Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.994.685)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
buurman5
Fan-tas-tisch-e film! Spannender ken ik ze niet. Hij is donker en een beetje luguber, maar dat kan ik wel waarderen.
De sfeer in de film is daardoor erg beklemmend. Soms vergat ik bijna zelfs adem te halen.
Mijn nummer 1 allertijden!
*****
JohnStacks
Een mannetje die de hoofdzondes uithaalt
Indrukwekkend hoor voor een nummer 7 vreemd vreemd vreemd
Statiegeld
Verschrikkelijk goede film. De sfeer, de acteerprestaties en de verhaallijn die me echt tot het eind blijft boeien.
4.5* voorlopig. (Ik heb de beoordeling voor een echte 5 sterren nog niet echt op een rijtje voor mezelf dus misschien veranderd het nog)
sten
ijzersterke film. zeer goed verhaal. uitstekend acteerwerk van Freeman & Kevin Spacey.
het einde vond ik ook briljant. de eerste keer dat ik de film zag dacht ik, wat is dit nou voor slap einde:( tot ik hem opnieuw keek en goed de slot dialoog volgde, met die dialoog (of eigenlijk monoloog van spacey) valt alles op zijn plaats en is het einde perfect...
dikke 5 *
serpico
Eigenlijk wel een beetje ironisch dat nou net deze film op nr.7 staat in de top 250...
Mr. M
Erg sterke thriller.
Het donkere sfeertje van de film is gewoon erg goed, evenals de uitwerking van het verhaal. Morgan Freeman en Kevin Spacey zijn weer erg sterk, en ook Pitt vond ik het goed doen.
Hele goede film dus, al vind ik de top 10 plaats wel een beetje overdreven, maar wie ben ik he?
4 sterren van mij.
Vind ik ook beetje overdreven dat hij zo hoog staat ..overschat toch
serpico
Ik bedoelde eigenlijk dat een film die Se7en heet en zo panisch doet over het hele getal 7 op nummer 7 in de top 250 staat. Je zou bijna je geloof in het toeval verliezen
PaulieWalnuts
Vind ik ook beetje overdreven dat hij zo hoog staat ..overschat toch
IRONISCH, niet overdreven (mijns inziens wel overigens)......
JohnStacks
Het is een goede film dat geef ik toe..maar alsof het zooo erg goed is betwijfel ik de sfeer is perfect enz.. Brad Pitt op het einde vond ik best sneu acteren..hij schreeuwt eerder dan die huilt uit verdriet..
De moorden zijn normaal vind ik hoor hij gebruikt de 7 hoofdzondes wat is daar zo speciaal aan..het feit dat deze film al in de top 10 zit is al overdreven genoeg..Hilarisch gewoon !!
Sirotteke
ijzersterke film: scenario, filmisch, acteerprestaties. net als je denkt dat je het weet, krijgt het verhaal weer een heel andere draai. samen met silence of the lambs nog steeds mijn favoriete thriller
jumpstylemovie
ach man, ga jumpen:)
graag , iets om deze (***) film uit mijn herrinering te krijgen
jumpstylemovie
Huh?! Nu is het opeens een 3 sterrenfilm?
lol
123crap
Hoe kan het verhaal kloppen als
het vrouw van Brad niks misdaan heeft en de moordenaar gelovig was en volgens hem heeft hij alleen zondenaars vermoord
Shinobi
Op zich wel een aardige film, met een fantastische Pitt en Freeman. Het kabbelt wel lekker voort met die fantastische scène op het einde dat Pitt van woede niet meer weet wat hij moet doen en besluit om die gast neer te knallen, nadat bekend is geworden dat z'n vrouw en kind dood zijn. Alleen kwam de sfeer niet al te goed bij mij over.
Desalniettemin geef ik 'm 4, 0 sterren.
gideonvdb
JohnStacks
Beetje Te hard hoor.. De man is zijn vrouw en kind kwijt geraakt.. Hij had toch wel een goede reden haloo zeg !!
Zijn leven zal zozo verwoest zijn: De man verloor zijn vrouw terwijl zij zwanger was
En de moordenaar spreekt dat ook eens lekker op hem In .
Beetje cru gesteld als je het mij vraagt. Het einde is volgens mij helemaal niet dom. Misschien begrijp je het gewoon niet?! Feit is in ieder geval dat de film stof tot discussie oplevert, wat ik altijd wel leuk vind, een beetje napraten in de kroeg ofzo. Hier mijn visie:De vrouw van Mills is geen zondaar, John Doe en Mills zijn dat wel (Afgunst en Gramschap) Zij is als het ware collateral damage bij het kunststukje van John Doe. Misschien krijgt Mills zelfs wel de doodstraf? Of is zijn leven sowieso verwoest?123crap
Beetje cru gesteld als je het mij vraagt. Het einde is volgens mij helemaal niet dom. Misschien begrijp je het gewoon niet?! Feit is in ieder geval dat de film stof tot discussie oplevert, wat ik altijd wel leuk vind, een beetje napraten in de kroeg ofzo. Hier mijn visie:De vrouw van Mills is geen zondaar, John Doe en Mills zijn dat wel (Afgunst en Gramschap) Zij is als het ware collateral damage bij het kunststukje van John Doe. Misschien krijgt Mills zelfs wel de doodstraf? Of is zijn leven sowieso verwoest?Doodstraf zeker niet, in die situatie kan je zeker spreken van affect.
Enig manier dat Doe's "werk" zou kloppen is als de bedoeling was dat zijn vrouw moest boeten voor zijn zonde maar die zonde was dan uitgelokt want eerst kwam de moord.
Voor Kos:
Ik weet niet wat de makers dachten. Het heeft natuurlijk alles met de voorgeschiedenis te maken, de keuze van het slachtoffer hangt zelfs heel erg samen met de voorgeschiedenis tussen Mills en John Doe!
Maar toch niet met de motieven van de killer? Het hele gebeuren wat hem juist onderscheid van duizenden andere killers in andere films?
Voor 123crap:
Denk ook dat er wel genoeg verzachtende omstandigheden zijn voor Mills, misschien is het wel de bedoeling duidelijk te maken dat er altijd zonde zal bestaan? Om elke zonde te straffen, zal er gezondigd moeten worden, oid?afgunst van JD wordt gewroken door Mills, maar dan is JD er niet meer om te straffen...
JohnStacks
Je krijgt dan toch ook wel een gevoel op het einde van de advocaat had het verdiend zelfde geld als de pedofiele moordenaar, op het einde in de auto scene met John Doe..
Je begint dan toch een beetje bewondering te krijgen voor hem.
Daarom is hij zo uniek, als je hem bijvoorbeeld vergelijk met andere killers (Scream Bijv.)
reactie op kos ..

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales