezegd.

Dat wordt inderdaad duidelijk gezegd..maar het stukje wat ik daar mis is WAAROM ze niet eerder die bergen in zijn gevlucht. Op een gegeven moment weet de koning zeker dat ze gaan verliezen..en nog geeft hij geen orders (hoewel hij toen al wist dat er nog een passage naar de bergen was). Die logica ontgaat me totaal. Waarom moet dat tot het kritieke punt duren ?

En zelfs Uruks vluchten als ze bezig zijn aan een battle die ze niet kunnen winnen. En natuurlijk doen die Uruks niets omdat ze stom verbaasd zijn dat dr ineens ruiters op hen af komen. Boven dien is het best moeilijk om een paard neer te steken. Daarom werden die krengen ook zo vaak gebruikt.

Dus let me get this straight . Uruks kunnen wel een 'bom' bouwen om een muur op te blazen. Uruks kunnen wel katapulten voor ladders maken. Uruks kunnen wel een taktiek bedenken om de stormram naar de gate te krijgen zonder geslacht te worden.

Uruks kunnen niet met 10.000+ man 5 mannen op paarden te lijf.

En dit is idd maar een heel klein stukje van de film. ALs je daar je beoordeling vanaf laat hangen... Maar dit is ook typisch een film die je vaker moet zien, omdat er zo ontzettend veel in gebeurd kan je niet alles onthouden.

Ik zal hem ook ongetwijfeld nog wel een keer zien..maar ik ben van mening dat je op dit soort punten niet kan falen qua geloofwaardigheid. Een andere uitkomst had ik voor Jackson ook niet gezien..maar het minste wat hij had kunnen doen is die 5 een soort 'amulet' oid meegeven wat er een logica achter zou hebben gegeven dat al die orcs opzij gaan.

avatar van filmfreaky

filmfreaky

'K ga er vannavond heen. Heb er echt onwijs zin in, k lees hier ook hele goeie reacties. Ben heeeel erg benieuwd

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik ga zondag-ochtend. Vorig jaar was er ook zo'n speciale ochtendvoorstelling, en het was wel aangenaam om in een halfvolle zaal met gratis koffie en ontbijt de film voor de eerste keer te zien

avatar van dttom

dttom

Vyvre schreef:

You got it wrong, heb je wel op zitten letten. Saruman heeft die bom gemaakt! pfffff en daarnaast elke idioot kan een katapult met trap bouwen. En de orc's werden idd verblind daarom lukte het Dus you better watch this movie again

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

kut film

avatar van tom

tom

helemaal mee eens, er speelden geeneens gremlins mee

avatar van jay73

jay73

Vyvre, ik vind ook dat je een beetje spijkers op laag water zoekt. Jij hebt volgens mij gewoon geen hoge pet op van Fantasyfilms, waarin sommige dingen gewoon niet kunnen. Als je dat niet accepteert, dan kunnen we daarover blijven discussieren, maar dat zal nooit opschieten. In deel 1 nam Aragorn het bijvoorbeeld ook op tegen een heel leger Uruk-Hai. Kan hij natuurlijk nooit winnend afsluiten, maar hij doet het toch: hij is namelijk een Fantasy-Held!

Net als dat Gandalf met zijn verblindende witte pak (en wie weet wat voor magie nog meer) de angst en verslapping in duizenden Uruk-Hai brengt.

Tja, 't kan verkeren in de wereld van fantasy...

avatar van Phoenix

Phoenix

Juist, Jay... Gandalf verblindde al die Uruks gewoon en ik zou em zoiezo schijten als er een witte tovenaar verschijnt met een leger van, echt wel meer dan honderd, soldaten te paard...

avatar van Yak

Yak

0,5* Mac?

The Lord of the Rings Haters gaan nu stemmen zo te zien

Yak schreef:

0,5* Mac?

neej man wou effen kijken wat er gebeurde als ik een 0,5 gaf, of hij dan zou dalen heb hem meteen weer weg gehaald

maar 2 andere hebben hem wel 0,5 gegeven.

avatar van NERD

NERD

Vyvre, het leger van de Uruks bestond uit 10.000 man voordat ze Helms-deep aanvielen. Vergeet niet dat het leger mensen ook een redelijk aantal Uruks heeft gedood.

Wanneer die 5 op hun paard naar buiten rijden zie je ook duidelijk dat het aantal Uruks een stuk kleiner is geworden.

Bovendien geloof ik dat dat leger waar Gandalf mee kwam aanzetten eerder richting de 1000 ging dan 100.

avatar van Yak

Yak

Op heterdaad betrapt, mannetje

Macmanus

Er zitten weer veel mensen een o,5 te geven hij is in 2 minuten van 1 naar 6 gegaan, lijkt me geen toeval

avatar van pjotr

pjotr

Als ik 'm eenmaal gezien heb stem ik 'm wel weer omhoog...;-)

avatar van tamara74

tamara74

kappeuter schreef:

Extended version ??? Alsof 3 uur al niet genoeg is.

In fotr zaten in de extended version scenes die ik niet had willen missen. En bovendien waren de vechtscenes langer en heftiger. Slimme zet! De normale dvd koopt iedere lotr-fan sowieso, en later de extended version ook, want die is nog beter.

avatar van tamara74

tamara74

Een ding vond ik vreemd bij de vechtscenes van Helmsdeep. Ze vochten vaak met zijn drieen tegen een voorste rij uruk-hai, maar de orks daarachter konden makkelijk pijlen afschieten naar de drie. Waren er maar een paar orkboogschutters of waren ze gewoon dom?

BoordAppel

Die 0,5 stemmers zijn allemaal fakers volges mij. Ik geloof dr geen zak van dat ze nu al de film hebben gezien.

avatar van EmDee

EmDee

BoordAppel schreef:

Hetzelfde geldt wellicht ook voor een aantal 5 sterren-stemmers.

BoordAppel

Zou kunnen, maar die hebben tenminste gelijk .

avatar van Jordy

Jordy

Agony, Doelie en San zijn dezelfde persoon

stemmen worden nu verwijderd, users geblokkeerd

Hoe weet je dat zo zeker ?

avatar van Zavo

Zavo

Ja, zo kan ik 'm ook op 1 krijgen

Waar ie hoort .

avatar van Goodfella

Goodfella

Jordy schreef:

wat ik trouwens ongelofelijk jammer vond was dat het publiek telkens in een deuk lag tijdens de mooie, ontroerende "dubbele persoonlijkheid-scene" van Gollum...

Die scène was ook gedeeltelijk komisch bedoeld, toch? Ik moest namelijk ook wel een beetje lachen... (sorry )

avatar van Maarten

Maarten

Uhhh, in 1 woord GENIAAL!!!!!!!!!!! 5 *****

avatar van gotti

.......

Dit spookte er door mijn hoofd toen deze prachtfilm afgelopen was in de bioscoop. Totale verbijstering!! Vond dit tweede deel nog een tikkeltje beter dan het eerste deel (en die was al zo goed!). Kwam denk ik voornamelijk, omdat je hier al gelijk in "het verhaal" zat en geen introductie nodig had. Ten eerste hebben we het mooie wezentje Gollem. Ik vondt Gollem echt heel mooi gemaakt In het gevecht met Frodo en Sam zag hij er misschien net niet echt genoeg uit en toen de twee hobbits op Treebeard zagen zag het er ook niet zo mooi uit, maar dat donderde mij niet zo veel en ook erg mooi aa gollem vond ik zijn gespleten persoonlijkheid en ook ik zat bij mensen in de zaal die zulke stukjes grappig vonden. Kon er niet om lachen. Ik vondt het gewoon erg mooi. Dan hebben we ook nog de geweldig grote veldslag op het eind. SCHITTEREND!!. Ook gedurende de hele film heb ik genoten van de , net als in deel in, goeie acteerprestaties, de prachtige lasndschappen en de hartverscheurende muziek. Dus dikke vijf sterren voor deze film en met stip binnen in mijn top 10!!!

avatar van Phooze

Phooze

Het spijt mij ten zeerste, maar deze film krijgt (nog) geen 5 sterren van mij..... wel 4,5

Er zijn heel veel positieve dingen in deze film, maar toch ook dingen die me ergerde.
Zo waren veel shots met treebeard en merry en pippin DUIDELIJK bluescreen shots, en dat vind ik tegenwoordig gewoon niet meer kunnen. Zeker niet als je al die andere visuals ziet in de film. Verder heb ik gewoon het gevoel dat er "minder" is gebeurd in deze film dan in de vorige. Wat ik verder best wel jammer vond was dat de battle bij helms deep niet een stuk was, maar dat er 2 of 3 keer word geswitched naar het ent-verhaal.Maar verder een dijk van een film