• 9.383.765 stemmen

Road to Perdition (2002)

Drama / Misdaad | 117 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law

Releasedatum: 24 oktober 2002

Plot Road to Perdition

"Pray for Michael Sullivan."

Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.

Michael Sullivan

Alexander Rance

Finn McGovern

avatar van De Knip

De Knip

Zo, dat was ff een fikse tegenvaller. Tom Hanks, daar had ik moeite mee. Gangsterfilm? Het gaat allemaal veel te makkelijk. Bankje beroven, geld in t laatje...en de wraak was zo matigjes. Ook weer zo makkelijk.

Niet één moment in de film heb je het idee dat er iets anders staat te gebeuren dan dat Hanks het gros te pakken krijgt.

Goedkope emotie met zijn zoon er tussendoor. Ik kan me nu ook goed voorstellen dat ik deze film destijds binnen het uur afkapte. Nu wel uitgezien. Niet heel vervelend, maar er gebeurt nauwelijks iets wat me kon pakken:

avatar van Boneka

Boneka

Ben het met je eens De Knip dat de bankovervalletjes matig waren uitgewerkt. Ging makkelijk, maar het gaf ook geen toegevoegde waarde aan het geheel. Had er van mij uit gemogen. Een ander punt vond ik de hotelscene waarop de "fotograaf" precies een kamer had gehuurd tegenover de informant. En dan kijkt hij ook nog precies in de goede richting op het juiste moment. Tja.

avatar van mnrk

mnrk

Een uitstekende misdaad/drama film van Sam Mendes...

Wat de film zo sterk maakt is de gehele setting/aankleding en manier van filmen, dit zorgt voor de juiste sfeer in deze film.

En dit natuurlijk met een prima groep acteurs (Tom Hanks, Paul Newman, Jude Law en Daniel Craig).

De afwisseling tussen de scene's was ook in orde ( familieman naar misdadiger ) en dan de scene op het einde die hierboven al meederde malen is besproken is helemaal geweldig !!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wat ik wel een raar foutje vond is dat Tom Hanks met zijn zoontje na een hele lange reis bij dat wegrestaurant aankomen in het licht. Jude Law is op dat moment heel ver weg op de begrafenis van de vrouw en kind van Hanks. Je zou zeggen dat even een hapje eten een half uurtje duurt of zo. Opeens is het pikkedonker en is Jude Law ook al bij het restaurantje. Qua tijdslijn en afstand lijkt me dit onmogelijk.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Deze film zit zeker in mijn persoonlijke top tien van misdaadfilms.

Grootser camerawerk dan in Road to Perdition heb ik nergens gezien. Er zitten echt magistrale shots tussen.

Acteerwerk is van bijzonder hoog niveau. Wie had ooit gedacht dat Tom Hanks een gangster kon spelen en Jude Law een lelijke huurmoordenaar? Sterker nog, ik vind het één van hun beste rollen ooit. Paul Newman is ondanks leeftijd geweldig en het blijft een schande dat hij die Oscar voor bijrol niet kreeg.

Verder natuurlijk ook een prachtig tijdbeeld van de 30s met bijhorende sfeer, aankleding, decors en muziek.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik zie de laatste tijd redelijk wat films met Tom Hanks en ook deze was de moeite waard. De film kent echt erg mooie settings en is erg goed in beeld gebracht (het jaren '30 sfeertje zit er goed in verwerkt). Het acteerwerk was van iedereen goed, zowel van Hanks als Newman als Daniel ''James Bond'' Craig. Al vond ik dat zijn rol wat groter had gemogen. Erg interessante scenes. Ook weer een mooie score van Newman. Al met al is dit zeker een sterke film met een einde wat ik ergens wel zag aankomen maar toch niet slecht uitdraaide. Een van de betere Misdaad-films die ik de afgelopen tijd zag iig.

PS: Ik snap een dingetje niet maar ik weet niet of dat ook in de film behandeld werd. Als de zoon van Hanks op het laatste terug gaat naar die boerderij zie je dat hij de hond van zijn tante meeneemt. Deze was ook niet thuis toen hij en Hanks het huis van haar bezochten. Maar waar was zij dan? Vermoord door die 'fotograaf'?

Boven verwachting,

Lang getwijfeld of ik deze film zou gaan kijken alleen toen hij gisteravond op tv kwam kon ik natuurlijk niet anders dan het gewoon maar eens te proberen. Ik had er als eens een stukje van gezien alleen in mijn gedachten ging hij heel anders. Het eerste uur vond ik het sterkste van de film. Visueel begint hij erg goed. De begin shots waren erg apart. Het verdere verloop va het verhaal was soms wel in te vullen alleen toch bleef het boeien. Het einde vond ik wel erg jammer. Ik zag het totaal niet aankomen en was alweer totaal vergeten dat er ook nog een huurmoordenaar in het spel was. Ik dacht net dat het allemaal goed was en dan -boem, boem-. Het werkte toch allemaal niet helemaal voor mij. Het einde hoorde emotioneel te zijn alleen dat lukte hem maar een beetje.

Geweldig geacteerd door vrijwel iedereen. Hanks speelt hier voortreffelijk alleen ook de rest speelt erg goed. Ik had eigenlijk verwacht dat deze in de top-250 zou staan.

Erg goede film die vooral goed geacteerd wordt.

avatar van Boneka

Boneka

Yep Tommykonijn, dat was inderdaad ook niet duidelijk. Die tante was in geen velden of wegen te vinden. Vermoedelijk vermoord. Hij zat in ieder geval niet in de deleted scenes (ik heb de BD versie). Zoals gezegd zijn er wel stukken uitgehaald. Jammer want het gesprek in het hotelletje was zeker zeer interessant. Ook een onderdeel van de reis. Verder begrijp ik niet dat mensen hier een 5 geven. De kritiekpunten die ik hier eerder gaf, zijn bij sommige zeker niet opgevallen. Visueel is de film zeker 5 sterren waard, maar het plot en toevalligheden zijn niet meer dan een 3. Qua impact is Changeling veel sterker.

Boneka schreef:

Qua impact is Changeling veel sterker.

Dat is waar mijn kritiek lag, bedankt voor de tip. Ik zal hem eens bekijken.

avatar van m1701

m1701

Goeie film! Vooral acteerwerk is erg goed.

ILDIB

Twijfel tussen 3,5 en 4. Hij is net te sloom en dat wordt niet helemaal gecompenseerd door meeslependheid helaas. Blijft wel mooi gemaakt in de sfeer van toen.

Helaas was het einde van ongeveer 17km afstand aan te zien komen, jammer.

maxroelofs schreef:

Dat is waar mijn kritiek lag, bedankt voor de tip. Ik zal hem eens bekijken.

Yep, mee eens.. Helaas duurt die film dan weer te lang..

ILDIB schreef:

Helaas was het einde van ongeveer 17km afstand aan te zien komen, jammer.

Ik zag het anders niet aankomen hoor.....

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Boneka schreef:

Oke dan. Ik dacht al dat ik misschien iets gemist had, maar het werd dus blijkbaar niet behandeld. Ik denk dat ze dus idd wel vermoord is door die 'fotograaf'. Best wel vreemd dat daar geen verdere aandacht aan werd besteed. Ook de jongen gaat er niet verder op in.

maxroelofs schreef:

Ik zag het anders niet aankomen hoor.....

Dat kan natuurlijk altijd. Hij liep natuurlijk nog rond met een wrok. En de sfeersetting lag er zo bovenop, dat t exact zo ging als ik dacht. Maar ja, niks aan te doen..

avatar van misterwhite

misterwhite

Zeer aardige film

Sam Mendes heeft mij ooit echt verbaasd met American Beauty. Een film die mij na vele keren kijken nog steeds fascineert. Een film die zijn status ook dubbel en dik waardig is. Voor de rest heb ik er eigenlijk nooit bij stil gestaan om een andere film van deze man te zien. Tot vandaag...

Dit is wel iets totaal anders dan American Beauty natuurlijk maar toch heeft het ergens iets. En dat is namelijk de muziek. Mijn god wat is Thomas Newman een held. Heerlijke deuntjes die echt een zalige lust zijn voor het oor. Geeft ook meteen een erg aangename sfeer. Soms zelfs iets tragisch.

Het verhaal was aardig maar niet bepaald erg bijzonder.

Het visuele is weer een dik pluspunt van deze film. De scénes in de regen zijn prachtig en dan niet te vergeten: als ze langst die velden voorbij rijden. Erg mooi.

Een geslaagde film dus! 4*

avatar van stultmeister

stultmeister

Een mooie sfeervolle film, met een enigszins voorspelbaar verhaal.

Niet memorabel qua film, maar kijkt heerlijk weg, en is zeker de moeite waard om meer dan eens te zien.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Sfeervolle misdaadthriller!

Jude Law was voor mij, ondanks zijn bescheiden screentime, de ster van de film. Hij zet z'n rol als huurmoordenaar angstaanjagend goed neer. Hij was ook behoorlijk afgevallen voor deze film en wat een kapsel zeg..

Tom Hanks als gangster was voor mij niet honderd procent overtuigend. Was niet echt enthousiast te noemen, evenals het zoontje in de film. Vond dat het acteerwerk daar wat tekort schoot.

Het verhaal is wel boeiend. Alhoewel het soms nét iets te traag was vond ik het hele sfeertje zeer geslaagd. Prachtige beelden, vooral die in het donker en in de regen. Enorm van genoten.

Sam Mendes weet wel hoe je een film moet maken, dat staat buiten kijf.

Ja, ik heb wel een goede film gezien. Ruime voldoende heeft deze 'Road to Perdition' wel verdiend.

avatar van Julie

Julie

sterke en dramatische film.

De beelden waren prachtig en ook de soundtrack beleefde hoogtepunten. Ik had mijn twijfels voor Tom Hanks als harde gangster, maar hij bewijst dat hij het kan. Zeer overtuigend geacteerd van alle acteurs, ook Jude Law.

Het einde was vooral geniaal. Hoe alles vredig lijkt te zijn en toch de spanning te snijden is.

avatar van concaaf

concaaf

Ik begrijp dat iedereen een eigen mening heeft over een film, jammer alleen is dat erg veel mensen zo negatief zijn over bijna iedere film.......is er dan (bijna) niets goed?!

avatar van Gon1234

Gon1234

Het was een leuke film, die me geen moment verveelde. Het acteerwerk was top, en de beelden waren erg mooi.

Maar toch mistte deze film een 'wow' effect voor mij. Er gebeurde namelijk weinig verrassend, en er waren ook geen grote spektakels. Het is een film waarbij je je verstand op nul kan zetten, terwijl je ogen beloond worden met mooie beelden.

Deze film krijgt van mij een 3,5*.

3sterren voor het verhaal, en een halve ster vanwege de mooie beelden!

avatar van K. V.

K. V.

In het begin dacht 'k "wat een saaie film", maar na een twintigtal minuten begon het verhaal helemaal los te komen en vond 'k het een heel boeiende film die er ook heel goed uitzag en met een topcast, waaronder ook die jongen die het er heel goed van af bracht en Tom Hanks die overtuigde als moordenaar. Wel vreemd dat Jude Law voor z'n rol zo weinig haar had.

Aangenaam verrast!

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Het lijkt wel alsof Mendes iets teveel in zijn American Beauty setting is blijven hangen. Want de prent doet buitengewoon gemoedelijk aan. Nooit veerde ik op, nooit kreeg het verhaal me écht te pakken. Maar misschien is dat ook deels te wijten door de aanwezigheid van Hanks. Ondanks dat hij zich er alleraardigst vanaf brengt vind ik hem absoluut niet in een dergelijke rol passen. En hetzelfde geldt overigens voor Daniel Craig. Daar staan echter een goede Newman en een fijne Law tegenover. Ook de cinematografie doet nogal braaf aan, al moet gezegd dat de moordscene in de regen fraai geschoten is. Het verhaal blijft wat achter, evenals het ontbreken aan intense momenten, maar al met al is een 3,5 toch gerechtvaardigd.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Wat speelt die Tom Hanks toch weer sterk he.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Eerlijk gezegt vindt ik hem een aardige ''misser'' in deze rol,net als dat gruwelijk eritante zoontje van hem.

Paul Newman en Jude Law komen een stuk beter uit de verf.

avatar van jipt

jipt

Beetje jammer van Hanks maar toch een 4* voor een mooi stijlvol filmpje. Law, Newman en Craig stalen de show. Zag er verder allemaal schitterend uit.

avatar van panax

panax

mooie film, prima rol van tom hanks !!!

avatar van jantje.vlaam

jantje.vlaam

Goede film, goed verhaal en prachtige beelden en muziek.

avatar van hdehoon

hdehoon

Het gaat bij deze film niet om het gangsterwerk of een verrassend plot, maar helemaal om de menselijke emotie, het prachtige acteerwerk en de wonderbaarlijk mooie camerashots. Ik vond de dialogen met name bijzonder boeiend; het gesprek tussen Hanks en zijn zoontje was ontroerend zonder sentimenteel te zijn. Sterke rol ook van Newman. Het slot was toch nog even onverwacht.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een erg goede sfeer in deze film, bewerkstelligd door prachtige beelden en geweldige belichtingen (visueel heel fraai!), een goed doorgevoerde algehele klassieke styling, een rustige pacing en een erg mooie en goed ondersteunende score.

Eigenlijk is het best een harde gangsterfilm, zonder al té veel actie, meer sfeerschepping.
Het verhaal is ook best aangrijpend met zo'n triest einde.