• 9.379.380 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.935.659)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

DonPeliculón

Dat is inderdaad een meesterlijk momentje, dat lachje ook van Gollum dan, met die gebalde triomfantelijke vuist dat 'ie een konijn voor Frodo gevangen heeft: heheheheee! En later inderdaad als Sam dat konijn aan het koken is: what's 'tater's, precious, what's 'taters'?

avatar van Santucci

Santucci

Gollum vind ik af en toe een beetje irritant. Wel mooi gemaakt, maar ook her en der wat overdreven. Wel vond ik dat ze zijn (strijd met zijn) dubbele persoonlijkheid goed in beeld hebben gebracht. De beste rol (meer dan voldoende) vond ik van Grima Wormtongue. Helaas was zijn rol niet erg groot in deze film.

Santucci schreef:

Wel mooi gemaakt, maar ook her en der wat overdreven.

Gaat dat niet voor de hele trilogie op ?

Grima vind ik ook erg goed gedaan.

avatar van sierrra

sierrra

DonPeliculón schreef:

Ik dacht altijd dat hij what's tatoes uit potatoes zegt.

DonPeliculón

Dat kan ook, maar het komt erop neer dat hij geen idee heeft wat het zijn en het verkeerd uitspreekt.

avatar van Elron

Elron

De 2e film in de epische trilogie,

de wereld van the middle earth blijft me intrigeren, de sfeer, de mystieke eigenschappen,...

En uiteraard de vermakelijke dialogen tussen Legolas en Gimli =)

avatar van mnrk

mnrk

The battle of Helm's Deep is over; the battle for Middle Earth is about to begin.

Ook de 2e LOTR herzien op Blu-ray (extended editie)....

De 2e film uit de trilogie is nog beter en mooier dan de 1e....wederom ziet alles er ongelooflijk mooi en sfeervol uit...

Ook is weer de gehele cast aanwezig en dit maakt de film nog beter...

De special effects zijn ook weer dik in orde en wat ziet de veldslag bij Helm's Deep er super uit !

avatar van marissaheinrich

marissaheinrich

Ik ben de tel kwijt, ik heb geen idee hoe vaak ik deze film (overigens ook de andere delen) heb bekeken. Nog steeds heb ik geen andere film kunnen vinden, en ik kijk vaak films, die deze klassieker(s) kunnen overtreffen. De locaties zijn geweldig, eigenlijk betoverend. De acteer prestaties zijn uitmuntend, vooral Ian Mckellen. En het verhaal is zeer goed uitgewerkt. Ik ben eigenlijk verliefd op deze film(s).

Het mooiste aan deze film(s) vind ik, dat het niet uitmaakt hoe vaak ik ze heb bekeken, ik krijg elke keer weer kippenvel en blijf het interessant en leuk vinden.

avatar van tommycool

tommycool

goed tweede deel van deze geweldig filmreeks

avatar van wood23

wood23

Deze film is geweldig, zo niet beter dan één. In de tweede helft van de film is natuurlijk de fantastische slag om Helmsdiepte. De gehele film is weer zeer vakkundig gemaakt, met de nieuwste special effects. De acteurs acteren weer als de beste. En elke rol maakt veranderingen door, waardoor het geloofwaardig word. Er zitten weer memorabele scenes in. De mooiste scenes vind ik wanneer Gandalf te hulp schiet bij Helmsdiepte. De muziek, de beelden en de special effects klopten allemaal. En de slag om Isengard is natuurlijk een fantastisch schouwspel. Overal waar je kijkt op het scherm gebeurd wat. En het mooiste is, grote delen van deze scene komt uit de computer. Maar is zo levensecht gemaakt dat je het bijna begint te geloven.

Dit is natuurlijk een opstap naar de grote finale. Deze trilogie is één van de beste ter wereld, en de films worden ook alledrie gezien als meesterwerken. En dat zijn ze ook alledrie.

avatar van Reinbo

Gister deze in de Doelen gezien met live muziek door een 90 koppig orkest ondersteund door twee koren van samen nog eens 100. Indrukwekkend. Waarschijnlijk toch wel beste in de reeks.

nakada

Spelen zij daarbij exact de filmmuziek na of wordt juist de film meer als aanvulling gebruikt op de muziek ?

avatar van Bla

Bla

Ik heb het altijd nogal frappant gevonden dat de meeste mensen deze tweede film uit de trilogie beter vinden dan de eerste, terwijl de eerste veel meer een avontuur en reis is. Deze tweede film is erg goed, dat zal ik niet ontkennen, maar meer dan de 'Battle for Helm's Deep' is het niet. In de derde film staat ook een slagveld centraal maar die is beter gedaan (nog veel grootser opgezet) dan deze. Daarbij is de verhouding Frodo + Sam + Gollum / Aragorn + Legolas + Gimli van dusdanige aard dat ik elke keer het gevoel kreeg van 'fuck, we gaan weer naar Frodo kijken' terwijl ik liever de avonturen van Aragorn en gang aanschouwde.

Verder had de eerste film Boromir nog, wat een held.

avatar van The Beast

The Beast

Een prachtige opvolger van het eerste deel.

In dit deel staat natuurlijk de eerste grote veldslag om Helms Deep op de voorgrond, het hele verhaal werkt zich daar naartoe.

Ook in dit deel is het acteerwerk weer geweldig, het heeft alles in zich wat een goede film nodig heeft, prachtige omgeving, special effects, goed acteerwerk, een serieus verhaal met op de juiste momenten humor erin verwerkt.

Wat me toch verbaast is dat zelfs als je de extended versions bekijkt, je geen een moment bent verveeld, het blijft op alle momenten spannend, ook voor dit deel, kan ik niks anders dan een 5 geven.

avatar van pieterTk

pieterTk

Prachtige film, met geweldige special-effects. Nog beter als het eerste deel.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Voor het derde jaar op rij gekeken in de vakantie, altijd iets om naar uit te kijken. Weinig is er veranderd in mijn mening sindsdien, dus ik zal proberen niet al te veel in herhaling te vallen. Ik moet hier echter nog wel eens opmerken dat de slag om Helm's Deep nog steeds de beste filmveldslag is ooit. De veldslagen in The Return of the King zijn ook fantastisch, maar hier is de sfeer zoveel grimmiger. De wanhoop van de ingesloten vrouwen en kinderen, de angst van de mannen die voor een groot deel geen idee hebben wat ze aan het doen zijn, het donker, de regen, de bliksem... en dan natuurlijk de komst van Gandalf, begeleid door die mooie muziek van Howard Shore. Nee, beter heb ik nog niet gezien.

Verder vielen mij nu andere dingen op dan bij vorige kijkbeurten. Heel af en toe schiet de CGI tekort, wat jammer is maar voor mij absoluut geen afbreuk doet aan de film (die immers al tien jaar oud is inmiddels!). Daarentegen viel mij nu ook op hoe schitterend de scène is waarin dam rond Isengard wordt gebroken en heel Isengard overstroomt. Dat ziet er absoluut heel overtuigend uit.

Verder veel hetzelfde... Ik word nog altijd blij als we in Rohan in komen, vanwege mijn favoriete personages die er rondlopen en de muziek die ik elk jaar weer onvolprezen noem.
Nu zal ik een eind maken aan mijn jubelzang, eerst maar eens The Return of the King kijken, en dan hopelijk volgend jaar nog een keer genieten.

DonPeliculón

Haha, ik weet nog dat jij vorig jaar ook alle drie de films keek ja, en met lange recensies kwam. Mooi was dat.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Dank u zeer...

avatar van jordanmaster

jordanmaster

Vind deze niet beter dan The Fellowship of the Ring, maar nog steeds een geweldige film. Nog 1 deel te gaan!

avatar van Thorongil

Thorongil

Gisterenavond deze nog eens herkeken, heerlijke film nog altijd, maar stoorde me soms aan de afwijkingen van het verhaal Snap nog altijd niet na bijna 10 jaar, waarom ze zo nodig Aragorn van die klif laten vallen. Deze is ook de eerste film die ik eertijds zag na de boeken gelezen te hebben, Fellowship zag ik in de cinema zonder enige voorkennis. Vindt de extended scènes hier echt goed zoals Boromir die Osgiliath terugwon, de Ring van barahir die vermeld wordt, touw van Galadriel etc.

avatar van SENGOK

SENGOK

Fantastisch vervolg met spectaculaire actie en prachtige muziek.

avatar van einned987

einned987

Ik vind dit soort films echt niks, maar voor de effects doe ik er wel een puntje bovenop.

nakada

Je vindt dit soort films echt niks en toch ga je er 3 uur voor zitten ?

Kun je beter niet doen, toch ?

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

en dan deel II. Je begint bij deel I. Maar een 1,5 ja ik snap zoiets niet.

Als je kijkt hoe groots de film is. De muziek de locaties de kostuums.

Dat alleen al is meer dan een 1.5.

avatar van anne J

anne J

nakada schreef:

Je vindt dit soort films echt niks en toch ga je er 3 uur voor zitten ?

Kun je beter niet doen, toch ?

Ik kijk ook altijd alle films af die ik begin, ook al vind ik het (helemaal of een beetje) niks. Je kunt pas een volledig oordeel vellen als je de film volledig hebt gezien, toch?

swankel

Ik ben sowieso niet de enige die longbottem leaf een verwijzing naar wiet vind

swankel

Tegen mensen die snappen wat ik bedoel

nakada

Iets zegt mij dat professor Tolkien daar niet naar verwees. Hij hield gewoon van een pijp roken.

Maar het is wel een grappige gedachte, al die Hobbits stoned onder de party tree.

anne J schreef:

Ik niet hoor, dan maar geen oordeel of stem.

Maar mensen die zeggen dat deze films helemaal niks zijn ( 0.5* ) maar er vervolgens wel 10+ uur naar gaan zitten kijken, kan ik niet geloven.

nakada schreef:

In de extended versie van the two towers zie je bijvoorbeeld dat merry en pippin saruman zn stash aan "longbottem leaf" vinden. En vervolgens gaan ze roken en lachen om hoe meneer de ent praat. Ik zou toch graag willen weten wat Tolkien dan in z'n pijpje stopte (Of wat Peter Jackson in z'n trailer deed).