Geregisseerd door: Sam Mendes
8,3 (1.272.739)
Releasedatum: 20 januari 2000
Plot American Beauty
"Look closer."
Voor de buitenwereld lijkt het alsof Lester Burnham een perfect leventje leidt: een mooi huis, goede baan, mooie vrouw, en een leuke dochter. In werkelijkheid raakt Lester echter in een steeds diepere depressie: de relatie met z'n vrouw stelt weinig voor, met z'n dochter praat hij bijna nooit, en hij is z'n baan meer dan zat. Als hij in contact komt met z'n nieuwe buurjongen leert hij het leven weer waarderen: hij stopt met werken, wordt verliefd op een vriendin van z'n dochter, begint weer te blowen, en begint te trainen.
Lester Burnham
Buddy Kane
Jim Olmeyer
Jim Berkley
Clueless Dork
Ik zeg nergens dat je dat niet kunt weten. Het is altij dduidelijk geweest wie Lester dood heeft geschoten. Dat was de buurman.
Riddick
Prachtige film!..
Ik heb deze film al maanden in mijn bezit maar kon maar geen tijd vrij maken om hem te bekijken. Toch is dat mij net gelukt en ik moet zeggen dat de film geweldig is!!!.. De rollen worden uitmuntend gespeeld!.. Één voor één zetten ze pracht rollen neer. Het muziek is geweldig en het verhaal is eigenlijk zo simpel, maar daarom zo goed. Het komt omdat het verhaal fantastisch is uitgewerkt. En zo zie je maar weer dat het concept vrij simpel kan wezen als de uitwerking maar goed is!..
Deze film krijgt 5* van mij!!!
niethie
Erg mooie film dit, mooi verhaaltje, een paar prachtige scenes, geweldige acteerprestaties (vooral van spacey), de film is op sommige momenten erg grappig, maar bevat op sommige punten ook aardig wat dieptegang. Kortom erg mooi allemaal.
Gizzmann
Goedzo. Ik heb hem laatst ook weer bekeken en heb hem gelijk op 1 in mijn top 10 gezet, want dit is echt de beste film die ik ooit gezien heb
rokkenjager
Zoals?
Jisraw
#%*#&$(*&#
Valt mn dvd uit 5 min voor het einde (krassen
), wie kan even spoilere wat er gebeurt nadat die gast besluit die chick niet te batsen
niethie
Jammer je hebt een dat je het prachtige einde niet in zijn geheel kon zien.
Ik denk dat je hem beter een keertje kan gaan huren en dan het laatste half uur overnieuw spelen, niet zo zeer omdat je veel gemist hebt maar gewoon om het schitterende einde in zijn geheel te ervaren.
rokkenjager
Ik zou je ook in iedere geval het einde niet willen vertellen. Dat is toch echt iets dat je moet zien.
Creasy_Bear
ik snap niet wat er zo goed is aan deze film, mischien had ik gewoon te hoge verwachtingen en werden deze niet waargemaakt. Geen slechte film, maar kom op een gemiddelde van 4.09 stemmen??:S
3.5 sterren van mij
Sofyan
Vandaag mijn toplijst gemaakt en ik kan het nu alweer gaan wijzigen, nadat ik deze film heb gezien! Schitterende film, met een schitterende Spacey! wat is die gast goed! 4,5
Relexio
heerlijk gestoorde film haha! spacey weer op z'n best!
ReVision
Vond het een mooie film, zaten voor mij wel een aantal voorspelbare momenten in. Op die punten na een sterke film met een goede cast!
Duckish Diver
Schitterend verhaal, schitterende acteerprestaties en schitterende dialogen.
Het verhaal gaat over de American Dream die veel mensen bezitten. Je neemt een baan, je koopt een huis in een rustige, gezellige buitenwijk en start een knus gezinnetje. Deze film doorbreekt deze droom, breekt vrij van deze droom. Ook mensen buiten de VS bezitten deze droom, dus zullen een hoop mensen toch wel nadenken over hun eigen leven en het verloop van dit leven na het zien van deze film.
De acteerprestaties zijn fenominaal. Kevin Spacey zet, net als in The Usual Suspects, een geweldig personage neer. De uitstraling van Spacey lijkt wel geschapen voor deze rol.
Ook de dialogen zijn geweldig geschreven. Soms geweldig komisch en soms zeer sentimenteel passen ze perfect bij het verhaal.
De film stuurt een portie sfeer op je af, die je de hele film lang achtervolgt en je bij je strot grijpt om je vervolgens tot en met de aftiteling niet meer los te laten. Schitterend.
haagje2002
Ook kevin Spacey staat erg hoog op mijn acteurslijstje en ik vind ook dit weer een mooi staaltje acteerwerk van hem. Ik moet zeggen dat het verhaal wel een beetje voor de hand ligt, maar het is zeker wel een lekkere film om te kijken. 3.0
queenie
gisteren pas gezien voor het eerst en het was een mooie film. Het gaat inderdaad over de American Dream, maar die voor sommigen uiteindelijk niet als dream wordt ervaren en het een sleur wordt. Acteurs spelen zeer goed en voor je het weet is de film voorbij. 4*
bascross
Na herziening van 4,5 naar 5.
Spacey speelt geweldig, en de soundtrack is ook prachtig.
blisteringdude
Wat een prachtige film! Geen seconde verveeld, en wat is Spacey een geweldige acteur! 5*
Esther_ke
Omdat deze film hoog beoordeeld wordt had ik veel van deze film verwacht, toch viel hij een beetje tegen voor mij.
Wel goed geacteerd en af en toe grappig.
2,5 *
The Last
Dit is JUIST wel een topfilm.
nickie14
wat een top film zeg ik vond de film prachtig maar die muziek doet het um....
4.5
mikey
Herzien. Toegeven dat het spel tussen de 2 ouders erg goed is en sommige dialogen bijzonder scherp zijn. Aan de andere kant zitten er zaken in en aan deze film die ik dan weer niet waardeer zoals het nogal kitscherig gebruik van licht en schaduw. De bedachte decoortjes. Maar goed wat ik echt vreselijk vond; duo dochter en buurzoon. En die hele kliek daaromheen.
De scene met het tasje is een dieptepunt in de historie van kitsch.
Maar ik kon dat waarderen omdat ik meende dat dat gewoon een grap was. Toen ik het audio commentaar erbij hield, bleek dat niet het geval. Het bleek serieus (de knul vertelt mendes zijn visie). Het gehele commentaar van mendes is nogal boring en pretentieus, trouwens net als de film.
nickie14
De scene met het tasje is een dieptepunt in de historie van kitsch.
damn.....

Klassieker 'American Beauty' van Sam Mendes vanavond te zien op televisie
Klassieker 'American Beauty' van Sam Mendes vanavond (4 maart) te zien op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

De tien best beoordeelde films van de jarige Wes Bentley (45)

Se7en

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991
overspelfilm bedrijfouder-kindrelatiemidlife crisiseruit komenfirst timecamcordermaagdestate agentcheerleaderrosesatireeenzaamheiddonkere komediesuburbiameerderjarig wordenmarihuanaliefdesaffaireoefeningbuitenechtelijke affairequitting a jobretired army man affaircloseted homosexualhomoteenager