Geregisseerd door: Sam Mendes
8,3 (1.272.597)
Releasedatum: 20 januari 2000
Plot American Beauty
"Look closer."
Voor de buitenwereld lijkt het alsof Lester Burnham een perfect leventje leidt: een mooi huis, goede baan, mooie vrouw, en een leuke dochter. In werkelijkheid raakt Lester echter in een steeds diepere depressie: de relatie met z'n vrouw stelt weinig voor, met z'n dochter praat hij bijna nooit, en hij is z'n baan meer dan zat. Als hij in contact komt met z'n nieuwe buurjongen leert hij het leven weer waarderen: hij stopt met werken, wordt verliefd op een vriendin van z'n dochter, begint weer te blowen, en begint te trainen.
Lester Burnham
Buddy Kane
Jim Olmeyer
Jim Berkley
- 2081 stemmen
Twee keer gezien. Vond die scene bij de eerste keer meevallen, maar bij de 2e keer begon ik 't ook een minpuntje te vinden..
Linda
Wat is er toch zo bijzonder aan die papieren zak? Ik heb het nog niet gezien.
Alles is mooi aan die zak. Het is moeilijk te beschrijven maar (zoals Ricky dat zegt) er zit idd een heel leven achter dat soort dingen. En dat hoeft niet speciaal een zakje te zijn, het kan vanalles zijn. Zelf ben ik net zo. Ik heb ook zo mijn dingen waar ik uren naar zou kunnen kijken (nou was een zwevend plastic zakje wel nieuw voor me maar ik kan de schoonheid er wel van inzien). Ook de beschrijving van Ricky vond ik wel wat hebben. Mooi om te zien dat iemand zijn geluk uit zoiets simpels kan halen.
Goodfella
vond het ook een beetje pretentieus geneuzel met dat zakje, hoor flipsen. beetje gezocht en een slechte poging tot karakteruitdieping m.i.
Totaal oneens. Hele herkenbare situatie zelfs. Heb het zelf ook wel 's als ik door het bos fiets of 's ochtends na het stappen ergens aan het water zit (dat doen we wel 's)... de meest onbenullige dingen worden dan op de een of andere manier fantastisch om te zien. Blaadjes die van een boom waaien, de skyline van een stad die reflexteert in een rivier.. ik noem maar wat. Schoonheid zit inderdaad in kleine dingen en die scène legt dat perfect uit.
Ramon K
Ben het geheel met Goodfella eens. Soms ervaar je plotsklaps de schoonheid van het leven in iets allerdaags, iets onbenulligs. Geweldige momenten zijn dat. Scene is 1 van de hoogtepunten uit de film voor mij.
Mister_Pink
Ik was een keertje gefascineerd toen (ik zat op een bankje) ik een blaadje bekeek die vanuit de verte naar me toe kwam waaien. Het blaadje kwam precies voor me te liggen. Lijkt wel een beetje op de opening van Forrest Gump, alleen nam ik het blaadje niet mee.
- 2081 stemmen
Ik herken dat soort dingen eigenlijk erg goed. Ik heb het altijd als ik 's nachts over straat loop en naar de donkere lucht kijk, dat maakt me gewoon filosofisch en gek.
flipsen
Ik zal het vanacht - met flink wat liquide alcoholische versnaperingen op (lijkt me wel noodzakelijk eigenlijk
) - ook eens proberen.
Ik ga de schoonheid van eenvoudig ogende items onderzoeken.
joeri15
Today is the beginning of the rest of you're life!
Mooi zin
Ik vond het wel een goede film, alleen ik snap de hoge waardering niet. Er gebeuren hele mooie dingen in deze film, maar ik zie hem niet als de nummer 27 in de toplijsten, nouja, zal wel aan mij liggen. Maar ckr het kijken waard. 4*
Phoenix
Zat lekker te luieren op de bank met mijn rug naar de tv, zappen mijn ouders langs deze film... Wat een prachtsoundtrack heeft deze film ook zeg.
wavanbuuren
Ondanks dat ik de film op DVD heb en de film op kan zetten wanneer ik wil, bleef ik vrijdag toch weer plakken bij het zappen. Wat is het toch een prachtige film. Amerikaanse zelfkritiek op zijn best.
- 2081 stemmen
...bleef ik vrijdag toch weer plakken bij het zappen...
Had ik laatst ook toen hij op tv was. Ik vind 't altijd erg fijn van films als je zoiets hebt...
Mister_Pink
Dat is best grappig. Ik zat gewoon achter internet, maar toch zette ik de tv aan. Heb de film ook in mijn bezit. Bij alle mooie momenten blijf je toch even naar je tv kijken ipv je monitor.
Kai
Dan blijf je dus op je tv kijken
Mister_Pink
Hehe. De laatste 10 minuten ging ik er in ieder geval wel voor zitten.
Deek
Hmmm eens kijken. (4,5-4,1)/891 = +0,000044. Echt stijgen doet ie daar niet van...
Het is in ieder geval weer iets in de plus, bedankt voor het uitrekenen, wiseguy
123crap
ik begrijp niet waarom jullie dit film goed vinden?
Kai
ik begrijp niet waarom jullie dit film goed vinden?
Leg dan is uit waarom jij hem niet goed vindt.
MarkFish
Je zou natuurlijk bovenstaande berichten eens kunnen lezen...
Bovenstaand berichten zijn juis een beetje zielig. Met een Mister Pink die geilt op een blootscene van een halve minuut aan het einde van een gewoon FANTASTISCHE film.
lino
Voor Amerikaanse begrippen revolutionaire film (inhoudelijk niet revolutionairder dan 'Het Debuut' van onze Noushka).... maar wat een film!!!

Klassieker 'American Beauty' van Sam Mendes vanavond te zien op televisie
Klassieker 'American Beauty' van Sam Mendes vanavond (4 maart) te zien op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

De tien best beoordeelde films van de jarige Wes Bentley (45)

Se7en

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991
overspelfilm bedrijfouder-kindrelatiemidlife crisiseruit komenfirst timecamcordermaagdestate agentcheerleaderrosesatireeenzaamheiddonkere komediesuburbiameerderjarig wordenmarihuanaliefdesaffaireoefeningbuitenechtelijke affairequitting a jobretired army man affaircloseted homosexualhomoteenager