Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.995.314)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
mvdw89
Ik denk dat deze film overgewaardeerd is door de 2 goede acteurs die erin spelen, wel een origineel en goed script maar toch een beetje ongeloofwaardig
3 goeie acteurs, vergeten we Kevin Spacey even
P8rb
er goede mysterieuze thriller, bleef de hele tijd spannend (nooit heel spannend) en leuk. de acteurs waren ook zeker in orde. het einde was ook verassend maar ik vraag me alleen nog af haar hoofd zat toch in die doos?
4,0
cartmans bitch
vreselijke saaie film.
we hebben hem op school gekeken, met klassefeest, omdat een paar van die kleutertjes het wel stoer vonden om een film van zestien jaar en ouder te kijken(we mochten zelf uitzoeken), ik weet het, heel kinderachtig als je al dertien bent. maar ik moest mijn best doen om niet in slaap te vallen.
maar het was die film, of naar de discozaal hardcore luisteren, nou ja, dan maar effe slapen bij een 'spannende' actiefilm...
L. luchtloper
Heel boeiend, stoer bericht voor dit forum
, als je wat ouder bent en als je er wat inhoudelijker op in gaat, dan praten we verder.
Joe-K
Wat ouder? Hij is al 13...
Als dertienjarige nam ik een film als Se7en anders nog niet zo serieus hoor.
miepke
precies. 'al' dertien (A)
maargoed. ik vind deze film juist allesbehalve saai. maarja, mijn mening.
VS60*
Goede film! Heb op deze zaterdagochtend, met koppijn, geen zin om een hele lap tekst te tikken.
PaulieWalnuts
Redelijke film, maar het eind is toch wat vreemd. Wel goed, maar wel erg gezocht.
3,5
chris_
vreselijke saaie film.
Te weinig dansscenes natuurlijk. Vond ik persoonlijk ook heel jammer.
donemans
Als dertienjarige nam ik een film als Se7en anders nog niet zo serieus hoor.
k ben 18 en vind het nog steeds geen topper hoor
II Fenomeno
ff een vraag...ik wil memento net zoals seven, les diaboliques en vertigo kopen. Het probleem wat zich voordoet is dat deze in (bijna?) geen winkel te krijgen zijn. Weet iemand waar ik deze dvd's kan halen? (wel origineel, dus geen gebrande of gedownloade dvd's)
j0zman
Se7en is bijna overal verkrijgbaar. Probeer het anders eens bij winkels waar je het niet zo gauw zal verwachten, zoals een speelgoedwinkel.
PaulieWalnuts
Ik moet deze verhogen naar 4,0. Goede film met mooie sfeer en met een van de besten: Morgan Freeman.
arshad
net als iedereen vind ik het een goede triller vooral freeman is goed 1 van de beste films ooit gemaakt. een 5.0
arshad
wisten jullie dat denzel wasington eerst de rol van david mills zou spelen maar hij had het afgewezen om in devil in a blue dress te spelen
Minority_Check
1 van de beste films die er zijn
zoals iedereen die al het gezegd heeft
maar ja het was vet
rochefort10
Echt een gweldige film. 1 van de allerbeste alltime! De acteerprestaties van Freeman, Pitt en Spacey zijn geweldig.
fanaat
Ik heb bijna iedere dvd winkel afgezocht maar geen seven. Als iemand weet waar ik deze film kan krijgen laat het mij dan weten want als ik naar de reacties kijk lijkt het mij een top film. Ik wil hem zeker heel graag zien.
P8rb
je kan toch ook gewoon aan de balie vragen om de film, dan bestellen ze de film voor je mee en moet je hun jouw telefoonnummer geven, ze bellen je op als ze hem binnen hebben en tadaaa.
TheVoice
Bij Videoland hadden ze hem laatst nog in de verkoop, maar dat kan per filiaal verschillen natuurlijk.
En ja, het is zeker een aanrader. De sfeer die wordt neergezet is gewoon ontzettend goed. En er spelen goede acteurs in, dat maakt deze film echt tot een topfilm.
dragje
Sfeer van deze film is inderdaad erg goed, het einde echter een enorme anticlimax.
L. luchtloper
Vond je het minder? Of vond je het gewoon een zielig einde voor Mills?
djeffibrelich
de plot aan het eind slaat in als een bom.
dan ben je wel even stil als je de film voor het eerst ziet, want dat zie je natuurlijk niet aankomen.finch's eerste duistere meesterwerk
dikke 5*

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales