Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law
Releasedatum: 24 oktober 2002
Plot Road to Perdition
"Pray for Michael Sullivan."
Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.
Michael Sullivan
Peter Sullivan
Alexander Rance
Finn McGovern
Esp
Goede en mooie misdaadfilm. Tom Hanks speelde best wel goed, en op de rest heb ik niet veel aan te merken.
De hele '30s setting was erg mooi, vooral Chicago zag er erg goed uit. De duistere sfeer die af en toe van toepassing was zag er goed uit, soms een beetje in een 'Noir' stijl. De scène waarin Sullivan de mannen van Rooney neerschiet en vervolgens Rooney zelf zag er prachtig uit. Met name hoe Sullivan daar stond met z'n lange jas, hoed en z'n 'Tommy gun'.
Maar goed, het verhaal zat wel goed in elkaar, en met alles bij elkaar vind ik het wel een 4* waard.
%%%%%%
The news of the world : ''The greatest gangster film since The Godfather''
Dat staat achter op de kaft gedrukt in mooie stijlvol gedrukte lettertjes.... Feit is dat dat natuurlijk niet waar is ( in mijn ogen,Goodfellas de nummer 1 )
Opzich liet ik deze film altijd wel een beetje links liggen, ikweet zelf ook niet waarom.Het gevoel was niet juist denk ik.En Tom Hanks als een stoere maffia crimineel nee, dat kon niet goed zijn leek mij. Toch kwam het in een stroomversnelling terecht niet direckt wegens het verhaal of als ik Tom Hanks helemaal zag zitten,nee.... Het was Sam Mendes en Thomas Newton van het overweldigende American Beauty die mij helemaal van mijn stoel blies vanwegen...kijk zelf maar. Tja toen zag ik ook in deze film wel wat spannende mogelijkheden zoals het verhaal wat eens een hele andere invalshoek heeft inplaats van het constante rise and fall story, dus zal Sam Mendes hier ook wel een mooie film van weten te maken.
Het is niet geheel gelukt.
De film heeft mijn oog en oor kostelijk vermaakt aleen mijn brein wilde ook genieten maar dat is niet het geval geweest. Daar gaat de film ook vrij vroeg de mist in, ondanks het mooie begin. Waar Sam Mandes zich weer eens manifesteerden en liet zien wat voor mooie dingen hij kan doen met een camera. Je ging heel subtiel met het jzoontje van Tom Hanks mee, proefde mee van het sfeervolle stadje onder begeleiding van het mooie soundrackje van Themas Newton. Het was aangenaam totdat mijn voorspelling uitgekomen is..... Forrest Gump kwam aangelopen in een stijlvol maffia pak,helaas kan hij dat beeld ook niet van zich afspelen.Ik vind dat Tom Hanks ook daar de mogelijkheid niet voor heeft in deze film, waar het script in American Beauty (1999) de acteurs in hun vrijheid hield is het hier vrij dicht om het zo maar te zeggen.Over het algemeen is het scrip absoluut niet speciaal, is het soms zelfs wat saai.Daardoor komen sommige acteurs ook niet helemaal tot hun recht en worden hun capaciteiten niet ten volste benut,Paul Newman doet het vrij aardig en Jude Law had veel meer screen- time moeten krijgen, want zijn personage bracht na uur wel een bepaalde frisheid in de film, die het na die tijd ook echt nodig heeft want buiten wat een verbluffend shot ( het kijkgaatje) en wat sfeervolle beelden was het toch wel een gezapig geheel, ondanks de mooie cinematografie die word toegepast. Er gebeurd dan ook meer na 1 uur film,maar word het wel erg onrealisties en lijkt Tom Hanks en zijn zoontje letterlijk overal kunnen staan en uitvoeren. Ik bedoel 1 persoon die effe heel rustig een bank gaat overvallen met een pistool die notebene word gezocht
Dat vond ik vrij pijnlijk. Zo heeft deze film meerdere gekke momenten zoals het oude stel, wat ik trouwens Sam Mendes onwaardig vind,wat was dat slecht. Het is wat ik boven deze lange bericht schreef.De ogen en oren genoeg te genieten,maar het brein alles behalve.
Het geroemde scene in de regen met die tommi gun is weliswaar een prachtige scene
Daar tegenover staat wel weer die allesbeslissende einde die behoorlijk zeurig aandoet.
amzy1
Deze komt in me top 10!
Een meesterwerk raar dat ie niet in de top 250 staat?
Sergio Leone
Goeie film. Top 250 waardig.
Een misdaaddrama, maar eindelijk eens géén rise-and-fall concept. Toch is het verhaal vrij simpel en af en toe ook wat voorspelbaar. Er had weer meer verrassing in mogen zitten. Het had ook wat vuiler mogen zijn. Nu is het allemaal nog redelijk braaf. Had Jude Law als huurmoordenaar Maguire wat meer screentime en wat meer kat-en-muis situaties met Hanks en zoon gehad, was het wat spannender geweest. De band vader-zoon is uiteraard het ingrediënt in deze film, maar speciaal is het niet en het hoefde zeker niet breder uitgesmeerd te worden.
Tom Hanks ziet er niet echt uit als een keiharde crimineel (dat dunne snorretje zag er belachelijk uit), maar hij past wel bij die sfeer. Zo wat regenachtig, met die kostuums. Paul Newman doet het op z'n oude dag aardig (hij kan zelfs zoon Daniel Craig in mekaar peren). Jude Law als huurmoordenaar vond ik sterk - deed me wat aan de rol van Javier Bardem in No Country for Old Men denken. Hij had wat meer screentime moeten krijgen.
Zoals gezegd een leuke sfeer: donker, die regen, .. Goeie muziek ook. Heel aangenaam tempo en bij momenten erg spannend (zoals Law en Hanks in dat restaurent)..
BBarbie
Met deze topbezetting en Sam Mendes als regisseur verwacht je een topfilm. Dat vind ik het zeker niet, maar hij is alleszins het aanzien waard.
DBTim
Net op blu-ray gezien. En deze scene was echt oogverblindend: Road to Perdition - Assassination Scene - YouTube
Prachtig! Net als de muziek
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Erg mooie film. Misschien lichtelijk langdradig, maar de goede performances en de geweldige cinematografie halen de film omhoog. Ik kom uit op een ruime 3,5 sterren.
DVD-T
Opzich geen slechte film. Acteerwerk is degelijk, al had ik eerst wel wat moeite met Hanks. Een dergelijke rol ben ik niet gewend van hem. Jude Law krijg ik steeds meer waardering voor en hier doet hij het ook erg goed. Mooie beelden, mooie muziek. Ik kon er alleen niet heel veel mee. Ik kon er ook moeilijk inkomen. Degelijk, maar niet helemaal mijn ding.
Still DRE
Snap niet dat mensen überhaupt vinden dat dit een top 250 vermelding waard is. Van mij krijgt het een 2.5 vanwege het slappe verhaal en daarbij erg saai en langdradig. Mensen die net als ik de Godfather, Goodfellas, Scarface etc. meesterwerken vonden vinden net als ik het een echte tegenvaller.

- 19752 berichten
Hij zegt toch niks vreemds? Als je die films hebt gezien is dit inderdaad een stuk minder.
Hoezo?
Ik heb de 3 Godfathers gezien, ik heb Scarface gezien, en toch vind ik dit een goeie film.
Stellen dat iedereen die de misdaadklassiekers gezien heeft, deze "een echte tegenvaller" vindt, is zo kort door de bocht en ik heb liever dat hij voor zichzelf praat.
- 19752 berichten
Hij heeft het volgens mij meer over bekenden van hemzelf die de andere klassiekers hebben gezien en deze minder vinden. Volgens mij scheert hij niet iedereen op mm over 1 kam.
En de films zijn niet echt blauwdrukken van elkaar nee, maar kwalitatief vind ik Goodfellas, Scarface en The Godfather uiteraard er wel ver bovenuit schieten. Komt ook, omdat ik Tom Hanks geen gangster-look vind hebben. Als ze daar een andere acteur voor hadden bedacht was deze zeker boven de middelmaat uitgekomen.
- 1948 berichten
Nou ik denk dat dat ook de hele opzet was dat Hanks geen gangster look heeft. Dat wat Scarface betreft, begrijp me niet verkeerd want ik vond Scarface ook een topper hoor, maar dit was nou niet echt een van de meest realistische gangsterfilms ooit. Ja The Godfather door vele gezien als de beste gangsterfilms ooit gemaakt. Tja voor mij de op een na beste, ik vond Once Upon A Time In America echt de beste. Maar deze komt bij mij toch echt wel in de top 10 van beste gangsterfilms hoor. Newman vs. Hanks, beter kan bijna niet. Dat was voor mij het zelfde als in Heat Pacino vs. De Niro.
Fortune
Het slaat nergens op om te zeggen dat The Godfather en Goodfellas betere films zijn dan Road to Perdition. Dan kan je dat bij elke misdaad film wel gaan zeggen en wat heeft iemand daar nou weer aan?
Zo kan je elke film wel gaan vergelijken met wat in de top 250 staat en dan erbij zeggen dat die en die beter zijn. Dat heeft gewoon geen enkel nut, ik ben hier om op nieuwe films te stuiten en niet te om vergelijkingen te maken met The Godfather.
Fortune
Hanks is ook geen echte gangster natuurlijk in deze film maar iemand die gedwongen in dit wereldje beland.
- 19752 berichten
Hij werkt voor een misdaadbaas en weet natuurlijk precies in wat voor wereldje hij zich begeeft.
Fortune
Hij voelt zich verplicht om voor hem te werken omdat hij hem geholpen heeft toen hij het zwaar had.
- 1948 berichten
Correct, maar je hebt gelijk dat Hank niet de uitstraling heeft om een gangster te spelen. Maar net als wat ik al zei volgens mij was dat ook de hele opzet. Een gangster met een vriendelijk gezicht waar je symathie en medelijden voor gaat kweken. En wie is daar beter geschikt voor dan Tom Hanks. Ik vond het een topper. Die andere films werden totaal anders gebracht gewoon.
- 19752 berichten
Het is dan ook meer een Drama dan een misdaad/maffia-film. (waar ik persoonlijk meer van houd). Ik vind Drama en Misdaad beiden geweldig, maar de drama moet niet de overhand krijgen t.o.v. de misdaad.
- 1948 berichten
Daar heb je een goed punt. De drama krijgt ook overhand en dat maakte voor mij persoonlijk de film ook zo goed. Veel emotie, ja dat moet je liggen.
gillette
Blijft een prachtige film met prachtige muziek. En kippevel einde.
smoke4life
Hij heb gewoon geen zin in een baan van 9 tot 5
EliasZ
Goede film van begin tot eind!
- Normaal houd ik niet zo van ouderwetse settings maar de sfeer in deze film is geweldig!
- Deze film brengt je bijna letterlijk terug naar de jaren 30 als ik me niet vergis
- Cast is zeer goed net als de acteerprestaties
- Het verhaal is niet zo heel bijzonder, wel leuke wending, spannend en meeslepend
- Normaal houd ik ook niet zo van maffia-achtige films dus dat zegt ook genoeg
Dikke 3.5!
Boneka
Vanavond op tv, maar gisteravond al gezien op blu ray. Zeker bij zo'n donkere film, moet je deze 's avonds gaan bekijken.
De film duurt 2 uur en helaas heeft de director een paar belangrijke scenes er toch uit gehaald. De scene broertjes + moeder vond ik erg boeiend, maar zeker de scene in het motel. Ik heb begrepen dat deze scene er heel lang in is gebleven maar uiteindelijk toch is gecut. Pijnlijk, want je mist zo een stuk informatie die later in de film gemist wordt.
De film is zeker geen maffiafilm, en kan meer beschreven worden als een mix tussen maffia/drama/familie. The Godfather of Scarface zijn toch twee treetjes hoger in dit genre. Sfeer en plot zijn goed in deze film, maar heeft wel zijn rise and fall wat ik hier tussen de reviews al eerder las. Na 40 minuten ging ik er eens echt voor zitten, maar dan zakt ie soms weer wat in. Ik miste een bepaalde spanningsopbouw vluchtgedrag en het vader zoon gevoel kwam ook niet echt eruit. Met de deleted scenes erin, was dat misschien meer tot uiting gekomen, maar je ziet echt dat ze hebben lopen zoeken in de film. Waar gaan we de accenten op leggen. Maffia, drama of familie?
Een film die net niet helemaal uit de verf is gekomen, maar desalniettemin toch heel redelijk is geslaagd.
ps de film heet Road to Perdition, maar deze plaats bestaat niet. Ze hadden hem eigenlijk Escape from perdition moeten laten heten

Maffiafilm 'Road to Perdition' van Sam Mendes wordt vrijdag uitgezonden op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

The Green Mile

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
hotelillinoishuurmoordenaarboerderijgrote depressierondritgebaseerd op stripwraakgeorganiseerde misdaadmaffiabank overvalbased on graphic novelal caponehomeworklearning to drivespoiled sonscarred facethompson sub machine gunliberty half dollarlake michigan jaren 30cautionaryloose adaptationambivalentcallous