Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.995.014)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
Weirdo Wizzy
Dit is ook echt de beste thriller die ik ooit heb gezien geloof ik. Over de hele film heerst echt een grauw en duister sfeertje; de wereld is als het ware 'een en al ellende'. Brad Pitt speelt echt heel goed de jonge aggresieve rechercheur en Morgan Freeman de oude wijze man (een beetje Vledder & de Cock achtig dus om maar een leuke vergelijking te maken). Kevin Spacey speelt ook erg overtuigend trouwens.
De hele film zit echt vol duistere en angstaanjagende scenes. De moorden zitten op een hele freaky manier in elkaar. Het verhaal achter de moorden en het motief van de dader hebben een religieuze inslag en dat is voor mij ook wel een pluspunt want daar houd ik altijd wel van. Het einde is helemaal gaaf want die is echt onvoorspelbaar en gewoon perfect als je het mij vraagt.
5 Ster voor Se7en!!!
eximion
Dit is de beste thriller ooit zoveel spanning en het acteren is zo goed had echt niet beter gekund in mijn ogen. En de eerste keer dat je de film kijkt is gewoon het mooist voor de mensen die de film nog gaan kijken maak er wat van zorg dat het bier koud staat etc etc want de eerste keer is gewoon de bom. Verhaal gaat diep het zet je aan het denken top film
5 ster
djeffibrelich
inderdaad, paar vrienden uitnodigen, dvd in de speler, paar biertjes erbij, licht uit en genieten van dit meesterwerk.
twarresx20
hele oude film, ik had hem nog nooit gezien. Wat een superfilm!!!
Een van de beste films ooit
Zeker 5 sterren waard!
hele oude film, ik had hem nog nooit gezien.
Ik heb die nog in de bioscoop gezien... ben ik dan nu stokoud?
djeffibrelich
@ film pegasus:welnee 1995 is maar twaalf jaar geleden en je was waarschijnlijk 15 toen je de film zag dus dat is vrij jong
Ik ben van 1978 dus normaal 17 jaar toen ik hem zag. Toen een enorme openbaring voor mij. Ik dacht eerst dat het wat nostalgie was maar ook bij herziening blijft de film voor mij 5 sterren waard. Prachtig verhaal, acteerwerk en spanning. En wel leuk met het gebruik van de 7 hoofdzonden. Een klassieker. (alhoewel niet stokoud natuurlijk
djeffibrelich
je kan het een moderne klassieker noemen
Gastel
Wat mij betreft is dit gewoon een leuke, spannende thriller. Maar zo goed als men hem hier op het forum vind, vind ik toch wat overtrokken.
Detona
Een van mijn favorieten!! David Fincher is gewoon geniaal, geen andere woorden voor.. Sorry
orginaliteit
deze film heeft zo'n hoge score zowel van het verhaal maar ook van het einde , dat is bij saw ook zeker en vast
Betjeuhx
Pure Horror! zo heb ik het graag
Wel vies van ie an die op het bed lag, en degene die verstikt was in zijn spaghetti..
Een 4,5
peruaansefilm
Om heel eerlijk te zijn, vind/ vond ik 1 v.d slechtste films net zoals The Ring 1/2 en Six sense.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Ok het einde was was erg mooi gespeeld, goed geacteerd maar neee.. ik heb van dit soort films 10 x betere gezien zoals die ene film met Gene Hackman dat die een rijke zakenman speelt en tegenover de recheur M. Freemand (die hij als rol speelt) tegen overstaat en z`n onschuld moet bewijzen... Dan vind ik The BOnecollector nog beter..
Rik^
Ik heb m net gekeken en wat de sfeer betreft klopt t helemaal. Het komt op mij wel wat horrorachtig over, dat vind ik wel wat jammer. Toen het einde kwam wist ik wel ongeveer wat er zou gaan gebeuren.
Toch zeker niet onverdienstelijk om eens te bekijken. Ik raad hem zeker aan!
blackthorn
ik vind seven echt geweldig. Mijn favoriete film. Morgan freeman, kevin spacey en brad pitt spelen allemaal heel goed. Maar vooral kevin spacey speelt heel goed.
Dikke 5*!!!!
bluesky
Ik vond deze film toch niet zo sterk als ik had verwacht. Natuurlijk is het wel een goed film maar weet mij toch niet helemaal te pakken. Het einde is onvoorspelbaar, maar naar mij mening niet echt goed. 3,5 Sterren. Misschien als ik hem een andere keer nog zie dat ik van mening verander.
joshua-92
Geweldige Film!!! Helemaal mijn genre
Lekker donker, spannend. Het einde is fenomenaal. Geweldig acteerwerk van Freeman, Pitt en Spacey! Ook heel origineel bedacht.
Dikke 5!
superbassie
Best aardige film. Blijf het alleen jammer vinden dat je de dode lichamen nooit echt goed te zien krijgt. Of in deze film bv dat hoofd van Tracy. Klinkt misschien raar, maar ik wil eens zo'n film waarin gewoon alles te zien is.
Verder goed geacteerd btw.
SilverGun
Probeer dit eens
Louis2703
Wat een geniale film is dit. Prachtig. Bratt Pitt in zijn hoogtijdagen...
Mr_White
- 2067 berichten
Verder goed geacteerd btw.
Ik vind de beperkte beelden juist zo goed. Suggestie werkt vaak even sterk of zelfs sterker dan het daadwerkelijke beeld en dat is in deze film zeker het geval. De reacties van de personages geven vorm aan het beperkte beeld dat je krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld veel sterker meevoelen met het einde, als de doos wordt opengemaakt en je beetje bij beetje door de reacties van de personages (Freeman, Pitt en Spacey) een idee krijgt wat er inzit en hoe gruwelijk het is. Fincher laat niets zien maar toch wordt het beeld in je hoofd geprent.
Glacius
Inderdaad, het einde is op deze manier veel sterker neergezet, dan wanneer het hoofd simpelweg getoond werd in beeld inplaats van de reacties en emoties van de characters. Je voelt echt met de characters mee op dat moment... Je voelt de afschuw, het verdriet, de haat en de lust naar wraak.
Mensen zijn tegenwoordig zo gericht op gore, en dat is erg jammer..
orbit
- 12092 berichten
Achja, je wordt verpest door al die expliciete zombiefilms natuurlijk
Maar de kunst van het weglaten en de suspense is nog altijd superieur boven het getoonde. Enige Fincher die me van begin tot einde wist te boeien. Ik ben bang dat hij hier ook niet meer aan komt.
blackthorn
Achja, je wordt verpest door al die expliciete zombiefilms natuurlijk
Jah, het word heel moeilijk voor fincher om een nog betere film als de se7en te maken.
MaxB52
Gewoon een meesterwerk! Cinematografie en acteerprestaties van Pitt en Morgan zijn geniaal. De hele sfeer past ook perfect bij het verhaal. Fincher op zijn (1 na)best (FIGHTCLUB).
5 *
"Long is the way, and hard, that out of hell leads up to light."
Slimmy
Prachtige film alleen kun je hem maar een keer zien dat is best jammer

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales