• 9.418.085 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (2.014.396)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dr. O'Neill

Dr. Santiago

Police Captain

Detective Taylor at First Murder

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

...goede films herken je aan het feit of de regisseur iets(een bepaalde boodschap) wil meegeven aan de kijker en daarnaast een goed/ denkend gevoel overlaat bij de kijker.....dat is deze film zeker gelukt, al is hij op sommige punten niet goed uitgewerkt.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

papaEd schreef:

Ben ik niet met je eens dit is zelfs een van de weinige films die je juist wel meerde keren moet zien.

ik verhoog mijn stem naar een 4.0*

Dit soort films moet je maar 1 keer kijken. Als je hem dan nog een keer kijkt, weet je alles al en is de spanning eraf.

Het was wel een van de betere films die ik ooit heb gezien. Ik vind films over seriemoordenaars en vooral als die iets doen i.v.m. de bijbel geweldig. Deze hoort zkr in dit rijtje

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Goede film (om 1 keer te kijken). Er hangt een goede thriller-sfeer.

3.5/5

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

krc 4ever schreef:

Ik denk dat dat onzin is. Deze film moet het hebben van veel meer dan alleen de spanning.

avatar van Scratt

Scratt

Inderdaad.. bij een serie als Prison Break (geweldige TV wel) is er niet veel meer aan bij herhaling omdat het ginder vooral om de spanning gaat. Maar Se7en gaat veel verder dan dat qua sfeer, emotie, mensen, relaties en acteerwerk.

avatar van veron35

veron35

Apocalypse Now schreef:

ik vond deze film eigenlijk tegenvallen, nadat ik alle recensies gelzen had. Maar hij valt inderdaad absoluut niet tegen,

Dit slaat helemaal nergens op. Je vindt hem tegenvallen terwijl hij je absoluut niet tegenviel.

avatar van tukker1966

tukker1966

Apocalypse Now schreef:

ik vond deze film eigenlijk tegenvallen, nadat ik alle recensies gelzen had. Maar hij valt inderdaad absoluut niet tegen:P

eehh eeeh

avatar van Smith

Smith

tukker1966 schreef:

eehh eeeh

Ja die snap ik inderdaad ook niet

avatar van donemans

donemans

waarom wisselen se7en en Silence of the lambs niet van plaats in de top250 zou het allemaal wat beter kloppen. Vond dit geen topper moet ik zeggen, alleen het einde was sterk.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Topper! Het verhaal sleept je mee, ik kreeg het naarmate het verhaal vorderde echt warm. Sterk einde. Dat er ook snel aan kwam, de tijd vloog voorbij.

Verdiende 4.5*

avatar van JustOneDude

JustOneDude

Film is absoluut aan te raden, maar geef 3 sterren. Het grootste deel van de film vind ik redelijk, het eind is echter zeer goed in elkaar gezet. Het einde verrasde me dan ook enigzins.

sublieme film..

avatar van Miyamoto

Miyamoto

Ik vind het een goede spannende film maar hoe kan het in godsnaam dat deze ver boven het sublieme Fight Club staat, terwijl dat overduidelijk een véél betere film is dan deze!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Miyamoto schreef:

avatar van blackeagle

blackeagle

Moet hem ook nog eens kijke

Hij is niet eens te bestellen bij Frs of bol

avatar van ingi 15

ingi 15

zowiezo een van de vetste en spannendste films die ik ooit heb gezien

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik was wat aan het googlen en ik kwam dit tegen op wikipedia, geweldig gewoon:
Stijl
Se7en is een duistere thriller die zich afspeelt in een onbekende, donkere, regenachtige stad. De sombere cinematografie van Darius Khondji, de makeup van horrorspecialist Rob Bottin en de smerige, vervallen set van Arthur Max, waar lampen zeldzaam zijn, zorgen voor een mysterieuze neo noir-stijl en een claustrofobische sfeer. Deze stijl zorgt voor de spanning in de film en blijft kleven, zelfs nadat de setting in de slotscène is verplaatst naar het platteland. De film probeert met de stijl de film angstaanjagend te maken, en niet door de gruwelijkheden te tonen. De (vaak gruwelijke) moorden worden niet getoond in de film, maar wel de lijken en de moorden worden besproken in de dialogen.

De schokkende, springerige openingscredits zijn gemaakt door Kyle Cooper. Ze refereren aan het werk van de avant-garde filmmaker Stan Brakhage.

Ik wilde het even met jullie delen.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Se7en

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

gewoon een topper deze film. Brad Pitt kan wel degelijk acteren voor degene die nog twijfelen. Hij is meer dan een sexbom.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

leuke film, schrok me helemaal dood toen die drugsdealer weer bewoog. Alleen deed brad pitt(nou ja, de rol die hij speelde natuurlijk) wel hele domme en ongeloofwaardige dingen. Zoals bij die achtervolging. verder een erg goede film dus...

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zo een film,als je ze hebt gezien moet je terug een paar jaar wachten want anders vind je er niks aan vanwege de spanning enzo...

Wel een 5*

avatar van TheEdge

TheEdge

Verwacht geen spectakel, het is alleen een boeiende (donkere) film die goed in elkaar zit gespeeld door zeer goede acteurs. Zeker een topper.

avatar van Carcamel

Carcamel

ja vooral die donkere sfeer die bevalt me wel, verder een super film met een magistraal einde.

Echt zoon film waar je even van in de war bent aan het einde.

Top

avatar van Spartaan

Spartaan

Schokkend en zenuwslopend, na afloop moet je er nog dagen en nachten aan denken. Luguber en bizar.

Duistere sfeer, regen en regen, stiltes en enge blikken. Ik zat echt weg te kwijnen in mijn luie ligstoel. Brad Pitt en Morgan Freeman leverden echt toprollen af.

Chapeau.

4,5

avatar van rja

rja

Een van de beste thrillers!

4,5

avatar van luoqi

luoqi

goede thriller. 3,5 waard:D

avatar van nckos

nckos

Complottheorieen, toevalligheden en Geniale plots. Films van Nolan en Tarantino trekken me om deze redenen vaak niet. In veel scenes is de hand van de regisseur te voelbaar.

Bij Seven is dat echter niet het geval. De film komt erg realistisch over, en het einde laat, naast het opwekken van kippenvel, het geheel glanzen.

Wat in eerste instantie een goede, maar niet uitzonderlijke, thriller lijkt, ontpopt zich daar tot een klassieker.

Een uitzondering. 5 sterren.

avatar van Martinator

Martinator

leuke spannende thriller een goeie film die wel een beetje overdreven hoog word aangeprezen

avatar van Roowland

Roowland

Ik denk dat deze film overgewaardeerd is door de 2 goede acteurs die erin spelen, wel een origineel en goed script maar toch een beetje ongeloofwaardig

avatar van Hop

Hop

Machtige thriller! Ondertss misschien al meer dan 10 keer gezien maar hij blijft boeien tot het einde!

4.5

avatar van Galantje0012

Galantje0012

echt goede film. origineel, goede spanning... een echte thriller! ook nog goed geacteerd en mooi in beeld gebracht. zeer vermakelijk. is zeker 4* waard!