• 9.381.110 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.936.323)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van V

V

Leuke fantasy met een aantal indrukwekkende beelden. Niets meer, niets minder. 3,0

Phoenix

Wel meer! Alleen de overgave waarmee deze film is gemaakt verdiend al sterren plus

mister blonde

en de bij vlagen kitscherige dialogen en de zogenaamd spannende momenten (als je als kijker weer eens moet denken dat frodo dood is) zeker een ster minder.

mister blonde schreef:

en de bij vlagen kitscherige dialogen

Kitscherig? Nee joh! Mooi taalgebruik juist.

Och, dat gebeurt ook slechts een keer per film .

Phoenix

Eey, Frodo man! Ouwe gabbah! Tief die Ring in die kokanda massa, gek! AIGHT!.

Vond dat andere toch beter passen .

Word!

BoordAppel schreef:
Kitscherig? Nee joh! Mooi taalgebruik juist.

ik had het over de dialogen (iets heel anders);

aragorn; are you affraid?
frodo; yes
argagorn not nearly frightened enough

en dingen als i'm no man, i'm a woman!

ik kan als ik de tijd neem veel meer voorbeelden geven als jullie dat willen. je kan moeilijk beweren dat de oneliners origineel zijn.
leuk grapje phoenix (echt ), maar dit bedoelde ik helemaal niet. het feit dat jij het in het belachelijke trekt, zonder een fatsoenlijk tegenargument te geven zegt mij dan ook genoeg.

Och, dat gebeurt ook slechts een keer per film .

de eerste 5 keer kon ik het nog trekken, maar daarna.... trouwens niet alleen frodo had de neiging je te laten denken (wat na een paar keer dan ook niet meer werkt) dat ie dood gaat. de hele fellowship incluis consorten deed daar vrolijk aan mee. tis dat ik het een goede film vind (4 sterren) anders had ik het wellicht een kwalijke zaak gevonden om op die manier de aandacht van je publiek vast te houden (naast de veldslagen e.d.)

mister blonde schreef:

zonder een fatsoenlijk tegenargument te geven zegt mij dan ook genoeg.

In dit soort discussies bestaan geen fatsoenlijke tegenargumenten. Ik ergerde me er niet aan, jij wel. Punt.

En dat grapje was natuurlijk gewoon bedoeld als (overdreven) voorbeeld van hoe ik het liever niet had gezien maar hoe het wel had gekund. Vond de gehanteerde stijl juist wel passen. Maar daar had jij het dus niet over.

Phoenix schreef:

kom op! je maakt je er wel erg makkelijk van af

Phoenix

Ja, kan ik er wat aan doen. Ik heb de film nu zo'n 30x gezien en ik heb me nooit geërgerd aan de dialogen. Dat ze on-origineel zijn zal mijn aan me reet niet roesten want ze staan perfect in dienst van het vertelde verhaal. En daar zijn ze voor. Het is natuurlijk fijn als ze origineel en memorabel zijn enzo maar dat is deze film op genoeg andere fronten om voor mij de op 1 na beste film die ooit gemaakt is (en die ik gezien heb) te zijn. Deze zelfde fronten overschaduwen voor mij dan waarschijnlijk ook de in jou ogen magere dialogen. En dat is dan misschien de reden dat ik me er niet aan erger.

En dan vind ik de filmtechnische aspecten nog geen eens het belangrijkst. Alleen het feit dat ik deze film al 30x gezien heb zonder dat hij op 1 moment gaat vervelen is al ongekend bij mij en getuigt van grote kwaliteit (om maar te zwijgen van het gevoel dat ik de 1e x had toen ik hem zag).

En nou koest .

mister blonde

kijk daar heb ik wat aan

ik had ontegenzeggelijk 5 sterren gegeven als de door mij genoemde minpunten niet aanwezig waren geweest. vond het erg jammer dat dat zo'n afbreuk deed aan een op zich geweldige film.

was de suggestie van de dood in het boek ook zo frequent?

Phoenix

Is erg lang geleden. Bedenk me nu dat ik ze weer eens moet lezen. Dit weet ik iig wel zeker: Die scène in tTT waarin Aragorn van de klif valt zit volgens mij niet in het boek. Ook weet ik dat Frodo in het derde deel inderdaad gevangen wordt genomen omdat Sam hem voor dood aan ziet.

avatar van SillyWilly

SillyWilly

was de suggestie van de dood in het boek ook zo frequent?

Op zich niet de suggestie van de dood , maar wel de constante onzekerheid van de rest van het oorspronkelijke reisgenootschap over frodo's situatie. Ze gaan door met het volbrengen van hun taak, zonder dat ze weten of het eigenlijk allemaal nog wel zin heeft. "how do we know frodo is alive?" wordt in deel 3 gezegd.

mister blonde

dus als ik het goed begrijp is het echt een manco van het screenplay....

Phoenix

Geef nog eens wat voorbeelden dan? Dan komt het misschien terug.

spoiler voor ALLE delen;

(knip - jordy) dit zijn slechts een paar voorbeelden uit mijn hoofd.

ik bedoel ook de manier waarop dat wordt neergezet. dus niet alleen of de genoemde scenes in het boek voorkomen, maar of de zelfde suggestie wordt gewekt.

Phoenix

Ok, mooi lijstje. Sommige zitten idd wel in het boek. Maar anderen zijn een te groot detail voor mij om het te onthouden uit het boek.

(knip - jordy)
dit zijn slechts een paar voorbeelden uit mijn hoofd.

Komen in het boek voor met dezelfde suggestie. Dit punt: - die broer van Farmir die bijna levend verbrand wordt, maar nog blijkt te leven snap ik niet helemaal. Bedoel je niet gewoon Faramir (broer van Boromir) die bijna levend verbrand? Zit trouwens ook in het boek.

avatar van Tommeh

Tommeh

Of z'n vader?

mister blonde

ik bedoelde natuurlijk de broer van boromir; faramir.

avatar van jester

jester

spoiler voor ALLE delen;

(knip - jordy) dit zijn slechts een paar voorbeelden uit mijn hoofd.

Ach, als je het in verhouding ziet tot de lengte van de totale film (ca. 9 uur), vind ik het nog wel meevallen, 1 per uur .

mister blonde

dit was slechts uit ´the top of my head´.

avatar van Jordy

Jordy

Hey mr Blonde, vriend, zou je aub nooit meer spoilers voor een film bij een andere film willen plaatsen?

mister blonde

ik zie de LOTR films dan ook als een film.

maar je hebt gelijk (phoenix maakte me er ook al attent op, maar ik was te laat om het zelf weg te halen).

avatar van malkovich

malkovich

Voor diegene die het boek heeft gelezen: waren die enten werkelijk essentieel voor het verhaal? Ik vond het special effects gehalte daardoor erg afnemen!

De GeuS

Zekers; ze zorgden er defenitief voor dat Saruman geen macht meer had (nieuwe manouvres kon uitvoeren). Als ik het me goed herinner werd het ook wel redelijk uitgebreid verteld, dus dat stuk eruit laten had het verhaal incompleet gemaakt.

Ik vind dat je voor een gedeelte gelijk hebt; de stukken dat Merry en Peppin redelijk in closeup zitten en je op de achtergrond de boomtoppen ziet, waren niet erg overtuigend gemaakt naar mijn mening....

avatar van Jordy

Jordy

let svp op de spoilers

Oeps, sorrie....

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De GeuS schreef:

Klopt, dat viel me ook op. Desalniettemin vind ik het moment waarop de Enten naar Isengard marcheren en deze vervolgens aanvallen/ vernietigen één van de mooiste scènes uit de film.

De GeuS

Idd, dat stukje met de tekst "the last march of the ents" gaf me ook wel even kippevel, maar het slechtste stukje blijft je toch altijd bij denk ik.

Zoveel geloofwaardige computer animaties en het dan toch niet voor elkaar krijgen om een paar boomtoppen geloofwaardig in beeld te krijgen. Hetzelfde vond ik bij het extended deel van "the battle at helmsdeep" als alle orcs het opeens verschenen bos invluchten

Het deed afbreuk aan het "inlevingsvermogen" bij mij persoonlijk....