The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen
8,8 (1.936.323)
Releasedatum: 19 december 2002
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Two Towers
"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."
De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.
- IMDb (8,8 / 1936323)
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op HBO Max
Frodo
Gandalf
Aragorn
Sam
Gollum
Gimli / Treebeard (stemrol)
Legolas
Théoden
Éowyn
Merry
gauke
Ook het tweede deel is visueel verpletterend, uitermate spannend en wederom overtuigend geacteerd.
Prima vervolg op het uiterst succesvolle deel een van de trilogie. Wederom weet Jackson ons een onderhoudend avontuur voor te schotelen, doorspekt met grandioze SE. Goed.
Jeauhan
Goede verfilming van deel 2 van het boek. Vind hem wel net iets minder van deel 1, wat puur aan het verhaal ligt. Deel 1 is vooral een inleiding in het verhaal en start het Fellowship de reis die in deel 3 moet gaan eindigen. Deel 2 is daardoor te weinig teleologisch, kent lange tijd te weinig finaliteit. (Komt misschien ook omdat ik alleen de extended versie heb gezien en (nog) niet het origineel)
Adrenal
Vroeger was dit waarschijnlijk mijn favoriete film, maar m'n fantasy-fase is nu wel echt helemaal voorbij... Harry Potter, Narnia (nooit een favoriet geweest), Lord of the Rings... Ze worden voor mij bij elke kijkbeurt slechter...
Het positieve aan deze film is het verhaal van Legolas, Aragorn en Gimli, dat is tamelijk spannend, maar het verhaal van Frodo valt in herhaling...
Ik vind Peter Jackson geen goede regisseur: noch Braindead, noch King Kong, noch LOTR beviel me.
thunderball
Ook dit deel twee van de week weer eens gekeken (was te lang geleden om er hier eerder een oordeel over te geven, omdat ik geen idee meer had wat in welke film nu precies gebeurde):
was deel 1 nog een vrij intrigerend en op sommige momenten een zelfs sprookjesachtig geheel, bij deze tweede film is het vooral (te) veel veldschlagen met Orks, soap-achtige scene's en steeds meer en meer wil Jackson werkelijk van iedere scene iets episch maken. Kan deze goede man nog wel gewoon iets in beeld brengen?
Ook vind ik de scene's met Frodo stukken minder boeiend dan in het boek; echt spannend zijn toch vooral de scene's met Aragorn.
Het is zeker allemaal heel mooi gemaakt, een prachtige wereld is hier mee geschapen, maar een wat vlottere regie had ik toch wel graag gezien na inmiddels al die uren kijken..
En..eh... Orlando Bloom kan echt NIET acteren. Dat was me ook al duidelijk geworden tijdens het kijken van de Pirates films. Ongeloofelijk dat iedereen daar in trapt en met hem weg loopt.
Een acht of wel vier sterren.
Rafke Pafke
De hele trilogie is top maar deze vind ik persoonlijk de minste van de 3.
Wel heeft deze film één van de vetste opening scenes ooit, die ook nog extra interessant is omdat men een scene van de eerste film vanuit een ander perspectief laat zien.
Driello
Volgens mij wordt in de extra's bij deel 1 of deel 3 uitgelegd dat Jackson twee versies met twee verschillende leeftijdsgrenzen wilde maken. Degene me de laagste leeftijdsgrens zou dan in de bioscoop draaien en degene met de hoogste grens kwam op de DVD. Dat is volgens mij de reden dat Saruman en Grima in de ene versie wel worden gedood en in de andere niet
Deze is naar mijn mening wat minder dan de eerste maar beter dan de derde. Dat komt vooral doordat ik bij de 2e de stukken met Frodo al begin door te spoelen (hehaling van zetten en sfeer) en omdat het hier veel meer om de massaliteit van het geweld gaat. Toch is dit laatste ook wel logisch, met het boek in het achterhoofd, maar de film wordt er wat minder aantrekkelijk door.
serpico
Maar Sarumans dood is er gewoon uitgegaan omdat Jackson dat stuk niet goed genoeg vond en liever andere stukken erin wilde laten om de film tot een acceptabele speelduur voor het bioscooppubliek te krijgen.
Materny
Het was niet eens zozeer dat.
Peter had het gevoel dat deel 3 niet snel genoeg op gang kwam als ze ook nog eerst nog met Saruman moesten gaan afrekenen.Hij gaf aan het wel zonde te vinden, maar aangezien ook nog de hele Smeagol / Deagol scene ervoor zat zou het zorgen voor teveel vertraging. Uiteraard kon het op de extended edition niet ontbreken.
Kevin13
omdat hij toch redelijk vaak meedoet in de film zeker...
mikeh
Vind gimli ook een zeer goed personage!
voor mij is het:
1 aragorn
2 gandalf
3 elrond
darthconner
elk ras moet vertegenwoordigd worden. de hobbits, dwergen en mensen. de elfen doen niet mee omdat ze van middle-earth aan het vertrekken zijn.
JohnWilliams
Waarom staat Gimli op nummer 2 van de cast?
Omdat ik dat heb ingevoerd
Nummer 2 is wel wat veel maar hij heeft een grote rol in deze film, groter dan Gandalf of Theoden. En ietsjes groter als Legolas want Orlando bloom stond er eerst.
Stephanovic

Een acht of wel vier sterren.
Als je de door mij schuingedrukte bewering ook kan ondersteunen? Leg het eens uit. En vlottere regie, tsja ze kunnen niet aan de wensen van iedereen voldoen. Met Jackson is de beste regisseur voor de trilogie naar mijn mening wel gevonden.
Vond zelf deel twee het beste. Spoiler: Vooral het gedeelte waarin de Uruk-Hai lijken door te breken, en als Aragorn nog één keer uitrijdt met Theoden, de hoorn op de achtergrond, gewoon perfect gemaakt, heerlijke adrenalinestoot!
kevinhiero
De beste scien- fiction filmserie in mijn ogen, vindt deze net iets minder dan 1 en 3, maar dat maakt niet uit, want deze is dus ook van grote klasse
jumpstylemovie
Vreemd dat ze deze niet draaien op TV , nadat deel 1 laatst op RTL 4 te zien was...
Hayabusa
Als je science-fiction film bedoelde, dan heb je het mis. Science-fiction, zoals het in het woord staat is een fictie gebaseerd op het wetenschap. Denk aan verzonnen technologische films als Star Wars.
LOTR behoort toe aan de genre Fantasy.
Sjoerdow
Beste LOTR voor mij.
Het blijft heerlijk om die veldslagen op groot scherm en met dolby te kijken.
Zo bombastisch en overweldigend!
4,5 ster
®Tc
The Fellowship of the Ring vond ik al mager, deze vind ik ronduit slecht.
De minpunten van het eerste deel blijven voor mij allemaal geldig: Weinig boeiende karakters en nu zeker die nieuwe Gollem en pratende bomen, Cliche en niet grappig en eigenlijk weinig goeie actie.
De film pikt gewoon in op het einde van The Fellowship of the Ring. Aangezien ik die al verschrikkelijk langdradig vond hielp er ook al niet aan dus het saaie gedoe bleef maar aanhouden. De lelijke orks en de kleine hobbits die strijden voor een ring blijft me ook nog steeds niet boeien. Je verwacht dan wat randanimatie maar wanneer de film grappig probeert te zijn is deze dat niet en alles er rond is zo cliché en op vele momenten ook geforceerd erin gebracht dat het soms lachwekkend werd omdat het zo slecht was, en de acteurs zijn te min om het toch nog op iets te laten lijken. Al een geluk dat er in sommige shots nog wat te genieten viel van de natuur in Nieuw-Zeeland.
Don MN
wanneer is deze nou op tv?? :S
Met kerst. In 05/06/07 iig.
Don MN
The Fellowship of the Ring vond ik al mager, deze vind ik ronduit slecht.
Gezien je filmsmaak die op te maken is uit je top10 (waarvan ikzelf de 1e 6 meesterwerken vind) dat je minder gecharmeerd bent van het genre: fantasy/sf. Degenen die dat wel zijn hebben vaak ook meerdere van dat genre in hun top10. Je houdt ervan of je haat het.
Nu is mijn vraag: Wat is er verkeerd aan de actie? Het bijna onsterfelijk laten worden van de drie strijders of staan de choreografie en/of visuele effecten van de film je niet aan?
stijf
ben het met ®Tc eens, dit deel boeide me niet.
Acteer prestaties zijn nauwelijks te onderscheiden, veel te veel Computer naar mijn smaak.
Verder een zouteloos verhaal, en Gollem kwam me na de 1e minuut dat hij op het scherm verscheen de neus al uit.
roedie18
k vind deze film gewoon goed...
net als de andere delen.. er word goed in geacteerd en de details zijn net als in deel 1 buiten gewoon super gedaan...
daarom 4 *
DeCol
ben het met ®Tc eens, dit deel boeide me niet.
Dit deel boeide je niet maar deel 1 of 3 wel? Dat zou namelijk raar zijn. Je zegt een zouteloos verhaal maar het verhaal bestaat uit 3 films. Dus als dit je niet boeide en andere delen of een deel wel dan is wat je hier zegt een beetje tegenstrijdig.
Ik vind het verhaal juist prachtig! Zit zo goed in elkaar en het avontuur wat wordt beleefd is zo mooi.
Dan lees ik hier ook nog over weinig actie.. hebben diegene misschien een andere films als ik gezien? Ieder zijn eigen mening uiteraard, maar dat is natuurlijk onzin.
Maar goed, ik ga hem vanavond niet kijken want ik heb op dvd

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Epische klassieker 'The Lord of The Rings: The Two Towers' morgenavond op Paramount Network

The Shawshank Redemption

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessieexplosivegrotmagiekasteelpowerbegrafenisbraverysiegefortreïncarnatieoorloglegerverslavingvervolgmissionattackdraakstrijdwreedheidgeweldguide doodsplit personalitymarsh fantasy worldtovenaarreisringlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerycomplextrekkingevil spell good versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturestreeswinged creatureshobbits