• 9.381.113 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.995.014)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Dit is ook echt de beste thriller die ik ooit heb gezien geloof ik. Over de hele film heerst echt een grauw en duister sfeertje; de wereld is als het ware 'een en al ellende'. Brad Pitt speelt echt heel goed de jonge aggresieve rechercheur en Morgan Freeman de oude wijze man (een beetje Vledder & de Cock achtig dus om maar een leuke vergelijking te maken). Kevin Spacey speelt ook erg overtuigend trouwens.

De hele film zit echt vol duistere en angstaanjagende scenes. De moorden zitten op een hele freaky manier in elkaar. Het verhaal achter de moorden en het motief van de dader hebben een religieuze inslag en dat is voor mij ook wel een pluspunt want daar houd ik altijd wel van. Het einde is helemaal gaaf want die is echt onvoorspelbaar en gewoon perfect als je het mij vraagt.

5 Ster voor Se7en!!!

avatar van eximion

eximion

Dit is de beste thriller ooit zoveel spanning en het acteren is zo goed had echt niet beter gekund in mijn ogen. En de eerste keer dat je de film kijkt is gewoon het mooist voor de mensen die de film nog gaan kijken maak er wat van zorg dat het bier koud staat etc etc want de eerste keer is gewoon de bom. Verhaal gaat diep het zet je aan het denken top film

5 ster

eximion schreef:

inderdaad, paar vrienden uitnodigen, dvd in de speler, paar biertjes erbij, licht uit en genieten van dit meesterwerk.

avatar van twarresx20

twarresx20

hele oude film, ik had hem nog nooit gezien. Wat een superfilm!!!

Een van de beste films ooit

Zeker 5 sterren waard!

avatar van Film Pegasus

twarresx20 schreef:

hele oude film, ik had hem nog nooit gezien.

Ik heb die nog in de bioscoop gezien... ben ik dan nu stokoud?

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Als je 16 bent is dit een hele oude film

djeffibrelich

@ film pegasus:welnee 1995 is maar twaalf jaar geleden en je was waarschijnlijk 15 toen je de film zag dus dat is vrij jong

avatar van Film Pegasus

Ik ben van 1978 dus normaal 17 jaar toen ik hem zag. Toen een enorme openbaring voor mij. Ik dacht eerst dat het wat nostalgie was maar ook bij herziening blijft de film voor mij 5 sterren waard. Prachtig verhaal, acteerwerk en spanning. En wel leuk met het gebruik van de 7 hoofdzonden. Een klassieker. (alhoewel niet stokoud natuurlijk )

djeffibrelich

je kan het een moderne klassieker noemen

avatar van Gastel

Gastel

Wat mij betreft is dit gewoon een leuke, spannende thriller. Maar zo goed als men hem hier op het forum vind, vind ik toch wat overtrokken.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Heee waar kan je deze film nog krijgen (A) ???

avatar van Detona

Detona

Een van mijn favorieten!! David Fincher is gewoon geniaal, geen andere woorden voor.. Sorry

avatar van orginaliteit

orginaliteit

deze film heeft zo'n hoge score zowel van het verhaal maar ook van het einde , dat is bij saw ook zeker en vast

avatar van Betjeuhx

Betjeuhx

Pure Horror! zo heb ik het graag Wel vies van ie an die op het bed lag, en degene die verstikt was in zijn spaghetti.. Een 4,5

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

Om heel eerlijk te zijn, vind/ vond ik 1 v.d slechtste films net zoals The Ring 1/2 en Six sense.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Ok het einde was was erg mooi gespeeld, goed geacteerd maar neee.. ik heb van dit soort films 10 x betere gezien zoals die ene film met Gene Hackman dat die een rijke zakenman speelt en tegenover de recheur M. Freemand (die hij als rol speelt) tegen overstaat en z`n onschuld moet bewijzen... Dan vind ik The BOnecollector nog beter..

avatar van Rik^

Rik^

Ik heb m net gekeken en wat de sfeer betreft klopt t helemaal. Het komt op mij wel wat horrorachtig over, dat vind ik wel wat jammer. Toen het einde kwam wist ik wel ongeveer wat er zou gaan gebeuren.

Toch zeker niet onverdienstelijk om eens te bekijken. Ik raad hem zeker aan!

blackthorn

ik vind seven echt geweldig. Mijn favoriete film. Morgan freeman, kevin spacey en brad pitt spelen allemaal heel goed. Maar vooral kevin spacey speelt heel goed.

Dikke 5*!!!!

avatar van bluesky

bluesky

Ik vond deze film toch niet zo sterk als ik had verwacht. Natuurlijk is het wel een goed film maar weet mij toch niet helemaal te pakken. Het einde is onvoorspelbaar, maar naar mij mening niet echt goed. 3,5 Sterren. Misschien als ik hem een andere keer nog zie dat ik van mening verander.

avatar van joshua-92

joshua-92

Geweldige Film!!! Helemaal mijn genre Lekker donker, spannend. Het einde is fenomenaal. Geweldig acteerwerk van Freeman, Pitt en Spacey! Ook heel origineel bedacht.

Dikke 5!

avatar van superbassie

superbassie

Best aardige film. Blijf het alleen jammer vinden dat je de dode lichamen nooit echt goed te zien krijgt. Of in deze film bv dat hoofd van Tracy. Klinkt misschien raar, maar ik wil eens zo'n film waarin gewoon alles te zien is.
Verder goed geacteerd btw.

avatar van SilverGun

SilverGun

superbassie schreef:

Probeer dit eens

blackthorn

daar wil ik nie eens naar kijken

avatar van Louis2703

Louis2703

Wat een geniale film is dit. Prachtig. Bratt Pitt in zijn hoogtijdagen...

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

superbassie schreef:
Verder goed geacteerd btw.

Ik vind de beperkte beelden juist zo goed. Suggestie werkt vaak even sterk of zelfs sterker dan het daadwerkelijke beeld en dat is in deze film zeker het geval. De reacties van de personages geven vorm aan het beperkte beeld dat je krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld veel sterker meevoelen met het einde, als de doos wordt opengemaakt en je beetje bij beetje door de reacties van de personages (Freeman, Pitt en Spacey) een idee krijgt wat er inzit en hoe gruwelijk het is. Fincher laat niets zien maar toch wordt het beeld in je hoofd geprent.

avatar van Glacius

Glacius

Inderdaad, het einde is op deze manier veel sterker neergezet, dan wanneer het hoofd simpelweg getoond werd in beeld inplaats van de reacties en emoties van de characters. Je voelt echt met de characters mee op dat moment... Je voelt de afschuw, het verdriet, de haat en de lust naar wraak.

Mensen zijn tegenwoordig zo gericht op gore, en dat is erg jammer..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Achja, je wordt verpest door al die expliciete zombiefilms natuurlijk Maar de kunst van het weglaten en de suspense is nog altijd superieur boven het getoonde. Enige Fincher die me van begin tot einde wist te boeien. Ik ben bang dat hij hier ook niet meer aan komt.

orbit schreef:

Jah, het word heel moeilijk voor fincher om een nog betere film als de se7en te maken.

avatar van MaxB52

MaxB52

Gewoon een meesterwerk! Cinematografie en acteerprestaties van Pitt en Morgan zijn geniaal. De hele sfeer past ook perfect bij het verhaal. Fincher op zijn (1 na)best (FIGHTCLUB).

5 *

"Long is the way, and hard, that out of hell leads up to light."

avatar van Slimmy

Slimmy

Prachtige film alleen kun je hem maar een keer zien dat is best jammer

blackthorn

ik kan er vaker naar kijken