• 9.378.888 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.934.564)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

• 19752 berichten

De enige fout met de undead is dat ze hun pas van duties hadden moeten releasen als ook iedereen achter the black gate was afgemaakt. Dat vond ik redelijk dom.

avatar van rep_robert

De undead vind ik ook niet echt een fout, eerder gemakzucht en een slordigheidje

avatar van Minotaures

Minotaures

't zou dan 3x niks aan zijn als ze elke vijand gedood hebben.. de spanning moet er nog bij zijn

avatar van djravibarossa

djravibarossa

Wat valt er nou meer hierover te vertellen dat dit de ultieme top is.

Wat een eer dat ik dit heb mogen meemaken zeg, fantastisch.

avatar van toke30

toke30

FANTASTISCH! heb hem nu al 10 keer gezien denkik. je wordt het nooit beu!

avatar van marcjeb

marcjeb

Een avontuur dat nooit verveelt.

Ik kijk heel erg uit naar the hobbit

Vermeer

Als die nog komt. Erfgelden en investeringen spelen een belangrijke rol in die productie..

avatar van k.grubs

k.grubs

Ik zou bijna zeggen: ga dan het boek niet lezen. Want dan wordt de film een teleurstelling. Het zal wel een bende specials effects rondom de draak Smaug worden, met weinig aandacht voor een personage als Beorn. Zoals ook Tom Bombadil ontbreekt in Lord of The Rings. De toon van het boek is ook anders dan Lord of the Rings, het is veel meer een kinderboek.

Maar ik laat me graag verrassen...

Vermeer

Nou, nou, wat een vooroordelen. Er is nog nauwelijks wat van die film bekend, dus ik zou zeggen: wacht het rustig af.

En er was een goede reden vanuit commercieel oogpunt gezien om Tom in LotR weg te houden. Namelijk: het doet niet zoveel voor het verhaal rondom de Ring. Het is gewoon een verhaal binnen een verhaal. Aangezien al met al de trilogie een behoorlijk lange film is geworden (~9 uur bios-versie en ~11,5 uur extended) heb ik daar alle begrip voor.

Filmmakers vragen zichzelf steeds de vraag of het voor het publiek nog wel boeiend is. Dus dan laat je naar mijn mening sommige stukken met minder waarde weg en andere elementen vergroot je uit (Slag om Helmsdiepte).

Als iemand zich daar druk over maakt, zou ik eerder raar kijken bij het feit dat er in de film niets terug te zien is van de overheersing van Saruman in De Gouw.

De Hobbit is inderdaad meer een kinderboek, maar zijn titels als Shrek, Batman en weet ik al wat niet meer ook niet oorspronkelijk gericht op kids? Ik geloof dat De Hobbit een zeer vermakelijke, avontuurlijke film wordt dat het oorspronkelijke verhaal van Tolkien in zijn waarde laat.

[Okay, ik moet wel eerlijk toegeven dat ik óók licht bevooroordeeld ben, daar ik sinds kinds af aan al gek ben van Tokiens werken, mijzelf op verschillende manieren heb gesierd met elementen uit de trilogie.. Wel zo eerlijk om er even bij te vertellen ]

avatar van Dark_Warlock

Dark_Warlock

Wel raar dat deze niet boven deel 1 staat in de top 100. Terwijl ik hem wel iets beter vond dan deel 1 naar mijn mening. Ook deze staat hoog in aanzien, en verdiend gewoon 5*

• 19752 berichten

Mee eens, niet voor niks dit deel op 1 gezet in mijn top 10.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vond deel 1 toch iets beter

avatar van Pete_033

Pete_033

Alle drie de delen zijn FANTASTISCH maar deze vind ik persoonlijk het beste. Waar deel 1 nog opstartproblemen had en deel 3 afrondproblemen is deze gewoon perfect.

Vermeer

Klopt, maar deel1 is wat algemener. Ik dnek dat het mensen daarom meer aanspreekt. De proloog is een gevecht, de rest van de film (op het einde na) is één groot afwisselend avontuur. Terwijl deel 2 zich vooral focust op verschillende slagen, met name die van Helmsdiepte.

• 19752 berichten

Deel 2 is gewoon mooi,omdat de vriendschap onderling heel sterk aan het licht komt. Ook het moment dat je denkt dat Aragorn dood is komt sterk over. En het gevecht bij Helmsdiepte vind ik mooier dan het eindgevecht in 3.

avatar van rep_robert

Wat ik vaak met trilogiën heb is dat de middelste delen niet een langzame opening hebben of een langdradig/klef slot. Je valt gewoon lekker midden in de actie, je hebt geen introductie nodig, het eindigt ook met lekkere actie en je kan uitkijken naar nog een deel. Had ik bij Star Wars ook bijvoorbeeld.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ik vind dit juist het mindere deel.
En juist omdat ik het begin van het verhaal zo mooi goed vind.
En de veldslag in deel 3 vind ik helemaal mooi als Rohan aanvalt.
Naar mijn menig is dit deel wat algemener omdat het van alles wat heeft, dus meer mensen zou moeten aanspreken (in (mijn) theorie).

avatar van chevy93

chevy93

Dit is het meest complete deel.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

rep_robert schreef:

Dat had ik ook. Deel II en IV van Star Wars vind ik de beste.

The Two Towers is ook mijn favoriet. Zelfs als je Helm's Deep niets vindt (en hoe kun je dat nou vinden? Alleen al dat prachtige stuk als Gandalf ze te hulp schiet net als alles verloren lijkt. De muziek daar is gewoonweg prachtig) heb je nog dat hele verhaal met de Ents en de val van Isengard. En het is niet alleen de actie, bij deel twee zit je ook meteen helemaal in het verhaal.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Mwa kon beter. Peter Jackson heeft duidelijk niets geleerd van The Fellowship of the Ring en herhaald hier alle ergernissen opnieuw en opnieuw. De cast stelt nog steeds teleur; Elijah Wood, Viggo Mortenssen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies,... De bombastische soundtrack is ook nog steeds volop aanwezig, meer dan in zijn voorganger. Waarom moet er toch steeds bij iedere scene muziek op de achtergrond geplaatst worden? Speelduur is wederom lang, niets mis mee natuurlijk maar omwille van het voorspelbare verhaal leek het toch een eeuwigheid te duren. Deze keer stellen de special effects ook teleur, de olifanten, de wandelende bomen.. Ziet er allemaal vrij nep uit. Maar The Two Towers heeft ook nog positieve elementen waaronder het visuele aspect en het gevecht om Helmsdiepte al was dat ook té voorspelbaar. 2.0* voor wat voor velen de beste trilogie ooit is...

avatar van RSmovie91

RSmovie91

avatar van rep_robert

Of niet, daarnaast isde hele LOTR trilogie ook in 1 keer geschoten.

avatar van Thorongil

Thorongil

The Two Towers zet het verhaal verder, nadat ons Reisgezelschap op dramatische wijze uiteen is gevallen in The Fellowship Of The Ring. Elk gaan ze nu hun eigen weg om Midden-Aarde te redden.
Reikhalzend keek ik uit hoe de Rohirrimn uitgebeeld zouden worden, de nobele, blonde paardenmeesters.
Meduseld zag er geweldig uit en de mooie groene, uitgestrekte weides met hier en daar rotsformaties kwamen goed overeen met het beeld dat ik in mijn hoofd had.
Eowyn, de dappere melancholieke krijgster, die verlangt naar liefde en avontuur is sterk neergezet door Miranda Otto. Ik voelde haar frustratie, hoop en treurnis.
De grootste verwezenlijking in deze film is Gollem, die deels CGI en motion capture is, werkelijk een magnifieke, grondbrekende realisatie. De stem, de expressieve ogen, geweldig, nog nooit zag zag CGI er zo reeël uit. Uitmuntend werk van Andy Serkis.
De Enten waren ook mooi verzorgd, wijs en langzaam zoals de natuur, al vond ik dat ze soms wat snelheid wegnamen uit de film.

Deze film voert ook de meeste veranderingen door met betrekking tot het boek. Zo krijgen we op weg naar Helmsdiepte een gevecht tussen de wargs van Saruman en Rohirrim onder een herboren Theoden. Zeker een spannend gevecht, al vond ik de dramatische toevoeging van Aragorn die over een diepe klif duikelt, net iets te veel van het goede.
Uiteindelijk volgt dan de aanval van Saruman's Uruk-hai op het bolwerk van Rohan, Helmsdiepte.

Gimli zorgt als gewoonlijk op de gepaste momenten voor aanstekelijke grappen vooral in verband met de gezonde competitie tussen Elf en Dwerg.

De veldslag is mooi vorm gegeven en speelt zich af in een onheilspellend, regenachtig decor. De wanhoop druipt gewoon van het scherm. Een immense horde monsters staat klaar om Rohan ten val te brengen. Maar zelfs in de meest benarde posities blijft er hoop. Ditmaal in de vorm van Gandalf de Witte. Als je er bij nadenkt is het een krankzinnig offensief, terwijl ze zich van een zeer
steile helling recht op de speren van de vijand gooien. Maar het blijft zeer mooi om de scène te aanschouwen, Mc Kellen badend in het licht die de vijand doodt en samen met de resterende verdedigers uit de burcht naar de Huorns drijft.
Lord Of The Rings is en blijft de beste filmtrilogie maar als ik één van de films als laagste moet rangschikken is het deze, met pijn in het hart.

avatar van mer1973

mer1973

Na gisteren deel 1 te hebben gezien en werkelijk helemaal te zijn overdonderd, vandaag begonnen aan deel 2. Visueel nog mooier dan deel 1. Kan niet wachten om morgen het laatste deel te zien.

avatar van Minotaures

Minotaures

Deel 3 is nóg beter zelfs, veel plezier morgen!

avatar van mer1973

mer1973

Minotaures schreef:

Deel 3 is nóg beter zelfs, veel plezier morgen!

Inderdaad niks teveel gezegd. mooiste deel van allemaal.

avatar van Pete_033

Pete_033

Geweldige film en persoonlijk vind ik dit het mooiste deel van de trilogie. Het eerste deel had wat opstartproblemen en het derde afrondproblemen maar deze is perfect.

Ga deze vanavond niet zien op rtl5 want wil niet iedere keer door reclame worden gestoord

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Thorongil schreef:

Ook hier wordt aan gesleuteld, er komen versterkingen uit Lorien aan. Ook niet echt een erg hinderlijke toevoeging, al snap ik niet echt de reden waarom ze zijn toegevoegd. Allicht wou men de Elfen een iets actievere rol geven dan in de boeken, waar ze amper meevechten..

Inderdaad hebben de Elfen in het boek niet zo'n actieve rol, maar dat is alleen in het hoofdverhaal en die speelt zich af bij de Zuidelijke Oorlog om de Ring. Als je de Appendix van In de Ban van de Ring er nog eens op naslaat, dan zul je lezen dat de Elfen, Dwergen en Mensen in het Noorden ook een zware oorlog te vechten hebben tegen Orcs, Aardmannen en spinnen die geleid worden vanuit een Baradur-achtige basis in het Demsterwold, waar de Tovenaar-Koning (Witch-King) de dienst uitmaakt. Legolas geeft er in de films nog een referentie naar.

avatar van Dutchgreens

Dutchgreens

Onderhond schreef:

Tweede deel is drie uur meer van hetzelfde.

De kritieken die ik had op de eerste film blijven volop overeind. Visueel ronduit lelijk, belabberde CGi, belachelijk overdreven muziek, belachelijk overdreven dramatiek en volgestampt met bedenkelijke moralistische weetjes.

Maar ik vermoed dat de meeste mensen die kritiek wel al kennen, dus laat ik het maar even hebben over wat mij het meest stoort aan deze film.

Ik geloof best dat LOTR (het boek) een ware revolutie was binnen het fantasy wereldje. Maar ik blijf erbij dat de films een travestie maken van het genre. Het wereldje in LOTR maakt deel uit van onze samenleving. Je hoeft de film niet gezien te hebben, of het boek niet gelezen te hebben om te weten wat tovenaars zijn, wat elfjes en orcs zijn. Daar faalt de film dan compleet, want wat de kijker te zien krijgt is amper nog fantasy te noemen. Het is geen deur naar een nieuwe, creatief ingevulde wereld. Het is geen verrassing en frisse kijk in het wonderlijke brein van een persoon.

LOTR is nu niet meer dan het opnieuw afhaspelen van honderden clichés. Het slaat nergens op om dit soort gedoe nog te gaan koppelen aan fantasy wat mij betreft. De wereld van LOTR mag dan niet effectief bestaan, mensen zijn bijna even vertrouwd met rassen en zogenaamde "fantasy" elementen binnen het LOTR wereldje.

De term fantasy onwaardig, uitholling van wat een mooi, verfrissend en creatief genre hoort te zijn. En daarbij epische brol van het hoogste niveau.

Verdere irritatie in de opbouw van de film, die erg episodisch en computergame achtig is. Tripje door de bergen, stukje moeras, de "Black Gate", door de weilanden ... wie iets te veel RPGs gespeeld heeft kan het in z'n dromen meezingen.

Komt daarbij dat de film nog voor 1/3 bestaat uit random grote gevechten, waar je niks anders ziet dan wat warrig vechtende mensjes, tot de regisseur het zelf beu is en het tijd vindt om even het plot verder te spoelen.

Voor het derde deel bedankt ik weer een jaartje. 't Is niet alsof je de film niet gewoon weer kan oppikken. Je hebt het toch al 100 keer ergens anders gehoord of gelezen.

0.5*, ook voor het tweede deel.

PS: die bomen zagen er niet uit

klinkt allemaal wel leuk en aardig wat je schrijft, maar moet een fantasy film dan zo vreselijk vernieuwend zijn?!? deze drie films (en 2 dan nog het minst) zijn gewoon hét boegbeeld voor het fantasy genre. ik bedoel maar, noem nu eens 1 enkele film uit dit genre die beter is als LOTR, en dan bedoel ik ook op alle vlakken.

ik zal je alvast even helpen: geen één.

nou snap ik het best als je niet van dit genre houd. ieder z'n smaak, maar ga het niet op deze films afreageren door ze een halve ster te geven. minstens een 3 zijn ze allemaal stuk voor stuk waard. als je deze toch zo laag wil beoordelen, onderbouw je mening dan tenminste met goeie argumenten, want hoe jij hier over de film schrijft is sterk overdreven en totaal niet representatief voor de reeks.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Two Towers heeft niet de prachtige/magische locaties van deel één, maar wat een actie en muziek zeg.

Vooral de mars van de Enten & veldslag bij Helms Deep zijn een geweldige ervaring.

Sterk vond ik ook de scenes in Rohan met de genezing van Theoden en wanneer hij zijn zwaard trekt , maar ook de verschijning van Gandalf de Witte in het bos en de mogelijke toekomst die Arwen te wachten staat als ze met Aragorn trouwt