• 9.374.652 stemmen

Road to Perdition (2002)

Drama / Misdaad | 117 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law

Releasedatum: 24 oktober 2002

Plot Road to Perdition

"Pray for Michael Sullivan."

Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.

Michael Sullivan

Frank Nitti

Peter Sullivan

Alexander Rance

Finn McGovern

Film met een uitermate mooie stylering. 't Is net of je echt in 1931 bent beland.

Tom Hanks speelt een wat nors kijkende vader, hij speelt heel ingetogen. Paul Newman vond ik niet zo bijzonder acteren. Een beetje vlak.

Er zijn maar een paar maffiafilms die ik goed vind, en dit is er nu een van.

Het verhaal vond ik niet altijd even goed. Ik vond bepaalde plotwendingen wat te gemakkelijk. De film is geloof ik gebaseerd op een strip, en in bepaalde verhaallijnen zag je dat wel terug vond ik.

Deze film zal zeker een paar Oscars winnen.

Goede film, maar bepaald geen klassieker. Het ziet er allemaal mooi uit en de muziek is geweldig, maar het verhaal stelt in principe niet al teveel voor. Tom Hanks is ook niet de geschikte acteur voor deze rol vind ik. 3,5 ster is meer dan voldoende naar mijn bescheiden mening. Recensenten die de vergelijking met the Godfather maakten dienden onmiddelijk ontslagen te worden.

avatar van gotti

Een prachtig mooie film die ik zeer zeker nog vele malen zal gaan kijken. Wi had gedacht dat Mendes na het meesterwerk American Beauty weer een klein meesterwerkje zou kunmnen maken, want ik denk da je zo wel deze film kunt noemen.

De fantastische cast met Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law die schitteren in een stel prachtrollen. Ik heb ook genoten van de muziek, die me erg veel deden denken aan American Beauty en Six Feet Under (Ball, de bedenker van Six Feet Under, schreef het script voor American Beauty). En natuurlijk heb ik ook genoten van de prachtige 'regenscène'. Dat is pas Kunst met een hele grote K!

Voor nu hou ik het op 'maar' 4,5*, maar deze film laat ik nog even bij mij bezinken en wie weet worden het er wel 5.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Wat dat betreft ben ik het met soboer eens. de vormgeving en fotografie waren echt briljant, de film was prima geacteerd, maar de muziek vond ik storend veel op die van "American Beauty" lijken en het verhaaltje was ronduit suf en voorspelbaar. Ook de veelbesproken slechterikkenrol van Tom Hanks stelde niet veel voor, hij speelde gewoon een brave huisvader die toevallig huurmoordenaar is.

Persoonlijk vind ik dat je met mooie plaatjes alleen geen film maakt. Hitchcock zei het nog het best: "To make a succesful movie, you only need three things. A script, a script and a script."

En dat script ontbrak toch danig aan deze film.

2.5 sterren.

avatar van Yak

Yak

Een mooi en stijlvol geschoten, maar verder saaie en ongeloofwaardige film met een uitgekauwd verhaal dat me geen moment kon boeien. Als het de bedoeling was dat Sullivan, ondanks het feit dat hij een kille moordenaar is, de sympathie van de kijker had moeten winnen, heeft de film daarin wat mij betreft flink gefaald.

Wat me gigantisch stoorde was die hele relatie tussen Rooney en Sullivan. De scene waarin Rooney en Sullivan samen pianospelen kan ik echt niet rijmen met een Rooney die het volgende moment ijskoud het gezin van Sullivan laat omleggen, huurmoordenaars op Sullivan afstuurd en zich een beetje loopt te beklagen met God help me alsof hij de indruk wil wekken dat hij het er enorm moeilijk mee heeft. Volkomen ongeloofwaardig. Net zoals die enorme schietpartij midden op straat, waar men Sullivan gewoon van laat weglopen alsof er niks gebeurd is.

Puntje voor het acteerwerk, puntje voor de mooie beelden, meer krijgt de film niet. 2*

avatar van Respekked

Respekked

visueel erg sterke film. Het ziet er allemaal erg jaren '30 uit. Het sombere sfeertje in de regen doet de film goed.

De film boeide me, maar meer ook niet. Komt wel bij dat als ik er net lekker in zat dat de reclame weer kwam dus dat heeft niet echt geholpen.

vond newman en law erg goed spelen. Hanks(wel redelijk acterend) vond ik persoonlijk geen goede cast hij doet me teveel denken aan de saaie, brave huisvader. Tijdens de film zat ik de hele tijd te denken aan sean penn ipv hanks in de rol, dat kwam de film ook niet helemaal ten goede.

Dan het verhaal. Enigzins standaard maffiaverhaal. Er gebeurd weinig spannends. Waar american beauty wel de diepte ingaat, blijft het hier een beetje aan de oppervlakte. Er wordt wel geprobeerd om wat dieper te gaan door de vader/zoon relatie van hanks en zijn zoontje en newman en zijn zoon wat te benadrukken, maar het komt bij mij niet goed over. Het einde was voorspelbaar, maar wel noodzakelijk dus dat vond ik wel goed.

De muziek in combinatie met de beelden is sterk, het verhaal boeide me minder en de acteerprestaties waren goed. Hanks vond ik geen goede cast, maar 3* is wel op zijn plaats

avatar van starbright boy

Ik heb genoten van de mooie, zeer gestyleerde beelden en de prachtige muziek. Ik vond de acteurs erg fijn (vooral Newman, maar ook Hanks, waar ik normaal geen grote fan van ben, ik hou ook wel van eens een keer lekker afwijkend casten). Ik vond het verteltempo mooi. Maar helaas was het verhaal beduidend minder interessant. Maar er was dus genoeg over om die twee uur geboeid te blijven kijken.

Een einde waar Hanks was blijven leven had ik trouwens helemaal niks gevonden.

avatar van Phoenix

Phoenix

Herzien, en waar de film de vorige keer alleen qua stijl me kon bekoren werd ik nu ook volledig gegrepen door het verhaal. Ik had mezelf voorgenomen om de film deze keer niet (alleen) als wraakverhaal te zien. Dat deed de film goed, want ik leefde erg mee met de personages, die stuk voor stuk van sympathieke kerels naar genadeloze maffioso schieten. Ademnood bij de schietpartijen, brok in de keel bij de huilpartijen.

Tel daarbij het perfecte acteerwerk op (wat was dat jonge kotertje goed zeg!) en je hebt een film die in plaats van 3,5 opeens met 4,5 ster gaat lopen. En dat ondanks de reclame.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Road to Perdition, een film die mij geregeld deed denken aan Miller's Crossing. En dan niet alleen qua plot, maar vooral qua sfeer. Want net als MC ziet Road to Perdition er fantastisch uit (prachtige scènes in de stromende regen) en bevat gewoonweg ge-wel-dige muziek. Verder ook perfect camerawerk van Conrad L. Hall.

Daarnaast wordt er ook erg goed geacteerd. Hanks laat zich van een wat andere kant zien en speelt ontzettend sterk. Verder spelen de overige acteurs allemaal erg goed, maar met name de rol van Jude Law kwam voor mij als een verrassing. Ik vond Law, gebasseerd op de films die ik van hem gezien had, maar een matige acteur, maar in Road to Perdition speelt hij werkelijk fantastisch.

Al met al een prachtige film, met briljante shots, schitterende muziek en een geweldig einde. 4,5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Film viel me na het briljante American Beauty behoorlijk tegen. Inderdaad niet makkelijk in te delen zoals mijn bovenbuurman reeds opmerkte. Deed me erg weinig, gleed als het ware meteen weer van me af. 2 sterretjes.

Normaal een film waar ik ver vandaan blijf, maar na twee erg enthousiaste berichtjes (PMs) van een mede user ...

Het positieve aan de film is dat hij consistent stijlvol is. Er hangt een consistent sfeertje.

Wat erg leuk moet zijn voor mensen die van de '30 houden, en zich niet storen aan het zoveelste mafiagebeuren, maar damn. Wat is deze film ongelofelijk saai. Na welgeteld één minuut was de film al saai en 118 minuten later was hij het nog steeds. Geen enkele scene of moment in de film kon mijn intresse wekken.

Visueel is het kundig in elkaar gezet, maar ook hier weer ... saai. De camera wiegt je in slaap, net zoals het kleurenpalet. De '30 waren gaapverwekkende jaren als je afgaat op deze film. De muziek is al even ongeïnspireerd. Identiteitsloos gefezel op de achtergrond. Niet té oversentimenteel, niet erg storend, maar saai. Het verhaaltje is al helemaal een sof, vooral als Hanks & Zoon halverwege de film in ware Disney style bankjes gaan overvallen. De grapjes met het kindje en de wagen waren, u raadt het al, saai.

Wat niet saai was, waren de acteerprestaties/casting. Die waren ronduit slecht. Forrest Gump tegen die clown uit AI met zo'n Straight Story opa aan het hoofd van een mafiaorganisatie ? Dit is dan ook de eerste mafiafilm die ik zie die qua sfeer veel wegheeft van een familiefilm

Tja, Mendes zat blijkbaar in de regisseurstoel. Grote verrassing voor mij. Kan het maar beter bij ander soort films houden, want dit slaat echt nergens op. Met American Beauty kon hij enigszins z'n reputatie hoog houden bij mij, nu heeft hij stevig afgedaan.

De enige scene in de film die er wat uitspringt deed mij jammer genoeg direct aan Kitano denken. Ware het niet dat het zo lauw in beeld werd gebracht dat het s .... laat ook maar.

avatar van Montorsi

Montorsi

Aardige film. Het verhaal begon ik sterk beginnen, vooral wanneer Hanks bij de nachtclubeigenaar langsgaat. Naarmate de film voordert zwakt het verhaal zelf wat af, maar wordt daardoor niet saai naar mijn mening. De relatie vader-zoon sterkt verder aan, al had dit in de film wat beter naar voren kunnen komen.
Wat mij ook is opgevallen is het werken met lichtinval in de film. En dan doel ik op de gesprekken tussen vader en zoon 's nachts, en natuurlijk de een na laatste scene waar Hanks door het raam naar het meer kijkt. De weerkaatsing van het water komt prachting tot uiting daar.

Al met al een vermakelijke film, 3.5e *

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke film, maar niet van het niveau wat ik verwacht had. Tom Hanks komt eigenlijk pas na een uur in zijn rol en werd verrassend overklast door Daniel Craig. Na dit uur komt daar wel verandering in en neemt Hanks het voortouw. Verhaal is leuk, maar verschrikkelijk voorspelbaar. De film komt eigenlijk nooit op gang en blijft in een slakkengangetje zijn gang gaan. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar als er dan geen alternatief verzonnen wordt om dit lage tempo te compenseren is dat jammer. Er is niks mis met de cinematografishe aspecten en de muziek die in deze film eigenlijk een pluspuntje verdienen. Er hangt een goede sfeer die ervoor zorgt dat de film (redelijk) makkelijk wegkijkt. Voor de rest verdient de film wel een voldoende, maar ik had meer verwacht van Road to Perdition....

avatar van Spetie

Aardige film, maar zeker niet de echte topper die het pretendeert te zijn. Hanks doet het niet onaardig, maar het blijft moeilijk om hem als gangster te zien. Het eerste uur is vrij traag, maar daarna komt de film gelukkig aardig op gang. En zeker niet te vergelijken met de Godfather of andere maffiafilms van dat niveau zoals Goodfellas.

avatar van Theunissen

Mooie en spannende film en de film straalt een typisch jaren 20 sfeertje uit. Prima gespeeld door Tom Hanks.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Sfeervol en intens, maar ook een beetje te gelikt en wel erg voorspelbaar. Je ziet dat einde echt van mijlenver aankomen. Van de regisseur van American Beauty verwacht je toch iets meer diepgang, gelukkig geeft hij daar wel blijk van in bijvoorbeeld Jarhead.

avatar van mister blonde

mister blonde

Blijf het een bijzonder matige film vinden. Veel te glad voor zo'n bedoeld ruige film.Gebeurtenissen zijn niet echt boeiend. Miscaste sterren (op Newman na), verwaarloosbaar plot. Het is het allemaal net niet. Wel aardig in beeld gebracht (hoewel dus te gepolijst) door een getalenteerd regisseur. 2,5 sterren blijven staan.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Prachtige, stijlvolle misdaadthriller met indrukwekkend acteerwerk (hoe kan het ook anders met acteurs als Tom Hanks en Paul Newman) en een mooi tijdsbeeld van de jaren dertig. De muziek en aankleding ondersteunden het tijdsbeeld dan ook heel erg, en zorgden voor een goede en voor het verhaal effectieve sfeer. Ik was heel erg onder de indruk van het verhaal over een vader en zoon die op de vlucht slaan voor de maffiabaas waar hij voor werkte, maar uiteindelijk besluiten om hun lot in eigen hand te nemen en terug te slaan. Het spel tussen Michael Sr. en Jr. is erg mooi, het laat zien dat ze ondanks het beperkte contact dat ze voorheen hadden toch respect en liefde voor elkaar hebben, en op die manier ook prima samen kunnen werken om wraak te nemen op de degene die hun familie heeft vermoord. Waar de film met vlag en wimpel slaagt op vrijwel alle fronten, is het verhaal na het eerste half uur helaas té voorspelbaar om echte spanning op te wekken. Dat is toch jammer, maar het geheel blijft toch boeiend dankzij eerder genoemde punten.

4.0

avatar van Movsin

Movsin

Harde en sterke film met als zedenles : "Zorg dat ge in uw leven nooit te veel "Dank u" moet zeggen want ge weet nooit voor wat ze u gaan gebruiken en hoe dramatisch het kan aflopen..."

Het is een spannend verhaal, met knappe beeldvorming en met de bijzonderheid dat het om een misdaadfilm gaat waarin de politie nergens wordt bijgehaald.

Voor de rest vond ik de gebeurtenissen met de banken een beetje te eenvoudig afgehandeld en ergens is er ook een schietpartij die meer bij een revolverheld uit een western thuishoort.

Tom Hanks is uitstekend, zoals altijd, en zijn medespelers passen perfect in het plaatje.

avatar van Zinema

Mendes levert weer eens een goede film af, maar ondanks de goede acteerprestaties is dit vooral een visueel stijlvol snoepje. Qua inhoud is het niet bijster sterk en vooral clichématigheid troef. Een krappe goed.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Herzien omdat ik mijn dvd collectie aan het herschikken ben. De eerste keer was december '07

Blijft een best sterke en stijlvolle film. Vooral qua camerawerk en (voor het grootste deel) ook de muziek klopt alles. Af en toe redelijk spannend en een paar ijzersterke en/of mooie scènes.

Jammer van bepaalde details (accentje, overdreven gejank). Maar vooral dat gezeik over god. Toch blijft dit de beste film van Mendes.

4.0* blijft staan en nét geslaagd voor mijn collectie.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Prima misdaaddrama waarin vooral het gestileerde camerawerk en de mooie muziek opvallen.

Ook de acteerprestaties zijn goed. Hanks (Michael Sullivan) die de koele afstandelijke killer speelt, maar die gaandeweg toch schijnt te ontdooien als hij beseft dat z'n zoon het enige is wat hem nog rest. Ook Paul Newman komt sterk over als getormenteerde maffiabaas en huurmoordenaar Jude Law is met z'n psychokopje een sterk staaltje van casting te noemen, maar wat ik niet snap is dat Law een credit krijgt en Craig niet. Het aandeel van deze laatste in dit drama is immers niet te onderschatten. Als geflipte zoon van de grote baas, wat hij overigens met verve speelt, is hij immers verantwoordelijk voor de dood van vrouw en kind van Michael Sullivan.

Het verhaal zit goed in elkaar, is op zich ook niet zo erg ingewikkeld, en er zitten ook een aantal mooie en spannende scènes in. Ook het einde vond ik zeer sterk, en kwam (voor mij) totaal onverwacht, ook al omdat Jude Law zo weinig speeltijd krijgt en ik hem eerlijk gezegd al vergeten was op dat moment. Maar het is wel eens iets anders dat het niet allemaal fijn afloopt voor de hoofdpersonages, er zijn al genoeg happy endings.

Zoals eerder al gezegd, zat het visueel allemaal mooi in elkaar. Het verhaal speelt zich af in 1931, en dat zie je ook, en meer hoef ik daar niet over te zeggen. Pluim voor de mensen die zich bezig gehouden hebben met de aankleding, kostuums, rekwisieten, enz. Zag er allemaal zeer netjes uit.

Kortom: prima film zonder er echt bovenuit te steken: 3.5

avatar van Film Pegasus

Zeer mooi gefilmd met prachtige muziek en adembenemende scènes. Als Tom Hanks Rooney en z'n bende neerschiet in de regen. Prachtige cinema gewoon. Ik ben trouwens blij om eens een andere Tom Hanks te zien die hier best wel aangenaam acteert. Af en toe wordt het wat melig, al valt het nog best wel mee. Ik hou wel van gangsterfilms en deze investeert visueel heel veel en zorgt zo voor een originele invalshoek. Raar idd dat Chicago in die tijd een Oscar won voor deze film...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Buitengewoon een SCHITTERENDE film. Dit is een soort familie-zaken drama vermomd als een intense gangsterfilm. En toch is dit wel een van de beste gangsterfilms die ik gezien heb de afgelopen jaren. Om te beginnen hebben we een prachtige verzameling acteurs, Tom Hanks als de gangster Sullivan met zijn zoontje, die het ook heel goed deed. En daarnaast ook nog een prachtige rol van Jude Law als Bad-Guy en Paul Newman als Godfather. Het verhaal is ook erg mooi, en het lijkt er ook soms op dat de film het meer van de familiesituaties moet hebben dan een gangsterfilm. Daarnaast is het sfeer ook meeslepend mooi en soms ook deprimerend. Het jaren 30 decor was ook schitterend neergezet en de film die zorgt er gewoon voor dat je heel tevreden zit te kijken. Vooral die scenes dat: Michael Sulivan door zijn zoon word gespot waneer ie een maffiaklusje opknapt, en dat uiteindelijk de zoon erbij betrokken raakt en ook ziet hoe Jude Law zijn hele gezin afslacht en dat Michael zijn zoon ook even later als assistent gaat gebruiken voor zijn mafia-praktijkjes waren al heel indrukwekkend. Ook was de film geregelt spannend en vooral ook erg donker. Ook de actiescenes waren erg intens en realistisch

Gewoon een hele apparte en prachtige mafia-drama. Schitterende verzameling acteurs. Jude Law als bad guy maakt ook al een hele hoop goed en de sfeer is zoals gezegt erg mooi. Dit kan serieus een topper genoemd worden en een hoogdepunt in de gangsterfilms

Wat wel minder is is dat ik hiervoor American Beauty niet heb gezien.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Spijtig, naar mijn idee was dit een potentiële topper, maar ik vond het een film met een verveeld karakter. Het hele gebeuren doet klinisch aan. Ik kon maar weinig genieten van de door anderen geprezen cinematografie. Een aardig en vooral origineel pluspunt is dat in dit typische jaren '30-gangsterdrama gekozen wordt voor om de relatie tussen vader en zoon te belichten, maar daar had meer uitgehaald kunnen worden.

avatar van mahouopenzo

mahouopenzo

Road to Perdition stond al lang op mijn lijstje en gisteren was hij op tv dus twijfelde ik geen seconde. Ik moet zeggen dat ik vrij hoge verwachtingen had, dus de kans dat hij zou teleurstellen was groter. Maar wat ik te zien kreeg was een uitstekend Iersgetint drama/misdaadfilm met een paar sublieme scenes die ik niet snel zal vergeten. En dan heb ik het vooral op die scene tussen Tom Hanks en Paul Newman, kippenvel!

De cast heeft een groot aandeel dat de film zeer geslaagd is. Tom Hanks als misdadiger die alles voor zijn gezin overheeft, Paul Newman als maffiabaas maar wel eentje voor wie je vreemd genoeg sympathie krijgt, het zoontje dat het echt goed doet en zeer geloofwaardig overkomt en uiteindelijk Jude Law die zijn (kleinere) rol met verve speelt.

De film speelt af in de jaren 30 en dat wordt in alles gewoon perfect weergegeven. Mooi camerawerk ook.

Maar wat Road To Perdition vooral zo goed maakt zijn enkele scenes die de film naar een nog hoger niveau tillen. Ook dankzij de fantastische muziek (heerlijke soundtrack) die er prima bij past. Zoals eerder gezegd heb ik het dan vooral op die scene tussen Hanks en Newman. Prachtig staaltje cinema! Voor mijn part één van de mooiste scenes die ik in jaren gezien heb, zeker als je rekening houdt met de gebeurtenissen en geschiedenis tussen de twee personages.

Besluit: Een topfilm die deze 4 sterren zeker en vast verdient. Voor mijn part is zijn algemene score hier op Moviemeter echt te laag, maar kom.

avatar van Insignificance

Insignificance

Mannen met hoeden in een kletterende regenbui; een garantie voor een mooi plaatje. Zo ook hier. film ziet er erg elegant uit. Fijne fotografie, veel donker met gaaf gebruik van licht en ook enkele foefjes (de afrekeningen in het slot, nice) die zeker werken. Wat dat betreft bijzonder sterk, maar daarmee is de enige échte plus wel genoemd. Zo is de bijna non-stop pingelende score een doorn in het oor. Excessief, op zijn zachtst gezegd.

Verder, van start tot finish, een groot gebrek aan bezieling, al wordt het gaandeweg wel ietsje beter. Verhalend is het al vrij simpel, maar de ontwikkelingen blijven ook futloos. Vertolkingen en dialogen zijn stijf en stroef met oervervelende dramatiek en weinig imponerend geweld tot gevolg. Mendes weet hier nergens teweeg te brengen. Resultaat is een vooral slome film.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Schitterende film, magistraal gefilmd, prachtig en spannend verhaal, uitstekend geacteerd door Hanks, Hoechlin, Newman, Craig en Law.. De muziek is ook enorm mooi en het tijdsbeeld wordt uitmuntend in beeld gebracht. Sfeer ten top, allemaal erg duister. Sam Mendes bewijst zich nogmaals, na het fenomenale American Beauty. Pure klasse.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Redelijke film. Tom Hanks speelt automatische piloot, hij heeft vrijwel de hele film één gezichtsuitdrukking. Van mij mochten ze dus gerust iemand anders kiezen voor deze rol, maar storend is hij niet. Met behulp van de hoed en lange jas zet hij hier toch een stoer figuur neer.
Het duurt allemaal best wel lang en soms moest ik even gapen maar er zit wel een lekker donker sfeertje in. Ik vond het wel raar dat de mannen in de regen geen dekking zochten toen Sullivan eraan kwam.
Ook kon Michael gewoon doorlopen met een wapen in z'n hand, bij die beveiliger. Terwijl hij de eerste keer gefouilleerd moest worden.

Muziek is rustig en past goed, camerawerk is prima.
Verassend einde, mooi gedaan dit.

Al bij al ietsjes traag, maar het heeft zo z'n charme.

avatar van wibro

wibro

Het verhaal van deze film speelde zich in dezelfde tijd af als dat van "The Untouchables" maar daarmee houdt dan ook elke vergelijking op. Road to Perdition" was erg traag en melodramatisch maar in visueel opzicht vond ik deze bijzondere sfeervolle film toch beduidend mooier dan die film van Brian de Palma. Zeer mooi was de slow motion scène waarbij Tom Hanks afrekende met de gangsters die o.a. verantwoordelijk waren voor de moord op zijn gezin. De kritiek op Tom Hanks deel ik overigens niet, ik vond hem best goed acteren. Over het acteren van Michaels jongste zoon was ik echter niet zo te spreken. De soundtrack vond ik weer erg mooi en bovendien ook zeer passend. I.t.t. die vreselijke soundtrack bij "The Untouchables" hoorde je hier wel de sfeervolle jaren dertig radiomuziek.
In het kort gezegd; ik vond deze film toch duidelijk beter dan "The Untouchables", alleen jammer die onderbreking voor reclame en dat de aftiteling ontbrak. Dat vond ik erg irritant, maar ja, wie niet.

waardering; verhoogd naar 4,0*