Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.994.685)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
PartyMarty
Maar toch niet met de motieven van de killer?
Wel Toch? Hij is zich er juist van bewust dat ie zelf een zondaar is en doet daarna erg zijn best om gestraft te worden (gewroken zelfs)
JohnStacks
PartyMarty wat zijn jou posts toch snel zeg
dijkieR
is en blijft in mijn ogen de beste seriemoordenaar(thriller)film aller tijden
fantastisch uitgewerkt en zeer sterk geacteerd van de (hoofdrol)spelers
an dan het einde van deze film kan van mij in de boeken als 1 van de beste aller tijden
DragQueen
Misschien wel de sterkste thriller die ik heb gezien, met een zeer sterke cast. morgan freeman en brad pitt zijn uitstekend gewaagd aan elkaar, en spelen hun rollen met verve. en ook voor kevin spacey is er een bijzondere rol weggelegd, die hij uitstekend vertolkt. het principe verhaal van de jacht op een seriemoordenaar, is naar mijn mening nog nooit zo sterk in een film uitgevoerd als in deze. de film bevat geweldige dialogen, goede spanning, en een duistere onheilspellende sfeer. klasse thriller, die ik 5 sterren geef. ps: het einde is enigzins verrassend.
Minotaures
Deze film wil ik beslist zien!
Tevens ironisch dat ie op nr.7 staat, zoals iemand al vermeldde.
Megalomaniac
Nog ff over de discussie van ongeveer een week geleden over het einde. Ik heb de film heel lang geleden voor het laatst gezien, maar werd de vrouw van Mills niet vermoord omdat in de ogen van Spacey zij zondigde omdat ze het kind van Mills niet wou, en aan abortus dacht? ...Zo herinner ik me het einde van de film, maar ik heb de film lang geleden voor het laatst gezien en ik kan ook een paar dingen door elkaar halen.
JohnStacks
Denk het niet..Het ging om de 7 hoofdzondes Mills en JohnDoe waren het laatste
JohnDoe deed het door afgunst..
SameAsUsual
Nog zo een 4.5* - 5* film van David Fincher, net zoals Fight Club.
Geweldig die sfeer.
SameAsUsual
Geweldige begincredits ook overigens De muziek, de handgeschreven credits en spacey aan het werk zien.
Nephilim
Ondanks dat het verhaal me aan spreekt vond ik de uitwerking vooral erg saai.
Seven_sin
Dit is de beste film die ik ooit gezien heb. De cast speelt het zeer overtuigend, vooral Kevin Spacey en Brad Pitt vond ik echt enorm goed.
Het angstaanjagende seriemoordenaar aspect komt hier grandioos aan bod. De manier waarop de moorden worden gepleegd, en de verhalen achter de slachtoffers, zijn griezelig maar briljant.
5 sterren, absoluut!
filmanalist
goede cast, goed verhaallijn en een GEWELDIGE eind van mij krijgt die een 4*
Couch Potato
goede cast, goed verhaallijn en een GEWELDIGE eind van mij krijgt die een 4*
Dàt vind ik nu ook zie, wat een huivering op het eind met dat verrassend einde hé ??
Eén minpuntje : waarom is de film zo donker gefilmd, ik moest het contrast van mijn beeld zeer helder zetten om te zien wat er soms gebeurt, erg donker soms hoor!
****
Pure
****
Dat is de zo typerende stijl van Fincher (op het beduidend 'lichtere' Zodiac na). Vind het persoonlijk absoluut iets toevoegen aan de film; veel scènes zouden minder sterk zijn met lichtere beelden.
The Last
Heel sterk geacteerd door Pitt en Freeman. Lekker duister sfeertje.
3,75 sterren kan dus niet, dus in dit geval afgerond naar een kleine 4 *
Leland Palmer
3,75 sterren kan dus niet, dus in dit geval afgerond naar een kleine 4 *
Geeft MovieMeter mensen de kans om op 10 verschillende manieren op films te stemmen gaan ze nog moeilijk doen.......
The Last
Ja ik doe daar moeilijk over, ik ben nou eenmaal precies. Heb je daar problemen mee?
Wezze
Waar maak je je druk om..
DwarreI
Ik ben volgens mij niet zo'n grote fan van Fincher, hij probeerd altijd overbodig spanning op te bouwen die uiteindelijk nergens voor nodig is. Verhalen zonder ingenieuze clue welke je de volgende dag alweer vergeten bent. Maar dit is misschien wel tekenend voor alle oppervlakkige thrillers waar ik in het algemeen geen grote fan van ben.
Dus ook seven zal me niet als topfilm bijblijven, ook al vond ik het acteerwerk en de filmstijl daarentegen erg mooi.
Baklap
Spannend, thriller van topformaat.. meerdere malen gezien en nog immer spannend super film... 4
Seifer
Geweldige film, alleen het einde is natuurlijk wel klote. Het hoeft in een film niet altijd een happy end te zijn, maar dit maak je liever niet mee.
N811
Deze film wil ik beslist zien!
Tevens ironisch dat ie op nr.7 staat, zoals iemand al vermeldde.
L. luchtloper
Jij hebt dezelfde avatar als Onderhond
Ik dacht al, Se7en en vijf sterren van Onderhond, dat kan niet.
Lucasje0
das tog knap?
Kevin.92
Ik vond het einde bagger! Dat die vrouw vermoord werd, tss. Maar verhaal is wel goed. 2*
berrege
Mijn favoriete film, mooi einde (vind het wel eens leuk als films triest eindigen)

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales