• 9.382.693 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.937.045)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Donkerwoud schreef:

Het interesseerde me echt geen drol meer wie de ring waar, wanneer en hoe kreeg. De bordkartonnen karakters vliegen elkaar joelend in de haren en wat blijft is een heel saai epos. De special-effects zijn grensverleggend, dat moet ik Jackson wel nageven.

Bordkartonnen karakters?

Oh jeej, haha! Dat kun je niet menen.

Duidelijk dat dit geen genre is voor jou, daar de personages juist prachtig zijn neergezet.

En waar dat 'vliegen elkaar joelend in de haren' op slaat zou ik ook niet weten, het is oorlog in het verhaal... weet niet of je weet wat dat betekent?

Ook is de mix van actie, drama en humor juist geweldig gedaan.

avatar van a-rdaa

a-rdaa

BESTTT.

alle LOTR films zijn gewoon ge-wel-dig

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mr.Crow schreef:

Ook is de mix van actie, drama en humor juist geweldig gedaan.

En dat is dan ook precies de reden dat ik er nu nog een halve punt afhaal. Het punt is dat alles wat de boeken voor mij boeiend maakte, niet meer terug te vinden is. Het hele idee verwordt tot een behoorlijk oppervlakkige actiefilm met dito helden. Eigenlijk doen alleen maar de eerste 20 minuten van The Fellowship enige eer aan mijn ervaringen met de boeken. Daarin wordt nog geprobeerd om iets van de magie mee te nemen.

Dit is oppervlakkig vermaak voor de mindless masses die te lui zijn om een boek open te slaan. De verfilming doet alleen maar afbreuk aan alles wat de boeken mooi maakt. Van de subtiele Engelse ( ! ) humor, tot enige binding met de karakters; het schittert vooral door afwezigheid. Tolkien is inderdaad onverfilmbaar gebleken, dat toont Jackson vooral aan. Dat hij wel een nieuwe standaard voor de cinema heeft gezet qua speciale effecten is echter wel een feit.

Donkerwoud schreef:

Ik kan je geen ongelijk geven dat de boeken inderdaad beter zijn dan de films en het is onmogelijk om een film te maken zoals de schrijver Tolkien dit zag. Meteen na de films gekeken te hebben in 2003 begon ik het jaar daarna al zijn boeken te lezen (de hobbit, lotr trilogie, nagelaten vertellingen) alleen heb ik het laatste boek pas dit jaar gelezen

Peter Jackson heeft de film naar mijn mening juist goed gemaakt

ik heb natuurlijk eerst de film gezien en dan pas de boeken gelezen dat maakt misschien ook een verschil maar toch vond ik de film zeer goed omdat het verhaal erin zat wat ook in de boeken zat en deze 3 film zijn daarmee ook de beste in hun soort omdat deze films het beste script hadden ter wereld en de minder belangrijke en saaiere stukken zijn er grotendeels uitgelaten. De magie, de fantastische special effects met zeer goed passende muziek met fantastische acteurs en de natuurlijke sfeer maken deze films zeer goed en daarom is het goed om deze films gezien te hebben zodat je als je de boeken leest je die hele wereld al voor je ziet liggen terwijl als je eerst de boeken leest je die hele wereld nog zelf moet voorstellen en fantaseren.

zo heb ik de films en de boeken ervaren en nog steeds na 8 jaar vind ik het fantastisch om zowel de boeken te lezen als de films te kijken. Alleen in the return heeft Peter Jackson er zich soms te gemakkelijk vanaf gemaakt maar hij heeft de film toch tot een groot spectaculair einde gebracht waardoor deze films nooit meer vergeten zullen worden

avatar van serpico

serpico

JTV-kijker schreef:

Als er íets is wat Peter Jackson níet heeft gedaan in deze trilogie is het zich ergens gemakkelijk vanaf brengen. In het laatste deel al helemaal niet; hij heeft zo ongeveer zijn hele ziel en zaligheid gegeven voor die film. En dat is te zien.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Overigens denk ik dat JTV-kijker wel gelijk heeft. Ik had die boeken nou eenmaal al grijs gelezen en zodoende dat universum al vorm gegeven in mijn hoofd. Deze verfilming deed daar naar mijn gevoel afbreuk aan, maar dat komt misschien omdat ik gewoon andere dingen eruit heb gehaald dan Jackson heeft vertaald. Altijd het probleem met boekverfilmingen.

avatar van briek

briek

In deze film komt al meer actie voor als in de eerste film, bovendien was ik nu al meer onder de indruk van de verhaallijn. Verder ook weer in deze film sterke acteerprestaties, goede regie, knappe special-effects en prachtige filmlocaties. De spanning wordt in deze film enorm opgevoerd voor de laatste vervolgfilm.

avatar van Dutchero

Dutchero

In dit tweede deel komt het verhaal pas echt op gang. De effecten, het verhaal en de acteerprestaties zijn goed, maar niet extreem goed. Dit deel heeft echter de neiging om af en toe over de top te gaan, en af en toe probeert men de helden te heldhaftig te maken. Ondanks het feit dat het een fantasy-film is, kan het nog steeds ongeloofwaardig zijn. Als je de uruk - hai en de orks met een dwerg vergelijkt is het onlogisch dat deze dwerg ff door een mannetje voor een poort wordt gegooid en er een stuk af 25 afmaait (tijdens het verder prachtige verslag van de battle of Helms Deep). Gollem vind ik wel een steengoed personage - en tevens goed gemaakt (animatie) en goed geacteerd (ingesproken stem).

Alles bij elkaar toch een beetje een tegenvaller. 3*

avatar van timburton

timburton

Deze blijf ik toch wel echt de mindere van de drie vinden.

avatar van Quaest

Quaest

Ik vond deel 1 beter dan deel 2. Nu nog deel 3

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Terug een deel van Jackson's meesterwerk. Dit zijn films die me zullen bijblijven tot het eind van mijn dagen . Elk jaar doe ik 1 of 2 keer marathon en kijk ik ze allemaal na elkaar. Met de special editions die ik heb kom daar nog gemakkelijk 2u film bij in totaal :d

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Sterk vervolg op The Fellowship of the Ring. Het is Peter Jackson weer gelukt om een verbazingwekkende prestatie af te leveren. Ondanks dat de film drie uur duurt voelt dit zeker niet zo. Ik heb ergens gelezen dat Aragorn zijn teen echt brak in de scene waar hij denkt dat Merry en Pippin dood zijn, en vervolgens tegen een helm aanschopt en het uitschreeuwt. De makers van de film hebben dit in de film laten staan, omdat het daardoor zo realistisch leek. Anyway, de acteerprestaties zijn wederom van fantastisch tot schitterend en de kostuums van de personages zijn indrukwekkend. Een fantastisch vervolg dus, maar in mijn ogen net ''iets'' minder dan deel uno.

avatar van Materny

Materny

kArIzMa_Movie schreef:

Jah, dat is waar.
Ze hebben die scené volgens mij wel tig keer overgedaan toen, en de keer dat het eindelijk goed was brak hij z'n teen Er zit dan dus ook meer pijn dan acteerwerk in de schreeuw die volgt

• 2017 stemmen

lol, wel grappig dat ze dus veel 'goede' bloopers in de film laten zien
zoals in de fellowship bv. waar Gandalf zijn hoofd stoot in Bilbo zijn huis

avatar van Minotaures

Minotaures

Als je geniet van de film, merk je meestal niet de fouten op, maar dan let je eerder op de film die afspeelt. Maar goed, ik ook ben een fouten-hunter en bekijk regelmatig een film voor fouten, zou niet zeggen dat er GROTE fouten zijn gemaakt, maar fouten zijn er non the less.

avatar van matodonner

matodonner

absoluut de sterkste van de drie. geen minuut te lang ook.dat kan je van de opvolger niet zeggen. wat een draak van een film was dat zeg

matodonner schreef:

persoonlijk vond ik The Return of the King niet te lang. als je ziet wat er eigenlijk allemaal nog in moest komen : normaal Saruman en Wormtongue dat in the shire werden verdreven nadat Gandalf zijn staf had gebroken- normaal ook de "reiniging" van the shire omdat dat ingenomen was door vijanden, zelfs personages zoals Prins Imrahil e.d. werden niet gebruikt nee voor mij was het perfect gedaan het einde van de trilogie.

avatar van Kevin13

Kevin13

Spoilers voor The Return of The King
Saruman werd toch in de rug gestoken door Wormtongue en die werd achteraf doorboord door een pijl van Legolas.

avatar van Materny

Materny

In de film wel ja.

avatar van Minotaures

Minotaures

Volgens mij in de Special/Extended-Edition ja.

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Kevin13 schreef:

Spoilers voor The Return of The King

Enkel in de film, maar dat is helemaal niet zoals in het boek. In het boek worden Sauruman en Grima zwervers. Waneer het reisgenootschap teruggaat naar de Shire komen ze hen tegen. Merijn geeft hen zelfs tabak.

Jorge-E schreef:

idd ergens versta ik Jackson wel zijn versie van in de film zelf, mocht hij het gedaan hebben zoals in het boek , zou het een beetje een anti-climax zijn. de ring is vernietigt en dan moet je nog de hele reiniging van the shire plus de dood van saruman en wormtongue erin stoppen, dat pakt gewoon niet op het scherm.

• 2017 stemmen

Dit deel is eigenlijk ook heel anders gegaan dan in het boek, in het boek word Eomer niet verbannen en vecht hij mee in Helmsdeep en Gandalf komt tijdens het gevecht Helmsdeep te hulp met uiteengedreven infantrie uit de Westfold.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Beste deel van de 3

JTV-kijker schreef:

klopt, maar begrijp de keuze van Jackson wel eig. het is in ieder geval goed ingewerkt vond ik, dat Eomer verbannen was en uiteindelijk als reddende engel Rohan te hulp schiet.

avatar van thomas_

thomas_

Jorge-E schreef:

Er is voor dit einde van saruman gekozen omdat hij niet verder in de film wou spelen. Waarom is mij even ontgaan maar het kan zijn dat het iets met zijn salaris had te maken. In ieder geval Jackson was gedwongen dit te doen

thomas_ schreef:

ik dacht dat het iets te maken had dat Jackson de doodscene van Saruman niet in de bioscoopversie stak (je zag hem niet in de bioscoopversie,wel in de extended edition) en Christoper Lee was er niet echt tevreden mee, vond het een gebrek aan respect

avatar van serpico

serpico

thomas_ schreef:

Nee hoor, Jackson heeft nooit het boek willen volgen in verband met het einde van Saruman. Hij wilde hem oorspronkelijk gewoon aan het eind van deel 2 laten sterven, en dat is nu het begin van deel 3 in de extended cut geworden. Het had met Lee's salaris in ieder geval geen moer te maken.

avatar van mithril

mithril

geweldige film! ik vind the return of the king nét iets beter maar deze blijft ook helemaal geweldig. 5 sterren!!

avatar van Anouk.

Anouk.

Lord of the Rings is geweldig, echt topfilms.

Daarom krijgt ook deze van mij 5 sterren.