• 9.381.104 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.995.014)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van Minority_Check

Minority_Check

vandaag weer op tv

ben heel erg benieuwd om hem weer te zien

de laatste keer dat ik hem gezien heb was 2 jaar geleden

maar waarom staat deze film niet boven aan de televisie lijst in plaats van fight club deze staat toch veel hoger

avatar van ILDIB

ILDIB

Omdat ie niet klopt qua daders van de hoofdzonden....

avatar van .adham

.adham

vanavond deze maar is kijken, heb er veel over gehoord

heb op youtube prongeluk gelezen wie de moordenaar is hoop niet dat dit het verpest voor me

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

.adham schreef:

vanavond deze maar is kijken, heb er veel over gehoord

Dan kun je idd net zo goed niet kijken.

avatar van MARCOS72

MARCOS72

Top film , kan niet anders zeggen.

Deze moet je gezien hebben.

Have fun vanavond.

vooral de eind scene

1 van de beste gewoon

avatar van Sugakiss

Sugakiss

De acteerprestaties van Freeman vond ik goed, ik vond Pitt iets minder. Het verhaal vond ik origineel en prima uitgewerkt. Er zaten wel wat minpunten in, en ik vind dat dit nou niet bepaald een van de beste films allertijden is. Toen de film afgelopen was, miste ik gewoon iets. Al met al een prima film, maar ik had er toch wel meer van verwacht.

avatar van movierider

movierider

Sugakiss schreef:

ik sluit me hier volledig bij aan! 3 sterren.

avatar van Colombo

Colombo

Sugakiss schreef:

Gister gezien en deze woorden zijn al genoeg,

avatar van Snakesonic

Snakesonic

Ik had hier ook zeer veel van verwacht, maar deze film is al voorbij gestreeft door vele films en series.

Kevin spacey vond ik echt te gek en de soundtrack was erg goed, maar voor de rest is dit gewoon geen tijdloze klassieker.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

metaledje schreef:

ik baal er van dat deze nergens meer op dvd te verkrijgen is

Daar kun je hem bestellen voro 15 eurie;)

avatar van MXO

MXO

Kijk op eBay, daar wordt hij vaak genoeg voor een klein prijsje aangeboden.

avatar van blackthorn

blackthorn

Snakesonic schreef:

Hoe kan je dit toch zegge.

Ik vind kevin spacey echt meesterlijk goed acteren. Nummer 3 persoonlijke top 10!]

Een absolute 5 sterren ik zou niet weten hoe ze deze film nog beter kunnen maken.

avatar van Sugakiss

Sugakiss

blackthorn schreef:

Hoe kan je dit toch zegge.

Ieder z'n eigen mening toch ?

avatar van nietdatdus

nietdatdus

Teveel van verwacht, vrees ik.

Het was best een aardig verhaal, goede acteerprestaties. Maar er miste wat. Het einde was te voorspellen..

De film was niet geheel teleurstellend, maar ik verwachtte er gewoon meer van aangezien de hoge notering.

2,5* voor nu

avatar van Snakesonic

Snakesonic

@ Blackthorn

Met '' te gek '' bedoel ik ook meesterlijk, Kevin Spacey was het enigste goede punt aan Seven.

Deze film stelt niet zo veel voor, als ik aan een goeie thriller denk. Denk ik toch eerder aan Monster( een manga uit Japan, 1 jaar na seven en tig keer beter)

avatar van rubenzzz

rubenzzz

practige film, was op het begin een beetje langdradig, maar de eindscene vond ik geweldig. 5* plus en plaats in mijn top 10

avatar van niethie

niethie

Voor mij toch nog steeds een van de beste trillers van de afgelopen15 jaar. Vol met een aantal onverwachte schrikmomenten . Erg uniek en origineel voor zijn tijd, misschien een beetje verpest door de vele nakomers door de jaren heen, maar dit blijft toch echt de beste. Erg vakundig geregisseerd door fincher, ook het acteerwerk van pitt, morgan en spacey is erg goed. Van het einde krijg ik nog steeds iedere keer weer kippenvel over mijn hele lijf.
4,5 sterren

avatar van armandeus

armandeus

een van de beste films allertijden

avatar van Pure

Pure

Vandaag voor het eerst herzien en dan zijn er toch een aantal andere dingen die je opvallen. Waar je het bij de eerste kijkbeurt te druk hebt met het verwerken van de informatie en indrukken die je krijgt, biedt zo'n herziening de kans om je wat meer te concentreren op de ontwikkelingen van de karakters. Het viel me deze keer bijzonder goed op dat Doe in zijn slotrede in de auto erg veel indruk maakt op Somerset. Somerset zelf geeft gedurende de film meerdere malen aan hoe verziekt hij de maatschappij wel niet vindt, Doe raakt met zijn scherpe argumenten een gevoelige snaar bij Somerset. Het is dan ook een van de weinige momenten in de film dat Somerset tot twee keer toe helemaal niets terug te zeggen heeft.

Ook viel de kwaliteit van de dialoog tussen Somerset en Miller ong. halverwege de film mij deze keer op (in de bar, waar Miller vrij fel tegen Somerset ingaat). Sterke dialoog, sterk gespeeld en voegt veel toe aan de beeldvorming wat de karakters betreft (hier ontstijgen de personages alle eendimensionaliteit of stereotypes). Onbewust erg belangrijke scène voor de film.

Voor de rest blijven de 4.5* voor deze uitstekende film staan.

avatar van tassece

tassece

Ik kan niet anders zeggen dan een ijzersterke film! Van het begin tot het einde.

avatar van kimmieyy

kimmieyy

Een goede film, goed acteerwerk

*5 waard

avatar van fanaat

fanaat

metaledje schreef:

ik baal er van dat deze nergens meer op dvd te verkrijgen is

Probeer dvd valley eens, daar heb ik hem vandaag te pakken gekregen. Hij lag daar zomaar.

avatar van Kisje

Kisje

Pure schreef:

Ook viel de kwaliteit van de dialoog tussen Somerset en Miller ong.

Mills bedoel je ?

avatar van Pure

Pure

Kisje schreef:

Mills bedoel je ?

Ja je hebt gelijk

geplaatst op ..., 2:26 uur

Dat is beste verklaring zullen we maar zeggen.

avatar van fanaat

fanaat

Echt een schitterende film een juweeltje echt geweldig, prachtig, fantastisch.

Ik denk dat ik mijn top 10 ga aanpassen.

Ik doe het meteen.

5,0 .Dood zonde dat je geen 6 sterren kan geven.

avatar van fieko

fieko

Morgan Freeman is wederom geweldig en het verhaal is spannend tot het einde daarom 4.5*

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ongelooflijk. Zo'n goeie thriller heb ik nog nooit gezien. De onderzoekstheorieën waren geniaal. Ook het plot achter de moorden was ook goed bedacht. Het einde deed de deur dicht, zo onverwacht en zo onvoorspelbaar.

'Fanaat' heeft helemaal gelijk, het is jammer dat je geen 6 sterren kunt geven, want deze film heeft 6 sterren verdiend. 5,0 sterren is eigenlijk een belediging voor deze film.

6 sterren, voor mij. Helaas moet ik het met 5 sterren doen. dus

5,0

avatar van Minotaures

Minotaures

Deze moet ik beslist kopen, de verhaal boeit me erg en klinkt zeer amussant. Hopelijk is het ook zo, en is het me geld waard.