• 9.407.492 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (2.008.492)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van Friac

Friac

Over deze film kan ik vrij kort zijn: zowel het concept, het script, de acteurs, de muziek, de regie en het einde van de film zijn fantastisch. Eén van mijn favoriete thillers van de jaren '90.

avatar van tuureluur

tuureluur

enge film en pas maar op zonden begaan is niet goed 4,5.

avatar van g_unitboy

hoeveel + is die film?

een echte aanrader om te kopen voor 8 euro ongeveer

avatar van g_unitboy

g_unitboy

voor welke leeftijd is deze film

avatar van Groenie

Groenie

Erg goede film.

Een van de eerste films in de jaren 90 die me van voor naar achteren wist te boeien..

Na het einde was ik de 1e keer helemaal in shock!!

De andere films van Fincher (oa fight club en the game) zijn al net zo appart..

ps de film is volgens mij +16, maar in ieder geval +12.

avatar van jayytjee

jayytjee

deze film is voor 16 jaar en ouder G_unitboy..

avatar van finalman

finalman

goh, na opnieuw gezien te hebben blijf ik bij die 5 punten en een plaatsje in m'n top 10. Die film is gewoon echt goddelijk en blijft een meesterwerk.

avatar van biancacrazy

biancacrazy

kort maar krachtig!! geweldig!!!!

avatar van Dead01

Dead01

• 1996 stemmen

Film herbeken en laat mijn stem het zelfde.

Blijft zeer goed uitgewerkte film met prachtige acteurs.

Hoe alles in elkaar zit is ook schitterend.

4.5 stemmen

Movie_fan#

Een hele spannende film met een hele goede opbouw en prachtige acteerprestaties. De moorden waren perfect in beeld gebracht en sommige zelfs wat schokkerend. Van het begin tot einde bleef het je aandacht goed vasthouden met name door de intense spanning! Het einde was perfect en onverwacht maar duidelijk....

Dit is gewoon een erg mooi meesterwerk van fincher, en hij komt me top 10 ook binnen!

avatar van annenas

annenas

Spannend, maar geen film die ik nog een keer zou willen zien.

avatar van saw1991

saw1991

goeie film ,over tijd op tv bij ons gezien met een goed einde , sterk einde maar nog niet echt iets voor mij de acteerprestaties waren wel goed ja vooral van kevin spacey op het einde vond ik gewelidg die kan zo goed zijn rol spelen

al met al 4**** sterren

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Een meesterwerk, met geweldig acteerwerk en heel erg origineel. Kheb hem zelfs meerdere keren met plezier bekeken.

avatar van papaEd

papaEd

annenas schreef:

Spannend, maar geen film die ik nog een keer zou willen zien.

Ben ik niet met je eens dit is zelfs een van de weinige films die je juist wel meerde keren moet zien.

ik verhoog mijn stem naar een 4.0*

avatar van goldensabbath

goldensabbath

zeer mooi bedacht, vooral de moorden zijn goed 4*

avatar van ivg1

ivg1

Goeie film, echter een beetje overroepen.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Goede thriller die toen der tijd best wel veel impact op me maakte, alhoewel ik er bij moet zeggen dat ik hem bij mij tweede kijkbeurt toch wel een stuk minder vond en dat ik Brad Pitt’s acteerwerk in deze film ook niet altijd even goed vond.

3,5 sterren.

avatar van Signet

Signet

goede film waarvan je er op het begin steeds naast zit en de spanning er goed in houd. Voor mij niet voorspelbaar maar wel zeer verassend. Vind de rol wel leuk gespeeld door Brad, hij speelt de komishe gedeeltes goed, maar niet altijd even scherp. 4.0 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

zeker geen slechte film, maar om op een bijna top10 plaats te staan, vind ik 'm toch wel overgewaardeerd

3.5/5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

jayytjee schreef:

deze film is voor 16 jaar en ouder G_unitboy..

Dus dat is stoer

avatar van Gollem

Gollem

Mijn favoriete thriller uit de jaren '90. Brad Pitt speelt hierin één van zijn beste rollen (de beste heeft hij wat mij betreft in 12 Monkeys). Donker, (soms) shockerend en een verbluffend einde. Topper!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Gollem schreef:

Hierin heb je helemaal gelijk, ik zou Kalifornia nog noemen.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Gollem schreef:

Helemaal gelijk.

Een van de beste films van Pitt en Freeman..

tukkerstein schreef:

Dus dat is stoer

haha

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Mooie rol van Freeman als saaie ouwe opa!

Bij nader inzien, heeft hij ooit weleens een andere rol overtuigend gespeeld? Volgens mij is hij gewoon zichzelf.

Eigenlijk is dit een baggerfilm, maar de reacties van medekijkers maken het toch een leuke ervaring deze film te zien.

avatar van Koos

Koos

Baggerfilm??

Movie_fan#

Niet de beste vind ik jah Maar baggerfilm zeker niet.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Ik wil deze film erg graag zien, iki ga hem zeker een keer kopen.

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

ik vond deze film eigenlijk tegenvallen, nadat ik alle recensies gelzen had. Maar hij valt inderdaad absoluut niet tegen, vooral niet als je kijkt hoe het verhaal opgezet is, en met welke(zeer goede) boodschap het verhaal vertelt wordt, die in deze film een aantal keer nadrukkelijk wordt getoond......niet prettig om mee te maken:P