• 9.376.783 stemmen

Road to Perdition (2002)

Drama / Misdaad | 117 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law

Releasedatum: 24 oktober 2002

Plot Road to Perdition

"Pray for Michael Sullivan."

Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.

Michael Sullivan

Alexander Rance

Finn McGovern

avatar van Shinobi

Shinobi

Tja, ik had eerlijk gezegd meer van deze film verwacht als ik de sterrencast zo zie. Maar Tom Hanks als een gangster, dat gaat er bij mij echt niet en dat heeft hij bij mij dan ook niet weten over te brengen.

En over het algemeen is dit eigenlijk een vrij saaie film , niet echt iets dat mijn interesse kon wekken. Al vond ik de scène waarin Hanks zijn baas in de plenzende regen neer knalt echt mooi weergegeven.

2,0 Sterren.

avatar van SENGOK

SENGOK

Prachtige tijdsbeeld + ongelooflijke camerawerk/shots + verassend goede Hanks.

avatar van laundromat

laundromat

Film jaren geleden voor het laatst gezien, maar dacht dat ik 'm hogere stem had gegeven....4* is het zeker waard. Ik dacht in het begin wat is Hanks miscast (had Forrest Gump in mijn hoofd), maar hij is heel goed gecast. Juist de combi van misdadiger en vader.

Heb geweldig genoten van verhaal, muziek, acteerwerk en cast. Voordat ik aan de film begon herinnerde ik me vooral de rol van Jude Law. Goed gedaan! Ik herinnderde me Daniel Craig en Stanley Tucci niet, maar misschein kende ik die toen nog niet (zo goed).

Goed en mooi einde ook, en ik ga er van uit dat Michael Jr. op het rechte pad blijft

avatar van AC1

AC1

De toon van de film is gewoonweg niet te harden. Het is als een amateur die denk dat hij geniaal is, dat alles wat hij aanraakt in goud veranderd (het typisch trekje van Shyamalan) ... die overdreven gewichtigheid waarin het baadt ... de miscasting van Hanks ... Bah! Met gemak de slechtste film van Sam Mendes.

avatar van notsub

notsub

Dit is een goede film met een mooi verhaal over een vader/zoon relatie. De meest ongewone dingen in het leven van de jongen zijn normaal in deze film, maar ok het is een film. Eer zitten zeker een paar hele sterke scenes in. Sommige daarvan gaan goed de diepte in. Daarnaast valt ook de erg mooie cameravoering op en zitten er en paar heftige stukken in om één en ander nog eens goed op te stoken.

avatar van zerodopa

zerodopa

Prachtige film. De tijdsgeest is visueel prachtig weergegeven. Een zeer boeiend verhaal en dat allemaal onder de begeleiding van de muziek van Newman.

* * * * * sterren

avatar van Stoux

Stoux

De jaren '30 sfeer / omgeving is ongeëvenaard en de muziek benadert de perfectie. Tel daarbij de uitstekende prestaties van Tom Hanks, Jude Law en Daniël Craig bij op en het enigszins dunne verhaal stoort totaal niet.

Ik heb 2 uur lang genoten!

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Mooie film met uitstekende cast, in een wat sobere, vaak donkere sfeer neergezet. Verhaal is prachtig, onderhoudend en spannend.

avatar van hankdigger

hankdigger

Mooi weergegeven film die ik meer punten had gegeven met een andere hoofdrolspeler. Ik bleef gewoon Tom Hanks zien en geen ganster.

Eerste uur van de film is erg goed, daarna wordt het mij een beetje te veel drama met wat zeikerige muziek. Er zitten ook een paar fouten in die wel erg opvallen en daarom storen. Moet niet kunnen bij zo'n produktie.

avatar van Curriculum

Curriculum

Ordinair wraakverhaal, maar desondanks lumineus uitgewerkt. De acteerprestaties van Jude Law vond ik echt super. De voornaamste reden waarom ik deze film bekeek eigenlijk. Uiteraard acteert Tom Hanks ook goed, maar persoonlijk vind ik hem ongeschikt om te fungeren als een Enforcer/Huurmoordenaar. Hij heeft hiervoor een te zachtaardig uiterlijk.

avatar van Dominootje

Dominootje

Wederom een prachtige verfilming van een ondertussen wel bekend verhaal.

Craig heeft hierin voor mij bewezen een goede acteur te zijn, alhoewel ik hem als Bond niet ga bewonderen

Minpuntje was voor mij soms de traagheid.. (Had ik al ingeschat gezien Sam Mendes en American Beauty)

Mooie film,

Het grootste pluspunt van de film is de typische jaren 30 sfeer die in de film hangt. De auto's, de kleding, alles is fantastisch uitgewerkt. Waar de meeste films voor de wat recentere jaren 70 kiezen, heeft deze film toch de meer gedurfde jaren 30 setting gekozen, dat kan ik zeker waarderen.

Ook het camerawerk vond ik zeer mooi, er is zeer veel gebruik gemaakt van een licht-donkercontrast, wat de sfeer echt ten goede kwam.

Het enige minpunt vond ik de casting. De kwaliteit van een misdaadfilm in mijn ogen bepaald door de hoofdrolspeler. Maar Tom Hanks kwam op mij, ondanks het feit dat hij fantastisch acteerde, gewoon niet over als moordenaar. De reden is waarschijnlijk dat ik zoveel films heb gezien met Hanks als good-Guy. Daarom heb ik toch wat punten afgetrokken.

Maar uiteindelijk is het toch gewoon een goede misdaadfilm met een ontroerend einde,

Vandaar:

avatar van nadrin

nadrin

5* en dat alleen al voor de soundtrack.

voor de rest ja dan zijn er nog heel veel sterren te geven

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Suf, typisch zo'n dvd die zomaar verdwijnt bij het opruimen.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Mooie film die in de jaren 30 afspeelt en visueel prachtig is.

Zeker een aanrader met een mooie rol van vader en zoon.

avatar van Hey Blondie!

Hey Blondie!

Prachtige film, maar net zoals velen vond ik Tom Hanks hier niet op z'n plaats.

avatar van code9

code9

Zowel letterlijk als figuurlijk bruingrijs drama dat vrijwel nergens overtuigt, en daar veranderen acteerkanonnen Hanks, Newman en Craig niets aan. Het ljikt wel of de meeste aandacht is uitgegaan naar het zo perfect mogelijk neerzetten van de jaren '30 en het verhaal daar flink bij is ingeschoten. Hanks die doodleuk een boel banken binnenloopt en daar op uiterst simpele wijze het geld van de maffia wegrooft? En op het einde 'vergeet' dat de killer die achter hem aanzat -en van wie hij gezien had dat hij na door Hanks te zijn neergeschoten nog leefde- het adres had waar hij met zijn zoon uiteindelijk toch naar toe reisde, met fatale gevolgen?

Mendes maakte recent met het m.i. al evenmin overtuigende Skyfall dezelfde fouten. Enfin, echt slecht is Road to Perdition niet, maar de film steekt bleek af bij andere maffiaklassiekers en haalt daarom zeker geen voldoende.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Fantastische film, en hanks is heel goed gecast. Hij geen "echte" crimineel, maar dat is volgens mij ook the point. Ik vond het echt een hele goede film in ieder geval!

avatar van Lienos

Lienos

Topfilm. Mankeert niets aan.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Nog maar eens bekeken. De muziek is perfect en brengt de film naar grotere hoogtes. Ook is het hele jaren 30stijltje overal goed doorgevoerd.

Wel 1 foutje. Michael komt met zijn zoon aan bij dat restaurantje in het licht. Michael loopt het trappetje op
en het is opeens donker. Ook vond ik het nagenoeg onmogelijk dat Jude Law sneller dan het licht ook al helemaal daar is. Leek me toch echt een heel eind wat ze met de auto hadden gemaakt.

En verder nog 1 vraag: Is die tante op het laatst dood? Neem aan van wel he?

Het is een aardige film, maar toch mis ik iets waardoor het echt een topper zou zijn. Had het niet verwacht maar toch heeft RtP een prima herkijkwaarde. 3 sterren blijven staan voorlopig.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Een werkelijk oersaaie, clichématige maar vakkundig gemaakte misdaad/maffia/wraak-film voorzien van een hele kleffe Hollywoodsaus. Nee niks voor mij dit.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ook ik vind Hanks zeker geen miscast, simpelweg omdat hij altijd overtuigend overkomt in zijn rollen. Prima film, enkele "clichés" daargelaten. Newman is zoals altijd ook erg goed.

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

Have you ever heard the story of Michael Sullivan?

Deze film staat redelijk onderaan mijn lijst van bekeken Tom Hanks films maar dat betekent echt helemaal niks bij deze fenomenale acteur!

Road To Perdition is in ieder geval wel beter als Catch me if you can, ook een film uit 2002 waar Hanks in speelde.

Deze crimethriller is geregisseerd door Sam Mendes (Skyfall) en heeft de jaren 30 look erg goed te pakken in deze film, met sterke muziek en authentieke auto's.

Hanks speelt hier de hoofdrol als huurmoordenaar Michael Sullivan die onder leiding staat van zijn Ierse baas John Rooney (Paul Newman).

Sullivan is een ander soort huurmoordenaar, een verfrissende look op huurmoordenaars, hij is gedisciplineerd, heeft een gezin en staat met beide benen op de grond.

Natuurlijk wil Sullivan zijn gevaarlijke werk gescheiden houden van zijn thuisomgeving, maar zo denkt zijn nieuwsgierige zoon er niet over.

Hij komt erachter hoe zijn vader voor het eten op tafel zorgt en kan het maar niet uit zijn hoofd zetten. Zijn zoon kan alles wat hij gezien heeft niet voor zich houden en voor je het weet keert Rooney zich tegen de familie Sullivan door zowel een van Sullivan's zoons als zijn vrouw te vermoorden.

Samen met zijn andere zoon gaat Hanks op zoek naar wraak.

Ook Daniel Craig als zoon van Rooney en Jude Law als hitman zijn aanwezig in de film en zorgen voor spannende scenes.

De film heeft een onverwacht en origineel einde die je echt verrast.

Ik ben het ermee eens dat deze film een vleugje Hollywood bezit en ook ietwat traag is, ondanks dat is dit een sterke film met een aardig verhaal en een prachtige setting.

avatar van missl

missl

Deze film gaat over Hanks die een boef speelt, zijn zoontje ziet dan ineens dingen die hij niet mag zien en de familie Hanks raakt verwikkeld in een kat en muisspel door Amerika. Film ziet er heel duister uit en dat draagt zeker bij aan de sfeer. Zoals de meeste films van Mendes is er veel tijd gestoken in het uitdiepen van karakters en relaties tussen de hoofdpersonen. Law als enge man (ipv een charismatische man) was ook wel eens leuk om te zien.

avatar van schram101

schram101

Sfeervolle en boeiende film die helaas niet alles waarmaakt wat het in zich had. Daarvoor gebeurd er net wat te weinig memorabels. Toch kijkt het allemaal prima weg. Mendes zuigt ons in no time op in de 30ies en het misdaad verhaaltje weet de kijker goed vast te houden. Er wordt uitstekend geacteerd, Hanks als gangster is natuurlijk even wennen, al is hij gelukkig geen overdreven badass. Newman, Law en vooral Craig vond ik eveneens sterk.

De bankovervallen gingen ietwat te gemakkelijk vond ik, al is relatie tussen vader en zoon Sullivan gedurende deze periode interessant om te volgen.

Road to Perdition is geen standaardfilm uit misdaad/maffia genre, maar wel een die je als liefhebber een keer gezien moet hebben. De sfeer, de karakters en de sterke cinematografie verdienen dat.

avatar van swenbos

swenbos

Kennen jullie allemaal een huurmoordenaar dan? Nee, volgens mij niet. De beeld die je van een huurmoordenaar hebt is stereotiep verkregen door natuurlijk, films.

En blijkbaar is de hoofdgedachte van deze film jullie ook ontgaan. Kijk de film nog eens asap, en dan goed opletten tijdens de laatste scenes.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Stem na een tweede kijkbeurt verhoogt van 3½* naar 4* prima film rustig tempo niet al te grote schietpartijen, en de kinderen deden het super!

avatar van frans123

frans123

Vanavond op tv. Kan mij herinneren dat het mij tegenviel, overtuigde niet. Vond Hanks totaal niet passen in die rol. Nu hier de reacties te lezen,neem ik hem toch op. Tnx moviemeters.Nog een keer kijken, met een andere bril? ... Voor een avond als er 'weer niks op tv is....en dat met 35 kanalen.

avatar van filmoloog

filmoloog

Fraaie gangster film waarin Daniel Craig eens een keer niet te zien is als een onverslaanbare 007 maar als een laf gangstertje die onder de vleugels van zijn vader (Paul Newman) zit en Tom Hanks als een slimme recht door zee gangster en met Paul Newman als geweldig neergezette gangster baas.

Sommige vinden Tom Hanks niet passen en overtuigend overkomen in zijn rol als gangster maar ik vind dat juist wel. Tom Hanks zet met overtuiging zijn gangster personage neer alsmede zijn vader rol tav zijn zoon. De in 2008 overleden Hollywood icoon Paul Newman doet het in mijn ogen geweldig als tegen acteur van Hanks.

Het is natuurlijk geen Scorsese gangster film zoals "Goodfellas" met tien keer "fuck" in een zin en bloederige moord scenes (niet dat ik "Goodfellas slecht vind natuurlijk).

Daarom is deze gangster film ook zo mooi tegenover andere gewelddadige gangster films.

Ook een compliment voor Dennis Gassner als production designer van deze film die met tot in de details neergezette props "eenvoudig" te werk is gegaan om de sfeer in die periode over te laten komen zonder dat het overdreven word. Voor mij is ie 4 sterren waard.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Heel redelijk maar niet top is het eerste wat me tebinnen schoot na het zien van deze film.

Het is een plaatje op filmisch gebied. Erg fijne scenes, sfeer, muziek, landschappen en indrukwekkende shots. Mendes is natuurlijk niet de minste. Maar een echt sterke gangsterfilm maken is de man misschien niet helemaal gegeven.

Hij is gewoon iets te traag. Er zijn gewoon betere misdaadfilms te bekennen dan deze. Wat er ook aan bijdraagt is dat Hanks goed speelt, maar niet helemaal uit de verf komt als gangster.

Nog even een puntje voor Craig en Law. Wat speelden die beiden goed zeg! In totaal, zou je denken, voor hun ongeschikte rollen. Maar erg goed. Ook Newman was fijn om te zien.

Leuk voor een keer.